Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Cosuri de fum

- - - - -
  • Please log in to reply
2456 replies to this topic

#1891
carnitza

carnitza

    relaxat.... uneori !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,894
  • Înscris: 08.02.2007
cosul il alegi functie de semineul pe care-l vei cumpara

chiar daca au aproximativ aceeasi putere, specificatiile producatorilor recomanda diametre diferite la evacuare

de exemplu:
semineul Nordpeis NI25
Putere termica: 3-14 kW
Evacuare cos  (Ø): 180 mm

semineul Chazelles HP800
Putere : 14 kW
Diametru racordare : Ø200 mm

nu stiu daca e bine sa faci cosul lipit de casa

eu il am in exterior, la cca 15cm de casa, are fire de otel in gaurile speciale din boltari si il voi asigura si cu coliere (am cos Wulkan de 8m)
Vanzatorul cosului mi-a recomandat racord la 45grd.

Edited by carnitza, 14 June 2016 - 11:41.


#1892
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011

 Mariusalin09, on 10 iunie 2016 - 13:00, said:

....
Mentionez ca peretele exterior e construit din BCA YTONG A+ de 400mm latime, si mi se pare aproape imposibil ca racordul sa fie la 45 grade.
Multumesc anticipat.
De unde ai dedus treaba asta ?

#1893
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 carnitza, on 14 iunie 2016 - 11:40, said:

cosul il alegi functie de semineul pe care-l vei cumpara
Posted Image Diametrul cosului se alege in functie de semineu, mai bine zis dupa valoarea minima asigurata a tirajului recomandata de producatorul agregatului termic (in cazul de fata semineului).
Inaltimea cosului depinde de geometria constructiei, locul pozitionarii cosului si obstacolele din jurul acestuia, si nu depinde de ce anume racordezi la acest cos.
Spre exemplu, daca beneficiarul doreste un semineu deschis, cu un portal/deschidere mare la o casa parter, diametrul cosului poate sa ajunga sa fie si de 60cm (de unde si intentia neinspirata a unora sa ajunga in interior prin cos). Cum astfel de diametre ale cosurilor profesionale sunt mai greu accesibile din cauza pretului, una din solutiile tehnice ar fi sa se reduca diametrul, insa sa se creasca inaltimea utila a cosului.. Dar cum astfel de solutii de multe ori nu sunt si estetice - un specialist cu bun simt ar trebui sa-l convinga pe beneficiar sa renunte la acel model de semineu si sa-l indrepte spre unul care impune mai putine ''restrictii''..  Primii care ar trebui sa se implice in educatia beneficiarilor ar trebui sa fie arhitectii, dar aici ma opresc..

 carnitza, on 14 iunie 2016 - 11:40, said:

chiar daca au aproximativ aceeasi putere, specificatiile producatorilor recomanda diametre diferite la evacuare..
Tocmai din cauza valorilor diferite a tirajului necesar prescris de producatorii semineelor.

Daca vorbim despre aceleasi valori ale puterii agregatelor, racorduri mai mari la cos au acelea - al caror eficienta este mai scazuta. Explicatia este simpla: la temperaturi mai mari a gazelor evacuate debitul volumic al acestora este mai mare, de aici si diametre mai mari sunt necesare pentru trecerea gazelor la aceste temperaturi ridicate.
Posted Image

Edited by andreilesan, 14 June 2016 - 15:43.


#1894
bleumarin10

bleumarin10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 22.10.2015
intrebare:

1.daca casa (cu acoperis in doua ape) are la coama cam 8 m si cosul de fum ar trebui sa fie aproape de coama, in interior, cosul trebuie sa fie 8.5-9 m, e de ajuns?
2. daca semineul ce imi place are iesirea de 20cm, trebuie ca interiorul cosului sa fie de 20 sau mai mic/mare avand in vedere inaltimea cosului,
mentionez ca semineu e metallic, samotat sau cum ii spune cu dubla combustie
iar cosul va fi ceramic, tip tona, vulkan, etc.
multumesc anticipat pt raspunsuri

#1895
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013

 bleumarin10, on 17 iunie 2016 - 14:34, said:

intrebare:

1.daca casa (cu acoperis in doua ape) are la coama cam 8 m si cosul de fum ar trebui sa fie aproape de coama, in interior, cosul trebuie sa fie 8.5-9 m, e de ajuns?
2. daca semineul ce imi place are iesirea de 20cm, trebuie ca interiorul cosului sa fie de 20 sau mai mic/mare avand in vedere inaltimea cosului,
mentionez ca semineu e metallic, samotat sau cum ii spune cu dubla combustie
iar cosul va fi ceramic, tip tona, vulkan, etc.
multumesc anticipat pt raspunsuri


1-Daca aveti sistemul de evacuare langa coama, acesta trebuie sa depaseasca coama cu minim 40/50 cm.
2-Nu este obligatoriu ca sistemul de evacuare sa aiba acelasi diametru interior cu cel al focarului(al stutului de evacuare). Totul depinde de inaltimea utila. De obicei, producatorii iau in calcul un 4,5-5ml inaltimea utila (atunci cand stabilesc diametrul stutului..si nu numai), dar nu poate fi aplicabil in toate cazurile. Nu poti avea acelasi diametru interior la un cos de 15ml si la altul de 5ml....Specialistul dumneavoastra trebuie sa faca un calcul, sa vada niste planuri si, in functie de focarul ales, sa dimensioneze corect cosul de fum!

Cele bune!

#1896
katalin_84

katalin_84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 29.10.2014
Buna ziua am nevoie de ajutorul dvs intro mica problema si anume:
Anul trecut am construita un cos de fum din Anvelopa exterioara STM-T600(caramida) inaltime aprox 7.60 cosul fiind facut in exteriorul casei si nu este izolat, fiind conectat la cazanul pe lemne. In varful cosului am pus o teava ingutsa de 150 mm(neizolata) ca si prelungire, teava care acum o schimb cu una de inox izolta. Problema la mine este urm:Iarna ce a trecut cosul meu a facut condens grupa mare si nu stiu motivul, e adevarat nici lemnele nu au fost uscate, lemne ce leam luat in septembrie,am pus si acea teava sus in varf ca si prelungire, nu este nici izolat. Iar acum mam hotarat sa il izolez dar nu stiu cu ce, pe cati am intrebat toti mi-au zis altceva, si nu stiu ce sa fac, sa il izolez, sa dau cu adeziv pe el si sa vad daca mai face anul asta condens tiinand cont de faptul ca schimba si teava pe care am puso in varf cu una izolata de inox?
Ajutor

#1897
tudor1984

tudor1984

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.02.2015
Salut toti forumistii. Eu in sfarsit am reusit sa-mi vad casa construita la rosu, dar deja am o mica mare problema Posted Image pe care cu ajutorul dvs. sper sa o rezolv cu modificari si cheltuieli cat mai mici. Practic casa are doua hornuri unul ptr. semineu in living si altul este pentru  CT. amandoua fiind construite din segmenti de samota cu diametrul gaurii patrate de 18x18.
Problema o am la cosul centralei fiindca as dori sa atac la dansul si o masina de gatit pe lemne ( din aia de fier care se gaseste in comert)de putere mica folosita numai pentru gatit.
Camera centralei este la demisol sub bucatarie iar hornul este lipit de perete, tot lipit de perete trece prin bucatarie ajunge in pod si iese pe acoperis cam 2 m, lungimea totala fiind de aprox. 9m.
Daca asi construi cu aceleasi materiale un alt horn in bucatarie lipit de cel al centralei racordanduma la acesta undeva in pod cat mai aproape de acoperis cu lungimea totala a acestuia de aprox. 3m. astfel evit sa mai gauresc tabla de pe acoperis, sa gauresc placa de pe bucatarie nu reprezinta o problema. Voi ce parere aveti? Este buna ideia?
Vreau sa ma racordez in pod fiindca astfel eu cred ca sunt sanse minime sa-mi intre fum in bucatarie de la centrala. Eu nu sunt de meserie asa ca orice idee poate sa fie de  ajutor.
Multumesc anticipat.

#1898
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,066
  • Înscris: 17.01.2012

 tudor1984, on 16 august 2016 - 10:02, said:

Problema o am la cosul centralei fiindca as dori sa atac la dansul si o masina de gatit pe lemne

problema e simpla si nu prea:
-daca tirajul cosului existent este suficient sa "traga" din ambele focare, atunci poti sa te apuci de treaba;
-daca nu stii, trebuie sa te decizi ce centrala vei monta, din cartea tehnica preiei valoarea depresiunii necesare, adaugi pe cea a masinii de gatit si compari rezultatul cu tirajul pe care ti-l ofera cosul actual.

#1899
tudor1984

tudor1984

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.02.2015
Voi monta o centrala viessmann vitoligno 100 s de 30 kw. la masina de gatit inca nu am decis, in orice caz nu mai mult de 10 kw.

Edited by tudor1984, 17 August 2016 - 20:21.


#1900
blazzelia

blazzelia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 05.08.2013
Buna ziua,

Am un cos de inox, exterior, izolat, 7,5 metri, folosit iarna trecuta la un cazan cu lemne. A functionat fara probleme si ma gandesc sa-l curat inainte de iarna care vine. Am vazut prin magazine tot soiul de perii rotunde cu peri lungi si subtiri, deci ar trebui sa intre fara probleme in cosul meu. Problema e ca nu m-am dumirit inca cu ce ar trebui sa imping si sa rotesc peria cu pricina. Are cineva idee ce anume imi trebuie?

Multumesc,

B.

#1901
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010
Buna seara, hai sa-ti zic cum fac eu..
Am un cos de 15ml..si am luat o perie de curatat de la dd..mn la diametrul cosului...
(Fiind strangator ...cand sa schimbat pe strada firele...am recuperat zbirul de la cablul de telefonie pentru exterior  ..)
Am legat de o parte si de alta a periei zbir la lungimea cosului...ma urc pe acoperis , am legata o greutate la un capat al zbirului si ii dau drumul pe cos ..cand a ajuns greutatea jos ,merg si eu jos , trag de zbir pana ajunge peria jos  ,apoi urc sus si trag de celalalt capat in sus  ...si tot asa ...de cate ori e nevoie..daca ai ardere buna la cazan/centrala nu prea sunt depuneri ...la o trecere e deja curatat cosul...succes

Edited by ciobimar, 26 August 2016 - 20:35.


#1902
ciprianned

ciprianned

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 16.04.2007
Cum se face curatarea unui cos de fum din inox ?
Jos am vazut ca are un fel de capac. Se poate scoate ?
Am vazut ca si la legatura centrala-tub flexibil trebuie curatat.

#1903
valentinag

valentinag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 10.08.2007
Buna ziua. Am la casa de la tara sobe pe gaze, si trebuie sa fac curatarea cosurilor, aveti ceva recomandari pentru vreo firma anume? Cosurile sunt obisnuite, de caramida, cam 6-7 m cred ca au. Si cam ce costuri sunt?
Casa este la 20Km de Ploiesti si 40 de Bucuresti!
Multumesc.

#1904
nenea67

nenea67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 24.02.2015
Salutare ! Stie cineva unde pot gasi un regulator de tiraj pentru un cos cu diametru 160 mm ? si care sunt preturile ?

#1905
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,066
  • Înscris: 17.01.2012

 nenea67, on 06 septembrie 2016 - 04:44, said:

Salutare ! Stie cineva unde pot gasi un regulator de tiraj pentru un cos cu diametru 160 mm ? si care sunt preturile ?

io caut unu pt dn100 si nu gasesc... pretu tre sa fie in functie de materialul din care-i facut: inox, tabla neagra, tabla de cazan...

#1906
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 gushpi, on 06 septembrie 2016 - 17:34, said:


io caut unu pt dn100 si nu gasesc... pretu tre sa fie in functie de materialul din care-i facut: inox, tabla neagra, tabla de cazan...

Eu am luat unul de D130, din cate imi amintesc,  la 80 Euro/buc, de la o firma din Bucuresti.. Am luat unul din astea: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/lsGNcFg7YsQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1907
valipopescu

valipopescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 06.09.2014
Salutare tuturor, am fost zilele trecute intr-o localitate invecinata cu treaba, la pauza de masa stand asa intins pe iarba am observat un cos de fum, nu am putut sa ma abtin sa nu ii fac o poza, poate stie cineva ce rol au acele tevi indreptate in jos? :))

Attached Files



#1908
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
Buna ziua. Am nevoie de ajutor! Vreau sa imi montez un cos pentru un semineu cu focar deschis. Momentan casa este in constructie. Cosul va fi exterior, la aproximativ 10 cm de zid pentru o izolatie intre acesta si casa, iesirea va fi mai jos de coama cu aproximativ 1 metru. Vreau sa montez cosul pe un stalp de beton de ~1 metru inaltime cu laturile de 40x40 cm (armat corespunzator) ce are rol de suport pentru balustrada. Acum vine intrebarea/intrebarile:
1. Cu cat trebuie sa depasesc coama?
2. Un cos profesional (caramida/beton cu manta de vata si samota la interior) de diametru 200cm este indeajuns?
3. Ceva recomandari marci si firme specializate?
Multumesc anticipat.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate