Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#433
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postlivdan, on 16 mai 2015 - 10:15, said:

...   Doresc cateva informatii de la cei care au fost de curand in regiunea Messinia Peloponez  :
-  situatia traficului pe autostrada A 7 , portiunea Korinthos - Tripoli , ( lucrari , devieri ,reparatii programate )
- o comparatie ( paralela ) intre nivelul de dificultate al soselelor din Lefkada, Kefalonia fata de soselele din Messinnia Peloponez
- traseul cel mai usor ( nu neaparat cel mai scurt ) intre Kalamata - Finikounta , Finikounta - Gialova , Finikounta - Areopoli
- calitatea soselelor din Messinia Peloponez ...

Salutare !

Pe autostrada Korinthos - Kalamata am fost ultima dată în iunie 2011, când mai râmăsese de terminat bucata de la sud de Megalopoli până la Kalamata. De curând m-am uitat pe maps.google.com şi am observat că la Kalamata deja ajunge autostrada (în 2011 nu ajungea), dar nu m-am uitat şi mai la nord, ca să văd dacă e terminată. Te poţi uita tu direct, mie mi-este destul de greu cu noul maps.google.com, abia se mişcă din Firefox.
Iar peste cca. o lună o să-ţi pot spune exact care e situaţia, pt. că o voi fi parcurs deja integral, voi merge de la Atena până la Romanos, lângă Gialova.
În ce priveşte eventualele reparaţii mărunte, din anii trecuţi ţin minte că mai mereu erau unele bucăţele de 1-2 km unde lucrau temporar pe marginea autostrăzii şi restricţionau accesul pe banda 1 sau numai banda de urgenţă, dar nu ţin minte să fi văzut vreodată un sens întreg închis pentru reparaţii capitale, pt. că asfaltul era impecabil (şi nu văd de ce să se fi stricat în prezent).
Ca dificultate, pot spune că peste tot în Grecia drumurile mi s-au părut cam la fel (în Lefkada am fost, în Kefallonia nu). Dacă te referi la lăţimea drumului, atunci nu-ţi fă griji, în Peloponez drumurile sunt suficient de late.
În ce priveşte traseele, de la Kalamata noi ne-am dus direct la Gialova (cazare la Thanos Village - recomand), iar de acolo am făcut o excursie de o zi Gialova - Methoni - Finikounta - Koroni şi retur. Drumul - perfect.
Dar dacă vrei ca de la Kalamata să mergi direct la Finikounta, atunci din satul Rizomylos se desprinde spre sud drumul principal care merge pe coasta estică a Messiniei până în apropiere de Koroni, de unde se îndreaptă către vest (spre Finikounta şi Methoni). Pe harta mea figurează cu roşu, adică "drum principal", deci nu-ţi fă nici o grijă.
Oricum, calitatea şoselelor din întreg Peloponezul e cam ca în toată Grecia, poate chiar mai bună.
Pentru Areopoli va trebui ca de la Kalamata să urmezi drumul de coastă, cam sinuos (pt. că urmează conturul muntelui), dar foarte bun. Şi mai ales superb. Şi dacă tot vrei să ajungi la Areopoli, nu rata peştera Vlichada (Spileo Dirou).
Din întrebările tale intuiesc că ai luat cazarea în Finikounta, ceea ce reprezintă o bună alegere. Ne-a plăcut în Finikounta, multe magazine, taverne pe malul mării, plaja excelentă. Doar că e cam izolată. Mie mi s-a părut mai bine să ne cazăm la Gialova, fiind mai "în miez" (golful Navarino cu Pylos, Gialova, plajele Divari şi Voidokilia, cascada, palatul lui Nestor şi muzeul din Hora etc.). Dar în fine, nu contează prea mult, fiindcă sunteţi cu maşina şi aveţi mobilitate.
Pentru întoarcere te-ai gândit cumva să vii pe coasta de vest până la Ioannina şi apoi pe Egnatia Odos ? Noi aşa am făcut (cu diferenţa că n-am mers direct spre Ioannina, ci am mai stat 2 nopţi la Ammoudia, lângă Parga), şi tot aşa ţi-aş recomanda şi ţie.
Dacă-ţi face plăcere, citeşte relatările mele de pe acest topic, poate găseşti vreo informaţie care să-ţi folosească.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 16 May 2015 - 11:52.


#434
livdan

livdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 14.05.2011
OvidiuNS ,
    mutumesc foarte mult pentru informatiile si sugestiile oferite ( dealtfel in nota cu care ne - ai obisnuit ).
    astept cu nerabdarea postarile tale referitoare la apropiatul   sejur in Messinia Peloponez care sper sa apara in timp util  pentru mine ( plec spre grecia in 05.07.2015).
    P.S   Referitor la costurile deplasarii spre zonele extreme ale Peloponezului ( varfurile celor trei <degete> ) am constatat ca nu sunt cu mult mai mari decat deplasarile pe Insulele Ionice
    ( Corfu ,Kefalonia,Zakinthos) avand in vedere combinatia  terestru - ferry .Motiv foarte serios de abordare a zonei sudice a Peloponezului fara obsesia lungimii drumului si a costurilor de transport. Eu de exemplu imi propun pacurgerea celor 1380 km. intre Drobeta Tr.Severin - Finikounta in aproximativ 24 de ore fara cazare intermediara ,doar cateva ore de odihna prin pacarile  Olimpuys Plaza si poate ceva asteptare la vamile din SRB ,MK , acesta fiind si motivul alegerii variantei  A1 - A8 - A7 - Finikounta ( ceva mai putin placute TOLL- POST-urile dar asta-i situatia).
    Va doresc vacante placute in Peloponez !!!

#435
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009
Fara sa-ti pot da informatii stric pentru traseele care te intereseaza (noi am ajuns doar pana la Methoni venind din spre Patra), iti spun doar ca nu trebuie sa-ti faci probleme in privinta drumurilor din Peloponez, mai ales daca decizi sa mergi pe cele principale si nu te abati prin creierii muntilor.
Doua din motivele pentru care am amanat cinci ani vizitarea Peloponezului au fost temerile legate de dificultatea traseelor si bugetul, care - credeam eu - va fi insuficient pentru tot ce ne propusesem sa vedem.M-am convins la fata locului ca ''nu e dracu' atat de negru''....Drumurile sunt bune, bine semnalizate, in unele zone mai virajate sau in panta, dar daca esti familiarizat cu cele din insule nu iti vor pune probleme.Din tot traseul parcurs de noi (daca ai timp si-ti face placere poti citi toata aventura noastra din Peloponez, de anul trecut) cea mai dificila portiune mi s-a parut cea de pe coasta vestica a tinutului Mani, intre Kardamili si Porto Kagio(pana acolo am ajuns) cu un plus pentru zona Aeropoli (serpentine in panta).Dar si cea mai spectaculoasa si mai frumoasa......Daca faci acest traseu, sfatul meu este sa-l faci pe indelete, fara graba, sa te poti bucura de tot ce vezi.Din pacate , noi eram putin contra cronometru, si nu am putut savura asa cum am fi vrut frumusetea peisajului.
In ceea ce priveste bugetul, preturile sunt ca peste tot in Grecia, doar ca sunt foarte multe obiective de vizitat, iar la unele dintre ele se plateste intrarea, deci va trebui luat in calcul si acest lucru. Acum, depinde si de ce ti-ai propus sa vizitezi....De exemplu , pe noi ne-a costat in jur de 100 E numai intrarile la obiective (Olimpia, castelul din Pilos, Spilou Dirou,Mystras, Epidavros, etc).
In alta ordine de idei, te felicit pentru alegerea facuta. Pentru mine, Peloponezul a insemnat o alta Grecie comparativ cu ce vazusem pana atunci.Aici am gasit de toate: si peisaje de-ti taie respiratia, si palaje pentru toate gusturile, si istorie cat cuprinde, si sate izolate uitate de timp, dar si orase desprinse parca din cartile postale.
Pentru toate acestea, pe 1 iulie o voi lua de la capat si ma voi intoarce in Peloponez.Am cateva locuri care mi-au ramas in suflet si vreu sa le revad (Monemvasia, Gythio,Pilos, poate Nafplio), de data asta, mai pe indelete.Asa ca nu este exclus sa ne intersectam pe undeva....Noi vom merge tot cu cortul,alegand probabil aceleasi campinguri.Ne-a placut atat de mult experienta de anul trecut incat vrem s-o repetam ,atat cat varsta ne mai permite.

Sa aveti o vacanta cel putin la fel de frumoasa ca a noastra!

Edited by danavl62, 17 May 2015 - 21:39.


#436
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 16 mai 2015 - 11:42, said:

... peste cca. o lună o să-ţi pot spune exact care e situaţia, pt. că o voi fi parcurs deja integral, voi merge de la Atena până la Romanos, lângă Gialova ...

M-am întors de la Romanos şi am descris situaţia autostrăzii Korinthos - Kalamata aici.


Sănătate şi tcb !

#437
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Poze din Gialova, seara zilei de 9 iunie 2015:

Attached File  LTS_2015 109.jpg   52.44K   68 downloads Attached File  LTS_2015 111.jpg   50.15K   68 downloads Attached File  LTS_2015 114.jpg   36.09K   68 downloads Attached File  LTS_2015 116.jpg   37.53K   60 downloads

Attached File  LTS_2015 117.jpg   47.07K   62 downloads Attached File  LTS_2015 123.jpg   46.02K   59 downloads Attached File  LTS_2015 125.jpg   44.01K   54 downloads Attached File  LTS_2015 129.jpg   39.3K   51 downloads

Attached File  LTS_2015 130.jpg   48.66K   49 downloads Attached File  LTS_2015 131.jpg   42.9K   45 downloads Attached File  LTS_2015 132.jpg   52.88K   42 downloads Attached File  LTS_2015 133.jpg   42.52K   50 downloads.

Am mâncat la Taverna To Spitiko, pe care o recomand cu căldură.

În final, am trecut pe lângă Muzeul Etnografic, aflat într-o clădire veche, din piatră, pe străduţa sudică ce uneşte şoseaua cu faleza. Culmea e că era deschis, deşi era trecut de 22.30. N-am stat decât să arunc o privire, deşi Kostas Balotoutis, proprietarul, ne tot invita să-i vedem colecţia de peste 3000 de exponate, unele de pe vremea când încă nu se inventase electricitatea. Muzeul e organizat pe parter şi un etaj improvizat, din lemn, şi e chiar fascinant. Mie mi-a atras atenţia un tablou cu Bătălia de la Navarino. I-am spus lui Kostas că în 2011 n-am ştiut de muzeu şi l-am întrebat de ce nu-şi face publicitate măcar în pliantul local. N-am înţeles ce a răspuns, după care l-am întrebat care e orarul de vizitare şi cât costă biletul, iar el a luat un pliant şi mi-a scris numele lui şi telefonul. Nefiind în România, ştiu că am voie să-l divulg: 6937131609. L-am rugat să mă lase să fac "a couple of photos", ca să le pun pe forumul românesc Softpedia, iar el m-a lăsat bucuros:

Attached File  LTS_2015 149.jpg   62K   50 downloads Attached File  LTS_2015 150.jpg   58.07K   49 downloads Attached File  LTS_2015 151.jpg   59.79K   48 downloads.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 02 July 2015 - 19:04.


#438
Lucian BLK

Lucian BLK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 28.04.2006
Salutare,
Sunt tentat ca la sfarsitul vacantei in Kefalonia, sa trec cu ferry in Kyllini si sa petrec 2 zile pline in Peleponez. M-am gandit sa vizitez Olympia, Micene, Epidavros, Nafplion si Corint. Ce credeti, e fezabil? Ar trebui sa mai includ ceva?
Multumesc anticipat!

#439
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View PostLucian BLK, on 03 iulie 2015 - 07:38, said:

... sa petrec 2 zile pline in Peleponez ...

Interesant ! Unde te-ai gândit să te cazezi ? Şi mai apoi, te-ai gândit să mai iei o a 3-a noapte pe undeva ? Că e cam mult până în Românica.
Sau te cazezi în Atena 2 nopţi şi pleci direct spre ţară ?


Sănătate şi toate cele bune !

#440
Lucian BLK

Lucian BLK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 28.04.2006
M-am gandit ca dupa traversarea la Kyllini sa vizitez Olympia si apoi sa ajung si sa stau 1-2 nopti in zona Nafplion - Corint. Catre casa o sa fac o escala de 1-2 nopti, undeva ... nu stiu exact. Atena am vizitat-o acum cativa ani asa ca nu e pe lista. Ma rog, mai e varianta de-a trece cu ferry in Lefkada si de-a mai sta pe acolo ...

#441
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostLucian BLK, on 03 iulie 2015 - 07:38, said:

Salutare,
Sunt tentat ca la sfarsitul vacantei in Kefalonia, sa trec cu ferry in Kyllini si sa petrec 2 zile pline in Peleponez. M-am gandit sa vizitez Olympia, Micene, Epidavros, Nafplion si Corint. Ce credeti, e fezabil? Ar trebui sa mai includ ceva?
Multumesc anticipat!

Pina sa ajungi Olympia opreste in Kouruta si e foarte frumos chiar si in Killini pentru o zi...cred insa ca in 2 zile o sa fiti pe fuga..plus ca depinde cind este acest sfirsit de vacanta al dvs...sper ca nu este pina duminica cind au dimopsifisma in Grecia.

#442
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View PostLucian BLK, on 03 iulie 2015 - 12:09, said:

... sa stau 1-2 nopti in zona Nafplion - Corint. Catre casa o sa fac o escala de 1-2 nopti, undeva ...

Eu aş sta 3 nopţi în zona Corint (am stat în Loutraki, în 2009), şi în final doar o noapte pe drumul spre casă.

Sunt aşa multe obiective de vizitat în zona Nafplio - Korint, încât mai că-mi vine să spun că ar fi păcat să stai doar 1 - 2 nopţi.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 03 July 2015 - 12:31.


#443
Lucian BLK

Lucian BLK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 28.04.2006
Loutraki pare interesant, ma gandisem si eu. Ca obiective, inafara de cele enumerate de catre mine, cam ce-ar mai merita? Iti multumesc in avans!

#444
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Atentie, Loutraki este uneori scump. Din cauza temei cazino, din zona. Oricum se gaseste daca cautati....aveti insa si sedere de 5 stele, de la 129 de euro in sus.

#445
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View PostLucian BLK, on 03 iulie 2015 - 12:35, said:

... Ca obiective, inafara de cele enumerate de catre mine, cam ce-ar mai merita? ...

Lucian, sunt prea multe obiective. Am recitit acum câte ceva din cele scrise în 2010 (paginile 4 - 5 ale topicului). Sejurul lui @BlueKing-69 îl găseşti la paginile 18-20. De asemenea, multe informaţii şi poze au pus şi @amedeuss, @asyst72 şi @danavl62. Şi mai sunt şi alţii care şi-au adus contribuţia, cel mai recent @Octavian_SK.
La obiective de prim rang, în afară de Micene, Epidavros, Korintul antic şi oraşul Nafplio, aş include Nemeea, Mânăstirea Mega Spileo şi Kalavrita, Heraionul de la Capul Ireo, Cetatea Akrokorint, Canalul Corint, Cetatea Aigosthena (în Porto Germeno), iar lângă Nafplio ai Cetatea Tirintha (sau Tiryns), plaja Karatona, precum şi fortăreaţa Palamidi. Şi mai sunt multe alte obiective, de mai mică importanţă, dar interesante şi ele (Sikiona, Port of Kenchreai, Isthmia, Argos, Cetatea Larissa, podurile miceniene, peşterile, piramida antică etc.).

Nu ştiu exact când pleci, aşa că nu ştiu dacă ai timp să citeşti tot topicul de Peloponez, plus topicul important cu vacanţa lui @florinbad. Dar îţi recomand acest lucru, e multă informaţie şi sunt multe poze.

Eu mi-am planificat pentru viitor o vacanţă întreagă în nordul Peloponezului, cu baza la Tolo, vacanţă în care să vizitez tot ce n-am văzut încă, mergând înspre sud pe coastă până la Paralia Astros sau chiar până la Paralia Tirou, şi incluzând Argolida şi croaziere/treceri spre insulele Hydra, Spetses şi Poros.
Aşa încât, poate ar fi mai bine să comasezi multe din obiective tot într-un concediu viitor, iar acum să cuplezi Kefalonia cu Lefkada sau, eventual, cu Parga.
Cel mai logic e să mai rămâi puţin în Lefkada. Şi eu, când voi vizita Kefalonia, o voi cupla cu câteva nopţi în Lefkada, unde n-am fost decât de două ori în excursie de câte o zi.

Studiază şi vezi tu cum ţi-ar plăcea mai mult. Oricum, sunt convins că va fi superb, tot aşa cum sunt convins că asta nu va fi ultima ta vacanţă în Grecia, aşa încât nu va fi un capăt de ţară dacă renunţi acum la ceva.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 03 July 2015 - 15:50.


#446
Lucian BLK

Lucian BLK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 28.04.2006
Multumesc, Ovidiu! O sa vad ce-o sa fac! Aceasta e a opta vacanta in Grecia si cu siguranta nu si ultima! Poate o sa fac si eu Peleponezul separat ...

#447
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostLucian BLK, on 03 iulie 2015 - 07:38, said:

Salutare,
Sunt tentat ca la sfarsitul vacantei in Kefalonia, sa trec cu ferry in Kyllini si sa petrec 2 zile pline in Peleponez. M-am gandit sa vizitez Olympia, Micene, Epidavros, Nafplion si Corint. Ce credeti, e fezabil? Ar trebui sa mai includ ceva?
Multumesc anticipat!

Daca vreti sa lasati acest traseu, va duceti MIcene, Nafplio si apoi Epidavros, nu invers cum ati scris (si apoi urcati pe plaja pina in Sofico, Corintos)...tineretul nu ocoleste nici Kouruta, este la o jumatate de ora de Kilini, pe drum Olympia si este o zona plina de...distractie.

Olympia aveti o ora din Kilini ..sigur stati vreo 2-3 ore acolo, pina o vizitati (va trebuie sandale bune, e ceva de mers ca sa vizitezi totul...Olympia este insa mica ca oras). Altii se duc traseu Tholo, eu zic sa continuati prin Lagadia, asta ca sa nu mai ocoliti prinTripoli. O sa dati peste serpentine, dar este foarte frumos si au cele mai bune dulceturi....apoi pina in Micene inca vreo 3 ore, apoi Nafplio inca jum. de ora (aici daca vreti sa inoptati sa stiti ca este foarte umeda zona, gasiti si haine umede in dulapuri in 2-3 zile de sedere) dar Burgi este superb.

Pina in Epidavros inca o ora, dar eu as zice sa coboriti un pic din Nafplio, pina in Tolo si Porto Cheli, vreo ora jumatate exact paraliaka (pe plaja) si apoi sa urcati Epidavros. Pe multe persoane incinta mai mult aceste zone (sint mai exotice si mai romantice). Chiar in fata mai aveti si insula Spetses, dar acolo nu puteti trece cu masina... va trebuie doar bicicleta. E o minune. Calatorie placuta oricum....va anuntam ca aceste traseuri sint foarte obositoare in plina vara, mare atentie deci si drum bun va dorim. A...si sintem convinsi ca o sa existe inca moneda euro cind coboriti dvs. Cu toate ca votam NU, pentru dimo. de duminica. Sintem contra masurilor.

#448
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 26.08.2008
Salutare!
Ca sa mai iesim putin din amorteala asta cauzata de uitatul la cat de mari sunt sau nu cozile la bancomatele elene, va voi distrage putin atentia cu marturii ale drumurilor noastre din acest an prin sudul Peloponezului.
Noutati nu sunt din punct de vedere al destinatiilor atinse pentru ca, din pacate ca si in anii anteriori, nu am reusit decat sa merg pe urmele pasilor ilustrilor mei precursori – in frunte cu OvidiuNS si florinbad. Spun “din pacate” pentru ca zona, ca si intreaga Grecie este deosebit de bogata si ofertanta din punct de vedere al punctelor care pot / ar trebui fi atinse.
Dupa 1.450 kilometri parcursi si o escala in Kamena Vourla, odata ajunsi in Mavrovouni am inspectat plaja imensa, plaja si zona de coasta pe care oricum le putusem analiza gratie instrumentului extrem de util [tripinview] pus la indemana de userul Astro-Liv. Cu Mavrovouni si Gytheio voi pune cateva poze ulterior.
Astazi, cateva imagini de la un loc pe care acum un an – doi nu mi-as fi inchipuit ca o sa il abordez, obiectiv promovat foarte frumos si convingator de catre OvidiuNS: Spilaio Dirou.

Attached File  P1150634.JPG   350.25K   16 downloads  Attached File  P1150653.JPG   325.78K   15 downloads  Attached File  P1150657.JPG   400.44K   15 downloads

Attached File  P1150667.JPG   309.87K   15 downloads  Attached File  P1150676.JPG   345.31K   15 downloads  Attached File  P1150698.JPG   366.93K   15 downloads

Attached File  P1150705.JPG   371.84K   15 downloads  Attached File  P1150719.JPG   354.6K   13 downloads  Attached File  P1150724.JPG   361.71K   13 downloads

Attached File  P1150726.JPG   336.25K   12 downloads  Attached File  P1150731.JPG   326.11K   13 downloads  Attached File  P1150744.JPG   360K   13 downloads

Attached File  P1150752.JPG   348.15K   12 downloads  Attached File  P1150753.JPG   367.63K   11 downloads  Attached File  P1150759.JPG   386.91K   12 downloads

Attached File  P1150770.JPG   361.01K   11 downloads  Attached File  P1150771.JPG   442.65K   10 downloads  Attached File  P1150779.JPG   405.57K   11 downloads

Attached File  P1150783.JPG   399.56K   11 downloads  Attached File  P1150789.JPG   394.91K   13 downloads  Attached File  P1150790.JPG   413.09K   12 downloads

Edited by BlueKing-69, 13 July 2015 - 11:59.


#449
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 26.08.2008
Iesind din pestera, de la intunericul relativ de acolo si de la racoare, admiram spectacolul oferit (asa cum observa si OvidiuNS) de combinatia mare – munte – cer (cer cu nori spectaculosi in acea zi):

Attached File  P1150614.JPG   618.28K   32 downloads  Attached File  P1150628.JPG   205.18K   32 downloads  Attached File  P1150793.JPG   231.8K   47 downloads

Avand in cap sa vedem Cape Tigani, intram intr-o minuscula si pustie localitate: Mezapos. Din nou, privelisti care te imbatau:

Attached File  P1150809.JPG   467.4K   49 downloads  Attached File  P1150810.JPG   455.5K   47 downloads

Attached File  P1150812.JPG   298.01K   44 downloads  Attached File  P1150813.JPG   430.83K   40 downloads


Am vazut cumva, contra soarelui si Tigani. Poate exista un punct din care sa se fi vazut si spectaculos, nu am descoperit acel loc si m-am multumit doar cu ce am putut vedea de la nivelul marii, de la Mezapos.

Attached File  P1150816.JPG   310.7K   49 downloads

Urmatorul popas, scurt, un mic golf al unui sat pescaresc: Gerolimenas.

Attached File  P1150830.JPG   278.16K   46 downloads  Attached File  P1150833.JPG   226.2K   50 downloads  Attached File  P1150836.JPG   348.19K   46 downloads


Urma sa ne indreptam spre locul tulburator care defineste intregul Mani.

Edited by BlueKing-69, 13 July 2015 - 16:37.


#450
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 26.08.2008

View PostOvidiuNS, on 26 iulie 2011 - 18:45, said:

La 16.20 am oprit la Poarta Arkadia (poarta de nord a oraşului antic Messini). Chiar aici e o intersecţie cu 4 direcţii (Neochori, Zerbisia, Petralona şi Mavromati - satul ultim fiind situat în mijlocul oraşului antic). nătate şi toate cele bune !    
Este vorba despre acest Mavromati?

http://wikimapia.org...997054&z=16&m=b

Imi poti localiza, te rog, si mie pe harta situl?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate