Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ultima manarie/santaj al lui Base...

se poate inlocui decodorul sd cu ...

ReVolt

Closer to Truth
 Despre actiuni TESLA (TSLA)

Cum sa NU iti cauti coleg de apar...

Autoutilitara 3,5 T

Cum au inceput "Cusurgiii"...
 Achizitie TV 42 inch

Despre procesor

BMW 525 TDS 1997 - probleme pompa...

Upgrade PC
 Parere reprofilare programare Java

probleme tastatura

Vreau sa imi cumpar un HDD nou,ce...

Aplicatie care aranjeaza mai mult...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

nu mi se deschide calculatorul

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
raulll_78

raulll_78

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 01.10.2006
  • ID membru: 100,136

salut baieti.am si eu o problema,sper ca ma puteti ajuta.nu mi se mai deschide calculatorul,dau sa-l deschid dar se restarteaza non-stop si nu o ia,cand il deschid,se aprinde monitorul,se aude un tiuit,se aprinde si beculetul la unitatea centrala,dupa care se repeta aceste proceduri din 5 in 5 secunde si calculatorul nu imi porneste...doar se restarteaza non-stop...care sa fie problema?puteti sa ma ajutati si pe mine?dau o bere... :D

#2
Aytech

Aytech

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 09.07.2008
  • ID membru: 346,198
  • Locație: Alba Iulean
ce pc ai?adica placa de baza placa video...etc

#3
QED

QED

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,165
  • Înscris: 04.05.2009
  • ID membru: 454,460
Descrie exact beepul, unul singur scurt sau mai multe ?

edit:

http://www.bioscentr...des/amibeep.htm

Edited by QED, 04 October 2009 - 11:18.


#4
raulll_78

raulll_78

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 01.10.2006
  • ID membru: 100,136
[quote name='Aytech' date='4th October 2009, 11:04' post='7144558']
ce pc ai?adica placa de baza placa video...etc
sincer,nici nu stiu ce are prin el..i-ti spun asa in mare..cam ce stiu eu ca are...are un procesor AMD 3800+,placa de baza doar ce am schimbat-o acum vre-un an de zile ca mi se prajise...e un ASUS M2N-MX SE PLUS...pe asta am stiut-o ca am cutoa pe aici...memoriile sunt doua de 512..placa grafica e un GE-FORCE...dar mai vechi..ceva de genu GT 6600..sau nu mai stiu sigur,ca am calculatorul de vre-o 3 ani de zile...altceva nu prea mai stiu...crezi ca ma poti ajuta?

#5
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,911
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

@ raulll_78 , ai omis sa scrii si ce sursa folosesti.
Este important, pentru ca s-ar putea chiar ea sa fie vinovata.

Nu cumva, dupa 5-10 minute reuseste si intra in sistemul de operare ?

Edited by Mos_Ilie, 04 October 2009 - 13:09.




#6
blacksharkmedia

blacksharkmedia

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,896
1. testeaza sursa cu un tester cu afisaj, vezi daca ai voltaje fluctuante!
2. testeaza memoriile, le scoti secvential si le incerci pe alt slot pe ambele, incearca si alta placuta diferita de alea tale.
3. scoate din placa de baza ide-urile, sata-urile si ce ai pe pci
4. vezi sa nu fie placa de baza defecta(condensatori busiti), sau chiar procesorul!

#7
iosnebun

iosnebun

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 12.08.2009
  • ID membru: 498,642
eu zic sa verifici daca iti merge coolerul de procesor.

#8
adyy14

adyy14

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 30.10.2009
  • ID membru: 525,369
am si eu o problema cu un calculator....am reinstlat windowsul si cand vreau sa instalez placa video si placa de sunt nu merge...cand dau autorun ca sa mi se deschida ca sa pot instala placa video nu mi se intampla nimic...la fel si la palaca audio...cand intru la Device Manager si dau sa caute driverulul la placa video sau audio imi cauta dar nu gaseste nimic.....ma poate ajunta cineva????ms anticipat....

#9
feel_the_bit

feel_the_bit

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 07.01.2008
  • ID membru: 269,982
  • Locație: la capat de curcubeu

View Postraulll_78, on 4th October 2009, 11:03, said:

salut baieti.am si eu o problema,sper ca ma puteti ajuta.nu mi se mai deschide calculatorul,dau sa-l deschid dar se restarteaza non-stop si nu o ia,cand il deschid,se aprinde monitorul,se aude un tiuit,se aprinde si beculetul la unitatea centrala,dupa care se repeta aceste proceduri din 5 in 5 secunde si calculatorul nu imi porneste...doar se restarteaza non-stop...care sa fie problema?puteti sa ma ajutati si pe mine?dau o bere... :D


Verifica memoriile RAM (scoate'le sterge'le de praf si punele inapoi si daca tot nu functioneaza, testeaza'l cu cate o placuta in parte) si sursa (probeaza cu una mai buna).....ele cred ca sunt buba. :P

View Postadyy14, on 30th October 2009, 07:24, said:

am si eu o problema cu un calculator....am reinstlat windowsul si cand vreau sa instalez placa video si placa de sunt nu merge...cand dau autorun ca sa mi se deschida ca sa pot instala placa video nu mi se intampla nimic...la fel si la palaca audio...cand intru la Device Manager si dau sa caute driverulul la placa video sau audio imi cauta dar nu gaseste nimic.....ma poate ajunta cineva????ms anticipat....


Ai incercat sa intri pe CD (dai click dreapta si dai open) si sa dai direct d'acolo 2 click pe "Setup.exe" ?

#10
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,631
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288

Eu sunt individul ala obsedat de surse defecte. Daca din 5 in 5 secunde face restart trebuie sa fie sursa. Cat ai numara pana la 5 se initializeaza device-urile din computer printre care si HDD-ul. Asta inseamna ca incepe sa se consume curent si sursa isi ia o pauza.
    Asta nu inseamna ca este posibil sa fie orice altceva dar eu de-acolo as incepe, mai exact cu o sursa buna.

#11
bossdog

bossdog

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.11.2006
  • ID membru: 109,216
Am si eu cam aceeasi problema.  Calculatorul se blocheaza si nu mai merge nimic, il opresc de la buton sau il resetez si incepe chestia cu restartul din 5 in 5 secunde si nu mai porneste. Cateodata dupa o pauza mai lunga reusesc sa il pornesc, merge si 1-2 ore sau merge doar 5 minute, nu e o regula, se blocheaza si din nou povestea cu pornit/oprit. Cand face asa nu il pot opri decat daca tin apasat butonul vreo 7-8 secunde. De asemenea cateodata porneste singur cand pornesc alimentarea sursei.
Am urmatoare configuratie: procesor - e8400, placa de baza gigabyte P965 DQ6, memorii corsair DDR2 800 MHz 2x2gb, placa video GTX260, sursa epsilon 600.
Procesorul nu se incinge, coolerul merge. Sursa este noua. A avut aceleasi simptome si cu vechea sursa dar muult mai rar (de 2-3 ori intr-un an), pana cand la un moment dat s-a ars sursa.

#12
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,911
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

@ bossdog , nu este greu de presupus un diagnostic.

Poate exemplarul pe care l-ai cumparat este defect.
Incearca sa faci o proba cu o sursa buna.
Daca poti, imprumuta una de la un prieten, coleg sau vecin.
Daca ai garantie la sursa, mergi la magazinul de unde ai cumparat-o.

Daca nu ai de unde imprumuta, mergi la service, fa proba cu alta sursa peste 450W ( nu spui cate Hdd-uri, Cd/Dvd-uri ai in calculator, am presupus un Hdd si un Cd/Dvd ) si daca functioneaza din prima, cumpara-o.

Problema s-ar putea sa dispara.

Edited by Mos_Ilie, 13 November 2009 - 14:22.


#13
buzoianul96

buzoianul96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.12.2010
  • ID membru: 649,379
sallut!am o problema .am un windows xp sp 2 ver 2 +vista+tema de 7 pe platforma de vista.nu mai megrege sal bag si imi bipuie de 5 ori repetat.am patit asta azi.am scos ramul,coolerul,toate placi;le am curatat sloturile,si a mers dar cand zice boot from cd,megre greu si apoi imi apare setup is inspencting your hardware configuration...si se restarteaza. :deadtongue:  :thumbdown:  :nonobad:

#14
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,911
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut și bine ai venit pe forum.

" nu mai megrege sal bag "

Ce vrei să bagi și unde ?
Pe ce calculator se întâmplă asta ?
Poți descrie configurația lui ?
Poate scrii și din ce sursă il alimentezi.

Edited by Mos_Ilie, 01 March 2011 - 08:59.


#15
micutzugeorge

micutzugeorge

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.10.2010
  • ID membru: 630,729

View Postbossdog, on 12th November 2009, 00:24, said:

Am si eu cam aceeasi problema.  Calculatorul se blocheaza si nu mai merge nimic, il opresc de la buton sau il resetez si incepe chestia cu restartul din 5 in 5 secunde si nu mai porneste. Cateodata dupa o pauza mai lunga reusesc sa il pornesc, merge si 1-2 ore sau merge doar 5 minute, nu e o regula, se blocheaza si din nou povestea cu pornit/oprit. Cand face asa nu il pot opri decat daca tin apasat butonul vreo 7-8 secunde. De asemenea cateodata porneste singur cand pornesc alimentarea sursei.
Am urmatoare configuratie: procesor - e8400, placa de baza gigabyte P965 DQ6, memorii corsair DDR2 800 MHz 2x2gb, placa video GTX260, sursa epsilon 600.
Procesorul nu se incinge, coolerul merge. Sursa este noua. A avut aceleasi simptome si cu vechea sursa dar muult mai rar (de 2-3 ori intr-un an), pana cand la un moment dat s-a ars sursa.



sursa e la sigur , dar o problema asemanatoare am avut si cu o placa video, testeaza amandoua.

#16
teodulu

teodulu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 14.02.2011
  • ID membru: 665,027
  • Locație: Bucuresti
Aceeasi problema o am si eu de cateva saptamani:cand pornesc PC.ul trebuie sa isi ia singur "n" restarturi pana sa se hotarasca sa porneasca si sa intre in Windows.Poate sa fie si sursa,dar mult mai sigur sunt ca e de vina memoria:o placuta kingmax de 1 Gb!De ce o banuiesc pe ea?!...pai am dat-o afara la primul restart(dupa ce initial oprisem PC.ul) si l-am pornit iar!De data asta surpriza:nu s-a mai restartat PC.ul!...desi l-am lasat vre-o 5 min...doar ca pe ecranul monitorului imi aparea ca si cum nu as fi avut legata unitatea la monitor.Cand am pus placuta de memorie in slot aceeasi problema:restarturi la infinit!...abia dupa foarte multe incercari s-a hotarat si el sa porneasca si sa intre in windows!Degeaba am mutat eu placuta de memorie si in celelalte 3 sloturi,ca acelasi lucru imi face!...restart!...restart!...restart!...si cand scot placuta de memorie,iar porneste linistit si sta pornit pana cand il opresc eu din buton!...

#17
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,911
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

" ...si cand scot placuta de memorie,iar porneste linistit si sta pornit pana cand il opresc eu din buton!... "
Când pornești fară memorie montată, se aud beep-uri de memorie lipsă ?
Verifică dacă buzzer-ul sau Speaker-ul este montat.

" abia dupa foarte multe incercari s-a hotarat si el sa porneasca si sa intre in windows! "
După ce dă control și încarcă sistem de operare, funcționează fară probleme ?
De cât timp folosești sursa în calculator ?
Pe placa de bază condensatorii electrolitici sunt în regulă ?

#18
teodulu

teodulu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 14.02.2011
  • ID membru: 665,027
  • Locație: Bucuresti

View PostMos_Ilie, on 24th March 2011, 16:06, said:

Salut,

" ...si cand scot placuta de memorie,iar porneste linistit si sta pornit pana cand il opresc eu din buton!... "
Când pornești fară memorie montată, se aud beep-uri de memorie lipsă ?
Verifică dacă buzzer-ul sau Speaker-ul este montat.

Da!se auzeau beep.uri de memorie lipsa!dar acum nu se mai aud.Pentru ca ma deranjau foarte rau...asa ca am decuplat speaker.ul de pe placa de baza.
Deci beep.uri de memorie lipsa se aud doar atunci cand scot placuta de memorie din slot si pornesc PC.ul.Altfel,nu se aud!

Edited by teodulu, 24 March 2011 - 17:48.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users