Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Tuberculoza

- - - - -
  • Please log in to reply
242 replies to this topic

#199
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Daca ies negative investigatiile ( radiografie, bronhoscopie, examen microscopic, cultura) inseamna ca nu are tuberculoza, dar nu stiu cat de mult merita sa-ti terorizezi copilul cu toate metodele pentru a "fi sigura ca nu are tuberculoza", atata timp cat traieste in Romania si faptul ca nu e infectat azi nu inseamna ca nu va fi infectat maine... A, si poate ar fi bine sa tii cont de faptul ca " infectat cu BK" nu inseamna " bolnav de tuberculoza"
:peacefingers:
[/quote]

Buna Rox,

Multumesc ptr raspuns. Inteleg perfect tot ce spui.
radiografie are deja una. Am inteles ca-i mai face inca una din profil. Sunt Ok cu asta. Spuneam doar ca as fi preferat ca sectia aia prapadita de pediatrie TBC sa fi avut un aparat mai nou. Avand in vedere cum arata acolo, pana la urma oamenii aia chiar sunt de apreciat ca lucreaza in atare conditii.

Prin urmare daca se poate face aspiratie din bronsii, de ce mai chinuie copilul cu a alta investigatie? recoltarea din stomac. Asta intrebam si in mesajul anterior. Pana la urma este si un cost in plus in sistemul de sanatate publica, nu? ( de parca ar pasa cuiva)
Rox, se vede treaba ca stii multe, poate esti chiar medic, spune-mi te rog ce alte analize de sange pot face (eu, copilul, tot neamul care am avut contact cu bolnava de TBC). Am inteles ca radiografia este obligatorie si o vom face. Eu am una facuta fix acum 1,5 luni cand racisem puternic si ma simteam f f rau. Radiografia este curata. Asta nu inseamna ca nu pot fi purtatoare de bacil. Si atunci ce altceva pot face? Quantyferon TB Gold? Stii unde pot sa-l fac? La adulti IDR-ul nu e relevant, am invata tot de la voi....

Sint de acord ca Romania colcaie de purtatori de bacil K, insa si oamenii sunt complet ignoranti. Cand vorbeam de menajera nu o blamam ptr ca a luat bacteria ci ptr ca a stat cu simptome evidente mai mult de 1 an. Stii cea determinat-o sa mearga la medic (noi ii spuneam tot timpul sa se duca. totusi nu poti sa duci omul cu forta la medic)? s-a dus la medic ptr ca nu mai suporta tigarile si nu mai putea fuma. asta era grija ei. interesant nu??  

orice cuvinte venite de la voi sunt extrem de apreciate.
multumesc,
m.

#200
Bergero

Bergero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 21.11.2004
Daca radiografia ta este curata si ai facut-o acum 1,5 luni, nu mai e nevoie sa te mai expui la o alta iradiere. Nu mai e necesar sa faci alte investigatii. Daca ai avut contact cu un caz de Tb activa, poti fi infectata, dar atit timp cit ai o imunitate buna nu vei face boala. Cauta sa-ti intaresti imunitatea (lucru valabil si pentru copil). Iar daca ai radiografia normala e suficient. De asemeni cauta sa faceti controlul radiologic toti adultii din jurul copilului (bunici, rude, etc).
Cit despre copil, are intr-adevar IDR-ul mare (desi sunt numeroase cazuri cu IDR si mai mare), asta inseamna ca este infectat. Dar repet, infectia nu inseamna si boala. Cauta sa-i face radiografie si de profil, si radiografiile sa fie citite bine de un specialist. daca sunt normale in principiu nu mai sunt necesare alte investigatii. Dupa carte, copilul ar trebui sa primeasca chimioprofilaxie cu isoniazida, dar evit sa dau sfaturi directe si recomand sa urmezi numai sfaturile medicului care a vazut direct copilul si investigatiile lui. Daca vrei neaparat cautarea de BK, se poate incerca din stomac, pt ca cei mici nu stiu sa expectoreze, dar crede-ma ca a face bronhocopie mi se pare exagerat. Si nu cauta sa-l investighezi in alte tari, iarasi nu e cazul....in privinta tuberculozei stim sigur mai multe decit ei....iti trimit un PM cu doua recomandari de pneumologi pediatri. Multa sanatate

#201
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
Mammy

si eu am fost cu ambii copii la Lacul Bucura si le-am facut acolo o singura data analizele.
Medicul de acolo care este si Sef de Sectie a primit de la mine nota 2 si mi-am promis ca nu-l voi mai revedea niciodata. S-a purtat execrabil cu mine si cu copiii mei, mai ales cu cel mic care avea cca 1 an atunci.
De cladire nu mai vorbesc ca nu am mai vazut asa daramatura de foarte mult timp, pot sa zic ca Nu am vazut asa ceva, spital in sec 21, in Capitala....ruina, este putin spus, indiferent daca au pus termopane la geamuri, cladirea si curtea sunt jalnice!!!!!
La RX, am avut grija sa-i spun asistentei de acolo sa protejeze tiroida si gonadele, caci ea nu o facea voluntar.....
Si eu m-am speriat de aspiratul gastric, dar nu a fost asa de grav cum mi-am imaginat, analizele de sange putine si neconcludente dupa mine( HLG si transaminaze).
Ce Quantiferon? Star trek...SF...
Ce alte analize? Ma rog, nu era nici DR SEF la zi cu ele, a trebuit sa umblu pe forumuri ca sa descopar ca se face si in amarata de tara asa ceva...ce PCR? Ce teste ADN?? nu stia nimeni de ele....eram cu valul pe ochi si nu reusea sa ma lumineze nimeni.
La noi a fost mai grav ca sursa de infectie este fratele meu care are tbc multidog rezistenta, adica mai a dracu decat tbc obisnuita.........
In fine, la noi a fost asa:
-idr-urile marite la amandoi
-restul analizelor ok

Noua ne-a dat pt copii( care au acum 2 si 4, atunci aveau cu 1 an mai putin) tratam. profilactic cu pirazinamida, cate jumate de tableta pe zi parca....nu mai retin exact pt ca eu NU le-am dat.
Am consultat un dr din Germ( prin intermediul nasei noastre), am primit consiliere telefonica de la o colega de-a dr Bergero, am consultat dr de sector.
(Am evitat Lacul Bucura, de fapt nu am mai mers acolo de atunci)
Ultimile pareri, sa supraveghem copiii, sa le facem idr la 6 luni, sa le crestem imunitatea.
Nu le-am dat PZ. pt ca la copiii mici si contacti de MDR TB NU se da solo ci asociata cu alt antituberculostaticmajor pt a evita instalarea rapida a rezistentei.
Cum noua dr de la Lacul Bucura ne-a dat doar PZ, eu nu am avut incredere in decizia lui si am considerat ca e mai bine sa nu le-o dau deloc.

A trecut ceva timp de atunci, copiii mei sunt ok, au crescut si se dezvolta bine, nu au racit decat o data in iarna asta, nu se vad semne de boala.
Fratele meu este mai bine si ei, sitautia pulmoanara s-a imbunatatit, este inca pe tratam pana la 2 ani( mai are 1).

Rox, a fi infectat cu BK si a avea, nu e acelasi lucru, dar sunt mana in mana, si nu cred ca cineva ar dormi noaptea daca ar sti ca,)virgula) copilul lui are BK.

Mammy, toata familia, contactii trebuie sa faca RX.
Despre Quantiferon Gold incearca aici
1: Laboretica
Telefon: 021 252 04 43
Mobil: 0723010962; 0723010961
Fax: 021 252 20 79; 031 815 53 35
E-mail: [email protected]
Adresa: Str. BAICULUI nr. 80, sector 2 (S.C. ELCOMP S.A., fosta ELECTRONICA INDUSTRIALA)

2: Sau la Sp V Babes

3: Centrul med Matei Basarab, cu adresa pe str M. Basarab nr 45, sect 3 , Buc/  270 lei Quantiferon TB Gold
Telefon: +4021 302 94 34
Numărul de fax: Fax: +4021 302 94 34
Număr mobil: Mobil: +40788 772 154

Informație: Program de lucru: luni-vineri: 8-18, sambata: 8:30- 12.30

Sanatate multa fetitei tale si tie putere sa treci cu bine peste situatia asta grea!
Asteptam vesti.

#202
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Nico, esti minunata
Multumesc mult ptr mesaj, incurajari, informatii si directii de luat.

Am sa merg maine dimineata pentru probe din stomac si radiografie profil. Ramane sa vad daca ma duc cu ea poimaine dimineata ptr bronhoscopie. Poate reusesc maine sa fac si Quantiferon.
Toata lumea spune, mareste imunitatea dar nimeni nu spune cum. Am intrebat mereu medicii si in afara de Septilin nu am primit alta recomandare.
I-am dat cu 2 ani in urma Septilin intensiv, vitamina C de toamna pana primavara si tot mi-a facut mereu viroze.
Tu ce le-ai dat celor mici?

E bine ca m-ai avertizat referitor la sef. Noi am fost la o doctorita si chiar ma gandeam maine sa-l abordez pe sef (doctorul M).
Am sa revin cu stadiul lucrurilor.

Multumesc inca o data,
mammy

#203
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Am revenit cu info. Am fost cu micuta mea si i-au luat din stomac+ teste de sange.
Radiografia din profil arata aceleasi urme de ceva. Nu se pot pronunta. Insista sa afcem maine dimineata bronhoscopia ca sa se poata observa mai bine daca sunt modificari de Tb sau nu. Vrem nu vrem o vom face.
Desi mi s-a sugerat de catre toata lumea sa nu facem Quantiferon Tb Gold, am fost astazi si l-am facut si noi parintii si copilul (la Centrul medical Matei Basarab).Multumesc Nico ptr recomandare. Au fost foarte draguti si rabdatori cu fiica mea. Ramane de vazut. Stiu ca poate da rezultate false, insa nu inteleg de ce acest Quantiferon poate da rezultate eronate insa IDR-ul este 100% un indicator. Nu exista oare reactii alergice la substanta IDR care sa produca halou? Nu stiu intreb si eu.

Am intalnit astazi in sectie o fetitza de 7 ani, care a avut IDR 15mm, radiografii curate, Quantiferon facut in Germania negativ, sputa negativa, bronhoscopie Ok. i-au dat 6 luni tratamentul preventiv. Acum dupa cele 6 luni, radiografia e curata, insa IDr-ul e tot 15 mm. N-am mai stat sa avd ce i-au spus, insa ma intreb ce urmeaza. Ii vor da iar 6 luni de tratament. Daca nu, atunci prima oara de ce i-au dat avand in vedere ca era exact in aceeasi forma ca si acum? Of, nenorocita bacterie.
Va tin la curent. daca mai aveti o vorba ptr mine, nu ezitati sa mi-o impartasiti.

salutari,
mammy

#204
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Am revenit cu info despre cazul nostru.
Am facut si bronhoscopie (oribil) si ne-au spus ca are Tb in forma incipienta. Desi in radiografie nu se vedea clar, la bronhoscopie s-au vazut forme usoare de adenopatie TB. Nu au venit inca rezultatele de cultura (sputa si aspiratie din bronsii|)
Asa ca de astazi am intrat pe tratament 6 luni cu cele 4 medicamente. Din fericire in prima zi copilul a rezistat Ok. \Observ insa ca are stari de agitatie si adoarme f greu. (dupa-amiaza desi era f obosita nu a putut sa doarma.
Am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si sa nu ma mai intreb de ce sau de ce copilul meu.
As avea de nevoie de recomandari ptr medicamente/siropuri pentru protectie stomac, ficat si sist nervos (care inteleg ca poate fi afectat). Ptr sistem nervos a primit un sirop cu calciu si vitamine B. Este oare suficient?

Sanatate tuturor!
mammy

#205
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
Mammy,  m-ai omorat.....imi pare extrem de rau de fetita ta...........
Eu am asa o ura pe boala asta, incat nu am cum sa descriu in cuvinte sentimentele pe care le am cand aud pe cineva ca se imbolnaveste cu BK.

Capul sus, putere multa, faceti tot ce puteti pt ea! Feriti-o de alti copii bolnavi ca acum este organismul slabit si imunodeprimat.
Imunizare cu Bronhovaxom, Septilin( cred ca nu frunctioneaza, am inceput si noi, dar ce am citit pe la altii e cam zero), eu ii dau Marei mele acum Imunogrip junior de la Ozone.
Pt ficat sirop Liv 52, obligatoriu!!! Tratam pt tbc e hepatotoxic!!
Pt sist nervos, nu stiu ce sirop merge, din pacate...

Sa mergi si la dr de la policlinica de sector, eu am avut o surpriza in sens pozitiv cu Dna Dr Felicia Branzoi de la sectorul 6, o doamna dr de varsta medie dar cu cunostinte solide despre tbc la copii....

Sanatate muuuulta si aveti grija de voi!

Nu stiu cu ce te pot ajuta, poti intra sa vb pe mess (daca ne potrivim la orarele de stat pe mess), eu am acelsai id ca aici.

Sarbatori fericite si sanatoase tuturor!!

Pe site-ul Spitalului Marius Nasta apare printre altele si urmatorul serviciu medical

"Servicii medicale:
- diagnosticul tuberculozei active prin metode de biologie moleculara PCR (reacția de polimerizare ADN specifice TB PCR)" pagina 18/24


http://www.fondulglo...MariusNasta.doc  
Aici sunt toate dotarile spitalului si alte cateva detalii despre dotarile laboratoarelor, policlinicilor etc....

Deci, ar fi trebui sa se stie despre PCR pe care-l citisem si eu pe alte siteuri straine.

Edited by nicopuscasu, 02 April 2010 - 12:39.


#206
Cricor

Cricor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.05.2010
Buna seara,

Printr-o insiruire de doctori, analize..am ajuns sa-i fac copilului de 8 ani o analiza la spitalul Nasta in urma careia s-a descoperit ca este purtator de bacil Koch.
Ca sunt bulversata si foarte ingrijorata e putin spus.
Pentru ca doctorul care m-a trimis la aceste analize nu e pneumolog si il voi vedea abia peste 2 saptamani, daca stiti un medic pediatru pneumolog, va rog sa-mi  spuneti si mie.
Baiatul meu nu e nascut in Romania, deci nu are vaccinul anti TBC (nici nu stiu cum se numeste) facut.
Am vazut ca sunt medici care scriu aici. Are vreun rost sa repet analiza la un alt cabinet /clinica? Este posibila o eroare?

#207
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Nico, iti multumesc mult ptr mesajele tale.
Toto timpul am avut o banuiala ca fiica mea nu are aceasta boala. Iata ca dupa 1 luna am reusit sa merg in Germania la cel mai bun medic pediatru cu supraspecializate TBC si dupa consultatii si analize specifice mi-au dat verdictul. Copilul meu nu are tuberculoza si 100% nu este infectata cu bacil Koch.
Imi vine sa omor pe cineva, atat de suparata sunt.
Copilul meu a facut timp de 40 de zile zilnic injectie si i-am administrat chimioterapier antituberculoasa. de ce ? ptr ca avem medici incompetenti.
Te felicit ptr decizia pe care ai luat-o in privinta copiilor tai de a nu le administra tratamentul dat dupa ureche de medicii de la lacul bucura.

Sfatuiesc toti parintii care au copil cu suspiciune de TBC sa le faca neaparat testul Quantiferon Tb Gold. Si daca medicul nu vrea sa ia acest rezultat in considerare |(ptr ca  sunt incapabili sa mai citeasca o carte de specialitate si sa se intereseze cum a evoluat medicina de cand au terminat ei facultatea) asa cum s-a intamplat cu medicul care mi-a luat in observare copilul meu la lacul bucura, sau caute alt medic. Fugiti oriunde cu copilul, chiar si in Ungaria si vorbiti cu un medic care a citit mai multa carte si care stie cat de important este acest test.

La fiica mea Quantiferonul a fost negativ inca de la inceput (l-am facut la Clinica Matei Basarab) insa medicul specialist (imi vine sa vars cand ma gandesc ca pe cartea de vizita mai scrie si supraspecializare) nu l-a luat in considerare fiindca e prea tampit sa stie ce este cu aceasta analiza.
Am citi nopti intregi pe internet, inclusiv referate medicale din strainatate si am ajuns la concluzia ca copilul meu nu are aceasta boala, motiv ptr care am solicitat consulatie in germania. Si iata ca acum 1 sapt am primit vestea cea mare. Copilul nu este infectat.
Daca aveti dubii in privinta rezultatului, repetati-l la un alt laborator. este scumpa, dar merita. Tratamentul de lunga durata este mult mai chinuitor si groaznic ptr copil, asa ca merita toti banii.

Nu pot sa dau mai multe detalii ptr ca ma pregatesc de procese. O sa dau in judecata si sa plateasca. daca nu stiu meserie sa stea acasa, nu sa omoare copii. Fiica mea dupa 30 de zile de tratament s-a umplut de escare pe piele... groaznic. Iar incapabila de doctorita imi spune ca are o ciuperca fiindca nu poate arata reactia de la medicamente in halul ala. Pai daca citea mai multe carti sau dadea niste searchuri pe internet ar fi aflat ca reactiile la acest tratament imbraca enorm de multe forme.
Evident ca dermatologul a pus diagnosticul corect si firesc: reactie postmedicamentoasa. deci bubele erau de la tratament.

Dragi parinti. Poate unii dintre copii vostri chiar sunt bolnavi. dar daca aveti cea mai mica indoiala, nu faceti greseala sa luati 100% de bun ce va spun acesti medici. pentru ei inca un copil bolnav inseamna doar inca unul la catastif. n-au nici cea mai mica compasiune. Am avut chiar senazatia, ca doctorita era satisfacuta dupa ce medicul de la bronhoscopie i-a spus cum ca ar avea semne de tuberculoza, caci venea sa confirme diagnosticul ei, evident GRESIT.
Mai grav este ca am insistat mereu spunand ca eu nu cred ca e bolnava dandu-i suficiente argumente.... dar degeaba. Cum spunea Nico intr-un mesaj anterior, STAR TREK. Medici astia profeseaza exact ca acum 30 de ani. N-au habar de nimic. E jalnic, va spun.
In schimb medicii din germania m-au felicitat ptr tenacitatea mea si evident au fost siderati de imbecilitatea medicului care a pus acest diagnostic si s-a grabit sa dea tratament intensiv.

In aceste 40 de zile de cosmar, am capatat enorm de multa experienta si informatie despre aceasta boala, asa ca daca aveti nevoie de un sfat nu ezitati sa ma intrebati. Voi incerca sa intru cat mai des sa pot raspunde.

Multa sanatate tuturor.
mammy

PS; Cricor, despre ce analiza vorbesti? cum se numeste aceasta analiza care s-a facut la spitalul M Nasta?




 Cricor, on 4th May 2010, 20:16, said:

Buna seara,

Printr-o insiruire de doctori, analize..am ajuns sa-i fac copilului de 8 ani o analiza la spitalul Nasta in urma careia s-a descoperit ca este purtator de bacil Koch.
Ca sunt bulversata si foarte ingrijorata e putin spus.
Pentru ca doctorul care m-a trimis la aceste analize nu e pneumolog si il voi vedea abia peste 2 saptamani, daca stiti un medic pediatru pneumolog, va rog sa-mi  spuneti si mie.
Baiatul meu nu e nascut in Romania, deci nu are vaccinul anti TBC (nici nu stiu cum se numeste) facut.
Am vazut ca sunt medici care scriu aici. Are vreun rost sa repet analiza la un alt cabinet /clinica? Este posibila o eroare?


Bergero, multumesc ptr mesajele tale.
cu tot respectul ptr tine, totusi tin sa te contrazic cu tarie in privinta unui aspect.

DA merita investigat in alta tara. Chiar ii sfatuiesc pe toti cei care pot face acest efort financiar s-o faca. Asta este o alta conceptie eronata a medicilor din Romania, cum ca in alte tari, medicii nu au experienta fiindca nu e raspandita boala ca in Romania. Te inseli foarte tare. In alte tari cum sunt Germani, Franta, Anglia unde numarul de emigranti este foarte mare, aceasta boala este foarte prezenta iar sistemul medical din tara respectiva acorda acestei boli aceeasi importanta mare ca si altor boli f grave ca SIDA.
In spitalul din Germania este o sectie unde investigheaza preponderent aceasta boala, iar medicii de acolo pe langa practica medicala fac si CERCETARE. Cercetare adevarat nu ce vrajelile care le fa unii medici de pe la noi doar ca sa-si mai puna in titlu in plus si un % in plus la salariu.
Despre conditiile de acolo, laboratoare, etica medicala, comportament nici nu mai are rost sa mentionez. Totule este de la excelent in sus.

In incheiere vreau sa fiu foarte clara. Nu toti medicii sunt incompetenti, ignoranti si nestiutori.
Stiu cativa medici foarte buni pe care efectiv ii iubesc ca exista. dar din pacate sunt prea putini.

cele bune tuturor,
mammy

PS: apropos. In Germania s-a exclus complet inca de acum 4 ani din tratamentul tuberculozei Streptomicina care este considerata extrem de toxica in special ptr copii. Tratamentul merge din cele 3 pastile si rezultatele sunt bune. Diferenta este ca ei sunt capabili sa urmareasca mult mai atent boala si pe etape si sa se asigure ca e complet vindecata, in timp ce la noi se merge pe presupuneri si mai bine imbubam cat mai mult cu medicamente ca sa stea medicul linistit ca s-a vindecat.




 Bergero, on 28th March 2010, 16:58, said:

Daca radiografia ta este curata si ai facut-o acum 1,5 luni, nu mai e nevoie sa te mai expui la o alta iradiere. Nu mai e necesar sa faci alte investigatii. Daca ai avut contact cu un caz de Tb activa, poti fi infectata, dar atit timp cit ai o imunitate buna nu vei face boala. Cauta sa-ti intaresti imunitatea (lucru valabil si pentru copil). Iar daca ai radiografia normala e suficient. De asemeni cauta sa faceti controlul radiologic toti adultii din jurul copilului (bunici, rude, etc).
Cit despre copil, are intr-adevar IDR-ul mare (desi sunt numeroase cazuri cu IDR si mai mare), asta inseamna ca este infectat. Dar repet, infectia nu inseamna si boala. Cauta sa-i face radiografie si de profil, si radiografiile sa fie citite bine de un specialist. daca sunt normale in principiu nu mai sunt necesare alte investigatii. Dupa carte, copilul ar trebui sa primeasca chimioprofilaxie cu isoniazida, dar evit sa dau sfaturi directe si recomand sa urmezi numai sfaturile medicului care a vazut direct copilul si investigatiile lui. Daca vrei neaparat cautarea de BK, se poate incerca din stomac, pt ca cei mici nu stiu sa expectoreze, dar crede-ma ca a face bronhocopie mi se pare exagerat. Si nu cauta sa-l investighezi in alte tari, iarasi nu e cazul....in privinta tuberculozei stim sigur mai multe decit ei....iti trimit un PM cu doua recomandari de pneumologi pediatri. Multa sanatate


#208
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
Doamne Mammy,

nu cred ca trebuie sa-ti spun ca mi s-a zbarlit parul pe mine dupa ce am citit cele expuse de tine anterior........dar ma bucur ENORM ca fetita ta este sanatoasa si ca nu are nimic.
Ma bucur ca ai luptat alaturi de ea si ca ai mers pana in panzele albe pt a cauta un diagnostic.
Ma ia cu groaza cand ma gandesc si am dovada ( inca o data din pacate) ca la noi medicina se face dupa ureche, ca multi medici/ asistenti sunt incapabili sa respecte juramantul lui Hipocrate si ca s-au dezumanizat mai toti, nu mai spun de faptul ca Nu ii intereseaza de OM, ci de numar...altul la rand...cam asa ceva...
Mi-e mila de fetita ta pt escare si toate reactiile adverse la medicatia anti TBC, si ma bucur ca ai venit aici si ne-ai impartasit experienta voastra.

Te-as ruga sa treci mai jos pasii pe care i-ai urmat pt a ajunge in Germania si preturile, pt a sti toti cum sa procedam in caz de nevoie.

Sanatate multa va doresc si liniste fetiteti tale, sa te bucuri de ea si de fiecare zi!

Nicol.

#209
andrai

andrai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.02.2008
Buna!

Am si eu o problema oarecum similara in familie si nu stiu ce sa fac, tinand cont ca am un bebe de 3 luni. Vad ca sunteti informate si tu Nico si tu "mamy2002", poate ma ajutati cu un sfat, poate ati citit mai mult decat mine pana acum. Tot pe net m-am documentat is eu pt ca medicii nu stiu decat sa zica: "toti avem infectia in sange" si cer radiografii.
In familie a aparut un caz de TBC activ. Citind pe net ne-am facut toti Quantiferon Gold la Synevo (exceptand bebele). Uneia din persoanele din familie testul i-a iesit pozitiv. A facut si radiografie. Pe radiografie doctorul a zis ca vede urme de raceli mai vechi, nu stiu ce "buzunarase", a recomandat tomografie pt alte posibile probleme, dar a zis ca sigur nu are TBC.  A mai si intrebat flegmatic: cine v-a pus sa faceti Quantiferon? Ca urmare persoana in cauza nu mai face nici o tomografie, nimic, se considera sanatoasa tun (si crede ca analiza e "gresita")
Eu nu mai inteleg nimic:
1) persoana cu Quantiferon pozitiv are infectia sau nu? Daca da, nu exista tratament de preventie? Ar trebui sa faca analiza anticorpi TBC? Va mai intra in contact cu copilul fiind chiar bunica. Eu ce fac? O urmaresc cand slabeste si transpira noaptea pt a izola copilul de ea?
2) a avut grija de bebe vreo 3 sapt. Inclusiv dormit in aceeasi camera. Cum ar trebui sa gandesc situatia? Ce ar trebui sa fac? Bebe nu are BCG facut si nu i-am facut Quantiferon pt ca: am citit pe net ca nu e relevant la varste atat de mici, pt ca l-am dus totusi la analiza dar nu ii gaseau vena si vroiau sa ii ia sange din artera!! si pt ca am citit ca sunt protejati pana la varsta de 6 luni.

Ce ma sfatuiti sa fac pe termen mediu si lung?

Multumesc mult

#210
mammy2002

mammy2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.03.2010
Andra ti-am raspuns pe PM.

Ptr cei interesati, clinica la care am fost eu cu fetita mea este " Clinika de boli infectioase- pediatrie " din cadrul Spitalului Charite din Berlin. Acest spital este etalon chiar si ptr spitalele din Germania deci daca va permiteti mergeti cu incredere. Sef Clinica este Prof Wahn. Puteti sa scrieti pe adresa clinicii sau sa sunati direct acolo- de preferinta sa sune cineva care vorbeste germana. Fax-urile le-am trimis in limba engleza.

Quantiferon insa se face si la noi in Bucuresti. In tagma medicilor din Romania (destul de limitati cand vine vorba de aceasta boala) exista fixatia ca analiza da rezultate fals pozitive sau negative. Posibil sa fie asa doar daca laboratorul nu lucreaza bine. Din acest motiv (chiar daca e scumpa) as recomanda sa se faca in aceeasi zi in 2 locuri diferite. Eu am facut la Matei Basarab, insa face si Synevo si cred ca sunt Ok.
Fals pozitiv- medicii din Germania au spus ca nu au intalnit asa ceva.
Fals negativ - este posibil insa numai in situatia unui corp cu un sistem imunitar cazut (de regula cei infectati cu HIV) rezultatul poate parea negativ ptr ca organismul nu reactioneaza.

Multa sanatate tuturor






 andrai, on 16th June 2010, 15:18, said:

Buna!

Am si eu o problema oarecum similara in familie si nu stiu ce sa fac, tinand cont ca am un bebe de 3 luni. Vad ca sunteti informate si tu Nico si tu "mamy2002", poate ma ajutati cu un sfat, poate ati citit mai mult decat mine pana acum. Tot pe net m-am documentat is eu pt ca medicii nu stiu decat sa zica: "toti avem infectia in sange" si cer radiografii.
In familie a aparut un caz de TBC activ. Citind pe net ne-am facut toti Quantiferon Gold la Synevo (exceptand bebele). Uneia din persoanele din familie testul i-a iesit pozitiv. A facut si radiografie. Pe radiografie doctorul a zis ca vede urme de raceli mai vechi, nu stiu ce "buzunarase", a recomandat tomografie pt alte posibile probleme, dar a zis ca sigur nu are TBC.  A mai si intrebat flegmatic: cine v-a pus sa faceti Quantiferon? Ca urmare persoana in cauza nu mai face nici o tomografie, nimic, se considera sanatoasa tun (si crede ca analiza e "gresita")
Eu nu mai inteleg nimic:
1) persoana cu Quantiferon pozitiv are infectia sau nu? Daca da, nu exista tratament de preventie? Ar trebui sa faca analiza anticorpi TBC? Va mai intra in contact cu copilul fiind chiar bunica. Eu ce fac? O urmaresc cand slabeste si transpira noaptea pt a izola copilul de ea?
2) a avut grija de bebe vreo 3 sapt. Inclusiv dormit in aceeasi camera. Cum ar trebui sa gandesc situatia? Ce ar trebui sa fac? Bebe nu are BCG facut si nu i-am facut Quantiferon pt ca: am citit pe net ca nu e relevant la varste atat de mici, pt ca l-am dus totusi la analiza dar nu ii gaseau vena si vroiau sa ii ia sange din artera!! si pt ca am citit ca sunt protejati pana la varsta de 6 luni.

Ce ma sfatuiti sa fac pe termen mediu si lung?

Multumesc mult


Am uitat sa mentionez despre cost;

Mi s-a cerut sa platesc 300 Euro in avans si ulterior am primit o factura (prin posta-acasa in Romania- fabulos !!) de inca 46 de Euro.
In total 346 Euro ptr un pogon de analize (pe langa astea de TB i-am facut si de alergii, hemograme, radiografie pulmonara) + 2 consulturi.
Pe total m-a costat mai putin decat am cheltuit cu consultatiile, cadourile (banii) si alte costuri facute cu medicii din Romania.
E adevarat ca la asta se adauga costul avionului si hotelului.

Eu zic ca daca se face Quantiferon tb gold in Romania la 2 clinici diferite si iese negativ, orice ar spune orice destept de medic, persoana nu este infectata si nu are de ce sa mai umble pe la medici. Exceptie cazurile de persoane cu sistem imunitar afectat unde trebuie vazut cu atentie - de preferinta intr-o clinica de boli infectioase din orice tara din UE cu exceptia Romaniei.

seara buna



 nicopuscasu, on 17th May 2010, 08:24, said:

Doamne Mammy,

nu cred ca trebuie sa-ti spun ca mi s-a zbarlit parul pe mine dupa ce am citit cele expuse de tine anterior........dar ma bucur ENORM ca fetita ta este sanatoasa si ca nu are nimic.
Ma bucur ca ai luptat alaturi de ea si ca ai mers pana in panzele albe pt a cauta un diagnostic.
Ma ia cu groaza cand ma gandesc si am dovada ( inca o data din pacate) ca la noi medicina se face dupa ureche, ca multi medici/ asistenti sunt incapabili sa respecte juramantul lui Hipocrate si ca s-au dezumanizat mai toti, nu mai spun de faptul ca Nu ii intereseaza de OM, ci de numar...altul la rand...cam asa ceva...
Mi-e mila de fetita ta pt escare si toate reactiile adverse la medicatia anti TBC, si ma bucur ca ai venit aici si ne-ai impartasit experienta voastra.

Te-as ruga sa treci mai jos pasii pe care i-ai urmat pt a ajunge in Germania si preturile, pt a sti toti cum sa procedam in caz de nevoie.

Sanatate multa va doresc si liniste fetiteti tale, sa te bucuri de ea si de fiecare zi!

Nicol.


#211
Deyuka

Deyuka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.09.2009
Am si eu o intrebare: stiu ca tratamentul tbc diminueaza efectul anticonceptionalelor. La cat timp dupa terminarea tratamentului poti incepe sa le iei din nou (ca sa fii sigur ca isi fac efectul)? Multumesc frumos.

#212
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
După o săptămână de la terminarea tratamentului cu Rifampicină (care interacționează cu anticoncepționalele), sigur nu mai există nicio urmă de antibiotic în organism, deci ar putea fi reluate anticoncepționalele.

#213
Deyuka

Deyuka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 13.09.2009
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare (poate stie cineva): sotul meu si-a facut o radiografie si doctorul de acolo i-a spus ca are bronsita cronica. Marti vom merge la doctora cu radiografia pentru a o vedea. Eu am avut pleurezie si mi s-a dat tratament de prevenire (cred) tbc. Bronsita ar putea avea vreo legatura cu tbc-ul?  (am spus cred, pentru ca in momentul in care m-a externat, doctora mi-a precizat ca NU am tbc, si dupa cateva zile doctora de la dispensar mi-a chemat toti apropiatii la control :P). Multumesc anticipat celor care ar putea sa ma lamureasca.

#214
doctorasul2

doctorasul2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 01.01.2011
nu voi repeta cat de important este tratamentul facut corect 6 sau 9 luni cat ar fi el.
dar pot da alte cateva sugestii:

ai grija sa ai aer curat in camera copilului (ia un filtru de aer) si chiar o lampa de sare.

si eu am avut tbc in urma cu 15 ani si am "iutat" complect de asta.

#215
annann

annann

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.01.2011

 doctorasul2, on 1st January 2011, 23:12, said:

nu voi repeta cat de important este tratamentul facut corect 6 sau 9 luni cat ar fi el.
dar pot da alte cateva sugestii:

ai grija sa ai aer curat in camera copilului (ia un filtru de aer) si chiar o lampa de sare.

si eu am avut tbc in urma cu 15 ani si am "iutat" complect de asta.


 doctorasul2, on 1st January 2011, 23:12, said:

nu voi repeta cat de important este tratamentul facut corect 6 sau 9 luni cat ar fi el.
dar pot da alte cateva sugestii:

ai grija sa ai aer curat in camera copilului (ia un filtru de aer) si chiar o lampa de sare.

si eu am avut tbc in urma cu 15 ani si am "iutat" complect de asta.
Buna zua.Ma bucur ca santeti sanatos si as vrea sa-ne  povestiti si noua ,cum daca ati folosit si tratamente homeopate ca sa ajutati sistemul imunitar.
Deasemenea as vrea sa stiu daca fostul bolnav de TBC pulmonar poate sa faca schii la un an si 3 luni dupa terminarea tratamentului.  Multumesc pentru raspuns.

#216
annann

annann

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.01.2011
Buna ziua tuturor.
Cu toate ca de un an si jumatate incerc sa aflu cat mai multe despre TBC,nu am reusit niciodata sa intru pe acest forum.
Incerc sa ma justific ,pentru ca imi expun cazul ,sper eu,dupa rezolvarea lui.
Dar liniste tot nu am,dupa cate am aflat despre boala aceasta perfida.
Am vazut ca mai toti ati intampinat probleme in identificarea bolii si as vrea sa povestesc si eu ce ni s-a intamplat,pentru ca te simti foarte singur si neputincios la aflarea diagnosticului.
Am 56 de ani si eram convinsa ca nu faci TBC daca ai fost vaccinat la nastere cu BCG si nici nu am cunoscut vreodata pe cineva bolnav.
La sfarsitul anilor 90,baiatul meu era student deja si cu ocazia unei raceli foarte puternice nu a vrut sase trateze,asa ca s-a prelungit.
L-am dus la radiografie,dar au spus ca nu are nimic.
In 2000 ,a simtit un fel e suierat la respiratie,m-am dus imediat cu el la Marius Nasata si a repetat radiogrfia.
Cand a citit radiografia,a spus ca vede o tumoare,asacane-a trimis la bronhoscopie,la D-na doctor Crisan.
D-na doctor la rezultatele bronhoscopiei a scris ca nu are nimic,ce se vede la radiografie este o malformatie congenitala,ca in loc de bifurcatie este o trifurcatie,dar nu reprezinta o problema.
A facut si BK,a iesit negativ si a  spus ca pentru orice eventualitate a luat si proba biologica care va fi gata peste 3 luni.
In rest sa manance bine si vitamine.
Mentionez ca nu se pune problema saraciei,proastei conditii de locuit ,fumat,bauturi etc.,din contra ,a avut tot ce afost mai bun si nu avut nici o boala  serioasa.
Spun toate acestea pentru ca din ce am citit si altii ,ca si mine sant convinsi ca numai oamenii saraci fac TBC.
L-am indopat cu vitamina C ,s-a apucat de sport  si in curand nu a simtit nici zgomotul acela cand expira.
In 2009 era insurat deja si asteptau primul copil,nora era insarcinata in 5 luni cand baiatulmeu a simtit iarasi zgomotul la expirare.
Ne-am dus imediat la Nasta la d-na doctor Crisan si am aflat cu stupoare nu numai ca are TBC,confirmat de BK si CT dar ca a avut si in 2000.
Ne-a trimis la radiografie pe mine si sotul meu ,dar a fost negativ,dar ce incredere sa mai am in ele?
Norei mele i-a facut testul BK,dar nu ne-a spus nimeni de testul Quantiferon,am aflat ulterior de pe internet slava Domnului,nu stiu ce ne faceam pana la nastere.
In fine ,nu a avut nici ea nici copilul nimic,spun asta ca sa se linisteasca cei care au pe cineva bolnav in familie.
Baiatul meu a fost pus pe tratament si a suportat relativ bine medicatia,toate urmatoarele teste au esit negative,si dupa 3 luni s-a intors la sericiu.
Ca tratament complementar a luat multivitamine,zilnic suc de morcovi cu telina si sfecla dimineata,seara suc de grapefruit,cu acestea din urma continuam si acum.
Se simte bine,dar eu tot nu am liniste,pentru ca am citit ca exista si recidive,se poate reinfecta.
Ma sperie faptul ca populatia nu este informata deloc si nu facem nici putinul pe care l-am putea face ca sa reducem riscul imbolnavirilor.
Ca sa nu scap prea usor din cele intamplate ,dupa ce a terminat baiatul meu tratamentul,am primit o noua colega.
Tot tusea,asa ca i-am povestit ce mi s-a intamplat si am rugat-o sa-si faca analizele.
A spus ca a fost la doctor,este in tratament,pt.ca este pe fond nervos.
Dupa un an de tusit,vine sa-mi spuna ca are TBC si trebuie sa se interneze.
Acum ce era sa fac,sa o iau de la capat cu bronhoscopiile?ca nici ele nu sant fara risc.La ultimul control il infectasra cu Klebsiella si a trebuit sa facem alt tratament cu antibiotic.
Poate prea in amanunte am descris totul,dar stiu cat de mult m-a ajutat si pe mine tot  ce am aflat de la altii,sa nu spun de testul Quantiferon.
Sanatate tuturor,annann.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate