Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

incalzirea cotetului ciinelui

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#1
obilici

obilici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 08.05.2009
Ce solutii exista pentru a incalzi cotetul unui catel ? Din pacate, ai mei nu vor sa il lase sa stea in casa pe catelul lor, asa ca ma gindesc cum sa ii fac sederea afara cit mai confortabila. Are blana scurta sarmanul.

Am descoperit pe Web ca exista covorase electrice pentru asa cve. In Romania s-or fi gasind ? Daca nu stiti, imi puteti recomanda un magazin pentru ciini bine aprovizionat (in Bucuresti sau Ploiesti) ? As vrea sa ii iau si un cotet mai mare decit are acum.

Multumesc.

#2
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Pentru a incalzi cusca, poti folosi un bec infrarosu.
http://www.1001case....S__p423916.html - 250W mi se pare cam mult, insa poti regla intensitatea luminoasa.
Pentru a creste izolatia, poti folosi folosi un sistem sandwitch facut din lemn+polistiren.

#3
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,727
  • Înscris: 03.12.2005
Cusca cu intrarea pe cat de ingusta ii permite talia, la intrare improvizezi ceva sa opreasca aerul rece din fasii de polietilena transparenta (sa vada si cainele unde intra) iar in cusca pui un covor vechi mai gros sau paie sau rumegus. Cusca in sine o poti pune intr-un loc mai adapostit/ferit de curenti, iar cainelui cat mai multa mancare ca sa isi adune stratul de grasime sub piele.

#4
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Va trebui sa il "inveti" sa intre prin covorasul ala, chiar transparent. Eu am avut 3 caini si toti se uitau cu neincredere la flap-ul de la dog door cand l-au vazut prima oara :)
Izolatie cu polistiren, flapuri la intrare, covoras pe jos si chiar mai mult, o paturica (ai mei, in cusca lor din garaj, se inveleau singuri intr-o paturica veche, se invarteau in ea cum se invart pe iarba). Incalzire cu bec cred ca i-ar deranja noaptea. Exista insa la magazinele de animale (pet-uri) cabluri electrice incalzitoare pentru terariile de reptile.
Desi dupa ce faci aia, nu mai vor sa iasa afara, isi pierd adaptarea (nu mai acumuleaza grasimea tot asa).

Edited by SuperDuper, 31 January 2010 - 02:18.


#5
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,819
  • Înscris: 06.10.2003

 SuperDuper, on 31st January 2010, 02:15, said:

Va trebui sa il "inveti" sa intre prin covorasul ala, chiar transparent. Eu am avut 3 caini si toti se uitau cu neincredere la flap-ul de la dog door cand l-au vazut prima oara [...]

Nu e necesar. Inlocuieste-o cu o bucata de haina (tricoul, uatever). Se prind ei rapid ca intrarea in cusca e disponibila.

#6
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Animalele se adapteaza la temperatura, isi regleaza metabolismul si nu cred ca este bine sa intervenim prea mult. In plus caldura le creaza
dependenta. Eu am un cotet de gaini incalzit si pasarile nu mai ies de acolo in curte.... cu toate ca nu las sa creasca temperatura mai mult de 3-5 gr C cu plus. Caine nu am dar cred ca si in cotetul lui ar trebui sa fie numai cateva grade peste zero, cat sa nu inghete apa. Ca sa pot regla temperatura in functie de cea exterioara am optat pentru incalzirea cu becuri: trei becuri de 25w cu intrerupator separat fiecare; cotetul are un geam si inauntru, in dreptul lui am un termometru, astfel pot sa urmaresc temperatura si sa aprind sau sa mai sting din becuri. Ca sa nu deranjeze noaptea becurile sunt montate in cuti de conserve cu capac. Cutiile sunt prinse una de alta, de fapt insirate pe trei tije filetate de 4 mm. Doua sunt puse fund in fund iar a treia astupa gura uneia din ele. Gurile celor doua din capete au capace din tabla prinse cu piulite de cele trei tije; astfel cand trebuie sa schimb un bec desurubez piulitele si scot capacul iar daca e ars becul din cutia de mijloc scot si cutia care o astupa. Fasungurile sunt ceramice, conductori pe o lungime de 20 cm sunt protejati cu tub varnes siliconic, rezistent la temperatura si sun trecuti prin copex metalic si toata instalatia e legata la impamantare.
 Cotetul meu are dimensiunile de: 1,5m/1m/0,60m si din practica am observat ca nu e nevoie de mai mult de 75 w ca sa am cateva grade plus chiar daca afara sunt -20. Cotetul cainelui fiind deschis poate ca e nevoie de o putere mai mare, se poate experimenta cu becuri de 40w sau 60w....doua de 25w si unul de 40w, doua de 40w si unul de 25w, etc. Important este sa aveti si un termometru inauntru sa nu coaceti locatarul....
In timp veti invata mersul instalatiei si in functie de temperatura exterioara veti sti exact cate becuri trebuie aprinse; cam cum isi cunoaste gospodina cuptorul...
Daca doriti ceva mai solid se poate confectiona dispozitivul dintr-o bucata de burlan din tabla galvanizata pentru scurgerea apei de ploaie; doua capace in capete si inauntru instalatia: cele trei tije in triunghi echilateral trecute printr-un disc de tabla cu diametrul interior al burlanului, fixate cu piulite pe ambele fete ale discului; pe acest disc se fixeaza unul din fasunguri, cel din mijloc, celelante fiind pe cele doua capace. Capetele tijelor ies prin capacele de la extrmitatile burlanului si se pun piulitele.
Nu uitati sa gauriti burlanul (niste gauri mici 0,5mm) in dreptul becurilor ca sa puteti vedea daca functioneaza!
Instalatia fiind inchisa se elimina riscul de incendiu chiar daca in cotet sunt paie sau talas; totusi stergeti periodic tubul de praf!
Spor la treaba!

#7
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Attached File  Incalzire becuri1.jpg   97.92K   172 downloads  Attached File  Incalzire becuri2.jpg   107.93K   159 downloads   Attached File  Incalzire becuri3.jpg   101.23K   157 downloads   Attached File  Incalzire becuri4.jpg   110.86K   143 downloads   Attached File  Incalzire becuri5.jpg   118.82K   156 downloads   Attached File  Incalzire becuri6.jpg   110.61K   161 downloads   Attached File  Incalzire becuri7.jpg   125.32K   156 downloads   Attached File  Incalzire becuri8.jpg   137.75K   152 downloads

#8
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Copii la caldurica langa calorifer....
Attached File  incalzire becuri9.jpg   118.18K   339 downloads

#9
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,021
  • Înscris: 09.01.2007
Daca e un maidanez sau ciobanesc, il nenorocesti cu un cotet incalzit.... Maidaneza mea doarme afara pe zapada sau pe ploaie, langa cotet. Pune-I fan in cotet, un strat gros.

#10
marr

marr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,178
  • Înscris: 13.07.2005
Eu pentru amstaff-ita mea, am facut asa:
1. Cusca ( mare) din OSB + Polisteren 8 cm + OSB ( pereti / tavan / podea - asta din urma este si putin ridicata de la sol; Am facut-o mare ca sa am o distanta suficienta intre becul de incalzire si caine.
2. La intrare o usita din placaj subtire ( tip dog-flap) - s-a invatat relativ repede cu ea:
3. Bec de incalzire cu infrarosu ( gasesti la pet-shop / magazine cu hrana pentru animale / etc) din cele pentru purcei ( are un purcel desenat pe cutie);
4. Cusca e amplasata in magazie de lemne, ferita de curent;
5. In final, cel mai important - i-am cumparat si un ... labrador ! Dorm impreuna si n-au niciun stress cu frigul !

PS:
Ups !
Acum am vazut ca postul initial e de vre-o 5 ani ......
Dar poate o mai fi cineva interesat !

#11
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Becul infrarosu se monteaza de obicei in spatii mai mari, deschise, la o distanta optima de podea si animalele, de regula pui, se aduna sau se disperseaza din raza lui in functie de cum le convine. Daca montezi becul intr-un spatiu restrans, cum ar fi cotetul cainelui, animalul nu are cum sa se plaseze in locul cu temperatura preferata; ori se coace inauntru, ori iese afara in frig. In cazul nostru vorbim de animale mature care pot face fata temperaturilor foarte scazute foarte bine si asa cum le-a lasat Dumnezeu! Am vazut caini dormind pe zapada si acoperiti de ninsoare, gainile la tara dorm in copaci la minus 20 grade. Asta cu incalzirea in cotet e mai mult o prosteala de orasean care are si el un animal. Trebuie sa avem grije ca din prea multa dorinta de bine sa nu facem rau! 
Deci, parerea mea, ori montati un termometru si urmariti ca temperatura sa nu creasca mai mult de cateva grade peste 0 ori mai bine nu mai incalziti nimic.....

#12
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 potage, on 16 ianuarie 2015 - 15:09, said:

Copii la caldurica langa calorifer....
O plasma si un aer conditionat mai lipseste.

 potage, on 19 ianuarie 2015 - 11:11, said:

gainile la tara dorm in copaci la minus 20 grade.
Dorm, dar mai fac oua? La astea le trebuie ceva conditii.

#13
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 12.03.2006

 overseas, on 16 ianuarie 2015 - 15:25, said:

Daca e un maidanez sau ciobanesc, il nenorocesti cu un cotet incalzit.... Maidaneza mea doarme afara pe zapada sau pe ploaie, langa cotet. Pune-I fan in cotet, un strat gros.
Corect...depinde ce rasa ai,dar astia mari,daca au si par mult,nu au probleme cu frigul!Sa nu fie uzi,cam atat!Cei mici,mai de casa,nu au ce cauta noaptea,pe ger afara,ziua mai merge,ca se misca!

#14
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
Am de gand sa automatizez instalatia de incalzire. Adevarat, se cam duce poezia, placerea era sa ma duc cat mai des la ei. Dar sunt zile in care lipsesc de acasa chiar si saisprezece ore. O sa anunt daca imi reuseste!

Attached Files



#15
potage

potage

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.01.2010
O solutie ar fi asta: http://www.climateri...and-heater.html
Nu stiu cat e la indemana....

#16
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 71,976
  • Înscris: 15.06.2007
La mine problema este ca am un tekel. Mic, par scurt, o saracie de caine.  Azi noapte nici nu a iesit de sub plapuma.. macar am gasit patu' gata incalzit..  dar nu-mi convine, si daca iar se repeta episodul cu puricii,  direct in strada il scot..
Ar trebui sa stea afara pe o veranda.. anul trecut i-am facut o cusca mica din polistiren destinat izolatiei exterioare pe case. Versiunea dura,  era roz sau portocalie, foarte tare. In 2 saptamani nu a mai ramas nimic din cusca. Atata a sapat in ea, a rontait-o  pana a facut-o zdrente si toata curtea plina cu mizerie.
I-am cumparat hainuta speciala pentru caini.  Si pe aia a distrus-o. Orice culcus ii amenajez, il distruge..  cred ca o sa il las in plata sortii, si daca tot e asa mare maestru la sapat gropi in gazon, il invit sa-si sape o groapa in care sa se cuibareasca la iarna.

#17
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Teckelul nu e caine de tinut afara cand e frig. Cu puricii o rezolvi f. usor daca ii pui zgarda antipurici Foresto o data pe an. Am caini si pisici in casa de 20 de ani si nu am avut purici niciodata. Pentru a incalzi cotetul cainelui ar fi buna incalzirea in podea. Chiar am vazut pe net o firma care produce asa ceva. Cam scumpe.

#18
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 tfmercedez, on 28 septembrie 2016 - 09:47, said:

Ar trebui sa stea afara pe o veranda.. anul trecut i-am facut o cusca mica din polistiren destinat izolatiei exterioare pe case. Versiunea dura,  era roz sau portocalie, foarte tare. In 2 saptamani nu a mai ramas nimic din cusca. Atata a sapat in ea, a rontait-o  pana a facut-o zdrente si toata curtea plina cu mizerie.
Placi de placaj si intre ele polistiren, nu improvizatia facuta de tine. Dar degeaba este izolata, tot are nevoie de o sursa de caldura.

 tfmercedez, on 28 septembrie 2016 - 09:47, said:

La mine problema este ca am un tekel. Mic, par scurt, o saracie de caine.  Azi noapte nici nu a iesit de sub plapuma.. macar am gasit patu' gata incalzit.
Daca e curat si imbaiat des, nu ar fio problema. Pisicile mele cum dorm in/pe patura? :) Totusi poate il convingi sa doarma pe paturica lui, langa o sursa de caldura.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate