Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Humble Indie Bundle 13 Brings the...

Ubuntu Could Give a Fatal Blow to...

Australia interzice calatoriile i...

DOCUMENTAR Istoria alegerilor pre...
 Eroare instalare Microsoft Office...

Mita Electorala ca ajutor UE

Munca in strainatate

TV Philips SLC 4.31EAA MODEL32pf5...
 Intrarea in normalitate: demolare...

Recomandare firma pentru domeniu ...

Inflatia si politicile antiinflat...

Caramida/piatra decorativa
 inlocuire hdd cu dvdrw

Fonturi Post Script nu mai merg i...

Unde pot gasi aceste carti?

Permis Pierdut?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

conectare amplificator tv la tablou electric

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
clase74

clase74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,780
  • Locație: Tg-Mures

buna, in seara aceasta am achizitionat un amplificator catv, care pe langa cablurile tv necesita alimentare separata de la o sursa de curent.
amplificatorul are cabluri cu stecher (pe care il voi taia maine), iar firele astfel rezultate va trebui sa le conectez undeva in tablou (vezi foto).
Am nevoie de 2 pareri care sa coincida unde trebuie exact sa leg cele 2 fire (asta ca sa nu fac un foc de artificii in casa).

Multumesc, daca se poate pana maine dimineata cand doresc sa execut lucrarea.
Stiu ca nu sunt specialist, dar tin sa precizez ca eu singur mi-am inlocuit toate prizele si intrerupatoarele din casa, asa ca nu cred ca e greu sa legi 2 fire in tablou (asta daca stii exact unde).

Astept parerile voastre, daca se poate cat mai avizate.

Attached Files



#2
gimi1122

gimi1122

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.05.2006
  • ID membru: 76,005
cea mai buna solutie: cheama un electrician

#3
atupi

atupi

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,440
  • Înscris: 17.08.2007
  • ID membru: 215,739
Daca chiar nu stii sa urmaresti un circuit electric roaga pe cineva sa te ajute. E spre binele tau !

#4
clase74

clase74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,780
  • Locație: Tg-Mures

View Postgimi1122, on 3rd February 2010, 21:28, said:

cea mai buna solutie: cheama un electrician

am solicitat pareri avizate, la asta ma pricepeam si eu

#5
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Mai ai putin si poti chema si pompierii...

Attached File  circuite_ruginite.JPG   23.29K   33 downloads

PS: este aiurea sa conectezi un consumator direct in acel tablou. E deja o varza acolo...

#6
Neohori

Neohori

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
  • ID membru: 216,459
Vad ca ai sigurante automate separat pe faza si separat pe nul . Transformatorul de la amplificator il legi pe sigurantele de 10A care sunt de lumina .
Decupleaza siguranta principala pina lucrezi la tablou ! Bafta.
Bine atentionat ... cu un drum curata si contactele de la impamintare din tablou  :)

Edited by Neohori, 03 February 2010 - 21:49.


#7
clase74

clase74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,780
  • Locație: Tg-Mures

View PostNeohori, on 3rd February 2010, 21:46, said:

Vad ca ai sigurante automate separat pe faza si separat pe nul . Transformatorul de la amplificator il legi pe sigurantele de 10A care sunt de lumina .
Decupleaza siguranta principala pina lucrezi la tablou ! Bafta.

Multumesc, e primul comentariu care merita luat in considerare, oricum aveam de gand sa decuplez siguranta principala.
Dupa capul meu as lega firele in primele 2 de jos (de la dreapta la stg), acolo unde e aglomeratie ( se vede in poza, in primul intra 2 fire albastre si unul alb, iar in al 2-lea se vede unul maro mai in stanga). E corect ?

PS acolo se vad ca sunt si suruburile uzate

Edited by clase74, 03 February 2010 - 21:58.


#8
dan210

dan210

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,256
  • Înscris: 24.06.2006
  • ID membru: 83,462

View PostNeohori, on 3rd February 2010, 19:46, said:

Vad ca ai sigurante automate separat pe faza si separat pe nul . Transformatorul de la amplificator il legi pe sigurantele de 10A care sunt de lumina .
cum iti dai seama ca are sigurante pe faza si pe nul?

#9
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
Probabil ca a asistat la montarea instalatiei, ca prin telepatie  nu functioneaza, am incercat...
PS: dupa modul cum au mai fost adaugate acolo fire(cu diametre diferite), dupa rugina de pe suruburi, ca o fi pentru impamantare ca or fi utilizate pentru nul (apropo, acolo nu se respecta semnificatia culorilor la cablurile de conexiune), sigur o interventie nu va duce decat la alte probleme.
Faptul ca ti se recomanda a apela la cineva care se pricepe, nu este o lipsa de ajutor, este o preocupare din partea celor care nu doresc sa auda vesti de la tine, la jurnalul de la ora 5.

#10
clase74

clase74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,780
  • Locație: Tg-Mures

View Postmister_rf, on 4th February 2010, 11:04, said:

Probabil ca a asistat la montarea instalatiei, ca prin telepatie  nu functioneaza, am incercat...
PS: dupa modul cum au mai fost adaugate acolo fire(cu diametre diferite), dupa rugina de pe suruburi, ca o fi pentru impamantare ca or fi utilizate pentru nul (apropo, acolo nu se respecta semnificatia culorilor la cablurile de conexiune), sigur o interventie nu va duce decat la alte probleme.
Faptul ca ti se recomanda a apela la cineva care se pricepe, nu este o lipsa de ajutor, este o preocupare din partea celor care nu doresc sa auda vesti de la tine, la jurnalul de la ora 5.

OK, dar acolo pana acum nu au umblat decat electricieni (unu mi-a instalat panoul de cativa ani si unul cand mi-am pus centrala de apartament). In rest nu a umblat nimeni, eu doar cand mai zugraveam si luam jos capacul, atat.
Pai daca asa lucreaza electricienii am 2 solutii: sau ii schimb si chem pe altcineva, sau ma invat eu sa leg cateva cabluri.
Momentan va spun sincer ca prefer varianta 2, cel putin pana ne gasim de lucru eu si sotia.
Asa ca.... inca nu am legat nici un fir, e ok sa le leg la cele 2 intrari de jos din dreapta (unde se vede ca si suruburile sunt uzate)?

Mersi.

#11
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,775
  • Înscris: 17.03.2009
  • ID membru: 428,522
  • Locație: Bucuresti

View Postclase74, on 4th February 2010, 12:33, said:

OK, dar acolo pana acum nu au umblat decat electricieni (unu mi-a instalat panoul de cativa ani si unul cand mi-am pus centrala de apartament). In rest nu a umblat nimeni, eu doar cand mai zugraveam si luam jos capacul, atat.
Pai daca asa lucreaza electricienii am 2 solutii: sau ii schimb si chem pe altcineva, sau ma invat eu sa leg cateva cabluri.
Momentan va spun sincer ca prefer varianta 2, cel putin pana ne gasim de lucru eu si sotia.
Asa ca.... inca nu am legat nici un fir, e ok sa le leg la cele 2 intrari de jos din dreapta (unde se vede ca si suruburile sunt uzate)?
Mersi.
Pe santieristi aia care ti-au montat tabloul nu-i numi electricieni,nu vezi cum sunt legati conductorii,ce tiganie este acolo!Pune un creion de tensiune pe bornele sigurantelor,unde se aprinde este faza ,unde nu, nulul,scoate siguranta generala,leaga cablu .

Edited by anaki, 04 February 2010 - 16:51.


#12
clase74

clase74

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 05.01.2007
  • ID membru: 122,780
  • Locație: Tg-Mures
L-am conectat in primele 2 (alea unde scrie C20, mi-am dat seama prin oprire-pornire ca alea sunt pentru prize, celelalte pentru lumini si oricum ultimele 2 sunt cam "aglomerate"), dupa ce am oprit curentul, merge fara probleme.

Mersi.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users