Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Cresterea caprelor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7433 replies to this topic

#5185
perfect16

perfect16

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 13.06.2006
Daca vrei sa fie cat mai igenic jgheabul ptr graunte ,poti sa cumperi de la magazinele de constructii un tub de canalizare cat mai mare pe care il tai pe jumatate si la care ii pui niste picioare din metru in metru. Ptr apa poti sa iti pui adapatoare cu nivel constant(de cumparat) sau sa iti construiesti una cu un flotor de wc, care trebuie sa il fixezi la o anumita inaltime sa nu faca nr2 in ea.

#5186
vianu

vianu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 26.03.2013
Bunã seara!
Puteþi vã rog sã mã sfãtuiþi ce sã fac cu o cãpiþa de lucerna ºi otavã care a fost acoperitã ermetic cu prelatã ºi a început sã mucegãiascã. Am desfãcut-o la soare pentru a se usca. Mai pot sã o dau la cãpriþe?

#5187
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 Anton79, on 27 octombrie 2013 - 13:09, said:

- grauntele sa le pun in niste vase de plastic in jurul carora ma leg cu niste "urechi" facute din sarma de 3.
Pe peretii ieslei fixezi niste cercuri din fier beton, in care intra niste caldari din plastic, de 5 l capacitate. Pui caldarusele cu tainul si dupa ce-l consuma le iei si le cureti.

Quote

- pentru apa e cu semnul intrebarii.
Nu te chinui cu recipiente. Ia un tub de pvc portocaliu de canalizare (cat mai mare in diametru si lung de 2-3 m), lipeste-i in capete doua capace cu silicon (exista capace cu imbinare cu garnitura, dar nu te baza pe ea, folosesti si silicon) si apoi le tai pe lung in doua cu o panza de bomfaier: vei obtine 2 jgheaburi semi-rotunde. Ai mare grija la instalatia de apa, ca e posibil sa-ti inghete la iarna.

 vianu, on 28 octombrie 2013 - 20:12, said:

Bună seara!
Puteţi vă rog să mă sfătuiţi ce să fac cu o căpiţa de lucerna şi otavă care a fost acoperită ermetic cu prelată şi a început să mucegăiască. Am desfăcut-o la soare pentru a se usca. Mai pot să o dau la căpriţe?
NU.

#5188
vianu

vianu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 26.03.2013
Mulþumesc domnule Horia!

#5189
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012
Revin si eu sa nu las povestea neincheiata:
Din pacate cei de la USAMV din Iasi nu m-au ajutat. La analiza au zis ca e arcanobacterie, sensibila la Enrofloxacina. Dupa o saptamana, unei capre i-au aparut umflaturi in zona ugerului (e singura care are acolo, dar are multe saraca, vreo 4-5, unele in profunzime de tot.. cred ca e compromisa :( ). Nu apucasem sa trec sa iau buletinul de analize, si cand le-am zis si asta au schimbat, au zis ca e Corynebacterium pseudotuberculosis, adica cea care da limfadenita cazeoasa. La sfaturile insistente ale unei profesoare de acolo, ca sa nu mai "citesc prostii pe internet, ea e specialista de atatia ani, sa ii fac antibiotic de urgenta" i-am facut antibiotic injectabil 5 zile capritei cu bube la uger, nici o schimbare - nu ma asteptam, am citit in multe locuri ca nu e eficient ca antibioticul nu trece de "camasa" abcesului.
Sunt dezamagita de colaborarea cu ei, daca nici la USAMV intr-unul din cele mai mari orase din tara nu se poate face o analiza ca lumea atunci nu stiu unde..........

Caprele cu abcese in zona capului s-au vindecat. Le-am tinut izolate si le-am tratat local cu iod si spray Teramycin. Acum "la spital" - adica acolo unde le tin in carantina, nu o mai am decat pe cea cu ugerul si inca una care nu e vindecata inca. Le supraveghez indeaproape, impreuna cu un alt dr veterinar ( nu cel care i-a facut incizia primei capre in mijlocul adapostului). Nu sunt apatice, mananca bine, sper ca nu mai apara cazuri noi si cam atat e tot ce pot sa fac. A! si am dezinfectat pe jos pe hranitori cu solutie de formol.

Multa sanante va doresc, voua si capritelor!

#5190
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 irina_cojocaru, on 30 octombrie 2013 - 12:44, said:

...daca nici la USAMV intr-unul din cele mai mari orase din tara nu se poate face o analiza ca lumea atunci nu stiu unde..........

Hmmm... nu e chiar asa. Sunt bacterii si bacterii, unele se izoleaza extrem de greu si se cultiva si mai greu. Este nevoie de echipamente super-sensibile, pe care si le permit cateva laboratoare din Europa (banuiesc si sper ca si IDSA-ul din Bucuresti...) sau marile firme producatoare de medicamente.

Probabil ca de-acum veti avea alte opinii referitoare la medicamentele si vaccinurile de buna si foarte buna calitate, atat umane cat si veterinare, intrucat ati zarit cateva aspecte privind dificultatea producerii lor ...

#5191
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012

 horia66, on 30 octombrie 2013 - 13:38, said:

Hmmm... nu e chiar asa.
ZDNEJ zice ca e o analiza banala, poate nu e chiar asa. Au zis si ei ca sunt foarte asemanatoare bacteriile, din cauza asta au tot oscilat. Eu credeam ca au aparatura necesara, nu mi-am dat seama ca e o boala/bacterie asa rara sau pretentioasa cum sa ii zic, mai ales ca am vazut-o des mentionata chiar aici pe forum. In fine, in concluzie nu e nici o sansa sa stiu sigur ce e, si chiar daca stiu mare diferenta nu face, ca tratamentul e acelasi.
Despre vaccin nu au mentionat nimic, i-am intrebat eu (despre ce stiam de la dvs) si nu stiu nimic despre el. Eu nu mai stiu ce sa cred despre vaccinuri, nu ma pot hotara daca sa le comand sau nu din Anglia sau de unde voi putea, nu stiu cat sa mai astept sa vad daca mai apar sau nu cazuri.
Imi pare rau daca opiniile mele par mai aspre pe alocuri, dar am alergat mult si degeaba, tot cu capritele bolnave si cu multe intrebari am ramas, in neputinta mea poate incerc, gresit, sa dau vina pe cineva pt asta.

#5192
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Nu este o bacterie rara, este o bacterie dificil de izolat si cultivat "in vitro".

Referitor la vaccin, ei nu va pot oficial sfatui sa-l procurati, intrucat orice medicament / produs bilogic neinregistrat in UE, este ilegal a fi adus. Teoretic, poate fi confiscat la vama si persoana care-l transporta poate suferi consecinte. Eu doar va spun ce zice legea ...

Legea insa nu ne spune ce sa facem in cazul in care, datorita birocratiei de la Bruxelles, anumite boli nu dispun de solutii terapeutice in UE (care sunt accesibile in alte tari, pe alte continente...). Daca-mi puneti mie intrebarea aceasta, eu as pune in balanta respectarea legii si sanatatea animalului, si as opta pentru ...sanatatea animalului.

#5193
ZDNEJ

ZDNEJ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 287
  • Înscris: 17.01.2013
Foarte bine ca ati bagat in carantina caprele bolnave si dezinfectat zona.

Dar dati-mi voie sa nu fiu de acord cu Doamna ,,specialista''  Internetul e un mijloc de informare foarte util de unde poti culege informati din orice domeniu 24/24,poti rezolva o problema doar din discuti purtate de diferiti oameni cu studi sau fara studi de specialitate in acel domeniu pe forumuri din toata lumea,de exemplu un subiect general precum CL/CLA.Iar pe internet sunt mii de materiale de medicina veterinara de unde se poate informa oricine.

Nu se identifica greu,exista teste precum SHI sau Elisa iar cultura nu e foarte dificila dar.Schimbati laboratorul daca se poate.

O luam logic: au aparut abcese in zona capului,si gat,miros,culoare,temperatura = CLA? Analiza precizeaza corect ce bacterie e!


Aparatura are un pret corect pentru domeniul caruia i se adreseaza,dar o buna parte depinde si de partea organica ,,inteligenta'' daca face fata cerintelor postului ocupat.

Edited by ZDNEJ, 30 October 2013 - 15:35.


#5194
danielalexandru

danielalexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 04.07.2013
Buna seara am si eu o problema cu o caprita, acum doua zile am achizitionato si am observat ca respira greu "grohait" se observa foarte tare atunci cand mananca.Tin sa precizez ca este gestanta oare asta sa fie cauza ?. Multumesc !

#5195
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Nu cred ca din cauza gestatiei. A fost deparazitata ?

#5196
danielalexandru

danielalexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 04.07.2013
sincer sa fiu nu stiu, dar de unde am cumparat-o mi s-a spus ca pe data de 15nov trebuie  sa ii fac biomec. Ma gandesc ca, daca mi-a zis asa, cred ca i s-a facut si deparazitarea nu stiu ce sa zic.

#5197
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012

 danielalexandru, on 03 noiembrie 2013 - 22:52, said:

sincer sa fiu nu stiu, dar de unde am cumparat-o mi s-a spus ca pe data de 15nov trebuie  sa ii fac biomec. Ma gandesc ca, daca mi-a zis asa, cred ca i s-a facut si deparazitarea nu stiu ce sa zic.
Biomec e pentru deparazitare, deci probabil nu i s-a facut daca v-a spus asa.
Dar daca tot s-a ajuns la acest subiect, ce parere aveti de Dectomax pentru deparazitari? Ati folosit? Inteleg din prospect ca nu mai necesita repetare, cum cunt cele pe baza de ivermectina (cum e si Biomec).
Cand e perioada optima pentru deparazitari? Stiu de primavara si toamna, dar mai exact?
O saptamana cu spor in toate sa aveti!

#5198
danielalexandru

danielalexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 04.07.2013
Am vb cu cineva si mi-a sa nu fie ceva la plamani si a zis ca sa ii fac evomec 1ml rap 7 zile, oxitetraciclina 5ml 5 zile. Ce parere aveti ?


#5199
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 irina_cojocaru, on 04 noiembrie 2013 - 12:18, said:

Dar daca tot s-a ajuns la acest subiect, ce parere aveti de Dectomax pentru deparazitari?
Dectomax-ul este un produs excelent pentru deparazitari, dar numai pe nematode si artropode. Cestodele si trematodele nu sunt afectate.


Quote

Cand e perioada optima pentru deparazitari?
Deparazitarile se fac atunci cand se trece de la un regim de intretinere la altul (de la vara la iarna si invers), si inainte de fatari. De ce ? Pentru a se reduce populatiile de paraziti si a se limita (pe cat posibil) transferarea acestora de la pasune la stabulatie (si invers) si infestarea nou-nascutilor in primele luni de viata, cand sunt mai sensibili. Niciodata nu veti reusi sa scapati complet de paraziti. Dar puteti diminua accentuat infestarile parazitare (numar de indivizi per organism animal) daca cunoasteti ciclul lor de viata si interveniti in anumite momente cheie pentru stoparea transmiterii si reducerea populatiilor parazitare. Succesul in controlarea populatiilor de paraziti depinde (foarte mult) si de masurile de biosecuritate, sistem de intretinere etc.

 danielalexandru, on 04 noiembrie 2013 - 15:31, said:

Am vb cu cineva si mi-a sa nu fie ceva la plamani si a zis ca sa ii fac evomec 1ml rap 7 zile, oxitetraciclina 5ml 5 zile. Ce parere aveti ?
Am parerea sa faci matale mai intai deparazitarea cu un produs de calitate, si sa nu intervii cu antibiotic decat daca are febra.

#5200
dinca59

dinca59

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 21.01.2011
Am pus branza  intr-un borcan mare, am facut saramura cat sa pluteasca oul, am acoperit borcanul cu o farfurie pe care am pus o greutate si cu toate astea, dupa aproape doua saptamani, a facut mucegai la suprafata. Asta am patit si anii trecuti . Ce gresesc, ce nu e bine ? Imi poate spune cineva ce este de facut ? Cum sa pastrez mai bine branza pentru iarna ?
    Multumesc anticipat !  Spor in activitate !

#5201
aditugui

aditugui

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 15.09.2011

 dinca59, on 04 noiembrie 2013 - 23:26, said:

Am pus branza  intr-un borcan mare, am facut saramura cat sa pluteasca oul, am acoperit borcanul cu o farfurie pe care am pus o greutate si cu toate astea, dupa aproape doua saptamani, a facut mucegai la suprafata. Asta am patit si anii trecuti . Ce gresesc, ce nu e bine ? Imi poate spune cineva ce este de facut ? Cum sa pastrez mai bine branza pentru iarna ?
Multumesc anticipat !  Spor in activitate !
Luati o cutie pentru branza si introduceti in ea un sac de nnylon. Asezati pe cat posibil branza fara sa lasati goluri prea mari dupa care turnati zer sarat sau dupa cum spunea domnul Horia in topicul:http://forum.softped...a/page__st__144 lapte sarat dupa care legati strans sacul la gura si puneti capacul cutiei. Dupa care o puneti la adapost. In felul acesta nu o sa se mai strice branza si veti putea sa o consumati fara probleme la sfarsitul iernii. In borcan cu farfurie pe post de capac nu o sa tina niciodata mai mult decat a tinut pana acum.

#5202
irina_cojocaru

irina_cojocaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 25.04.2012

 horia66, on 04 noiembrie 2013 - 21:46, said:

Dectomax-ul este un produs excelent pentru deparazitari, dar numai pe nematode si artropode. Cestodele si trematodele nu sunt afectate.
Ce recomandati pentru acestea din urma? E ok sa completez, daca am facut deja Dectomax (acum o luna)?

 horia66, on 04 noiembrie 2013 - 21:46, said:

Deparazitarile se fac atunci cand se trece de la un regim de intretinere la altul (de la vara la iarna si invers), si inainte de fatari.
Eu am facut (Dectomax), la sfatul medicului veterinar, la sfarsitul lui septembrie, pentru ca observasem ca incep sa aiba muci si unele suflau greu, am crezut ca din cauza parazitilor. Le mai fac o data cand le trec la stabulatie permanenta? Sau e prea mult pentru ficat?
Multumesc frumos pentru informatii!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate