Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cand apelam la un consultant in m...

Deep House Set 2016

Ceas gps pentru copii

Cata valoare mai are un numar de ...
 Placa video gaming

Replay TV - O noua functie pentru...

Succesorul lui Vladimir Putin?

ce tip ce comportament?
 Afacere Internet Cafe in septembr...

sistem nou

Protectie ecran Apple iPhone 6s P...

Bug/Eroare inchidere apel Android?
 strung incepator

End User Software VS Infrastructure

Golf R GTI Supersport/Roadster

statul ridica abonamentele la int...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pompe submersibile / Hidrofoare

  • Please log in to reply
5855 replies to this topic

#5743
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,926
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Exista pompele cum membrane de la Shurflo, care functioneaza pe acelasi principiu ca si pompele de spalat sub presiune. Nu cred ca exista la 48 V, dar la 24 sigur exista . mai exista si variante ieftine, ce le poti gasi pe net, problema este sa ai garantie si piese de schimb. sunt foarte sensibile la impuritati.
Acum 3 ani am confectionat sisteme hidrofor cu astfel de pompe, dar erau pompe contrafacute si mergeau bine cam un an apoi necesitau schimbari de membrane.
Cat timp functionau mergeau in parametrii buni, pe butelie hidrofor de 24 l, aduceau presiunea la 2,8 bar, si tineau un debit de 2-3 l/ min.

Poate a mai evoluat tehnologia ... de cand nu ma mai ocup cu asa ceva.

#5744
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 12.04.2007
  • ID membru: 166,198
  • Locație: Ploiesti
Poate ca voi cumpara pana la urma un hidrofor..... dar sa gasesc unul care sa fie capabil de macar 3 bari. Am vazut ca de-astea cam sunt. Atat ca trebuie pus un invertor la el. Deocamdata mai caut la 24, sa vad ce-oi gasi.

#5745
stefap

stefap

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.07.2013
  • ID membru: 816,609

View Postaddysoftware, on 15 iulie 2016 - 14:37, said:

Imi trebuie si mie o pompa capabila de un debit mic (ceva mai mult de 2-3 litri pe minut) la inaltime medie (peste 15 metri) si alimentata la cca 48V. Nu neaparat submersibila, dar ar fi de dorit sa reziste la apa... Vreau sa scot apa dintr-un paraias si s-o urc pana la locatia viitoarei case, cam 15 metri dif de nivel, si so pompez intr-un rezervor. Am cautat pe net, dar am gasit in general la 24V (n-ar fi rau in ultima instanta), si oricum, nu stiu ce sa aleg...

Alege asta....
http://www.chinataif...1401&SortID=111

Pozitiile 3 si 4 din "Parameters" sunt la 48Vcc...(max 500W...), cca 20l/min la 3barr...etc
( cca 10A din acumulatori...acceptabil !!)

Edited by stefap, 19 July 2016 - 13:37.


#5746
stefap

stefap

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.07.2013
  • ID membru: 816,609
Cautand ceva pentru mine, am dat de pompa de mai sus aici,
http://www.romstal.r...w-p9907320.html
De remarcat, cred ca o asemena pompa este rentabil de folosit numai intr-o aplicatie izolata, in care exista numai o pompa,
care lucreaza la 48Vcc;
in cazul in care exista deja un sistem solar extins, cu invertor solar dedicat, se poate folosi o pompa obisnuita, fiind sensibil mai ieftina...

Edited by stefap, 19 July 2016 - 22:27.


#5747
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 12.04.2007
  • ID membru: 166,198
  • Locație: Ploiesti
Din nefericire, intr-adevar ambele variante sunt foarte scumpe. Pompa din china cu taxele adaugate ajunge la aproape 1000 de dolari. Probabil voi cumpara un hidrofor relativ obisnuit cu presiune mai mare si un invertor cu unda dreptughiulara la care ii adaug "ce mai trebuie" (un filtru gama si posibil diode de flywheel inauntru) ca sa mearga pompa ok.

#5748
stefap

stefap

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.07.2013
  • ID membru: 816,609

View Postcipkill, on 13 iulie 2016 - 21:41, said:

Mda, dupa aproximativ 3 ore de functionare pompa s-a oprit din nou, desi am montat cutia originala a pompei cu condensatorul ei. Tind sa cred ca pompa are o problema. In fantana am doua pompe(cealalta e a vecinului) identica cu a mea, presostatul la fel, ansamblul lui functioneaza fara probleme ...

View Postketa, on 14 iulie 2016 - 00:17, said:

@don_king, asa este si imi pastrez afirmatia de atunci, insa in cazul de mai sus pare singura solutie ieftina fezabila .....se poate considera ca un compromis...


Daca pompa porneste si functioneaza bine timp de 3 ore nu cred ca este din condensator, mai degraba un senzor de protectie temica, sau presostat electronic cu probleme.

@keta are cu mare probabilitate dreptate; s-ar putea ca dupa ce a intrat mult mal si nisip sa se mai fi depus ceva prin presostat; unele pompe, mai au si cate o protectie termica incorporata.
Altfel, subiectul a mai fost discutat aici,  http://forum.softped.../page__st__2556 unde se gaseste si manualul pdf , pt. service;
in alta parte, aici, http://www.italtecni.../pdf.php?prd=48, se gaseste si un manual de prezentare.
Pompa se poate verifica simplu, conectand-o in mod direct la tensiune, si dandu-i cateva porniri...
Trebuie tinut cont si de faptul ca pompele permit un anumit numar de porniri-opriri pe ora, altfel, ori se ard sau, declanseaza protectia termica -daca o au.
Alt aspect este ca ar trebui realizata o "acordare" intre debitul ( si , implicit, puterea) pompei, si consumul minim de apa, pentru presostate electronice de acest tip;
daca pompa este prea puternica, "camaruta" de 0.4l a unui asemenea "mini-hidrofor" s-ar putea sa fie prea mica pentru o functionare corecta;
in acest caz, se conecteaza un recipient suplimentar pe iesirea coloanei...
E mult de spus, vezi "goagal"...

Edited by stefap, 24 July 2016 - 17:51.


#5749
amicull

amicull

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 30.11.2013
  • ID membru: 836,346
  • Locație: Oradea
imi recomandati o pompa care sa impinga apa pana la 50 m, va rog indrumati-ma ca nu stiu spre ce sa ma indrept. fantana e forata la 25 m si are diametru de 140mm. va fi folosita pompa pt constructia casei si apoi in regim hidrofor in caz ca nu se strica pana e gata constructia.

http://www.emag.ro/p...8/pd/DFPDQBBBM/
http://www.emag.ro/p...3/pd/D80QQBBBM/

recomandati-mi marca buna, fiabila..., va rog ca nu vreau sa arunc 1000 lei apoi sa cumpar alta pompa ca nu isi face treaba

Edited by amicull, 25 July 2016 - 20:56.


#5750
cipkill

cipkill

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.05.2007
  • ID membru: 176,429
Am pus pompa pe direct eliminand presostatul si functioneaza neintrerupt de la ora 7, deci aproape 5 ore. Se pare ca presostatul are o protectie si la un moment dat inchide pompa sau pur si simplu are o problema ... Ce presostat recomandati? Fantana o folosesc doar ca sa ud gradina si sa spal terasa, nu pentru interiorul casei.

#5751
godaro

godaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 25.01.2007
  • ID membru: 132,961
@cipkill Imi cer scuze ca nu am citit speta ta, dar indraznesc sa intreb: la ce iti trebuie presostatul? Ca pt udat gradina nu iti trebuie presostat.

#5752
cipkill

cipkill

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.05.2007
  • ID membru: 176,429
Am si o ciusmea, vreau sa montez si un sistem automat de udat gazonul si copacii, e cam incomod sa ma aplec de fiecare data in caminul pompei atunci cand o pornesc/opresc

#5753
godaro

godaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 25.01.2007
  • ID membru: 132,961
Eu am udat gazonul 2 sezoane fara sa am vas de acumulare folosind priza programabila si controllerul de irigatii perfect sincronizate. Dar daca ai si cismea...

#5754
stefap

stefap

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.07.2013
  • ID membru: 816,609

View Postcipkill, on 25 iulie 2016 - 22:51, said:

Am pus pompa pe direct eliminand presostatul si functioneaza neintrerupt de la ora 7, deci aproape 5 ore. Se pare ca presostatul are o protectie si la un moment dat inchide pompa sau pur si simplu are o problema ... Ce presostat recomandati? Fantana o folosesc doar ca sa ud gradina si sa spal terasa, nu pentru interiorul casei.

Inainte de a te gandi la un alt presostat, eu as recomanda sa fii sigur ca cel pe care il ai este definitiv defect.
Daca nu esti sigur ca este defect, incearca sa-l strici tu, definitiv; apoi, cu sufletul impacat, te poti gandi la alt presostat nou !!
Pentru asta, cu o surubelnita si alte scule, incearca sa-l demontezi cu atentie. De obicei au unele tije, (arcuri...etc) inauntru, care gliseaza; contacte, etc.
Vezi ce gasesti inauntru: mizerie, "gogomarle", etc....ceva rupt, blocat....membrane strapunse...
Daca gasesti ceva din cele de mai sus, si le poti remedia...monteaza-l inapoi cu atentie.
S-ar putea sa mearga....

#5755
cipkill

cipkill

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.05.2007
  • ID membru: 176,429
Presostatul este relativ nou, pe cel vechi l-am imbaiat �, isi face treaba in sensul ca porneste/opreste pompa, insa la o utilizare mai indelungata(peste 3 ore), opreste pompa si o anumita perioada(2,3 ore)nu o mai porneste orice asi face. Insa dupa 5,6 ore si dupa ce o resetez/ scot din priza o ia din nou. Galme, mizerii, arcuri rupte nu cred sa aiba, altfel nu ar porni defel, cred insa ca pompa nu "se pupa" prea fericit cu presostatul, il forteaza si dupa 2,3 ore declanseaza vreo protectie si inchide sandramaua. Vecinul are acelasi ansamblu pompa+ presostat in acelasi camin si din aceeasi fantana si nu a intampinat probleme, dar nu cred ca a depasit 3 ore durata de functionare.

#5756
cobi1

cobi1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.02.2011
  • ID membru: 669,145

View Poststefap, on 26 iulie 2016 - 15:00, said:

Inainte de a te gandi la un alt presostat, eu as recomanda sa fii sigur ca cel pe care il ai este definitiv defect.
Daca nu esti sigur ca este defect, incearca sa-l strici tu, definitiv; apoi, cu sufletul impacat, te poti gandi la alt presostat nou !!
Pentru asta, cu o surubelnita si alte scule, incearca sa-l demontezi cu atentie. De obicei au unele tije, (arcuri...etc) inauntru, care gliseaza; contacte, etc.
Vezi ce gasesti inauntru: mizerie, "gogomarle", etc....ceva rupt, blocat....membrane strapunse...
Daca gasesti ceva din cele de mai sus, si le poti remedia...monteaza-l inapoi cu atentie.
S-ar putea sa mearga....
Esti sigur ca stii ce e ala presostat ?

Cipkill = daca ai garantie du-l sa ti-l schimbe , daca nu ia unul nou de asta , la mine are 7ani si merge brici .

Attached Files



#5757
cipkill

cipkill

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.05.2007
  • ID membru: 176,429
Da un link cu presostatul tau te rog

#5758
crib

crib

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 313
  • Înscris: 18.03.2007
  • ID membru: 156,394
  • Locație: Bv
Buna seara

am un hidrofor tricomserv jet 1100 /50 care a mers destul de bine in ultimii patru ani . De ceva  timp insa functionarea pompei produce un sunet inalt aproape ca un suierat . Desi nu am mai desfacut pompe m-as incumeta s-o fac daca as sti ca se poate repara . Intre timp vreau sa iau o pompa de rezerva si oscilez intre a lua tot una asemanatoare care ar costa cam 300 lei sau ceva mai cu renume gen grundfos pe la 500 lei dar la o putere mai mica . Astept orice sugestie
  multumesc

#5759
_bcristian_

_bcristian_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,437
  • Locație: Bucuresti
Probabil rulmentii sunt sursa sunetului.
Daca o desfaci, schimba cu ocazia asta si semeringul/presetupa.
Cumpara una identica ca rezerva.

#5760
keta

keta

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,926
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Si eu banuiesc rulmentii, in special cel de langa corpul pompei. Cumpara una similara , daca ai fost multumit de precedenta, si vei avea piese de schimb.
Reparatia celei existente, in conditiile ca doar zgomotul te deranjeaza, si daca faci tu aceasta reparatie te va costa 30 lei, respectiv 10 lei rulmentul si 20 lei presetupa.
Sa speram ca nu strici si altceva la demontare.

SUCCES.

Edited by keta, 27 July 2016 - 00:01.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users