Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Madrid

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1017 replies to this topic

#595
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Mulțumesc mult, Iulia, cele două biserici sunt reușite și au marele avantaj că sunt așezate central, cu siguranță în drumurile noastre. Despre faptul că Bolivar a fost însurat - ei bine, asta mă șochează de-a dreptul! Posted Image

Dincolo de glumă: am mai cercetat și despre alte biserici, și sunt destul de decepționată sau contrariată; la "Descalzas..." se intră cu probleme: coadă, vizită cu ghid și pază strictă, programare... Reiese că nici nu poți să răsufli - iar când o zice maică-mea că ea vrea să stea jos 10 minute sau mai știu eu ce... Îmi amintesc că același sistem a fost la Barcelona, la Muzeul Muzicii, și am plecat plină de nervi (deși tot reușisem să pozez pe șest luminatorul, singurul motiv pentru care n-am evadat la jumatea vizitei, dar probabil nici nu m-ar fi lăsat cerberii).
Mi-a atras atenția doar interiorul cupolei imense de la San Francisco El Grande, acolo probabil vom merge.

Poate îmi "revin" la Catedrala din Toledo? Apropo, Iogamac, cândva-cumva ai timp să ne povestești și despre Toledo (preferabil cu poze), parcă ai promis?
Obiective la Toledo, adică în afară de Catedrală și Alcazar - încă una-două? (Că poate mergem două zile la Toledo, dacă ne-o plăcea mai mult decât Madridul.)

View Postiulia_, on 23 martie 2013 - 08:37, said:

Din prima am reusit sa "fur" 3-4 imagini. Dar nu mai mult...

Asta pentru că e interzis fotografiatul?!?!?

#596
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007

View Postiogamac, on 22 martie 2013 - 08:44, said:

@nadis, s-ar putea sa fie harta aiurea...mie mi s-a mai intamplat
Autobusul turistic circula acum sub firma"MADRID CITY TOUR"si are doua rute care sint comune in 3 statii. Site-ul lor este  www.madridcitytour.es

#597
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 05.11.2009
[ https://lh3.googleusercontent.com/-qPpbFg3W9Uo/UU74dSs3OtI/AAAAAAAAAkU/VU1ygFndDkE/w347-h463-p-o-k/DSC00013.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://lh5.googleusercontent.com/-9nt9IuJQ2fU/UU75Ca19jxI/AAAAAAAAAkw/SyVKES_aHSY/w619-h463-p-o-k/DSCN0545.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://lh4.googleusercontent.com/-vxUPkThmYJk/UU75C3NuoyI/AAAAAAAAAk4/uRL2oajAx7o/w531-h398-p-o-k/DSCN0547.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://lh6.googleusercontent.com/-GiskW_4AIa4/UU75xMBf1vI/AAAAAAAAAlo/qz1uINRcldE/w347-h463-p-o-k/DSCN0594.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://lh5.googleusercontent.com/-B4no_7zGVr0/UU75UH9q9bI/AAAAAAAAAlQ/AgG6bGGKQcQ/w347-h463-p-o-k/DSCN0554.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://lh3.googleusercontent.com/-tOeGxR_hIvM/UU76TRpPAsI/AAAAAAAAAmM/MFnfXp2A5o4/w300-h398-p-o-k/DSC00208.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://lh5.googleusercontent.com/-13HedVdHCEU/UU76tbnls5I/AAAAAAAAAm4/Sc9BV4xZgGU/w349-h463-p-o-k/DSC09968.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Toledo e superb, iar noi nu prea am avut timp sa-l vizitam. Am ajuns la ora 10 dimineata, am luat de langa gara autobuzul 65 care ne-a lasat in centru. Si de acolo cu harta in mana am luat-o pe strazi. Harta am cumparat-o din gara si ne-a fost de folos cand ne-am lamurit unde ne aflam!Posted Image Practic am batut cartierul evreiesc. Am vizitat Sinagoga si muzeul Sefard, ne-am plimbat pe stradute si chiar lanag muzeu se afla si Muzeul El Greco. Merita vazut asa cu titlu informativ, caci sunt expuse copii destul de proaste ale picturilor lui, dar cladirea este interesanta cu toate ca de fapt nu este casa lui El Greco.
Gara este un monument de arta si va sfatuiesc sa mergeti cu trenul. La intoarcere daca aveti stilete, sabii...sa fie impachetate bine in cutii ca nu poti urca in tren altfel.
Ma grabesc acum, voi reveni!

#598
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View Postazorel, on 24 martie 2013 - 07:59, said:

Autobusul turistic circula acum sub firma"MADRID CITY TOUR"si are doua rute care sint comune in 3 statii. Site-ul lor este  www.madridcitytour.es
Multumesc!
Hm, asta e deja a treia harta - eu aveam alte doua; e și a treia variantă - diferită de anterioarele - în ce privește intersecția rutelor în zona centrală (Puerta del Sol). Cu siguranta aceasta e cea mai nouă: tarifele sunt cele mai mari (si corespund cu ce a spus Iulia - 25 euro/2 zile adultii; 12 euro redus).
Despre chestia cu rutele extinse, chestie nouă!, n-am înțeles mare lucru, deși am citit tot ce scria pe site: se fac tot timpul respectivele "extensii"? - iar dacă într-adevăr ele există, nu e deloc clar dacă bus-urile opresc în stațiile de pe acele bucăți de traseu.

View Postiogamac, on 24 martie 2013 - 15:21, said:

Toledo e superb, iar noi nu prea am avut timp sa-l vizitam. Am ajuns la ora 10 dimineata, am luat de langa gara autobuzul 65 care ne-a lasat in centru. Si de acolo cu harta in mana am luat-o pe strazi. Harta am cumparat-o din gara si ne-a fost de folos cand ne-am lamurit unde ne aflam!

Da, multumesc frumos, asta e important (pe topic s-au spus alte numere de autobuz - dar era mai acum vreo 2 ani, și deja mi-e clar că se fac schimbări frecvente în multe privințe). Unde, în centru, v-a lăsat autobuzul 65 și de unde ați luat bilete pentru el, din gară?
Sper că totuși ați văzut catedrala, nu?

Controlul "ca la aeroport" din Atocha (sau din gara Toledo) se referă și la sticlele cu apă, suc, cafea etc.? Dar cel de la muzeele mari, la care treci prin scanner?

#599
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 05.11.2009

View Postnadis, on 24 martie 2013 - 18:50, said:


Da, multumesc frumos, asta e important (pe topic s-au spus alte numere de autobuz - dar era mai acum vreo 2 ani, și deja mi-e clar că se fac schimbări frecvente în multe privințe). Unde, în centru, v-a lăsat autobuzul 65 și de unde ați luat bilete pentru el, din gară?
Sper că totuși ați văzut catedrala, nu?

Controlul "ca la aeroport" din Atocha (sau din gara Toledo) se referă și la sticlele cu apă, suc, cafea etc.? Dar cel de la muzeele mari, la care treci prin scanner?


http://www.planetwar...o-map-e-tol.htm aici ai o harta, dar de la fata locului te sfatuiesc sa iei o harta mai amanuntita ca sa te poti descurca. Cand iesi din gara o iei la dreapta si chiar langa gardul garii este statia de autobuz. Se vede ca are copertina. Cred ca si 61 merge in centru. Biletul este 1,40 euro si il iei de la sofer. Mai sunt niste autobuze turistice care pleaca din fata garii, apoi mai e un autobuz care costa 2,5 euro...cu asta nu stiu ce era.
In privinta controlului nu la lichide, la arme albe si de foc; sticla cu apa am avut si noi.
Statia la care am coborat este Zocodover. Uite ca am mai gasit o harta, parca mai "stufoasa". Sunt multe stradute mici si inguste. Gasesti harta la chioscul din gara, contra cost si e foarte buna. Tot in gara e un stand la care se vand biletele pentru tur de oras, in diverse variante.Ce sa-ti spun...noi avem de gand sa mai tragem o fuga asa de control...si ne-am gandit sa stam 2 zile la Toledo si vreo 4 la Segovia de unde sa mergem la Avila si Escorial. Apoi inainte de a pleca sa mai stam 2 zile la Madrid.

[ https://lh3.googleusercontent.com/-FfmnMIpjLSg/UU9JzZL22AI/AAAAAAAAAnY/CkdMYc8nk0U/w515-h428-p-o-k/map.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#600
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Noi am folosit autobusele MADRID CITY TOUR in 4 zile (consecutive 2 cite2) si fiind pensionari am platit 4x12 euro=48 euro. Am mers cu ele la toate obiectivele (cele trei muzee, palatul regal, templul Debod, parcul Retiro, stadionul Santiago Bernabeu). In ultima zi am mers pe ambele rute prelungite si am vazut zone la care nu m-as fi gindit sa ajung cu metro-ul sau autobuzele urbane.
Autobusele opresc la fiecare statie trecuta pe harta (harta pe care o primesti cind urci in autobus si cumperi biletul).
PS. Noi am fost in Madrid in perioada 8-15 martie 2013.

#601
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
@ Iogamac
Am priceput, am notat. Am harta de la PlanetWare si mai am una de pe site-ul Marshall Turism; ceea ce postezi tu nu poate fi descarcat - nu le pui ca atasamente, ci in nu stiu ce mod... imi scapa. Dar nu-i problema: cat sa-mi fac o idee acum am destula "marfa", iar la fata locului voi face cum spui tu: imi cumpar harta amanuntita din gara!
Multumesc.

@ Azorel
Asadar, rutele extinse exista si in realitate, ba chiar din martie - bine ca stiu. Pe 2 zile vom lua oricum, dar numai mama are reducere, asa ca ne-ar costa cam mult pentru 2+2 zile; cred ca am gasit o varianta cu autobuze obisnuite pentru partea de est (obiectivele de pe Passeo del Prado), ramane sa folosim bus-ul turistic pentru vest, iar pe "ruta moderna" sa dam un tur complet, asa, de "luare la cunostinta".

@ Ovidiu
Nu crezi ca pe lista de muzee potential vizitabile ar putea intra si Academia de Belle Arte San Fernando? Pe site au un ditamai pdf-ul cu operele, schemele etajelor si toate explicatiile, in caz ca ai chef sa arunci un ochi.

Intrebare generala: Cam cate sali sunt deschise publicului in Palacio Real? Pe aici s-a spus "vreo 10", pe net scrie ca vreo 50. Care-i adevarul? (ca sa stiu cat rezista mama). Cam cate ore ati stat acolo, cu cozi cu tot?

#602
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postnadis, on 24 martie 2013 - 22:28, said:

@ Ovidiu
Nu crezi ca pe lista de muzee potential vizitabile ar putea intra si Academia de Belle Arte San Fernando? ...

Păi tu de ce crezi că te-am întrebat acum câteva zile care e al 3-lea "mare muzeu" ? Nu mă refeream nici o clipă la Reina Sofia.

Acuma, tu ştii preferinţele mele, normal că o să calc şi prin Reina Sofia, că doar e acolo. La fel am procedat şi în Malaga cu muzeul Picasso, adică l-am bifat, doar era în drum.
Dar, cum spuneam, îmi cunoşti preferinţele, am mai scris şi aici, dar nu am pus clasamentul complet. Şi nici acuma nu-l pun, pentru că în Madrid nu am vizitat decât ... aeroportul Barajas Posted Image .

Pt. tine (şi în special pentru @iogamac) o idee inedită, aşa cum s-a întâmplat şi la Florenţa: Museo Nacional de Ciencias Naturales. E foarte aproape de muzeul Lazaro Galdiano.
Şi încă o idee: Museo Nacional de Artes Decorativas.
Aaaa, şi o mare rugăminte: când vei fi la Madrid, observă şi tu dacă s-a redeschis muzeul arheologic (@stedan spunea că e-n renovare şi aşa figurează şi-n prezent pe site - nu scrie nicăieri când se va redeschide). E un must-see în Madrid, cel puţin pentru mine.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 25 March 2013 - 00:22.


#603
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 05.11.2009

View Postnadis, on 24 martie 2013 - 22:28, said:

@ Iogamac
Am priceput, am notat. Am harta de la PlanetWare si mai am una de pe site-ul Marshall Turism; ceea ce postezi tu nu poate fi descarcat - nu le pui ca atasamente, ci in nu stiu ce mod... imi scapa. Dar nu-i problema: cat sa-mi fac o idee acum am destula "marfa", iar la fata locului voi face cum spui tu: imi cumpar harta amanuntita din gara!
Multumesc.

Sunt de belea...harta a doua am descarcat-o de pe un site si am plasat-o ca imagine...da-i click dreapta si salveaz-o. Vad ca nu merge decat  *.gif
Daca poti pleca mai devreme e foarte bine. Noua ne-ar fi placut sa umblam "dezlegati" pe strazi, fara sa fim legati de ora de tren. Intreg orasul e un muzeu...

#604
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Asa arata Madridul in luna martie si este atit de atragator.
Attached File  madrid2013 020.jpg   136.18K   29 downloads Plaza del Sol
Fintina lui Neptun
Attached File  madrid2013 035.jpg   135.76K   29 downloads Plaza Colon
Attached File  madrid2013 057.jpg   135.39K   30 downloads Puerte de Alcala
Attached File  madrid2013 072.jpg   135.82K   29 downloads Parcul  El Retiro in martie
Attached File  madrid2013 092.jpg   134.78K   31 downloads PRADO vazut dinspre Paseo del Prado
Attached File  madrid2013 111.jpg   135.49K   28 downloads Gran Via

Attached Files



#605
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,704
  • Înscris: 28.06.2007

View PostOvidiuNS, on 25 martie 2013 - 00:01, said:

...
Aaaa, și o mare rugăminte: când vei fi la Madrid, observă și tu dacă s-a redeschis muzeul arheologic (@stedan spunea că e-n renovare și așa figurează și-n prezent pe site - nu scrie nicăieri când se va redeschide). E un must-see în Madrid, cel puțin pentru mine.


Sănătate și tcb !

E drept ca nu aici, pe "Madrid", ci pe "Valencia" am amintit despre Museo Arqueologico Nacional Madrid ( http://forum.softped...a/#entry7775210 ).
Si prin 2009-2010 se spunea ca este inchis pentru renovare, dar l-am putut vizita. Era o multime de placarde cu anunturi ce ar fi trebuit (poate) sa descurajeze turistii, erau schele pe o parte a cladirii, iar in interior numai vreo 7-8 vizitatori (intr-o zi de sambata. inainte de pranz).

Edited by o_dor, 25 March 2013 - 10:11.


#606
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
@ Iogamac - Nu e vina ta, asa e pe net harta aceea: ca ".gif". Daca o maresti nu se vede mare lucru - dar nu conteaza, sunt destule altele!

@ Ovidiu - Review al unui turist italian la Muzeul de arheologie Madrid:
"Reviewed 3 March 2013
Il Museo è ordinato in maniera chiara ed espicativa. Nello stesso tempo la collezione è esaustiva della Storia della Penisola Iberica ed i vari reparti sono ben esposti e di facilitata lettura."
Eu n-as crede sa ma dau jos din bus-ul turistic numai ca sa vad care-i situatia pe acolo: mama nu suporta arheologia.

Edited by nadis, 25 March 2013 - 14:29.


#607
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Ce am mincat in Madrid?
In general am luat numai prinzul in oras la micile restaurante de pe Calle Mayor sau la terasele din zona Plaza Mayor dupa ce iesi prin portile ce duc spre stradutele din orasul vechi. Am gasit foarte multe restaurante care ofera "menu del dia" in jur de 10 euro/persoana in care intra:
-primero(la alegere din trei feluri)
-secundos(la alegere din trei feluri)
-postre(desert)+bebidas(un pahar cu bautura) /cafe
Micul dejun l-am pregatit in apartamentul inchiriat, cu alimente cumparate de la supermarket-ul din vecinatate.
Citeva imagini utile la identificarea lor pe menu-urile restaurantelor;

PRIMERO
Attached File  madrid2013 062.jpg   136.3K   42 downloads Attached File  madrid2013 063.jpg   135.13K   43 downloads Attached File  madrid2013 064.jpg   136.17K   43 downloads

Attached File  madrid2013 097.jpg   135.74K   42 downloads Attached File  madrid2013 099.jpg   135.52K   42 downloads

SECUNDOS

Attached File  madrid2013 065.jpg   134.27K   45 downloads    Attached File  madrid2013 066.jpg   135.96K   42 downloads    Attached File  madrid2013 100.jpg   135.58K   45 downloads

Attached File  madrid2013 101.jpg   135.89K   44 downloads    Attached File  madrid2013 102.jpg   135.37K   44 downloads

POSTRE

Attached File  madrid2013 067.jpg   135.94K   41 downloadsAttached File  madrid2013 068.jpg   135.13K   36 downloadsAttached File  madrid2013 069.jpg   134.43K   33 downloads

#608
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Foarte interesant!
Atat ca n-o sa fac față: de ani de zile nu mai mananc decat un singur fel la o masa... Posted Image Da' mama sigur o sa "compenseze". Posted Image

#609
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Eu am fost la Madrid in toamna lui 2010 daca se pune :)

Palatul regal e uor de vizitat, eu aproximez ca avea creo 20 de sali :) In curte mai este si farmacia regala si alte acareturi.

Noi am dormit si o noapte la Toledo, 2 la Salamanca si 1 la Segovia. Am vizitat si Avila.

Cea mai frumoasa biserica, de departe, din toata excursia a fost catedrala din Salamanca. Superba. Si superb oras.
Apoi catedrala din Toledo.

Madrid n-are o catedrala "adevarata", el nu a fost capitala Spaniei decat in ultimele secole. Catedral Almudena nu e cine stie  ce.

Prado noua ne-a placut f f f f mult. Pe atunci costa 8 euro si mi s-a parut foarte putin.

De mancare - peste tot, ori la meniul zilei, ori prin baruri de tapas. Cred ca si mama ta s-ar simti bine intr-un bar de tapas pentru ca sunt clienti de toate varstele.

Have fun!

#610
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006
Se pune, se pune!  Posted Image

Mersi frumos. Mama s-ar simți bine în orice soi de restaurant, nu-s probleme - singura fiind că eu nu suport nici să stau jos la o masă ca să mănânc, mă plictisesc, trebuie să-mi iau de tricotat sau altceva...  Posted Image

Hei, dar Salamanca e foarte departe!...

Edited by nadis, 25 March 2013 - 16:13.


#611
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postnadis, on 25 martie 2013 - 14:28, said:

... mama nu suporta arheologia.

Păi nu e vorba de activitatea în sine, ci de obiectele descoperite. Tezaurul de la Pietroasa (cloşca cu pui) îi place ?

@o_dor: bijuteriile vizigote din aur şi pietre preţioase erau expuse ?


Sănătate şi tcb !

#612
nadis

nadis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 20.05.2006

View PostOvidiuNS, on 25 martie 2013 - 20:39, said:

Păi nu e vorba de activitatea în sine, ci de obiectele descoperite. Tezaurul de la Pietroasa (cloşca cu pui) îi place ?


Ei, bau!, parca nu se intelegea - sigur ca de vestigii era vorba, doar nu de dat la tarnacop. Probabil ca i-ar placea "Closca cu pui", daca o aduc eu acasa si o expun in servanta cu geam din sufragerie. Posted Image Las' c-ai să vezi și tu cum e peste... (stai să socotesc)... 35 de ani! :)

Edited by nadis, 25 March 2013 - 21:43.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate