Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#415
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOctavian_SK, on 23 februarie 2015 - 14:02, said:

Eu vreau sa merg Tripoli Olympia ...

Octavian, n-ai treabă cu Tripoli.
Cum mergi tu pe autostradă dinspre Argos către Tripoli, autostrada trece prin 3 tuneluri, apoi urmează o staţie de taxare (toll), după care mai rulezi pe autostradă cca. 1 kilometru şi se face o ieşire către Vytina şi Anc. Olympia. Adică nu ajungi la Tripoli. Probabil ai văzut şi tu pe "street-view" şi doar exprimarea a fost generică. Drumul ăsta dă rapid în DN74 şi e drum principal, nu e cazul să-ţi faci griji de serpentine şi prăpăstii, în toată Grecia drumurile de munte sunt asemănătoare, iar tu ai experienţă destulă. Din drumul ăsta eu am parcurs în 2011 doar bucăţica între autostradă şi peştera Kapsia (satul Kapsia - pe maps.google e trecut "Kapsas"), aşa că nu pot spune mare lucru, tot street-view-ul din maps.google rules. M-am uitat adineauri şi am văzut o porţiune unde drumul se îngustează la o singură bandă la intrarea dinspre est în satul Lagkadia, unde ai de pe şosea o privelişte de vis asupra satului, ceea ce mă duce cu gândul că trebuie ajuns acolo înainte de prânz, pentru ca soarele "să cadă bine".
Olympia merge vizitată la orice oră din zi, nu contează din ce parte bate soarele. Problema e că nu e sigur orarul de vizitare, fiind şi aprilie, şi de Paşti, iar ziua nu e nici foarte lungă. Estimez că de Paşti se întunecă maximum la ora 20. Alte obiective turistice apropiate de drumul Kapsia - Olympia ar fi siturile arheologice de la Mantineia (lângă Milia) şi Orhomenos (lângă Levidi), staţiunea de ski de pe muntele Mainalo (la vest de Neos Kardaras), valea râului Loussios (Moni Prodromou şi satele Dimitsana şi Stemnitsa), precum şi câteva mânăstiri (de ex. Moni Ag. Eleousis, sau Moni Pan. Kernitsis).
Întoarcerea "prin sud pe autostradă" înseamnă pe coasta vestică pe la Kalo Nero, aşa cum propune maps.google ? În cazul ăsta ai putea face o vizită la Agia Teodora de la Vasta.
În 2009 eu am vrut să văd neapărat Andritsaina şi Templul lui Apollo Epikurios de la Vasses (14 km sud de Andritsaina - cel mai bine păstrat templu din Grecia), şi cum drumul Megalopoli - Olympia trecea şi pe la Karitaina, am ales acea variantă de drum către Olympia (cu deviere pe valea Loussios până la Dimitsana şi înapoi). Şi ar mai fi situl de la Gorthys (lângă Megalopoli), în cazul în care te răzgândeşti şi o iei prin Andritsaina la întoarcere.

Oricum ar fi, o excursie la Olympia îţi mănâncă o zi-lumină dacă mai vrei să vizitezi şi alte obiective pe lângă care trece drumul. Aş zice că vizitarea Olympiei antice e un pretext bun tocmai ca să ajungi la alte obiective din interiorul Peloponezului. Altfel, Olympia poate fi lăsată şi pentru altă vacanţă în partea de sud a Peloponezului (adică poţi vizita Olympia ca escală pe drumul de ducere sau de întoarcere, cum am făcut noi în 2011. Şi îţi spun asta pentru că dacă ai pus bază la Tolo, ai alte obiective ce ar merita vizitate, nu Olympia. Părerea mea este că o vacanţă cu baza la Tolo ar trebui să includă o vizită la Korint şi Akrokorint, la Nemea antică, la Nafplio, la Epidavros, la Tyrins şi Mycene, apoi un tur al Argolidei (cu Trizina şi cu craterele de la Dydima) şi câte o vizită pe Hydra, Spetses şi Poros. Ca să nu mai spun de situl de la Asini, chiar vecin cu Tolo. Şi mai sunt alte obiective interesante (Isthmia, Port of Kenchreai, piramida şi muzeul amintite mai demult de @amedeuss, oraşul Argos cu fortăreaţa Larissa, Lerna, Astros etc.).
Acuma, ştiu că tu ai vizitat câteva dintre ele, dar mai ai multe de vizitat şi ai prea puţine zile la dispoziţie de data asta. În locul tău, aş scuti sutele de kilometri până la Olympia şi înapoi şi m-aş axa pe obiectivele mult mai apropiate de Tolo. Dar nu pot să-ţi dau eu sfaturi, pentru că nu ştiu ce vă doriţi voi şi nu ştiu nici ce planuri aveţi pentru viitor.
Tot ce am putut face ca să te ajut a fost să-ţi spun ce gândesc eu, şi să amintesc ce obiective mai principale m-au interesat sau mă interesează pe mine prin zonă, iar voi veţi proceda aşa cum consideraţi că e mai bine pentru voi.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 24 February 2015 - 14:50.


#416
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostOctavian_SK, on 23 februarie 2015 - 14:02, said:

Eu vreau sa merg Tripoli Olympia deci o sa am munte in dreapta. O sa intorc prin sud pe autostrada Posted Image
LE : 10 luni pe an conduc prin desert, cred ca muntele o sa fie binevenit Posted Image

Quote

Octavian, n-ai treabă cu Tripoli.
De ce nu ? Este un traseu foarte frumos. Daca observati spune ca VREA sa se intoarca prin SUD. Se duce si vede si minunatul Nafplio, pina ajunge in Tripoli (aveti si curse rally acolo). https://www.google.d...
Deci daca face traseul Tripoli, Megalopoli, coboara si putin Kiparisia (alta frumusete) apoi Sidirokastro, Zaharo, Olympia...cred ca este o decizie buna, cu un minunat sud.

#417
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Multumesc pentru sugestii....inca nu am hotarat ce facem in cele doua zile....sugestia lui Ovidiu de a ramane in zona Nafplio e foarte ok, pe de alta parte drumul pana la Olympia nu-i foarte lung...cred ca o sa fie o hotarare ad-hoc :)...promit sa pun poze oricum :)

#418
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View PostOctavian_SK, on 02 aprilie 2015 - 23:56, said:

Multumesc pentru sugestii....inca nu am hotarat ce facem in cele doua zile....sugestia lui Ovidiu de a ramane in zona Nafplio e foarte ok, pe de alta parte drumul pana la Olympia nu-i foarte lung...cred ca o sa fie o hotarare ad-hoc Posted Image...promit sa pun poze oricum Posted Image


#419
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Athens, aterizat in seara asta....maine plecam spre Argolic Gulf  Posted Image

#420
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Fericitule, sper sa nu uiti sa mai dai si pe aici.
Sunt curios (pe langa ce ati vazut si pe unde ati fost) ce vreme ai prins si care este atmosfera pe acolo in aceasta perioada a anului.

#421
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Din nou in aeroport in Athena. Tocmai am incheiat o minivacanta super. Diseara tarziu ajungem acasa, maine dimineata la birou, poimaine e weekend si o sa pun ceva poze si comentarii. TCB si vacanta placuta in continuare, cei care mai aveti :)


#422
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Cateva poze din Kandia, Tolo, Epidaurus. Revin cu altele plus ceva comentarii :)

Attached Files



#423
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Frumos ...

Iar hotelul Kandia's Castle arată foarte bine, băile aduc cu cele de la Costa Navarino. Am făcut o simulare pt. mijlocul lunii iunie, şi pt. 5 stele nu mi se pare exagerat 149 euroi pe noapte, mai ales că e şi cu mic-dejun inclus. Bine, ştiu de la Costa Navarino cum e cu mâncarea la hotelurile astea, de fiţe, adică mâncarea nu e cine-ştie-ce, bufetul suedez era prea puţin diversificat şi acelaşi zilnic, fără excepţie.
Sunt curios cât ai plătit de Paşti şi dacă ai fost mulţumit.

Şi mai sunt curios şi ce program de vizite ai avut. Dar am răbdare, no problem ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 April 2015 - 19:11.


#424
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Ovidiu, nu sunt un maestru al scrisului dar o sa incerc sa fac o imagine de ansamblu asupra minivacantei. De la inceput precizez ca nu am avut "targeturi" deoarece totul este important si te face sa te simti bine Grecia; parafrazand "poetul" drumul e mai important "tinta e cuprinsa-n drum" :). Dealtfel nici nu stiam ce program au obiectivele turistice in preajma Pastelui. In mare, am ajuns Joi seara (9 Aprilie) cu un zbor Tarom Buc-Ath si am ramas peste noapte in hotelul de la aeroport. Vineri dimineata am luat masina (Budget/Avis) si am plecat spre Nafplion/Kandia; foarte aglomerat pe autostrada, fiind Vineri grecii plecau in provincie; cu toate astea se circula civilizat, fara bizonii si nesimtirea obisnuita in "alte tari"; cca 15-18 grade afara dar vant destul de tare; pe la amiaza ne-am cazat si apoi am facut o tura la pas prin Nafplion plus o taverna si un Lidl pt ceva maruntisuri. Sambata am mers in Epidaurus unde site-ul si muzeul erau deschise pana la ora 3pm; apoi "ratacit" prin Nea Epidavros plus o taverna in port cu mancare buna si niste greci care cantau in surdina la o masa :); traseul l-a ales GPS-ul si am mers pe multe drumuri secundare prin munti dealuri dar foarte spectaculoase (vezi foto "de sus"); Duminica in ziua de Paste, leneveala de dimineata apoi am cautat o biserica in zona iar dupa amiaza, desi hotelul zicea ceva de masa de Paste, am preferat sa mergem in Tolo unde ne-am amestecat cu localnicii la tavernele de pe plaja...atmosfera greceasca 100%.. Luni am plecat spre Olympia dar lasa-ma sa selectez si cateva poze mai intai...imediat si despre hotel :)

#425
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Despre hotelul din Kantia
http://www.kandiascastle.gr/#
ca sa respund intrebarii lui Ovidiu pot spune ca e una dintre locatiile cele mai bune din Grecia, in care am stat bineinteles.Ca o paranteza, personal, am o problema cu cazarile in tara lui Homer Posted Image; greu gasesc ceva care sa imi convina; majoritatea celor intrebati (proprietari de hoteluri si taverne) mi-au spus ca turistii vor mare si soare si ca nu vad un motiv sa investeasca in hotel, preferand camere ieftine si basic. Am ales cazarea in Kantia din cauza hotelului, mi-a placut iar review-urile pe tripadvisor sunt ok. Nu as numi resortul in nici un caz "de fitze", nu am vazut picior de "pitzi" sau de "bizoni" din contra majoritatea familii cu copii si toti oameni in treaba lor; nici vorba de manele sau rupt in figuri pe la bar sau piscina. Micul dejun nu exceleaza cu nimic dar este in regula din toate punctele de vedere. personalul destul de atent si gata sa rezolve problemele care le-ai avea. Camera in care am stat a fost "suita" de cca 50-60mp cu doua balcoane mari cu vedere directa la mare, baia spatioasa, cada cu hidromasaj, parchet si tv lcd; internetul inclus in pret la o viteza satisfacatoare spre buna. Parcarea free si cu intrare directa catre camera in care am stat. Pretul a fost de cca 188E/zi in conditiile in care in perioada respectiva a trebuit sa iau half board, nu aveau doar cu mic dejun; nu stiu cum a fost cina deoarece am preferat tavernele din diverse localitati (pe noi ne-a interesat cazarea propriu zisa, dar cred ca masa e un procent destul de mic din pachet). Piscina este mare, frumos luminata noaptea si amenajata cu gust; atentie totusi la "pietrele din apa", Per total am fost multumit de fapt foarte multumit Posted Image; ca un avertisment, hotelul este langa o localitate mica si cumva "in the middle of no ware"  are o statie de benzina si ceva buticuri; toata coasta pana in Tolo este foarte pitoreasca; cam asta pentru cine vrea detalii mai multe recomand tripadvisor....

Edited by Octavian_SK, 18 April 2015 - 12:32.


#426
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Ceva poze din Olympia; cat despre drumul prin munti, de care intrebasem anterior, in cea mai mare parte nu prezinta nici un fel de dificultate exceptie vre-o 15km in zona Lagkadia unde se ingusteaza foarte tare sie este virajat; in principiu poate fi facut cu orice masina dar confortul unui motor mai puternic se simte; incerc sa pregatesc un filmulet cu o parte din drum

Attached Files



#427
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

Quote

...exceptie vre-o 15km in zona Lagkadia unde se ingusteaza foarte tare sie este virajat;
Normal, e komopoli cu 300 de metri diferenta inaltime..sigur avem ceva serpentine dar si cele mai bune dulceturi. Da, mai intrati si prin Katakolo (port) Spiatza (Pyrgos) Kourouta beach (denumita Mykonos al Pelopo.) cu beach party si Island summer club, perfecta si pentru wind surf. Linga Amaliada si Pyrgos, la o ora de Patra. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QcK0a5Y-Ens?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#428
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostAstro-Liv, on 18 aprilie 2015 - 17:18, said:

... mai intrati si prin Katakolo ...

Da, e frumoasă plaja pe toată coasta ce include Kourouta, m-am uitat adineauri la pozele de pe maps.google.com. Ignorasem zona asta (dintre Arkoudi şi Katakolo).
Mai demult (prin 2011 şi în 2013) mă uitasem la plaja Kalogria şi la Loutra-Kilini, care sunt în zona orăşelului Kilini. Aveam eu nişte gânduri, dar nu s-au materializat.

În schimb, la Katakolon am fost întâmplător, pe 23 octombrie 2006, cu vasul MSC Musica. Era a doua oară când călcam pe pământul Greciei (prima oară a fost la începutul lunii mai 1999, când soarta ne-a dus în Rhodos). Frânturi din povestea de la Katakolo am mai amintit ici-colo, pe forum, dar niciodată nu am lămurit ce s-a întâmplat de fapt atunci.
Îmbarcarea a fost la Bari, pe 22 octombrie pe la prânz. Nu dormisem în noaptea precedentă, de frică să nu pierdem avionul de Bari, şi implicit întreaga croazieră.  A doua zi, pe 23, vasul avea prima escală (la Katakolon) de la 9 la 14, şi ni se oferise gratuit excursia cu autocarul la Olympia antică. Era un vis al meu, să ajung să văd locul unde s-a aflat celebra statuie a lui Zeus, una din cele şapte minuni ale lumii antice. Aşa că, obosit fiind, am pus mobilul să sune din timp în dimineaţa de 23, ca să nu pierdem cumva excursia.
Ca să n-o lungesc, o să vă spun că, prin nu-ştiu-ce ghinion, mobilul nu a sunat, iar oboseala acumulată şi-a spus cuvântul şi ne-am trezit amândoi (eu şi soţia) în mod natural la ... 9.30. Am sărit ca ars, direct în balcon, ca să mai văd jos autocarele care se puseseră deja în mişcare. Adio Olympia ...
Aşa că, neavând ce să mai facem, am luat micul-dejun fără nici o grabă, după care ne-am plimbat puţin prin Katakolon, descoperind un orăşel-port încântător, plin de magazine de suveniruri, cafenele şi taverne. La acea vreme încă mai aveam vechiul meu aparat foto cu film, aşa că făceam destul de puţine fotografii, şi în special cu noi. Totuşi, acele ultime filme sunt puse şi în format digital, şi am reuşit să găsesc printre ele 4 poze fără noi, doar cu imagini din Katakolo:

Attached File  000002.JPG   69.91K   38 downloads Attached File  000007.JPG   124.34K   40 downloads Attached File  000009.JPG   124.69K   41 downloads Attached File  000011.JPG   129.7K   41 downloads.

Tot răul a fost spre bine, am văzut astfel un loc minunat, pe care nu l-am fi vizitat dacă mergeam în excursie. Iar Olympia am văzut-o ulterior, ba chiar de două ori, aşa cum deja ştiţi de pe topic.
Şi încă un amănunt: de atunci, când vreau să mă trezesc la oră fixă, totdeauna pun să sune şi mobilul meu, şi al soţiei, niciodată unul singur ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 18 April 2015 - 20:41.


#429
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
In final platforma a fost realizata. Este unul din cele mai noi site-uri, care a fost pregatit timp de trei ani si ceva si cuprinde 120 de ore de VIDEO si 200.000 fotografii aeriene de pe plajele Marii Mediteraniene (si Caraibilor) din Spania, Italia, Franta, Malta, Croatia, Cipru, Turcia si bineinteles Grecia cu insule. Pentru toti cei care doresc sa priveasca de sus, din elicopter, privelistea (plajele) unde si-au propus sa-si faca vacanta sau doresc cit de cit sa afle peisajul respectiv din zone pentru un concediu...este actual una din cele mai cautate prezentatii.

In partea stinga aveti harta si un punct galben, pe care daca il mutati cu mausul, veti fi dusi direct pe plaja pe care doriti sa o priviti. Astfel se va schimba imediat urmatorul video, cu plaja dorita. Iar daca intrati direct, dupa ce alegeti plaja (locul) de pe harta cu cit zoom doriti...apasati in partea stinga (fly me over) si va incepe orice video ati ales. Calatorie placuta. Eu va ofer Nafplio (Argolida) si Patra (Ahaia).

http://www.tripinvie...=video&id=48425

http://www.tripinvie...=video&id=39896

Edited by Astro-Liv, 24 April 2015 - 18:27.


#430
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Superb!
As zice - daca as avea siguranta ca sti ide gluma - ca ti-ai mai sters din pacate. :)  Asa ca nu zic.
Si repet: SUPERB.
La primul filmulet, cel de la Nafplio, de la min 7 este plaja Karathona (pentru cei care vor sta in zona Nafplio - Tolo si doresc o plaja imensa pe care pot gasi de la liniste pana la muzica si animatori).

Este de explorat platforma. Daca nu opresti tu cand se termina o filmare, continua automat cu filmul urmator. Poti sta o noapte intreaga sa survolezi.  Posted Image

#431
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Da intradevar este foarte frumos. De cind ne rugam sa fie terminat. Nu sint inca toate litoralele introduse. Este interesant cit de cit pentru cei care nu cunosc anumite zone unde vor sa faca un concediu, mai ales cele de pe plaja...sint privite de sus si poti avea o imagine de ansamblu asupra locului respectiv (chiar si unde iti poate oferi un loc de parcare pe litoral, sa zicem). Si asta nu numai pentru Grecia. De pilda privelistea pentru un concediu in Malta este fantastica.

http://www.tripinvie...video&id=132004

#432
livdan

livdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 14.05.2011
Buna ziua  ,
         Doresc cateva informatii de la cei care au fost de curand in regiunea Messinia Peloponez  :
             -  situatia traficului pe autostrada A 7 , portiunea Korinthos - Tripoli , ( lucrari , devieri ,reparatii programate )
             -o comparatie ( paralela ) intre nivelul de dificultate al soselelor din Lefkada, Kefalonia fata de soselele din Messinnia Peloponez
             - traseul cel mai usor ( nu neaparat cel mai scurt ) intre Kalamata - Finikounta , Finikounta - Gialova , Finikounta - Areopoli
             - calitatea soselelor din Messinia Peloponez
         Va multumesc  !!!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate