Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bomba bombelor! Cei 3 foș...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 

Limita 2.000 lei retragere de pe card

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
creivean

creivean

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 24.03.2008

 spare-me, on 14th July 2009, 17:26, said:

nu, n-ar fi un pacat.
in schimb vorbeai de salarizarea unica
Am spus din primul post al topicului ca-s bugetar ( nu dati cu pietre, chiar imi fac treaba pentru leafa primita ).
Da, salarizarea unica o sa-mi rezolve micul diferent cu Bancpostul, in sensul ca nu o sa mai am ce scoate a doua zi de la bancomat, peste limita de 2.000 lei.
Doamne fereste.

Edited by creivean, 14 July 2009 - 16:35.


#20
lucianh

lucianh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 27.09.2002

 creivean, on 14th July 2009, 17:18, said:

Ar fi un pacat ?
Acum, on topic :
Nu am rezolvat nimic.
Directorul Sucursalei Bancpost Oradea mi-a spus clar ca si cu o cerere a mea explicita, nu se poate ridica valoarea retragerii/zi, deoarece softul ATM-urilor nu permite asta.
Mai mult, cica ar fi in avantajul meu.


Directorul ala e un bou! De fapt lor le e lene sa sune la Bucuresti sau pe unde au cele 3 PC-uri legate la sistem si sa faca modificarile, asa ca te-au trimis pe tine la plimbare.

Lucrez in breasla, si stiu despre ce vb.
1. Softul de pe ATM nu are nici un rol decizional intr-o tranzactie financiara. (cele mai vechi ruleaza windows 3.11 cu o aplicatie ce e capabila sa primeasca mesajele de la banca si sa intrepreteze raspunsurile tale). Toata procesarea e in softul din Banca
2. Limita e definita per card si se defineste direct in aplicatia in care se creaza cardul si se ataseaza contului tau. Daca-mi zici mie ca softul ala nu suporta nici macar atat lucru, eu ma impusc. Ar inseman ca softul BancPost e la nivelul anilor in care se facea procesare pe calculatoare cu lampi.

Dar ca sa-ti dai seama ce specialisti se invart prin banci:

Eram la o sucursala CEC sa platesc taxa preschimbare permis....si un biet pensionar intra in banca si-i zice la gardian ca nu merge ATM-ul...
Gardianul raporteaza pe la un sughi bughi important de prin banca, care dupa vreo 10 min vine tacticos la batran.
"Stii am vb cu adminul de retea si acum booteaza 3D Secure-ul! Da nu stiu cat dureaza....dar cred ca in juma de ora o sa mearga!!!" :surprise:


"Despre sistemul 3D Secure
3D Secure este un sistem antifrauda dezvoltat de Visa si MasterCard, care asigura tranzactii online la acelasi nivel de securitate precum cele realizate la bancomat, sau in mediul fizic, la comerciant. Pe scurt, 3D Secure genereaza o parola suplimentara pe care o seteaza fiecare utilizator si care este ceruta doar pentru cumparaturile online. "


Asa ca de la specialistii bancii "I don't buy it!"
Mai bine suna la vreun numar MOBILIS, VOCALIS al BancPost si te rezolva aia.

#21
liviu79sem

liviu79sem

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 18.02.2007
in primul rand impunerea unei limite la retragerea de pe card este o masura legata de pierderea cash-ului de catre banca, si apoi legata de securitatea clientului. La fel si cu comisionul de retragere numerar. Banca nu il impune ca sa scoata profit ci ca sa evite eliberarea de cash, iar daca clientul nu poate altfel (transfer bancar!!) atunci sa-l suporte. Ca posesor de card Bancpost atrag atentia ca la ghiseul bancii se elibereaza prin POS sume fara limita de pe card aplicandu-se comisioanele de retragere numerar de la ATM adica maxim 0.2% (asta in functie de angajator -cum a negociat cu BP) din suma retrasa, asa ca prima solutie este prezentarea la ghiseu cu buletin si card.

Apoi prin limitarea sumei la retragere banca incearca sa-si orienteze clientii sa faca tranzactii la comercianti/plati facturi de pe card - deci a folosi numerarul cat mai putin. Bancile nu au neaparat interes sa aiba cele mai multe carduri emse ca sa ia nu stiu ce premiu. Ele vor ca banii sa stea cat mai mult in conturile clientilor si banca sa se foloseasca de ei. Da aceea stiu ca Bancpost a incetat sa mai semneze conventii cu pensionarii - fiindca nu le iese nimic. Pensionarul cum primeste pensia cum e la bancomat sa-si ia banii. Si banca ce castiga??

Mai e si solutia de internet banking. Iti faci card la alta banca si cand iti intra salariul transferi de acasa sumele care le vrei si rezolvi in 24 h problema

#22
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Acum, nu c-o fac pe desteapta, dar eu foarte rar scot bani de la bancomat. Platesc unde se poate cu cardul, iar putinele chestii pe care nu le platesc cu cardul le platesc prin transfer bancar sau cec. Cash-ul e pentru o inghetata, un suc, chestii din astea. Stiu ca in Romania cec-urile nu sunt folosite, dar chiar nu se pot face tranzactii decat in numerar (adica lumea asteapta sa intre salariul in cont ca sa aiba ce retrage in numerar)? E vorba de infrastructura aici, sau de mentalitate?

#23
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,656
  • Înscris: 13.12.2006
mie la 30 minute dupa ce iau salariul imi trebuie pe putin 1600 lei cash pentru diferitele plati care nu le pot executa prin plata de pe card....asa ca...
nu ma intereseaza pe mine ca banca vrea sa castige de pe banii mei...eu vreau sa castig in primul rand de pe urma banilor mei. si daca aleg ca banii sa stea doar 20 min pe card e problema mea. si nu vreau ca banca sa-mi ingradeasca dreptul de a ma folosi de banii mei doar ca banca doreste sa-mi pastreze banii 5-50000 zile in cont ca sa se foloseasca de ei...sa se foloseasca de banii altor fraieri nu de ai mei.

#24
Manimal

Manimal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 05.04.2005
dar de cand te obliga angajatorul sa incasezi banii pe un card? nu poti sa ceri scris sa primesti salariul in mana ca pe vremuri?

#25
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

 VipeR85, on 14th July 2009, 23:53, said:

mie la 30 minute dupa ce iau salariul imi trebuie pe putin 1600 lei cash pentru diferitele plati care nu le pot executa prin plata de pe card....asa ca...
nu ma intereseaza pe mine ca banca vrea sa castige de pe banii mei...eu vreau sa castig in primul rand de pe urma banilor mei. si daca aleg ca banii sa stea doar 20 min pe card e problema mea. si nu vreau ca banca sa-mi ingradeasca dreptul de a ma folosi de banii mei doar ca banca doreste sa-mi pastreze banii 5-50000 zile in cont ca sa se foloseasca de ei...sa se foloseasca de banii altor fraieri nu de ai mei.
Eu personal nu m-as descurca fara un cont bancar. Ar trebui probabil sa alerg in vreo 20 de locuri numai ca sa-mi platesc facturile. Curentul electric, telefonul, Internetul, apa, gazele, asigurarea medicala etc. sunt plati automate. Cred c-as innebuni sa ma ocup de fiecare in parte, si sa ma duc la mama dracului sa platesc. Plus ca platind cu cardul folosesc bani care nu sunt ai mei, pe gratis, pentru 30-45 de zile. Folosind limita de credit a contului, cand am nevoie, ma folosesc de banii bancii pentru o dobanda acceptabila. Ce-as face altfel? M-as imprumuta la prieteni?

#26
creivean

creivean

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 24.03.2008
@LoveDemon
Draga mea, ai perfecta dreptate cand spui ca mare parte din plati se pot face direct cu cardul. Si eu il folosesc destul de des.
Dar, dupa cum spune si @VipeR85, aici este vorba despre un principiu, la care am dreptul. Disponibilul banesc ( salariul ) pentru munca prestata. Daca angajatorul isi respecta obligatia de a-mi plati salariul, isi permite banca sa ma blocheze in a pune mana pe el.
Mai mult, principala mea cheltuiala lunara o constituie un credit luat la alta banca in Euro.
Asa ca, nu am de gand sa fac un transfer prin internet banking in lei la acea banca ( + comision ), dupa care la banca de unde am creditul, sa-mi cumpar euro la cursul lor ( mult mai mare decat la o casa de schimb valutar de unde cumpar de ani de zile si primesc un curs muuuult mai bun ).
Asta-i motivul pentru care am nevoie de cash in maxim 2 zile si dupa cum observi nu pot sa-l scot de la ATM-ul din colt, trebuie sa ma deplasez la banca si nu am intotdeauna timpul fizic necesar ( apropo, la noi Bancpostul ii inchis sambata, asa ca nici in ziua libera nu pot sa-mi rezolv problema ).

#27
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
OK - n-am sa mai insist. Nu stiu exact cat e limita mea de retragere de la bancomat, dar oricum e muuuuult mai mica decat salariul. Stiu ca e pentru protectia mea si oricum nu m-as duce sa-mi scot toti banii din cont. Dar inteleg ca in cazul tau e alta situatie.

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
In mod normal, bugetar fiind, as fi spus ca se aplica prevederile OUG 149/2007:

Quote

ART. 7
    (1) Instituțiile de credit prin care se efectuează plățile prevăzute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, în condițiile legii.
    (2) Salariații pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituții de credit decât cele selectate în condițiile alin. (1).
Dar se pare ca articolele 5,6,7 si 8 au fost declarate neconstitutionale. Hazliu, de altfel: nu cumva sa fie omul silit sa foloseasca un instrument de plata modern (nu, nu e vorba de carduri, era suficient un cont bancar). Ma intreb, in cazul persoanelor juridice, de ce nu este neconstitutional?

#29
creivean

creivean

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 24.03.2008
Nu vreau sa fiu acuzat ca am inviat un topic vechi, dar scriu aceste randuri pentru informarea celorlalti useri.
Cu o cerere ce se poate completa la orice agentie Bancpost, se poate ridica suma maxima pentru o zi la 4.000 lei RON.
Si culmea, dupa completarea acestei cereri, chiar am putut retrage aceasta suma, deci functioneaza.

Edited by creivean, 15 November 2009 - 15:33.


#30
SPF

SPF

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 21.12.2008
In strainatate de pe card de debit nu am putut sa scot mai mult de 300 de euro pe zi (1290 RON ;)).

Insa nu am nevoie sa scot atat de multi bani de la bancomat. 99% dintre tranzactiile pe care am nevoie sa le fac se pot face ori prin ebanking, ori prin paypal. Daca am de platit rate lunare pun in functiune asa zisul "standing order", habar nu am cum ii zice in romana, care plateste automat din cont la data scadenta suma datorata. Eu habar nu am cand trebuie sa platesc ratele.

Edited by SPF, 18 November 2009 - 17:22.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate