Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Primele supermaketuri, hypermarke...

Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...
 Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie
 CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri
 Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul
 

Sfat achiziție Media Player Non-Android/Non-Windows.

- - - - -
  • Please log in to reply
3288 replies to this topic

#1
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
High Definition este calitatea video in prezent si viitor.
Sunt mii de modele de playere in lume, iar la noi se gasesc cateva si prin magazine, dar in special cele on-line. Redau practic orice material video/audio.
De obicei au dimensiuni mici pentru a se plati cat mai putin pentru transportul lor si tocmai de aceea sunt mai ieftine in magazinele on-line, mai ales cand comanda se face chiar la producator. Timpul de asteptare din exterior este de aproximativ 2 saptamani.

Aceste playere HD au devenit sinonime cu formatul MKV, iar unele mai recente pot reda si filme Blu-Ray daca acestea au fost copiate pe un hard. Pe undeva este impropiu spus player deoarece extrem de putine modele au si unitate optica pentru redare DVD sau Blu-Ray. Principala lor functie este de a reda materialele video (SD sau HD), audio, poze, de pe un HDD sau alt mediu de stocare legat de player precum si din retea, internet, download de pe internet, etc.
Principalul aspect de care trebuie tinut cont este cat de frecvent firma producatoare ofera noi softuri (firmware) care imbunatatesc performantele aparatului.
La ora actuala se cam impart in 3 mari categorii: cele cu chipset Sigma, cele cu chipset Realtek si playerele Blu-Ray hibride.

Sfaturi:
- documentati-va pe internet in special pe forumuri, nu pagini de prezentare a produselor. Exemplu de lista cu playere. Exemplu de documentare.
- desi am mai mentionat, interesati-va daca se ofera constant suport firmware si daca tin cont de parerile userilor de pe forumuri
- neaparat sa decodeze DTS (chiar daca este doar downmix la stereo).
- multe aparate au ventilator (in special Realtek). Informati-va dinainte ce zgomot face acel ventilator. Preferabil fara.
- atentie ca unele pot "primi" in carcasa lor HDD de 2.5, sau de 3.5 (astea sunt rentabile)
- daca aveti Windows 7, nu instalati Windows Live Sign-In Assistant pentru ca veti avea probleme de conexiune in retea.
- ... se va updata

Deocamdata se disting cateva modele:
TviX: 6500 a fost si inca este scump (chipset Sigma). Intre timp a aparut si 6600 (chipset Realtek) cam la 2/3 de pret fata de 6500. Mi se pare un player scump chiar daca playerele TViX au printre cele mai bune softuri.
Popcorn Hour: (Sigma) model C200 este cam scump, dar de curand softul il face bun pentru acel pret. Inca se mai gaseste modelul A110 din generatia anterioara. A100 nu cumparati !
WDTV: noul model WDTV Live ramane la fel de simplu de folosit ca si primul model.
Playere cu chipset Realtek: sunt cele mai ieftine si cu un raport corect pret calitate. Isi fac treaba si nu sunt mari diferente intre modelele cu acest chipset.
Dune: (Sigma) apare in luna noiembrie si este cel mai dotat player de pe piata. Recomandat celor care nu se uita la bani cand vor ceva bun. Softul este lucrat de rusi si evrei si se pare ca se tin de treaba.

Alte playere interesante cu chipset puse intr-o ordine agreata de mine:
Sigma: Egreat, Dune HD Base 3.0, HDX, Eminent,
Realtek: Mede8er, Asus O!Play, Egreat, Bollo (portabil)
Blu-Ray: Dune BD Prime 3.0, LG BD390

La aceste playere, conexiunile sunt ceva mai greu de facut pentru neinitiati in conditiile in care se doreste internet, retea, wireless.
Calitatea video este mult mai buna decat la placile video de PC sau laptop, consumul mult mai mic si mult mai comode decat orice PC.

Adaptoare Wireless suportate:
Playere cu chipset REALTEK merg cu chipseturi WiFi Realtek: RTL8187 (model slabut, ieftin, maxim g), RTL8191SU (model cu viteza mai mare, n), RTL8192S, (aproximativ cu cel anterior dar cu viteza dubla doar pe partea de emisie, cea de receptie fiind identica) RTL8192U (acesta ar fi wirelessul ideal doarece este dual band, n draft 2.0), 11n8709 (no info). Aceste tipuri de chipset se pare ca merg si cu Popcorn Hour C200 si TViX M6500A (testat de mine cu RTL8192SU).
Dune: D-Link DWA-140 (chipset Ralink RT2870) este modelul de WiFi acceptat.
WDTV Live: D-Link DWA-140, Linksys WUSB100, Linksys WUSB600N, Trendnet TEW-644UB...
Playere cu chipset SIGMA (Popcorn Hour si "clonele" sale din generatia I de playere): TP-Link TL-WN821N (FFC ID TE7WN821NV1) (chipset Atheros AR9170) este modelul de WiFi acceptat.

Top 3 by Mtz (Mai 2010):

01. E-Boda HD for all 500
02. eGreat EG-R1
03. AVS HD R1
04. xTreamer
05. TViX HD N1
06. Asus O!Play HDP-R1
07. WDTV Live
08. Popcorn Hour A200
09. HDi Dune
10. Popcorn Hour C200


Clasificare dupa dotari si pret
Fara HDD intern (mai ieftine):
1. eGreat EG-R1
2. TViX HD N1
3. E-Boda HD for all 500mini
4. WDTV Live
5. Asus O!Play HDP-R1

Cu HDD de 2.5 (ieftine):
1. xTreamer
2. Egreat EG-R1B
3. Novatron NTD29
4. ...
5. ...

Cu HDD intern de 3.5' (mai scumpe):

1. E-Boda HD for all 500
2. Popcorn Hour A200
3. TViX 6600
4. Mede8er MED500X
5. eGreat EG-R2a


Playere mai complexe (tuner, inregistrare, sau Blu-Ray) (si mai scumpe):
1. Dune BD Prime 3.0 (unitate optica BD)
2. Popcorn Hour C200 (unitate optica BD -optional-)
3. E-Boda HD for all 500plus (tuner)
4. iTab48R (Tuner)
5. ...

Edited by Mtz, 02 September 2010 - 08:33.
eliminata portiunea cu "Va continua..." pentru ca nu va mai fi nicio continuare.


#2
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
- Chipseturile Realtek 1073 si 1283 au viteza maxima de transfer intre 45-50 mb/s, adica aproape 6MB/s. Daca ati atins aceasta viteza considerati-va fericiti.
- In cazul in care aveti in plan sa va cumparati si un televizor, ganditi-va si la televizoarele care au intrare USB si neaparat sa aiba suport pentru sunet DTS asa cum sunt televizoarele LCD Samsung din seria C650 sau plasmele din seria 6500, ca sa nu mai dati banii pe un media player care practic face ceea ce face si televizorul. Nu este neaparat ca faceti economie de la 200 lei in sus ci ca scapati de o telecomanda, ceea ce consider un mare avantaj. Daca mediaplayerele evolueaza mai mult decat softul TV-ului, la un moment dat puteti cumpara un alt mediaplayer dar cel putin pana la o evolutie demna de luat in considerare veti fi mult mai relaxati doar cu acest tip de TV.
Despre aceasta varianta se discuta AICI.

In acest topic incercat sa fiti cat mai on topic. Unele posturi pe care le consider ca nu se incadreaza aici se vor muta aici.
Intrcat topul este influentat mai ales de performantele firmware, puteti anunta aici ce noutati apar in softul unui player.

Edited by Mtz, 14 May 2010 - 14:23.
update cu TV


#3
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Eu as recomanda, in general, sa evitati aparatele care permit montarea unui HDD intern. Pe langa zgomotul ventilatorului necesar racirii HDD, mai exista si riscul supraincalzirii acestuia. Unul pe USB, extern se poate monta mai "ascuns" sau chiar langa PC, in alta camera. In plus cutia aia a HDD extern este ventilata mai bine, avand de racit numai HDD-ul - al meu WD de 1.5TB nu are ventilator.

Edited by SuperDuper, 02 March 2010 - 02:16.


#4
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Si-a tras si Hi-Jack de curand un top al lui, asa cum am facut si eu cu 2 luni in urma:

Attached File  top_mpc.jpg   22.66K   1279 downloads

In comparatie cu al meu, seamana doar locul 2, in sensul ca E-Boda e cam acelasi aparat cu Mede8er.
Acum cateva explicatii la despre topul lui:
1. Poate cu ultimul firmware de acum cateva zile A200 sa fie mai OK, dar la noi costa 900 lei si e o cutie de plastic cam urata pentru banii aia. Bun, sa zicem ca nu conteaza ambalajul, dar nu stiu ce face el de banii aia.
2. Mede8er ~= E-Boda
3. Dune e foarte promovat pe mpc mai ales ca Dune nu prea are forum si Hi-Jack s-a ocupat de prima vanzare a aparatelor. Si mie imi place Dune si daca as fi fost un fan Blu-Ray, pe acesta l-as fi ales.
4. Daca e Dune pe 4 trebuia sa apara si C200
5. TViX HD N1 un loc meritat, cam la fel ca la mine in top.

La el nu apare deloc eGreat si nici xTreamer pentru ca Hi-Jack este in conflict cu ambele branduri. Cu Xtreamer il inteleg, dar nu stiu ce are cu eGreat, ca din cate vad eu baietii se tin de treaba cu softul si chiar in premiera au oferit decodare DTS pentru aparatele din prima generatie din cate am inteles.

enjoy,
Mtz

#5
nan_a

nan_a

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 06.03.2007
As dori sa stiu si eu cam cum se comporta WDTV Live in cadrul redari de pe retea deoarece detin un NAS(WD world withe edition) tot gigabit si un router Linksys wrt320N care are interfata LAN gigabit. As prefera sa cumpar un adaptor Linksys WUSB600N pentru banda de 5Ghz e mult mai libera decat cea de 2.4 de unde si erori si trafic mai stabil + ca nu ma mai insir cu, cablu prin casa si oricum duce doar 100Mbps LAN as fi fost fericit daca avea interfata gigabit ca atunsi sigur nu mai apareau impedimente generate de ratele de trasnfer scazute din cauza traficului. Iar WI-FI duce in jur de 150Mbps(cel putin teoretic).
Si m-ar mai interesa un aspect daca are cumva si optiunea WOL ?! Sau daca exzista playere asemanatoare cu acesta ca si performante dar cu interfta gigabit, mai ales ca am avut o problema cu NAS-ul si suportul celor de la WD a fost 0 trimis spre garantie si cu numar RMA si pana la urma a trebuit sa o rezolv tot eu problema, dupa indelungi sapaturi si apucat de invatzat linux.

#6
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
N-ai treaba cu banda, ca e n, ca e de 2.4 sau 5, playerele astea nu duc 1080p cursiv prin wireless indiferent cat de performant este routerul sau stickul. Si eu am un router performant si scump, dar e degeaba in relatiile cu media playerele. Doar reclame si marketing.

enjoy,
Mtz

#7
tigre

tigre

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.08.2007
Buna ziua.
As dori sa ma ajutati si pe mine la alegerea unui model de media player care sa intruneasca urmatoarele cerinte:
1. Sa suporte (sau sa existe posibilitatea) conectarii prin WiFi 802 N.
2. Sa poata reda cursiv filme prin intermediul retelei WiFi.
3. Sa aiba suport complet pentru fisiere mkv, divx, mp3, mpeg (inclusiv .iso).
4. Sa aiba conectori USB (minim 1), HDMI si Audio out optic.
5.  Daca se poate sa aiba o interfata in limba romana si sa fie foarte usor de folosit.

Ca sa fie mai detaliata problema iata ce vreau sa fac:
- o retea wireless 802 N conectata prin gigabit LAN la un HDD care sa stocheze fisierele media.
- 3 playere multimedia conectate la aceasta retea si care sa poata accesa datele de pe HDD atasat routerului.
- toate playerele trebuie sa functioneze independent unul fata de celalalt si sa aiba aceeasi "baza de date".
- 2 din cele 3 sisteme sa poata fi conectate la sisteme audio 5.1 (disponibila doar intrare optica Audio In).

Multumesc (scuze daca nu era topicul corect).

#8
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
Nu stiu daca exista media player care sa redea cursiv orice material video 1080p prin wireless N, dar cu siguranta nu vei putea avea 3 media playere care sa redea cursiv simultan prin wireless N.

#9
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

Vizualizare mesajCatalinHonda, pe 15th March 2010, 16:20, a scris:

... nu vei putea avea 3 media playere care sa redea cursiv simultan prin wireless N.
Am 3 playere, dar doar 2 stickuri wireless (deocamdata). M-ai facus curios si am testat deodata 2 playere redand acelasi material video din aceeasi sursa din retea (Samba PC) folosind acelasi SSiD in banda N.
Un film 720p (1280x720) cu un bitrate total mediu peste 6000 kbps a fost redat cursiv pe ambele playere.

Am un router Netgear si care poate emite simultan in 4 benzi: 2 pe 2.4Ghz si 2 pe 5Ghz. Am folosit doar una de 2.4 Ghz pentru ambele playere din test. Pentru teste in 5Ghz nu am stick cu chipset Realtek si nu am aflat de existenta vreunuia desi tehnologic este posibil deoarece cei de la Realtek au fabricat si chipseturi RF IC RTL8258 si care sunt destinate pentru 5Ghz.
Nu a fost nevoie sa folosesc alt SSiD adica alta banda/retea pentru a avea redare cursiva. Toata "instalatia" este de tip 802.11n.

1080p nu merge cursiv pentru ca asa vor ei. Solutii s-ar fi gasit daca ar fi facut ceva de genul timeshift asa cum este la playerele cu inregistrare cum este E-Boda HD for all 500plus.
Ca sa detaliez:
- din eter vine semnal 1080i si care intra in player prin intermediul tunerului DVB-T
- acestea sunt practic niste fisiere TS (audio+video+etc) cu un bitrate de aproximativ 15000kbps si care sunt redate fara probleme de player, deci bitrate nu e o problema
- se poate activa functia timeshifting: adica in timp ce vine din aer TS-ul, acesta este inregistrat pe HDD (adica munceste acum si HDD) si in timp ce se inregistreaza (scrie) pe HDD, tot de acolo este redat de catre player. Fara probleme. Deci HDD rezista ciclului de scriere/citire simultana
- daca exista tuner dual, atunci se si poate inregistra (scrie pe HDD) si viziona un al post in acelasi timp. Adica playerul se poate descurca cu 2 TS-uri HD 1080i de 15000kbps fiecare. Al dracului procesor ce bun e el acuma, nu?
- dar de ce ideea de timeshifting si in cazul Wi-Fi? Pentru ca fisierele 1080p normale au anumite varfuri (mai dese sau mai rare) unde sacadeaza datorita unor varfuri de bitrate. Daca playerul s-ar apuca sa scrie pe HDD (ideal ar fi fost in memoria sa) ceea ce ii vine pe Wi-Fi si abia de acolo sa faca redarea, nu cred ca ar mai fi fost probleme pe wireless. Cand bitrate este mic sau normal, playerul mai mult scrie decat reda si isi face "provizii" pentru varfurile de bitrate.
- folosim HDD-uri de sute de giga. S-ar fi putut aloca un 300MB pentru aceasta operatiune de scriere/redare.

Dar sa ceri asa ceva producatorilor care nu-s in stare sa albeasca o subtitrare de un an de zile, nu cred ca are sens. In afara de clasicul raspuns cu bufferii care nu suporta, sau ca inginerii nostri lucreaza, vei fi considerat sonat.
De ceva timp chinezii au o alta metoda de a-ti da cu flit: comanda este prea mica pentru a pune "inginerii" sa munceasca la proiect oricat de neinsemnat ar fi el. Indiferent cat de mult comanzi ti se va spune ca e unu care comanda mai mult decat tine, asa ca... ciocu' mic.
Sunt atatea genii in lume in materie de programare si stam la mana unor galbejiti redusi mintal.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 15 March 2010 - 20:55.


#10
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
Prin timeshifting te referi la a crea o memorie tampon (buffer) astfel incat sa nu se ajunga in situatia de a sacada. Totusi, si mentionez ca e doar parerea mea, eu cred ca se intampla ceva cu procesorul, de apar astfel de probleme. Cred ca prin LAN procesorul e mai solicitat la redare decat prin USB, iar prin WLAN e cel mai solicitat.
Spuneam ca nu vor merge redate simultan 3 streamuri 1080p prin wireless N catre 3 MP pentru ca se cam depasasete viteza maxima pactic posibila a fi transmisa in banda N. (chiar daca sunt disponibile 2 benzi - 2.4 si 5GHz, vitezele lor din pacate, cu actualul standard nu prea se pot insuma, deci se rezuma la 300Mbps teoretici, si nici jumatate practici)

#11
tigre

tigre

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 09.08.2007
Nu ma intereseaza foarte tare 1080 fie p sau i, mai mult ma intereseaza partea de DVD (si aici as prefera sa fie imagini iso) iar filme HD ma multumesc si cu 720p.
Pe viitor daca va fi cazul o sa ii atasez unuia din ele un HDD dedicat care sa contina numai material HD.
Astept in continuare sugestii; am citit forumul dar e greu sa iau o decizie, fiecare vine cu dezavantajele sale.

#12
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
In cazul asta n-ar trebui sa ai probleme. Si daca tot vrei 3, ia-le diferite, astfel se vor completa si anihila, atat defectele cat si punctele forte. :) Un rezumat succint gasesti in topicul asta.

#13
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

Vizualizare mesajCatalinHonda, pe 15th March 2010, 21:19, a scris:

Spuneam ca nu vor merge redate simultan 3 streamuri 1080p prin wireless N catre 3 MP pentru ca se cam depasasete viteza maxima pactic posibila a fi transmisa in banda N.
Nici nu credeam ca te poti gandi la 3x1080p odata ce un singur 1080p sacadeaza. Am pus si 2 fisiere de test 1080p mai complexe si sacadarile au loc in aceleasi puncte, in rest fiind normal ca si cum ar fi redat doar pe un player. Dar n-am sapat prea mult la 1080p deocamdata.

enjoy,
Mtz

#14
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
Calitatea imagini de la Asus OPlay cu chip Realtek este mai buna decat la WDTV-Live cu ultimul chip Sigma si suporta mai multe formate.
Eu le-am testat side-by-side.WDTV-LIVE castiga la putere de procesare poate duce fisiere cu bitrate oricat de mare.
Ambele ofera o imagine mult mai buna decat orice platforma ION sau orice placa video mai scumpa decat playerul in sine.

#15
katanel

katanel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 24.11.2006
Ce ziceti de asta? http://www.playondvr.com/en/#info

A aparut si in romania...

#16
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Probabil cel mai complet player la nivel de codecuri suportate, de conectică și mai ales dual tuner A/D.
Doar prețul de 10 mil e cam piperat. La mama lui e 229 E.
Sînt curios cum funcționează pe partea de înregistrare.
Cum suportă și formatul audio .cook m-am liniștit.  :D

Edited by vgabi, 20 May 2010 - 14:22.


#17
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,304
  • Înscris: 17.04.2006

Vizualizare mesajMtz, pe 13th January 2010, 15:08, a scris:

- In cazul in care aveti in plan sa va cumparati si un televizor, ganditi-va si la televizoarele care au intrare USB si neaparat sa aiba suport pentru sunet DTS asa cum sunt televizoarele LCD Samsung din seria C650 sau plasmele din seria 6500, ca sa nu mai dati banii pe un media player care practic face ceea ce face si televizorul. Nu este neaparat ca faceti economie de la 200 lei in sus ci ca scapati de o telecomanda, ceea ce consider un mare avantaj. Daca mediaplayerele evolueaza mai mult decat softul TV-ului, la un moment dat puteti cumpara un alt mediaplayer dar cel putin pana la o evolutie demna de luat in considerare veti fi mult mai relaxati doar cu acest tip de TV.

EU intentionez sa cumpar acest produs Samsung LE40C650. Am citit si sunt multumit ca si raport pret/calitate. Astept totusi o reducere de 10%, probabil dupa CM de football.
Intrebare: daca iau acest tv, pot da skip la achizitia unui media player HD ?? Eu inteleg ca pot vedea, cu un HDD extern, legat prin USB, fisiere multiple, inclusiv: m2ts ( asa trage camera mea video ), material full HD, divx-uri, etc. E corect ?? Pot lega la el acest  HDD extern Samsung 1,5 Tb ??

Edited by metalactual, 26 May 2010 - 14:41.


#18
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007
Mtz ti-a dat link mai sus unde sa postezi in cazul in care ai de gand sa iei un asemenea TV, nu trebuia sa postezi aici pentru ca aici este vorba despre media playere. Si nu astepta raspunsul sau sa iti mute postul Mtz, ca el nu mai posteaza pe forumul Softpedia.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate