Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Pot invata engleza la nivel profi, fara profesor ?

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
alecsandru23

alecsandru23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.09.2009
Am fost recent pentru cateva zile in Anglia si m-au impresionat mult cativa prieteni, romani, mutati de cateva luni acolo dar
care reuseau sa vorbeasca la fel de bine limba engleza ca britanicii nativi. (ei au invatat engleza intensiv cat au fost la
liceu si au sustinut testele Cambridge, IELTS, toefl etc)

Sunt putin frustrat din cauza ca eu nu pot face acelasi lucru si m-am hotarat ca vreau sa invat limba engleza la nivel profi.
Planul meu este sa invat intr-un fel lb engleza dar singur, fara un profesor(nu prea dispun acum de resurse materiale pt pregatire), folosind doar carti de engleza(gramatica in special), dictionare si toate informatiile de pe internet. Adica programe, cursuri online, teste, carti si etc. De asemenea am de gand  ca in timpul pe care mi-l petrec la calculator sa ascult doar radio-uri britanice si eventual sa imi gasesc un prieten/prietena din UK cu care sa discut pe messenger si in special pe skype.

Gradul meu de cunoastere a lb engleze zic eu ca este unul mediu sau poate putin sub mediu. Stiu engleza mai mult dupa ureche, invatata la fel ca multi altii de la Cartoon Network, filme, chat, jocuri online + informatiile pe care le-am prins din
scoala (cls II-XII). Referitor la partea de vocabular, cunosc destul de multe cuvinte si sunt in stare sa traduc aproape
orice text din engleza in romana. Pot conversa cu o persoana in engleza insa nu fluent dat fiind faptul ca nu pot construi
propozitiile in scurt timp. Marea problema este insa gramatica, cea pe care nu am invatat-o la scoala aproape deloc. De multe ori nu retin denumirea timpurilor sau formele verbelor neregulate.

Asadar, urmand planul pe care l-am prezentat mai sus va intreb pe voi: daca ma ambitionez, ce sanse am sa invat engleza la un nivel avansat pentru a sustine teste gen Cambridge, IELTS, toefl fara sa fiu ajutat de un profesor si in cat timp pot face asta.(am terminat facultatea si deocamdata nu muncesc deci timp as avea destul de mult sa aloc acestei provocari)

ps:Programe,teste,carti,dictionare sau exercitii pt engleza de care sa fac rost pentru a ma apuca de lucru am gasit destule in celelalte topicuri de pe aceasta arie. V-as ruga insa sa imi recomandati cu ce sa incep, pe ce sa pun accent si etc in functie de nivelul meu de cunoastere a limbii engleze pe care vi l-am prezentat mai sus.

Edited by alecsandru23, 23 September 2009 - 04:44.


#2
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,653
  • Înscris: 21.08.2008
Nu esti singurul in situatia asta iar acum regret mai mult decit oricind ca nu am invatat macar engleza.Si pe mine ma intereseaza acest aspect,am avut aseara o discutie cu o ruda din Belgia care a venit pentru 2 saptamini si nu are sens sa va spun ce linie a avut discutia...

#3
eSkybax

eSkybax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 20.09.2007
Eu zic ca se poate invata la un nivel mediu spre avansat dar daca nu sunt bune materialele si daca ceva nu este inteles cum trebuie tot timpul se va repeta o greseala. Parerea mea(Cea pe care o aplica pt spaniola si italiana la momentul acesta) este sa invatati pana la un nivel mediu singuri si apoi sa luati cateva ore cu un profesor care sa va explice chestiile de finete ca sa zic asa. Adevarul e ca de unul singur e foarte greu.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si ca ajutor, nu inceta sa vorbesti in engleza. Adica sa vorbesti efectiv, sa pronunti, sa te uiti la filme, sa asculti radio si sa incerci sa reproduci accentul, expresiile, etc... te va ajuta mult mai mult. Degeaba stii teoretic limba perfect daca ai un accent de Madăr Rașia

#5
Stecheru

Stecheru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 16.09.2007

View PosteSkybax, on 23rd September 2009, 09:10, said:

Parerea mea () este sa invatati pana la un nivel mediu singuri si apoi sa luati cateva ore cu un profesor...
Da, si eu sunt de aceeasi parere ... si in aceeasi situatie.
Dar m-am trezit ca nu gasesc unde sa fac engleza la un nivel avansat (in afara de British Council).
Orice profesor care se ofera sa dea meditatii vrea la nivel incepator sau mediu (pentru ca probabil nici el nu stie prea bine), sau daca e profesor universitar nu se mai oboseste cu o meditatie amarata, preferand sa faca cursuri cu o sala intreaga la diferite institute specializate pe cursuri de limbi straine.

#6
acredus

acredus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 18.11.2004
sunt trainer (in cazul in care te intereseaza o parere cat de cat avizata). Daca esti de nivel intermediate, adica daca vorbesti egleza fluent, dar cu greseli, nu doar de gramatica ci si de vocabular sau de registru, poti invata engleza profi si singur. Cu carti- teste cu raspunsuri si explicatii, online, cu prieteni care sa te ajute mai mult la pronuntie. Daca esti sub acest nivel, nu ai cum. POate ai fost impresionat de prietenii tai, dar eu am avut multi cursanti care vorbeau engleza fluent, dar prost. Adica fluent, dar cu greseli serioase, incat nici nu se intelegea ce vor sa spuna. NU spun ca era si cazul prietenilor tai, ci doar ca nu ai cum sa-ti dai seama daca o vorbesc corect cat timp  esti sub nivelul lor. PLus ca ei au avantajul de a fi "expusi" si fortati sa invete limba sau sa-si imbunatateasca cunostintele, zilnic. Un trainer (intentionat nu spun "profesor") are metoda, "urechea formata" (iti aude greselile in vreme ce majoritatea prietenilor inteleg ce vrei sa spui, de exemplu si deci nu te mai corecteaza), insista exact pe problemele pe care le ai fara sa fie nevoie sa i le spui (poate nici tu nu le stii), construieste pe ce stii deja. |In fine, sunt multe "strategii", care in UE se folosesc de zeci de ani, in Romania, de vreo 5 si oricum, sunt putini traineri care le stapanesc. Investitia intr-un curs de engleza profesionist merita (nu orice firma, bineinteles). Dar pana atunci asculta si REPETA (extrem de important) posturi tv sau radio straine, citeste literatura (carti adaptate), vorbeste cu prietenii (cu rugamintea de a fi corectat- noteaza-ti greselile). Noteaza fiecare cuvant de care ai nevoie TU cand vorbesti, nu cuvinte pe care le folosesc ceilalti. Cand ajungi intermediate, fa un curs, obligatoriu. Bafta!

#7
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,099
  • Înscris: 03.07.2008

Quote

Pot invata engleza la nivel profi, fara profesor ?, pentru a putea sustine un test gen Cambridge
Absolut! Totul tine de ambitia si puterea ta de munca!
Bafta!

#8
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,269
  • Înscris: 03.01.2007
Poți! (1),(2),(3),(4) dacă vrei să știi engleza bine. Dacă vrei doar diploma ajunge doar (5).
Soluții:
(1)Scrii pe forumuri în limba engleză (ajută la exprimare). Greșelile de scriere ți le corectează browserul (al meu o face) sau Miscrosoft Word.
(2)Vorbești cu prieteni (fie ei și români) în limba engleză.
(3)Mergi la bibliotecă și-ți iei cărți în limba engleză pe care le citești. Îți iei un caiet, pe care notezi cuvintele necunoscute. Apoi le cauți într-un dicționar explicativ englez semnificația (nu dicționar englez-român). Găsești pe internet dicționarul repsectiv. Citești reviste în engleză, articole, ș.a. (de pe internet).
(4)Te uiți la filme fără subtitrare (sau, dacă nu înțelegi, cu subtitrarea în engleză).
(5)După cum s-a mai zis, găseșți pe internet tone de cărți în limba engleză, de exerciții de grammar, vocabulary, pronunciation, listening, etc din care trebuie să faci dacă vrei CAE, CPE, Toefl, Ielts, ș.a.

Edited by m3th0dman, 25 November 2009 - 23:21.


#9
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008
La nivel profi,nu prea cred.Pana la nivel mediu,in asa fel incat sa n-ai probleme de comunicare la o iesire "afara",da.

#10
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,653
  • Înscris: 21.08.2008
Ce carte (reala fizic,nu PDF) se recomanda la ora actuala pentru a asigura un nivel de cunostinte decent?

#11
watami

watami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.01.2010
garantez ca poti, nu stiu ce intelegi tu prin nivel profi, eu inteleg C2 pe CEFR si nu este chiar asa greu, trebuie doar muzica/filme si mult mult skype.

#12
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Gasiti oameni prietenosi si pasionati de lingvistica pe www.unilang.org. Unii dintre ei vor fi dispusi sa faceti un schimb win-win de cunostinte: tu il inveti romana, el pe tine engleza (chiar si cu skype banuiesc - exista si chat audio, infrastructura tehnica).

Anecdota despre asta: odata chatuiam cu o persoana acolo, si aveam nevoie de o traducere din franceza in engleza. Vorbeam in romana cu ea. Am intrebat-o cate limbi stie - mi-a zis ca 12, inclusiv cele pe care tocmai le invata. Am rugat-o sa le puna in ordine, de la cele mai bine vorbite pana la cele mai putin cunoscute. A inceput asa: "engleza (nativ, americanca)" ... iar romana era pe undeva cam antepenultima. Nu e exagerare de vanator sau fantezie :)

Si culmea, plecasem de la premiza ca e romanca, din moment ce vorbea atat de bine romana. Adica ... mai facea greseli minore, de exemplu spunea "mi-ar place" cand defapt voia sa spuna "mi-ar fi placut", dar nu era ceva major ca sa-mi atraga suspiciuni, sunt greseli pe care cocalarii si pitipoancele noastre nici nu le miros.

Deci duceti-va linistiti acolo, si comportati-va civilizat. O sa va placa cand (cacofonie deliberata) unul intreaba ceva in araba, celalalt raspunde in rusa, si toti se inteleg de minune :lol: Pe bune, no joke.

Chatul live merge prin IRC.

Edited by OriginalCopy, 26 January 2010 - 14:39.


#13
ochicaprui68

ochicaprui68

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.06.2009
De cca 10 ani invat singura limbi straine si am ajuns la trei (engleza, franceza, germana) la un nivel avansat iar  la italiana mediu.
Pentru engleza:
www.english-test.net - cel mai bun site, contine mii de teste, gramatica, povestiri, forum; pe un blog, jurnalul unei femei singure si angoasate, gasesti un lung articol in engleza despre cum sa inveti ca un invingator, scos tot de acolo; eu am aplicat metoda 30 de minute/30 de zile;
pentru ascultat: pe economist.com - audio - how to do business in - descrieri ale unor orase, merge si daca nu esti om de afaceri + celelalte daca esti pasionat de economie; cauta learnoutlaud - gaseti si gratis diverse chestii, mai ales motivationale; cauta metoda Larousse - o carte nu prea mare, rosie - are pe o pagina textul in engleza, pe alta traducerea in romana, se poate citi in tramvai; tradu cantece care-ti plac;
Eurocor - are si cd-uri, le asculti in timp ce faci treaba, bine structurat
Regula de baza: incearca sa cauti ceva ce iti place, documentare, carti, cantece, nu te stresa ca nu ai retinut tot, ai clar in minte scopul pentru care inveti.
Succes la toata lumea.

#14
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,653
  • Înscris: 21.08.2008
Timp de 2 luni am studiat cursurile Eurocor de italiana si pot spune ca sint foarte bine structurate, inteleg ce se spune (daca sint cuvinte cunoscute) si ce timp se foloseste. Din pacate cred ca nu mai continuu, incep de pe 1 iunie cursurile Eurocor in engleza pe care deja le-am procurat, toate cele 3 niveluri. Pentru a ma descurca onorabil cite luni imi trebuie avind in vedere ca am alocat cite o zi pentru fiecare lectie asadar 3 luni in cap fiindca sint 3 niveluri? Strcit la cursurile Eurocor ma refer, daca le asimilez este suficient?

#15
Crixpet

Crixpet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.05.2012
Care centru pentru invatarea limbii engleze il recomandati din Timisoara?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate