Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Autorizatie pentru masina pana-...

Caut un model "fantoma" d...

Avantree Saturn - BTTC 200X

Samsung 40H6240 Smart TV 3D LED, ...
 Amplificator - boxe

Escala KLM

Digi sau Telekom DTH - Ce aleg?

Primul meu accident
 Mato Davo Geto, Studiu asupra pla...

Scart to RCA

De ce au disparut dinozaurii?

Acer Aspire L5100 nu da imagine
 Interpretare rezultate HD Tune

Recomandare proiector ieftin

Decembrie 1989 versus decembie 2014

Alimentare placa de baza
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Sistemul se restarteaza

  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
kamila

kamila

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,648

Buna seara.Ma numesc ionescu alexandru si as avea rugamintea de a-mi veni in ajutor cu sfaturi in legatura cu pc-ul meu care nu mai functioneaza.Configuratia pc-ului:Placa de baza Asua a8n-e soket 939,procesor amd athlon 64 3800+,1gb(2x512)kingston,placa video nvidia geforce 6600gt 256ddr3,256bit,sursa chieftc 450w,unitate optica sony.Cand pornesc pc-ul imi apare ce tip de procesor am si incepe sa imi faca testul de memorie sa vada cata memorie am in pc, dupa care se restarteaza si tot asa incotinuu.daca i dau skip testului acelasi lucru mi se intampla,tot se restarteza si o ia de la inceput cu testarea memoriei.nu merge sa intru in bios nu pot face nimic.nu trece de partea cu memoria.am deconectat hdd-ul,unitatea optica si l-am pornit ,degeaba acelasi lucru face,am lasat doar o memorie in slot tot la fel face.care poate fi problema?cum o pot rezolva?va multumesc anticipat

#2
lenux

lenux

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,152
  • Înscris: 15.05.2007
  • ID membru: 179,933
  • Locație: Sibiu

View Postkamila, on 4th December 2009, 19:00, said:

Buna seara.Ma numesc ionescu alexandru si as avea rugamintea de a-mi veni in ajutor cu sfaturi in legatura cu pc-ul meu care nu mai functioneaza.Configuratia pc-ului:Placa de baza Asua a8n-e soket 939,procesor amd athlon 64 3800+,1gb(2x512)kingston,placa video nvidia geforce 6600gt 256ddr3,256bit,sursa chieftc 450w,unitate optica sony.Cand pornesc pc-ul imi apare ce tip de procesor am si incepe sa imi faca testul de memorie sa vada cata memorie am in pc, dupa care se restarteaza si tot asa incotinuu.daca i dau skip testului acelasi lucru mi se intampla,tot se restarteza si o ia de la inceput cu testarea memoriei.nu merge sa intru in bios nu pot face nimic.nu trece de partea cu memoria.am deconectat hdd-ul,unitatea optica si l-am pornit ,degeaba acelasi lucru face,am lasat doar o memorie in slot tot la fel face.care poate fi problema?cum o pot rezolva?va multumesc anticipat
Incearca cu Memtest86. Fa un CD bootabil,si testeaza memoria. De ce nu poti sa intri in BIOS ? Ce eroare iti arata ?In SAFE MODE poti intra ?

#3
ionutzradu

ionutzradu

    Esti bujia vietii mele ,fara tine dau rateuri :D

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,211
  • Înscris: 27.08.2009
  • ID membru: 505,197
  • Locație: /Cârciumă

View Postkamila, on 4th December 2009, 18:00, said:

Buna seara.Ma numesc ionescu alexandru si as avea rugamintea de a-mi veni in ajutor cu sfaturi in legatura cu pc-ul meu care nu mai functioneaza.Configuratia pc-ului:Placa de baza Asua a8n-e soket 939,procesor amd athlon 64 3800+,1gb(2x512)kingston,placa video nvidia geforce 6600gt 256ddr3,256bit,sursa chieftc 450w,unitate optica sony.Cand pornesc pc-ul imi apare ce tip de procesor am si incepe sa imi faca testul de memorie sa vada cata memorie am in pc, dupa care se restarteaza si tot asa incotinuu.daca i dau skip testului acelasi lucru mi se intampla,tot se restarteza si o ia de la inceput cu testarea memoriei.nu merge sa intru in bios nu pot face nimic.nu trece de partea cu memoria.am deconectat hdd-ul,unitatea optica si l-am pornit ,degeaba acelasi lucru face,am lasat doar o memorie in slot tot la fel face.care poate fi problema?cum o pot rezolva?va multumesc anticipat


Ai incercat un reset de BIOS???

#4
Hodorogul

Hodorogul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 21.09.2009
  • ID membru: 513,548
  • Locație: Permanently offline

View Postionutzradu, on 4th December 2009, 18:05, said:

Ai incercat un reset de BIOS???
Plus schimbarea bateriei de BIOS, dacă e veche.

#5
KodrutZ

KodrutZ

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 17.05.2006
  • ID membru: 78,033
  • Locație: Iasi, Romania

View PostHodorogul, on 4th December 2009, 19:32, said:

Plus schimbarea bateriei de BIOS, dacă e veche.
Omul a zis Socket 939. Acum postez de pe un sistem socket A a carui placa de baza+baterie BIOS au cam 7-8 ani, si nici o problema... deci "veche" in cazul de fata ar insemna undeva spre 15-20 de ani...

Presupun ca e memoria de vina.

#6
Sergiu_Q

Sergiu_Q

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 996
  • Înscris: 11.03.2005
  • ID membru: 32,237
  • Locație: ro
suna a problema de memorie. am patit si eu o chestie similara acum cativa ani si s-a rezolvat prin scoaterea memoriilor si stergerea lor de praf ...si suflart praful de pe soclul memoriilor :) , nu-mi venea nici mie a crede ca e atat de simplu :)

#7
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,262
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

@ KodrutZ , te-ai gandit ca poate esti doar un norocos ?
Bateriile de Bios/Cmos mor dupa aproximativ 5 ani.
Sunt si cazuri in care mor mai devreme, daca sunt tinute in conditii improprii.

Ce scrie Hodorogul are sens. Odata cu venirea frigului, apar si problemele cu bateria placii de baza.
Merita o masuratoare/inlocuire daca tensiunea gasita este sub 2.9V.
Nu tensiunea este problema, ci curentul.
Inca un argument : nu sunt grozav de scumpe.

Edited by Mos_Ilie, 05 December 2009 - 11:31.


#8
iosnebun

iosnebun

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 12.08.2009
  • ID membru: 498,642
ce legatura are bateria biosului cu blocarea/restartarea unui sistem?????

acea baterie are rol de "a tine" setarile/modificarile din bios in functie de ce contine acel sistem. in cazul in care bateria este moarta toate setarile facute ulterior din bios se vor anula, biosul revenind la setarile din "fabrica", inclusiv resetarea datei si ceasului.

kamila am lasat doar o memorie in slot tot la fel face - ai incercat pe rand cu ambele memorii ???  poate este un modul de memorie defect si tocmai pe ala l-ai lasat in sistem.
ai facut cumva vreun OC dibaci??? daca da - clear CMOS.

#9
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,640
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288
Sunt baterii si baterii unele mai bune decat altele. Se stie clar ca bateriile anumitor fabricanti tin de 5-6 ori mai mult. Nu are rost sa ne contrazicem pe tema asta.

    Bateria nu are nici un rol in defectiunea computerului din topic. Cine nu crede poate sa incerce sa porneasca computerul fara baterie . In afara de faptul ca se pierd setarile din BIOS atunci cand inchizi calculatorul acesta trebuie sa functioneze normal si fara baterie.

    Deci, computerul face restart in timpul bootarii. Motivele pot fi urmatoarele :

    - memorii defecte
    - sursa defecta
    - placa de baza defecta
    - temperaturi anormal de ridicate

     Daca nu s-a rezolvat prin utilizarea unui singur modul de memorie mutat din slot in slot, atunci se trece la urmatorul suspect. Sursa. Se verifica daca nu are condensatori umflati inauntru sau se monteaza una cunoscuta drept functionala.
Se verifica procesorul daca are coolerul montat corect si daca vaselina nu s-a uscat intarit. Se verifica placa de baza prin cautare de condensatori umflati sau circuite integrate explodate.
   Daca e sa fac pronosticuri cred ca placa de baza este defecta.

#10
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,262
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania

Salut,

@ cspot , iosnebun .
Cum le mai stii voi pe toate !?

Stiti ca am intalnit placa de baza care fara baterie, nu dadea de loc control ?
Si nu vorbesc de un exemplar defect ci de un model ( 5SVA parca, produs de Zida ).

Edited by Mos_Ilie, 05 December 2009 - 12:52.


#11
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,640
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288
@Mos_ilie: hai sa zicem ca exista si asa ceva, dar sunt cazuri foarte rare. Poate nu da control dar in nici un caz nu face restart.

#12
KodrutZ

KodrutZ

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 17.05.2006
  • ID membru: 78,033
  • Locație: Iasi, Romania

View PostMos_Ilie, on 5th December 2009, 11:30, said:

Salut,

@ KodrutZ , te-ai gandit ca poate esti doar un norocos ?
Bateriile de Bios/Cmos mor dupa aproximativ 5 ani.
Sunt si cazuri in care mor mai devreme, daca sunt tinute in conditii improprii.

Ce scrie Hodorogul are sens. Odata cu venirea frigului, apar si problemele cu bateria placii de baza.
Merita o masuratoare/inlocuire daca tensiunea gasita este sub 2.9V.
Nu tensiunea este problema, ci curentul.
Inca un argument : nu sunt grozav de scumpe.
Hmmm, in cazul asta sint norocos cu 2 placi de baza, doar ca nu am fost la fel de norocos cu un Western Digital care mi-a murit subit dupa vreo 9 luni de utilizare, acuma citiva ani...

Legat de frig, banuiesc ca nu isi tine nimeni calculatorul in hambar, asa ca atita vreme cit sint ~18-20 de grade in locul respectiv, nu vad de ce ar aparea problemele.

Devine interesanta problema asta...

@alex: Nu ai zis de unde esti. Cu o sursa de proba te-as putea ajuta eu, eventual si niste memorii.

#13
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,640
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288

View PostKodrutZ, on 5th December 2009, 21:17, said:

Legat de frig, banuiesc ca nu isi tine nimeni calculatorul in hambar, asa ca atita vreme cit sint ~18-20 de grade in locul respectiv, nu vad de ce ar aparea problemele.


     Ce te face sa crezi ca toate lumea are posibilitatea sa-si tina PC-ul continuu la 18-20 de grade ? 70% din populatia Romaniei nu beneficiaza de incalzire centrala asa ca PC-ul poate sa locuiasca intr-o camera nelocuita sau rar locuita in care pot sa apara temperaturi de -5  sau -10 grade. Sau poate de revelion iei computerul si mergi la un prieten sa dai o petrecere.
   Se stie ca temperaturile sub zero pot sa goleasca foarte repede o baterie sau un acumulator. Nu ti s-a intamplat niciodata sa pleci de acasa cu telefonul incarcat si fiind foarte frig afara sa constati ca s-a descarcat mult mai devreme decat era normal ?

#14
KodrutZ

KodrutZ

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 17.05.2006
  • ID membru: 78,033
  • Locație: Iasi, Romania

View Postcspot, on 5th December 2009, 23:09, said:

Ce te face sa crezi ca toate lumea are posibilitatea sa-si tina PC-ul continuu la 18-20 de grade ? 70% din populatia Romaniei nu beneficiaza de incalzire centrala asa ca PC-ul poate sa locuiasca intr-o camera nelocuita sau rar locuita in care pot sa apara temperaturi de -5  sau -10 grade. Sau poate de revelion iei computerul si mergi la un prieten sa dai o petrecere.
   Se stie ca temperaturile sub zero pot sa goleasca foarte repede o baterie sau un acumulator. Nu ti s-a intamplat niciodata sa pleci de acasa cu telefonul incarcat si fiind foarte frig afara sa constati ca s-a descarcat mult mai devreme decat era normal ?
Mdah, ai oarecum dreptate - doar ca eu nu am incalzire centrala si tot am 18-20 de grade. Chiar daca plec de acasa citeva zile, fie si iarna, sub 15 nu scade. Iar daca ai -5 sau -10 in casa... sigur nu ai avut si bani de calculator, daca nu ai fost in stare sa izolezi macar cit sa ai un 12-13...

Ideea e ca, la caldura, acumulatorii isi revin... iar bateria de la BIOS e practic un acumulator, right? Ai dat drumul la calculator, isi revine. ... sau ma insel?

#15
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,262
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

" iar bateria de la BIOS e practic un acumulator, right? "

Nu, nu ai dreptate.
Bateria e baterie, acumulatorul acumulator.

Nu este nevoie ca temperatura sa scada sub zero pentru ca bateria sa se descarce.
Trebuie avut in vedere ca reactiile chimice interne se incetinesc la temperaturi de sub 5-10 grade si cantitatea de curent furnizata scade.

Bag seama ca ne "razboim" degeaba pe langa baterie, kamila vad ca nu mai revine.

Edited by Mos_Ilie, 06 December 2009 - 13:57.


#16
kamila

kamila

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,648
ma scuzati ca am intarziat cu raspunsurile.am incercat cum mi s-a spus si mai sus sa incer memoriile una cate una si nu functioneaza nici acest lucru.cat despre sursa este ok e un chieftec de 450w nu are nici o prb,am inlocuit si bateria de pe placa de baza fara nici un rezultat.nu stiu cum sa mai procedez.va multumesc pentru raspunsuri si promtitudine.sunt din ploiesti ca am observat ca a intrebat cineva ,si in camera cu pc-ul nu scade temp sub 20 de grade deci nu il tin in conditii ostile.

#17
tmtudy

tmtudy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 01.06.2005
  • ID membru: 37,943
Nu cred ca bateria ar putea fi de vina (cu toate ca nu stiu eu asa multe). Eu ma gandesc ca din moment ce ajunge la testul de memorie totul pana acolo e ok (adica procesor si rami... ca placa de baza mai are controllere de care nu a trecut inca). Asa ca incearca sa te gandesti ce ar veni dupa testul de memorie (eu nu am gasit asta pe net, poate colegii mai priceputi in testele facute la POST ar putea veni cu sugestii aici).
O alta varianta ar fi sa incerci sa pornesti calculatorul doar cu procesor si placa video si sa verifici ca se aud niste bip-uri (care ar zice ca nu ai memorii instalate) apoi sa pui si memoriile si sa vezi daca se mai reseteaza (apropo... e restart sau reset? adica dupa prima restartare se mai face testul de memorie?)

#18
kamila

kamila

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,648
se restarteaza mereu si de fiecare data face testul de memorie dupa care se restarteaza.am scos si memoriile si am lasat doar procesor si placa video si imi da bepuri evident ca nu am memoria ram,dupa ce pun memoriile o ia de la inceput cu testul de memorie si cu restartul.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users