Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Aparat de facut iaurt

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
nicolausolahusg

nicolausolahusg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.10.2007
Dupa multe cautari pe GOOGLE si Gastronomicus am luat taurul de coarne!
Vreau sa-mi fac un aparat de preparat iaurt. Am studiat piata si pretul unui asemenea aparat porneste de la 100 RON.
N-ar fi prea scump, dar deja am bucataria plina cu destule aparate elecrocasnice. Asa ca m-am gandit sa folosesc uscatorul de fructe pe care sa-l adaptez ca sa mearga si la iaurt. Are 250w si 30 cm in diametru. In interiorul carcasei se afla o rezistenta si un ventilator care functioneaza fara intrerupere. Din cate stiu, in el fructele se usuca la ~50 grade C.
Uscatorul arata cam asa.

La mijloc sub primul gratar, are niste fante laterale prin care scoate aer cald.
[ http://www.tvproducts.ro/files/file/Uscator_de_fructe_04.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Poate cineva sa-mi dea "o mana de ajutor"?

#2
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006
Da. Iaurtul NU se face cu un aparat.
Toata treaba e sa ai lapte proaspat muls, fiert. Dupa ce se raceste si devine caldut se pune in borcane cu capac cu filet peste care se adauga o lingura sanatoasa de "covasealä" si apoi se omogenizeaza. Chestia asta din urma iarasi trebuie sa fie home-made, pentru a nu contine acei amelioratori din comertul socialist.
Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata. Dupa ce iaurtul e gata, preferabil e sa se odihneasca nitel la frigider, pentru a se inchega mai bine.

Prima data e mai greu, apoi e foarte simplu - nu mai ai nevoie de "covasealä" - poti folosi o lingura de iaurt preparat alaltaieri, de exemplu.
So, in care parte a procesului vrei sa folosesti acel uscator? :huh:

#3
fussyd3vil

fussyd3vil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 949
  • Înscris: 21.10.2008
In curand o sa ne facem aparate sa ne bage in gura..  -_- Eu unul m-am cam lamurit cu cele care "te ajuta" sa faci ceva. Cel mai bine faci cu mana ta, dupa o perioada capeti dexteritatea necesara.

#4
tonks

tonks

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 15.08.2007
io folosesc o oala cu apa calda in care tin sticlele de iaurt. le tin acolo pina se raceste apa. n-am nevoie sa dau 100 lei pe un aparat care sa tina iaurtul la cald. sistem diy.

#5
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View PostMarius3k, on 3rd January 2010, 09:08, said:

Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata.

Alternativ: "fabricare" direct in galeti de smantana / iaurt din comert de 1 l care se pot lasa pe calorifer. :)

#6
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Bunica-mea facea iaurt dupa reteta pomenita de Marius mai sus !
Si eu fac la fel cind ma plictisesc de iaurtul din comert (Napoca cu 6,5 % grasime) !

Cred ca nu ai nevoie de masina daca faci iaurt doar pentru uz casnic, adica ce maninca o familie !

#7
nicolausolahusg

nicolausolahusg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.10.2007
Eu ma gandeam ca uscatorul de fructe imi ofera o temperatura constanta potrivita pentru facut iaurt.
Mai ramanea doar adaptarea/transformarea acestuia ca sa tina la cald un vas cu lapte cateva ore, ca de facut, iaurtul tot singur se face si in oala si altfel.
Nici eu nu sunt pentru cumpararea a cate un aparat in bucatarie pentru fiecare aliment preparat.

Dar o ideea practica ca acel uscator de fructe sa faca iaurt are cineva?

#8
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Daca reusesti sa "convingi" acel uscator sa pastreze temperatura de 37-42 de grade, e ok. Nu mai mult, ca se oparesc lactobacilii ...

#9
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006

View PostAlexIP, on 3rd January 2010, 10:03, said:

Alternativ: "fabricare" direct in galeti de smantana / iaurt din comert de 1 l care se pot lasa pe calorifer. :)
De acord, dar capata gust de plastic, pe cand borcanul de sticla e semi-sterilizat inainte de a fi folosit.

Cu toate astea, nici un iaurt nu se compara cu cel facut in oala de lut. :rolleyes: Cine a mancat stie despre ce vorbesc.

#10
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
Confirm, ala de casa e cel mai bun.
Lasa aparatul, ii va da iaurtului gust de Prigat de piersici+miros de plastelina.

#11
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006

View PostMarius3k, on 3rd January 2010, 09:08, said:

Da. Iaurtul NU se face cu un aparat.
Toata treaba e sa ai lapte proaspat muls, fiert. Dupa ce se raceste si devine caldut se pune in borcane cu capac cu filet peste care se adauga o lingura sanatoasa de "covasealä" si apoi se omogenizeaza. Chestia asta din urma iarasi trebuie sa fie home-made, pentru a nu contine acei amelioratori din comertul socialist.
Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata. Dupa ce iaurtul e gata, preferabil e sa se odihneasca nitel la frigider, pentru a se inchega mai bine.

Prima data e mai greu, apoi e foarte simplu - nu mai ai nevoie de "covasealä" - poti folosi o lingura de iaurt preparat alaltaieri, de exemplu.
So, in care parte a procesului vrei sa folosesti acel uscator? :huh:


Se poate sa se faca si cu lapte cumparat de la magazin ? Si cum fac " covaseala " home-made ?

#12
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,677
  • Înscris: 14.03.2006
Aici e problema, ai nevoie de un borcan de iaurt de casa. La tara e foarte usor sa faci rost de el. Apoi e simplu - patrezi cate un borcanel de fiecare data cand faci iaurt si pe cuvant ca nu se modifica gustul/cheagul.

#13
ctin64

ctin64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 15.11.2009

Quote

Eu unul m-am cam lamurit cu cele care "te ajuta" sa faci ceva.

Inseamna ca nu ai fost inspirat in a alege ce trebuie si ceva de calitate.
Eu unul, de exemplu, n-as mai putea "trai" fara masina electrica de tocat carne; sau fara mixerul cu picior!!!!!!

Edited by ctin64, 10 January 2010 - 00:21.


#14
diu1so

diu1so

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.12.2007
Daca nu vreti sa va complicati cu aparate homemade:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WtldDlsSuqk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WtldDlsSuqk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by diu1so, 17 January 2010 - 22:07.


#15
Tuliman

Tuliman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 27.10.2004
O mamaie (nu e a mea, dar e din familie) face cu iaurt "Danone natural" pe post de "catalizator" si-i iese foarte bun. Mamaia sta la tara, are 1000 de ani, are vaca, deci stie ce si cum. Si nu are nevoie de niciun aparat, face in vas de pamant parca si e gata de pe o zi pe alta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate