Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de spalat Indesit WIDL 126

Un sfat va rog.

UE vrea sa interzica mașinil...

fonduri europene 2014-2020
 In ce v-ati costumat de Halloween?

Distribuitor Bosch U651

Cum scap de o fata?

Navigator North Cross sau Mio
 Hristos este Știința!

SONY XPERIA Z4

Excursiile scolare si vizitele la...

Au picat politicienii. Cand pica...
 Stari de nervozitate si tristete ...

Lista RUSINII

Pisica in lipici de soareci

Sony vs Sharp
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

REDRESOR AUTO : scheme,detalii,probleme

  • Please log in to reply
538 replies to this topic

#343
Taraxacus

Taraxacus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 31.12.2008
  • ID membru: 402,496

View Postuciprian, on 27th March 2012, 16:10, said:

Salutare tuturor!

O intrebare mai de incepator in electronica: schema cu tiristorul care ar trebui alimentata la 18V poate functiona cu un transformator care scoate in secundar o tensiune de 14-15V, 6A?
Ma gandisem si la varianta rebobinarii, dar nu am sarma

Multumesc anticipat!

Nu va functiona, dupa punte vei avea 11-12 v

#344
ionioni2000

ionioni2000

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 367
  • Înscris: 18.08.2004
  • ID membru: 21,620
  • Locație: Alexandria

View Postuciprian, on 27th March 2012, 16:10, said:

Salutare tuturor!
O intrebare mai de incepator in electronica: schema cu tiristorul care ar trebui alimentata la 18V poate functiona cu un transformator care scoate in secundar o tensiune de 14-15V, 6A?...
Eu cred ca va functiona, daca ceea ce spuneti Dvs. este corect, adica traful Dvs. debiteaza 15..16Vef, adica volti c.a., masurati cu un multimetru true-rms.
Cel mult, datorita tensiunii mai mici, curentul de incarcare maxim va fi mai mic. Ce spune colegul de mai sus nu este corect, caderea de tensiune
pe puntea redresoare este 2 x 0.60....0.70V, daca alegeti o punte redresoare solida, de 25-50A/100V. (adica tesiunea de dupa redresare va fi cu 1...1.4V mai mica
decat cea in c.a.)

#345
mihaicozac

mihaicozac

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,240
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Pe nicio punte cât de puternică nu cad mai puțin de 1,6-2V, la curenți de ordinul amperilor. Însă cu restul sunt de acord, bateria tot se va încărca însă spre final curentul efectiv va fi tot mai mic, deci încărcarea va dura mai mult. Redresoarele clasice limitează curentul de încărcare bazându-se pe caracteristica de putere a transformatorului, mai  precis miezul și bobinajul sunt alese ca să nu se depășească un anumit curent indiferent de sarcină sau tensiunea de intrare. La un traf cu tensiunea de 15Vac se poate însă ca la tensiune de rețea sub 220V să nu mai încarce deloc.

#346
booosty

booosty

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 28.07.2011
  • ID membru: 702,245
buna seara as dori sa bobinez si eu un transformator de 18v la 4A, am cautat pe net si am gasit un tabel in care spunea ca pentru un traf de  75w trebuie o sectiune de 7cm, 10 spire/volt = 180 spire. pentru 4A imi trebuie un conductor de 1.1mm.
intrebarea mea este pot folosi pentru bobinarea secundarului conductor de cupru de 1.5mm care se foloseste la instalatia electrica a casei pentru iluminat?
Vreau sa folosesc acest transformator pentru realizarea unui redresor automat postat aici.

#347
ionioni2000

ionioni2000

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 367
  • Înscris: 18.08.2004
  • ID membru: 21,620
  • Locație: Alexandria

View Postbooosty, on 31st March 2012, 19:19, said:

intrebarea mea este pot folosi pentru bobinarea secundarului conductor de cupru de 1.5mm care se foloseste la instalatia electrica a casei pentru iluminat?
Teoretic da, practic nu. Spatiul din interiorul ferestrei miezului magnetic este foarte pretios, conductorul de instalatii are izolatie groasa, de PVC;
Dvs. va trebuie conductor de cupru, de bobinaj, cu izolatie de email, tehnic spus cupru-emailat.
Nu uitati ca transformatorul trebuie sa aiba si primar, conectat la reteaua de 230V, PE ACEEASI CARCASA.

#348
booosty

booosty

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 28.07.2011
  • ID membru: 702,245
mai am si eu o intrebare vreau sa cumpar un ampermetru si un voltmetru pentru acest redresor automat, vreau sa stiu cu ce plaje sa le cumpar in primul rand si in al doilea rand in AC sau in DC din cate am inteles pe iesire voi avea un curent pulsatoriu nici AC nici DC

#349
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,936
  • Înscris: 02.07.2005
  • ID membru: 40,516
  • Locație: slatina/bucuresti
0-10A
0-30V sau chiar 15, ideal 20v
toate de CC

Edited by costy_ytsoc, 06 April 2012 - 00:40.


#350
booosty

booosty

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 28.07.2011
  • ID membru: 702,245
multumesc frumos, am achizitionat un ampermetru cc cu sunt, pe spate are 2 suruburi: unul are semnul + unul are semnul * cum se leaga acest ampermetru?

#351
Taraxacus

Taraxacus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 31.12.2008
  • ID membru: 402,496
Ampermetrul se leaga intotdeauna in serie cu circuitul iar voltmetrul in paralel.

#352
iFrunze

iFrunze

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 20.11.2011
  • ID membru: 724,507

Posted Image

Este o constructie ruseasca,are la baza microschema TL494,se deconecteaza atunci cind bateria a fost incarcata complet,adica pina la tensiunea stabilita,se poate regla atit tensiunea cit si curentul,aceast incarcator se poate folosi ca sursa pentru laborator.Pentru cei ce se intereseaza le pot oferi mai multa informatie
Sursa aici

#353
sorinakeleu

sorinakeleu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.07.2010
  • ID membru: 609,668
  • Locație: urziceni
Saluatre colegi! Mi-am confectionat un redresor auto dintr-un traf care scoate dupa redresare 14,4V si aprox.8-10A, o punte de 50A si un ampermetru de panou. Vreau sa va cer sfaturile, nefiind cunoscator de electronica, daca este bine sa inseriez pe firul + al redresorului o rezistenta reglabila(reostat) de 2,2ohmi-10A pentru a modifica curentul de incarcare si a-l mentine constant in circuit. Eu am pe masina un acumulator de 74 Ah, normal curentul de incarcare ar trebui sa fie 1/10 din capacitate adica 7,4A. Cu ajutorul reostatului as putea sa stabilesc din start curentul de incarcare constant al bateriei, eventual daca acumulatorul este descarcat, incep incarcarea cu 2A crescand gradual pana la valoarea de 7,4A. Este bine???

#354
miron1947

miron1947

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,286
  • Înscris: 09.12.2006
  • ID membru: 115,184
  • Locație: Brasov
Curent constant doar cu o rezistenta variabila obtineti  daca cineva modifica permanent curentul de incarcare, regland rezistenta pe masura ce bateria se incarca, sau limiteaza miezul.

Edited by miron1947, 21 October 2012 - 16:51.


#355
mirceacra

mirceacra

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 24.03.2005
  • ID membru: 33,181
  • Locație: iasi
Au aparut redresoare auto "inteligente" cu dimensiuni reduse, probabil ca sunt construite cu microcontrolere. Ar fi interesant de testat o astfel de schema...

#356
sorinakeleu

sorinakeleu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 21.07.2010
  • ID membru: 609,668
  • Locație: urziceni
bun, dar spre exemplu, eu ar trebui sa incarc o baterie descarcata. Aceasta ar putea sa absoarba un curent mai mare decat cel debitat de secundarul trafului, existand posibilitatea de ardere a cestuia. De aceea v-am cerut opiniile referitoare la montarea reostatului in circuit. Daca vreau sa incarc cu 2A, spre exemplu, incarc cu 2A, Daca vreau cu 7, incarc cu 7A, dar NU cu valoarea maxima a curentului absorbita de baterie.

#357
misuf

misuf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 771
  • Înscris: 10.10.2011
  • ID membru: 716,114
  • Locație: Candva, undeva.
Acumulatorul absoarbe la incarcare curent ,cat ii permite transformatorul si in scurt timp "fierbe". Pentru inceput poti face ce ti-ai propus ,dar trebuie sa legi in serie un ampermetru ,pentru a vizualiza marimea curentului de incarcare, dar nu ai amintit deloc de "shunt".Ma indoiesc sa ai un ampermetru care sa masoare pe direct un curent asa de mare , in cazul tau de 7A.Apoi nu ai amintit nimic de densitatea lichidului care trebuie sa fie intre anumite limite, pentru a avea o incarcare optima.
Ceea ce faci in momentul de fata, este o operatie de moment, de a iesi din impas, nu de lunga durata.
Propunerea mea esta sa incerci sa iti completezi redresorul, cu o schema de reglaj ale curentului si tensiunii de incarcare si daca poti sa cresti tensiunea redresata la minim 15V.

#358
razvanlost

razvanlost

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,944
Buna seara, am un transformator cu redresor care scoate 24V CC. Nu sunt sigur de curent, dar sigur scoate cel putin 10 A. Pot folosi una din schemele postate la inceput? Trebuie sa adaug un rezistor pentru a scadea din tensiune?

#359
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,936
  • Înscris: 02.07.2005
  • ID membru: 40,516
  • Locație: slatina/bucuresti
e ok, trafo, foloseste schema din thenium, acea cu tiristor, e foarte buna odata reglata nu mai ai treaba cu ea

#360
razvanlost

razvanlost

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 11.11.2007
  • ID membru: 246,944
Vreau sa construiesc http://forum.softped...ttach_id=270969 asta. Puteti sa-mi spuneti ce este sub R11? Sunt incepator si nu am mai vazut semnul. Multumesc!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

nsbvvl