Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jocuri PS4 second hand

Cum calculez consumul de curent l...

LG G2 vs LENOVO s860

Karbonn A19
 Pattern Recognition - rog ajutor

Alegere Xbox 360

hijackthis - pykko

Trimmer facial
 Cum dezactivez notificarea repeta...

De unde pot achizitiona lampi CCF...

Reumatologie - articualtii sacro-...

Samsung S4 sau Z 1 Compact
 Masina SH 3000 eu

Constantin Rotaru - Presedinte

Overheating procesor+ supra volta...

Acoperis tabla cu luminator fix
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Placa retea - probleme

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
DungeonMaster

DungeonMaster

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.05.2008
  • ID membru: 322,745

Am cateva ore de cand ma chinui sa ii dau de cap si nu pot: cand bag mufa de la net in placa de retea imi apare ca nu e pc'ul conectat la net si nici nu palpaie ledul ala in spate. In  device manager imi apare ca placa imi merge bine.
I-am schimbat slotul, o.0 in vreo 3 locuri, mufa nu cred ca are nimic pentru ca la laptop imi merge netul f bine.

Ce poate fi?
Sa incerc sa pun driverele? <are rost ? o data ce bag mufa degeaba> Alta mufa la cablul de net? < totusi la laptop merge bine>.
pc'ul, placa, netul au mers foarte bine..... all day long..pana azi.




Thanks!

#2
SirLaurentiu

SirLaurentiu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 19.05.2009
  • ID membru: 461,172
  • Locație: Bucuresti
Nu ar fi rau sa pui driverul la placa de retea.

#3
Maio

Maio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 06.09.2009
  • ID membru: 508,636
Am si eu exact aceeasi problema, m'am trezit dimineata si pe un calculator nu mergea internetul.

Am retea la mai multe calculatoare in casa si am pus acelasi fir la alt calculator si mergea...

Nu se arind becurile la placa de retea si zice "cable disconnected". Pana azi a mers perfect, windowsul nu detecteaza probleme la placa de retea, driverele sunt bune ca au mers pana acum...

#4
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,087
  • Înscris: 13.06.2007
  • ID membru: 190,726
  • Locație: Iasi
Daca nu se aprind ledurile desi cablul in alt pc merge , inseamna ca e arsa placa , nu are treaba driverele .

#5
Maio

Maio

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 06.09.2009
  • ID membru: 508,636
Dar calculatorul o recunoaste ca functionala.

Se poate?

Sa schimb placa?



#6
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,087
  • Înscris: 13.06.2007
  • ID membru: 190,726
  • Locație: Iasi
Semnalul intra in placa printrun trasformator . Daca s a ars , calculatorul nu are cum sa si dea seama de asta .

#7
eugeniusro

eugeniusro

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,006
  • Înscris: 21.08.2005
  • ID membru: 44,550
  • Locație: Romania
mai intai vezi daca placa respectiva este enabled in network connections in caz ca este enabled dar este arsa intrarea ar trebuii sa ai un x rosu pe ea ca si cand ar fi cablul scos.

Attached Files



#8
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,087
  • Înscris: 13.06.2007
  • ID membru: 190,726
  • Locație: Iasi
Nu se da disable chiar singura  :P . Plus ca daca a tot plimbat o prin sloturi , i a cerut driverele , s a instalat din nou si s a activat .

#9
oSerX

oSerX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 950
  • Înscris: 23.06.2006
  • ID membru: 83,454
dar va ganditi ca poate ar putea fi oprit/ars switchul de la capatul celalalt al cablului ??? dar apare ca nu e conectat poate fi una sau mai multe dintre urmatoarele :

1. cablul de retea este intrerupt/scurt
2. switchul de la capatul celalalt al cablului nu functioneaza bine sau deloc.
3. probleme la placa ta de retea ....

ia'o prin eliminare .....

#10
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,725
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400

Pai nu ai citit ca pe alt calculator conexiunea functioneaza?
Singura defecta ar fi placa de retea si anume acel "multi-traf" adaptor de impedanta amintit.

#11
DungeonMaster

DungeonMaster

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.05.2008
  • ID membru: 322,745
Foarte ciudat :|, acum imi merge.

Dimineata am deschis comp'ul inainte ca sa o arunc...si, surpriza! :|  Mergea netul.

Wtf? LA cate restarturi, schimba slotul, am pus si driverele cand schimbam slotul, alta mufa la net, suna la un tovaras sa vina si el cu laptopul lui... poate... nah, am eu noroc ca imi merge pe laptopul meu <ii mergea si tovarasului>...
dupa o pauza sa mearga ca inainte o.0

Am I lucky? E si o explicatie... oare? :|

Edited by DungeonMaster, 07 September 2009 - 16:02.


#12
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,087
  • Înscris: 13.06.2007
  • ID membru: 190,726
  • Locație: Iasi
Inseamna ca mufa nu e buna , nu se atinge mereu .

#13
DungeonMaster

DungeonMaster

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.05.2008
  • ID membru: 322,745

View Postlucifer76, on 7th September 2009, 17:42, said:

Inseamna ca mufa nu e buna , nu se atinge mereu .


o.0 That simple?
Nu stiu....parca nu imi vine sa cred :)) din toate alea 8...de 4 e nevoie. Culmea ca niciuna din alea sa nu se atinga bine.
Am mai facut mufe si inainte. :))

#14
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,087
  • Înscris: 13.06.2007
  • ID membru: 190,726
  • Locație: Iasi
Si eu am injurat un cablu vreo 2 ore , pe pc mergea , pe laptop nu  :cursing: . M am uitat cu o lupa si am vazut ca era o ramasita de plastic la un contact , poate placa de la pc apasa mai tare pe contact si nu era afectata .

#15
almanah72

almanah72

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.01.2009
  • ID membru: 406,325
Va rog frumos, am si eu o problema. Nu stiu daca postez unde trebuie, dar chiar daca voi primi o urecheala va rog sa ma ajutati. De la furtuna de sambata noapte nu mai imi merge netul. Imi arata cable umpluged. Am presupus ca s-a ars placa de retea de pe placa de baza, dar am observat ca are un led aprins portocaliu. Studiind problema in cartea placii de baza am aflat ca becul portocaliu arata ca placa functioneaza la 1Gbps data rate, ori reteaua pe care activez este de 100Mbps. Se poate sa nu mearga din cauza asta? Daca da cum pot trece pe retea de 100? Sper ca intrebarea mea sa fi fost pusa la modul cat mai pertinent astfel incat sa primesc un raspuns asemanator.  Multumesc anticipat

LE am uitat s aprecizez ca placa este  un Gigabyte GA-M52S-S3P

Edited by almanah72, 11 September 2009 - 16:37.


#16
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 13,505
  • Înscris: 05.01.2006
  • ID membru: 59,893
  • Locație: Brașov
O placa de retea pe pci (10/100mega)este 15-30 de lei. Iti sugerez ori sa imprumuti una ori sa cumperi tu una pentru a testa "pe bune" daca cu alta placa de retea mai ai probleme sau nu. Si daca nu este stricata placa de retea de pe placa de baza iti va prinde bine o placa de backup... Se poate sa fie si vreun aparat de la providerul tau de net, dar de obicei el isi protejeaza mai bine aparatele si de aceea tind sa cred ca e ceva de la tine...
Ai mai putea testa placa ta si facand o retea cu un alt calculator...
Alege ce varianta ti se pare mai convenabila/realizabila...

Bafta!

#17
cielo

cielo

    Active Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,466
  • Înscris: 09.02.2004
  • ID membru: 11,226
  • Locație: Bucuresti
Asigura-te ca nu este o problema de autonegociere defectuoasa : CLick dreapta de My Network places -> Properties -> click dreapta pe placa de retea -> Properties -> Configure -> Advanced -> Link speed and duplex (sau o variatiune pe tema asta) -> si din Auto trece-o in 10Mbps/Half si verifica daca problema persista

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users