Aparat de facut iaurt
Last Updated: Jan 21 2010 02:38, Started by
nicolausolahusg
, Jan 03 2010 03:19
·
0
#1
Posted 03 January 2010 - 03:19
Dupa multe cautari pe GOOGLE si Gastronomicus am luat taurul de coarne!
Vreau sa-mi fac un aparat de preparat iaurt. Am studiat piata si pretul unui asemenea aparat porneste de la 100 RON. N-ar fi prea scump, dar deja am bucataria plina cu destule aparate elecrocasnice. Asa ca m-am gandit sa folosesc uscatorul de fructe pe care sa-l adaptez ca sa mearga si la iaurt. Are 250w si 30 cm in diametru. In interiorul carcasei se afla o rezistenta si un ventilator care functioneaza fara intrerupere. Din cate stiu, in el fructele se usuca la ~50 grade C. Uscatorul arata cam asa. La mijloc sub primul gratar, are niste fante laterale prin care scoate aer cald. [ http://www.tvproducts.ro/files/file/Uscator_de_fructe_04.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Poate cineva sa-mi dea "o mana de ajutor"? |
#2
Posted 03 January 2010 - 09:08
Da. Iaurtul NU se face cu un aparat.
Toata treaba e sa ai lapte proaspat muls, fiert. Dupa ce se raceste si devine caldut se pune in borcane cu capac cu filet peste care se adauga o lingura sanatoasa de "covasealä" si apoi se omogenizeaza. Chestia asta din urma iarasi trebuie sa fie home-made, pentru a nu contine acei amelioratori din comertul socialist. Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata. Dupa ce iaurtul e gata, preferabil e sa se odihneasca nitel la frigider, pentru a se inchega mai bine. Prima data e mai greu, apoi e foarte simplu - nu mai ai nevoie de "covasealä" - poti folosi o lingura de iaurt preparat alaltaieri, de exemplu. So, in care parte a procesului vrei sa folosesti acel uscator? :huh: |
#3
Posted 03 January 2010 - 09:24
In curand o sa ne facem aparate sa ne bage in gura.. -_- Eu unul m-am cam lamurit cu cele care "te ajuta" sa faci ceva. Cel mai bine faci cu mana ta, dupa o perioada capeti dexteritatea necesara.
|
#4
Posted 03 January 2010 - 09:56
io folosesc o oala cu apa calda in care tin sticlele de iaurt. le tin acolo pina se raceste apa. n-am nevoie sa dau 100 lei pe un aparat care sa tina iaurtul la cald. sistem diy.
|
#5
Posted 03 January 2010 - 10:03
Marius3k, on 3rd January 2010, 09:08, said: Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata. Alternativ: "fabricare" direct in galeti de smantana / iaurt din comert de 1 l care se pot lasa pe calorifer. :) |
#6
Posted 03 January 2010 - 10:14
Bunica-mea facea iaurt dupa reteta pomenita de Marius mai sus !
Si eu fac la fel cind ma plictisesc de iaurtul din comert (Napoca cu 6,5 % grasime) ! Cred ca nu ai nevoie de masina daca faci iaurt doar pentru uz casnic, adica ce maninca o familie ! |
#7
Posted 03 January 2010 - 12:03
Eu ma gandeam ca uscatorul de fructe imi ofera o temperatura constanta potrivita pentru facut iaurt.
Mai ramanea doar adaptarea/transformarea acestuia ca sa tina la cald un vas cu lapte cateva ore, ca de facut, iaurtul tot singur se face si in oala si altfel. Nici eu nu sunt pentru cumpararea a cate un aparat in bucatarie pentru fiecare aliment preparat. Dar o ideea practica ca acel uscator de fructe sa faca iaurt are cineva? |
#8
Posted 03 January 2010 - 13:15
Daca reusesti sa "convingi" acel uscator sa pastreze temperatura de 37-42 de grade, e ok. Nu mai mult, ca se oparesc lactobacilii ...
|
#9
Posted 03 January 2010 - 23:24
AlexIP, on 3rd January 2010, 10:03, said: Alternativ: "fabricare" direct in galeti de smantana / iaurt din comert de 1 l care se pot lasa pe calorifer. :) Cu toate astea, nici un iaurt nu se compara cu cel facut in oala de lut. :rolleyes: Cine a mancat stie despre ce vorbesc. |
#10
Posted 05 January 2010 - 18:24
Confirm, ala de casa e cel mai bun.
Lasa aparatul, ii va da iaurtului gust de Prigat de piersici+miros de plastelina. |
|
#11
Posted 06 January 2010 - 12:37
Marius3k, on 3rd January 2010, 09:08, said: Da. Iaurtul NU se face cu un aparat. Toata treaba e sa ai lapte proaspat muls, fiert. Dupa ce se raceste si devine caldut se pune in borcane cu capac cu filet peste care se adauga o lingura sanatoasa de "covasealä" si apoi se omogenizeaza. Chestia asta din urma iarasi trebuie sa fie home-made, pentru a nu contine acei amelioratori din comertul socialist. Apoi borcanele (de obicei mama face 4 de 400ml) se invelesc in multe prosoape si se lasa in incaperea cea mai calda din casa pana a doua zi dimineata. Dupa ce iaurtul e gata, preferabil e sa se odihneasca nitel la frigider, pentru a se inchega mai bine. Prima data e mai greu, apoi e foarte simplu - nu mai ai nevoie de "covasealä" - poti folosi o lingura de iaurt preparat alaltaieri, de exemplu. So, in care parte a procesului vrei sa folosesti acel uscator? :huh: Se poate sa se faca si cu lapte cumparat de la magazin ? Si cum fac " covaseala " home-made ? |
#12
Posted 07 January 2010 - 16:06
Aici e problema, ai nevoie de un borcan de iaurt de casa. La tara e foarte usor sa faci rost de el. Apoi e simplu - patrezi cate un borcanel de fiecare data cand faci iaurt si pe cuvant ca nu se modifica gustul/cheagul.
|
#13
Posted 10 January 2010 - 00:05
Quote Eu unul m-am cam lamurit cu cele care "te ajuta" sa faci ceva. Inseamna ca nu ai fost inspirat in a alege ce trebuie si ceva de calitate. Eu unul, de exemplu, n-as mai putea "trai" fara masina electrica de tocat carne; sau fara mixerul cu picior!!!!!! Edited by ctin64, 10 January 2010 - 00:21. |
#14
Posted 17 January 2010 - 22:06
Daca nu vreti sa va complicati cu aparate homemade:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WtldDlsSuqk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WtldDlsSuqk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by diu1so, 17 January 2010 - 22:07. |
#15
Posted 21 January 2010 - 02:38
O mamaie (nu e a mea, dar e din familie) face cu iaurt "Danone natural" pe post de "catalizator" si-i iese foarte bun. Mamaia sta la tara, are 1000 de ani, are vaca, deci stie ce si cum. Si nu are nevoie de niciun aparat, face in vas de pamant parca si e gata de pe o zi pe alta.
|
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users