Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Sa ne facem o ferma si sa ne mutam la tara !

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
745 replies to this topic

#559
mari-70

mari-70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 24.09.2009

 BH-01-ZUP, on 9th November 2009, 20:52, said:

asa ca cea mai buna solutie pe timpul acesta este ilegala si asta tot din vina autoritatilor ca daca vrei sa faci ceva te strang atat de tare ca iti vine sa te lasi de toate si cum nu poti ca ai credite si bani ceruti imprumut te apuci de ilegalitati sau cum zic guvernanti economia gri :)
eu satu langa granita cu ungaria (Oradea) acolo daca vrei sa faci ferma statul iti da tot concursul numai sa vrei sa faci iti asigura furaje animale si platesti cand vinzi productia

va mai dau un exemplu cu vecinii unguri la noi un purcel de 20 kg este 52 euro pretul este real azi am primit oferta de pret
la vecini pretul este de 80 ron la 13-18 kg
deci ce mai zici?
""aCOLO"" INSEAMNA uNGARIA SAU rOMANIA?Da ,am citit si cred ca am inteles .Acolo = Ungaria ,Daca am gresit ,lamureste-ma.

 BH-01-ZUP, on 8th November 2009, 19:08, said:

bine vam gasit
imi pare bine ca gasesti asa informatii despre agricultura si mult "aur"
si eu sunt in situatia de a ma muta la tara si sa las orasul in urma fiin satul de "orasenisme" si as vrea sa deschid o ferma pe o parcela de 1400mp unde sa construciesc un grajd pt maxim 100 porci pt ingrasare si 20 scroafe gestante pe langa toate voi desvolta pasiunea mea cresterea rasei Brahma Herminat deschis si potarnichiu, plus alte multe exemplae de rasa pe care sunt in curs de achizitie
va doresc la toti multa bafta si ganditiva ca de multe ori vorbeati de mii si zeci de mii de capete de animale sau pasari nimeni care vrea sa traiasca in liniste la tara nu va face asa ceva pt ca si eu dupa 11 ani lucrati in publicitate nu mai vreau batai de cap si termene etc, vreau LINISTE
multa bafta la toti
Si eu sunt in curs de mutare la tara -din frumoasa noastra capitala .Dar ,ma gandesc la cresterea pasarilor si legumelor in sistem bio-eco ,si distributia lor la cunostinte ,neamuri ,prieteni,  ca incet -incet sa-mi fac o clientela .Nu mai vreau sa platesc taxe si impozite ,vreau sa dau produsul si sa-mi iau banul .Fonduri europene ,alegeri ,banci ,impozite ...mi se face greata .... M-am saturat fratilor .Pe toti ii dore in c..ur de noi ..cei ce vrem sa facem ceva .Agricultura s-adus ,industrie nu mai avem , Inca 5 ani ca astia care au trecut si ne ducem naibii ca natiune ,.Cand iti bagi amanta in functie de conducere si ea e o scroafa (le jignesc ) care uita prin ce paturi a mai trecut ,cand tu barbat judeci cu p... nu cu capul (scuze barbati -nu toti sunteti la fel) Ihope ..simt ca ne intoarcem in trecut .Cand ne cenzuram ce sa vorbim si ce nu ,simt ca nu e bine.

#560
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
Acolo =ungaria

da dar sa ajungi sa ai o ferma ca sa poti sa traiesti din ea (si aici nu ma refer doar la alimente ca aici te descurci ), e mai greu tot trebuie sa te autorizezi intrun fel sau altul
speram ca criza asta a cam blocat un pic viteza de globalizare a lumii si o sa putem face lucrurile ca si pana acuma adica la negru cum ziceam :)

#561
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
nimeni nu mai zice nimic???
nimeni nu mai vrea sa devina fermier ?
este greu cu vremurile astea si daca nu ai putina experienta din copilarie e greu, nu va veni nici un tanar de la oras care a crescut numai acolo sa lase toata viata de oras si sa se afunde pana la genunchi in mizerie si sa se apuce de o ferma, dar dupa umila mea parere acesta este viitorul nostru si trebuie exploatat pana se mai poate.
dupa parerea mea agricultura romaneasca a mai primit o sansa cu aceasta criza, daca nu mergeam spre o globalizare sigura
astept cu interes si interventiile altora si ar fi chiar placut si util sa fie insotite cu poze de la oameni care sau apucat sa faca ceva ca numai de vorbe sau umplut 32 de pagin :)

ce ziceti de ferma asta ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mQvy8ewrvmY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#562
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006

 BH-01-ZUP, on 22nd November 2009, 10:59, said:

este greu cu vremurile astea si daca nu ai putina experienta din copilarie e greu, nu va veni nici un tanar de la oras care a crescut numai acolo sa lase toata viata de oras si sa se afunde pana la genunchi in mizerie si sa se apuce de o ferma, dar dupa umila mea parere acesta este viitorul nostru si trebuie exploatat pana se mai poate.

     Da-mi voie sa te contrazic. Hai sa va povestesc "experienta" mea.

Am crescut la oras, si eu si sotia mea (avem 25 de ani). Nu am crescut in viata mea pui, gaini sau alte oratanii. Doar le alergam prin curte cand eram in vizita la bunici. Dar eram satul de praful si zgomotul din oras, si la ~8-9 luni dupa ce s-a nascut Bianca, ne-am mutat la tzara (bine.. e un sat la 13 km de Iasi). am fost la un prieten, mi-a explicat cum creste el puii si cu bani imprumutati (tocmai ramasesem somer), am luat 50 de pui de carne. i-am crescut si tot ce a iesit am reinvestit. Acum, dupa 5 luni pregatesc o serie de 200 pentru craciun. ii dau taiati la cunostinte in oras.
     Dar sa nu va inchipuiti ca am gasit solutia pentru a ma imbogati. nici pe departe. inca e FOARTE binevenit ajutorul de somaj... care e 450 lei.

Experiente neplacute:
1.am luat de la avicola Bucuresti 100 de oua de incubat. lohman brown. dar.. cu 2 zile inainte de a iesi puii din oua, am ramas fara curent. numai 8-10 ore. degeaba am incercat cu sticle de apa calda pe langa incubatoare. poate or mai fi fost si alte pene de curent in timpul noptii. au iesit doar 30 de pui. restul au murit in coaja.
2. m-am zgaricit aiurea la o serie de pui de carne si nu i-am mai vaccinat deloc. ma ofticam ca doctorita din sat cerea .5 lei pt vaccin. din 80 de pui, am ramas cu 40. dezastru.
3. am luat curcani (pestriti), dar nu mi-am planificat/bugetat pentru ei bani pentru nucleu/cpvm. si am persoane care vor curcani, da pe ai mei nu ii pot da ca au doar 4 kg. le dadeam furaj facut din cand in cand. in rest graunte si lucerna... se pare ca e nevoie de mai mult :mellow:.

Ce am observat? si in ce directie ma indept?
1.strang bani pentru  100 de puicute ouatoare. de o zi. ma intreaba lumea dc nu le pot aduce si oua, si ... inca nu pot acoperi cererea asta. incerc sa ii momesc cu oua de prepelita, dar e mai greu.
2.vreau sa iau niste teren in arenda sa pun niste lucerna. pentru pasari si pentru caprele pe care nu le-am luat inca.
3.stocuri de furaje - neaparat de facut. altfel ajungi sa platesti de 3 ori mai mult decat in toamna. eu tocmai am cumparat 2 tone de porumb, si ma intreb daca o sa-mi ajunga pana la anu' pe vremea asta

si la sfarsit un sfat: cautati sfatuitori buni. BUNIcii au experienta, dar cautati si apreciati sfaturile unor oameni ca wiseguy / horia66 pe care nu ii gasesti pe toate drumurile.
asta e "experienta" mea. 5 luni. cu greseli , cu incercarea de a reinventa roata uneori... dar cred ca se merita. si nu m-as muta inapoi in oras.

PS:  fac si eu o lista asemanatoare cu cea a lui kos_funny, si completez in paranteza ce am realizat deja
Obiectiv :
-100 gaini ouatoare (am 30. dar au 1 luna)
-300 broileri (incerc marea cu degetul, 200)
-20 curcani (10)
-40 rate (5 de 1 luna)
-100 prepelite (30, inca 150 de oua la incubat)
-2 vaci (0)
-20 capre (0)
-20 iepuri (0)
-15 stupi (0)
-10 ha pt grau, porumb , orz (in tratative pentru 1 ha)

Edited by katilinus, 22 November 2009 - 13:08.


#563
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
omule de astea avem nevoie pt stimularea mai multora
afaceri fara greseli nu se poate
americanii de pe wall street au o vorba abia dupa 2 falimente te poti considera afacerist
asa ca orice inceput e greu mai ales cu bani putini credema itii zic din experienta
am investit intro firma de publicitate 11 ani din viata mea nu mai vorbesc bani si alte cele si cand zic si eu ca nu mai am nevoie de achizitii am dat faliment cu toata aparatura performanta si nu vorbesc cati bani blocati care nu stiu cand ii voi recupera deci greutati exista la orice afacere
dar eu consider ca muncesc o zi intreaga fizic si daca ma culc dimineata ma trezesc odihnit, dar daca sunt stresat de etc probleme pot sa dorm ca tot cu stres voi ramane
as ca revin la agricultura si eu ma straduiesc sa pun pe picioare o ferma de catva timp bun dar banii si inca nu stiu ce ?, ma opresc
apropo si eu umbu dupa gaini ouatoare, numi dai si mie vreo 50 de oua pt incubatie?
venind vorba de aprecieri eu nu zic ca nu sunt binevenite sfaturile celor pe care iai mentionat dar si experienta pe care ai traito tu este un exemplu elocvent, nu spun ca vom invata din greselile tale dar vom putea sa le ocolim si eventual la clocitoare vom cere imprumut sau vom achizitiona un generator :)
in alta ordine de idei iti doresc numai bafta si cat mai multe realizari si sa ne tii la curent cu noutati si eventual poze
multa bafta si fara evenimente neplacute

#564
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 katilinus, on 22nd November 2009, 13:08, said:

...Dar eram satul de praful si zgomotul din oras, si la ~8-9 luni dupa ce s-a nascut Bianca, ne-am mutat la tzara (bine.. e un sat la 13 km de Iasi).


Sa-ti traiasca Bianca, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa-i mai aduca si ei o surioara sau un fratior ...

Quote

....Experiente neplacute:
1.am luat de la avicola Bucuresti 100 de oua de incubat. lohman brown. dar.. cu 2 zile inainte de a iesi puii din oua, am ramas fara curent. numai 8-10 ore. degeaba am incercat cu sticle de apa calda pe langa incubatoare. poate or mai fi fost si alte pene de curent in timpul noptii. au iesit doar 30 de pui. restul au murit in coaja.


Stiu ca [,] costa bani. Dar fa un efort si achizitioneaza un generator de curent. Unul mic. Gandeste-te ca-ti cade curentul cand iti fata vaca. Risti sa pierzi vitelul din cauza a 15-20 de minute de umblat dupa felinar, lumanari ...etc.

Quote

2. m-am zgaricit aiurea la o serie de pui de carne si nu i-am mai vaccinat deloc. ma ofticam ca doctorita din sat cerea .5 lei pt vaccin. din 80 de pui, am ramas cu 40. dezastru.

Da-mi un mesaj pe PM si zi-mi adresa ta de mail. Iti dau datele de contact ale unui distribuitor de produse veterinare pe Moldova. Iti cumperi de la el toate vaccinurile de care ai nevoie (+ medicamente, seringi etc) si le faci singur la puii / porci / orataniile tale. Le poti pastra destul de mult timp la frigider. Toti fermierii buni sunt mesteri la administrarea vaccinurilor / medicamentelor la animalele proprii.

Quote

3. am luat curcani (pestriti), dar nu mi-am planificat/bugetat pentru ei bani pentru nucleu/cpvm. si am persoane care vor curcani, da pe ai mei nu ii pot da ca au doar 4 kg. le dadeam furaj facut din cand in cand. in rest graunte si lucerna... se pare ca e nevoie de mai mult :mellow:.

Nu te mai baga la curcani. Necesita o ratie foarte bine echilibrata si bogata in nutrienti... Nu permit amatorismele.


Quote

Ce am observat? si in ce directie ma indept?


Cand mai ai cate o idee ... mai intreaba-ma si pe mine (o sa-ti dau mailul meu). Cel putin o sa-ti pot spune cum va evolua si la ce sa te astepti ...

#565
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006

 katilinus, on 22nd November 2009, 13:08, said:

Da-mi voie sa te contrazic. Hai sa va povestesc "experienta" mea.

Am crescut la oras, si eu si sotia mea (avem 25 de ani). Nu am crescut in viata mea pui, gaini sau alte oratanii. Doar le alergam prin curte.........

.............
-15 stupi (0)
-10 ha pt grau, porumb , orz (in tratative pentru 1 ha)

Sa-ti traiasca fetita, si sa fim sanatosi cu totii, asta este cel mai important.
Multumim pentru postul tau, chiar este inspirant, mai ales ca si noi avem un bebe si aproximativ varsta voastra.
Din pacate eu nu ma pot muta la tara inca, trebuie sa fac o casuta cat de mica acolo intai. Oricum bafta multa tuturor.

 BH-01-ZUP, on 22nd November 2009, 13:28, said:

americanii de pe wall street au o vorba abia dupa 2 falimente te poti considera afacerist


:clapping: Deci sunt afacerist si eu !!!  :lol:

Edited by tavktm, 23 November 2009 - 07:20.


#566
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006

 BH-01-ZUP, on 22nd November 2009, 10:59, said:

astept cu interes si interventiile altora si ar fi chiar placut si util sa fie insotite cu poze de la oameni care sau apucat sa faca ceva ca numai de vorbe sau umplut 32 de pagin :)

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mQvy8ewrvmY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

revin cu poze. ca asta ati cerut.
1. puicutele ouatoare. by the way.. daca am cerut oua de incubatie lohmann brown (am avut eu o fixatie, nu ma intrebati de ce), nu trebuiau sa fie toti roscati? complet? ca... astia arata ca niste "corcituri". cu toate astea... dupa rate, imi plac cel mai mult.
Attached File  DSC_3081.jpg   207.32K   242 downloads
2. ratele. din 6 oua, au iesit 5. 1 era limpede. DAR surpriza: de 3 zile, a mai aparut una care e mai mare ca ale mele:D, dar se integreaza in peisaj.:))
Attached File  DSC_3082.jpg   193.99K   224 downloads
3. puii de carne. adapost din chirpici. stiu ca nu arata foarte profi, dar am folosit ce am avut. am urcat in pod si am acoperit tavanul din scandura cu vata bazaltica. a fost o investitie foarte buna pt ca se pastreaza caldura in camera mult mai bine ca inainte. Am cumparat adapatori cu niplu pentru puii astia (de cateva zile) si mi-e ciuda ca nu am reusit sa le instalez inca. Faptul ca am reusit un vanzator dispus sa imi vanda doar 50 de bucati a fost un mare succes :).
Attached File  DSC_3083.jpg   194.44K   263 downloads
Attached File  DSC_3087.jpg   226.88K   246 downloads
PS: imi pare rau de "dezastrul" care poate apare in fundal... inca lucrez la amenajari.

acu.. va rog nu radeti de mine, urmeaza o sectiune de "intrebari":
1. a construit cineva un incubator dintr-un frigider dezafectat? (cica se scoate freonul si motorul si celelalte maruntaie, se monteaza 1-2 becuri, 1-2 ventilatoare mici si un termostat... eu am 2 incubatoare cleo.. dar as vrea sa imi fac unul mai maaare.
2. ce parere aveti de asa ceva? conurile alea de taiere, le-am vazut parca pe un site... dar cel mai interesant e aparatul de penit.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_OMO73yFZ4s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

astept pareri, sugestii
katilinus

#567
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Poti sa pui te rog mai multe poze cu adapostul din chirpici? Si eventual si alte detalii, ca suprafata, cost...Nu e nimic de ras, ideea e ca daca se poate mai ieftin why not? :)

edit: beton aparatul ala din link, rupe normele :lol:

Edited by kappa_man84, 23 November 2009 - 15:03.


#568
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006

 kappa_man84, on 23rd November 2009, 15:45, said:

Poti sa pui te rog mai multe poze cu adapostul din chirpici? Si eventual si alte detalii, ca suprafata, cost...Nu e nimic de ras, ideea e ca daca se poate mai ieftin why not? :)

edit: beton aparatul ala din link, rupe normele :lol:


nu ca se poate mai ieftin ci am incercat sa folosesc (si sa imbunatatesc) ceea ce era deja. Ceea ce vedeti nu e proprietatea mea, ci a unei rude plecate din tara.
3 poze, cum ai cerut, si planul masurat asa.. la pas.
Attached File  DSC_3092.jpg   235.5K   242 downloads
Attached File  DSC_3093.jpg   236.37K   218 downloads
Attached File  DSC_3095.jpg   250.01K   228 downloads
Attached File  plan_poiata.JPG   22.41K   220 downloads

in paint nu am stat sa desenez usile cu semicercuri... am facut dreptunghiurile alea cu colturi rotunjite.
sfatul cel mai bun pe care l-am gasit (multumesc wiseguy) a fost sa fac in c1 zona de depozitare furaje si sa bag in c2 si c3 broileri. in c2 ar intra cam 200-250 de pui pe serie (si cam asta este capacitatea maxima pe care o pot vinde momentan), iar in c3 as putea baga pui pe care sa ii dau zburati la primavara.
Va trebui sa construiesc un alt adapost pentru puicute. la primavara, e prioritate.

momentan in c3 stau curcile si ratele. iar in c1 puicutele (by the way).. imi puteti recomanda o "sursa" de caldura (nu bec) pentru puicute? ca sa le fac mai cald cand dorm? stiu ca mecanismul de termoreglare e dezvolatat la 14 zile (cel putin asa scrie in manual), si ai mei au mai mult de 4-5 saptamani, dar... daca as putea sa ii ajut putin mi-ar placea (macar in timpul noptii).

Un alt sfat de care am nevoie. fiind din scandura, in C3 cam bate vantul. care e cea mai buna solutie (eventual rezonabila ca si cost) pentru a o .. face mai locuibila? polistiren? ma gandeam ca pana fac rost de banii de polistiren sa iau niste folie din plastic si sa inconjur practic adapostul. sau sa aduc stuf si sa-l rezem de scanduri... voi ce spuneti? ma gandesc sa vand un obiectiv (sunt si pasionat de foto), si sa pun polistiren direct, dar sigur nu voi avea bani si de "finisat".

inca o intrebare: ca si solutie TEMPORARA (doar iarna asta) as putea baga in c3 1-2 capre? sau ar aparea probleme serioase la sanatatea pasarilor?

ei.. hai ca ma opresc. v-am dat destule lucruri de gandit.

#569
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
Mersi mult de tot, la ceva in genu' asta ma gandeam si eu. Totusi, c2 nu e cam mic pentru 250 de pui? :fear:
Pentru incalzire ma gandeam la lampi cu infrarosu, am vazut unele care functioneaza pe gaz, la agroland.

Intrebare intrebatoare: esti "fiscalizat"? :)

#570
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006

 kappa_man84, on 23rd November 2009, 17:18, said:

Mersi mult de tot, la ceva in genu' asta ma gandeam si eu. Totusi, c2 nu e cam mic pentru 250 de pui? :fear:
Pentru incalzire ma gandeam la lampi cu infrarosu, am vazut unele care functioneaza pe gaz, la agroland.

Intrebare intrebatoare: esti "fiscalizat"? :)


1. 17mp*14pui/mp=238 in cazul in care vreau sa le dau mai mult spatiu. dar din ce am citit poti baga si 17 pui pe mp. DAR cuvantul final cred ca il are wiseguy. el ar trebui sa stie cel mai bine.

2. nu sunt fiscalizat. dau puii la vecini (zburati) sau printre prietenii/cunostintele din oras. am avut oameni care luau 10-20. pe serie.
presupun ca o sa ma intrebati de preturi nu? 10 lei kg viu, 14 taiat.

#571
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 katilinus, on 23rd November 2009, 14:36, said:

1. puicutele ouatoare. by the way.. daca am cerut oua de incubatie lohmann brown (am avut eu o fixatie, nu ma intrebati de ce), nu trebuiau sa fie toti roscati? complet? ca... astia arata ca niste "corcituri". ...
Ei oricum sunt hibrizi. Hibrizi comerciali - gaini oautoare. Cred ca li se coloreaza penajul cand se mai maresc.

Quote

....
1. a construit cineva un incubator dintr-un frigider dezafectat? (cica se scoate freonul si motorul si celelalte maruntaie, se monteaza 1-2 becuri, 1-2 ventilatoare mici si un termostat... eu am 2 incubatoare cleo.. dar as vrea sa imi fac unul mai maaare.


Se pun mai multe becuri mici (de 40-65 W) vreo 6-8 - raspandite cat mai uniform pe peretele din spate, 1-2 ventilatoare mici - unul sus, unul jos. Termostatul trebuie sa fie foarte sensibil. De preferat din cel cu bula de mercur. Ideea e ca trebuie sa asiguri o temperatura cat mai constanta in intreg volumul frigiderului. Si trebuie sa invarti ouale de 2 ori pe zi, sa nu se "licheasca" embrionii de salaze.

#572
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
katilinus multa bafta
la fel ca si  "tavktm " si eu sa ma mut trebuie sa construiesc ca nu am decat terenul gol dar cu mult optimism si suport moral din partea celor de pe formum cred ca toti cei care vrem sa facem treaba asta sa ne mutam la tara o vom face
si eu incep deja constructia unui grajd de 30m lungime si 8 latime unde il voi compartimenta dupa blunul plac si dupa efectivele care le voi avea
inca o data katilinus multa bafta si nu dispera toti suntem saraci cand te inhami la ceva ce tu ai si inceput
mult succes

katilinus vad ca esti on uite un mic ajutor cu incubatorul dintr-un frigider

http://mustang-elect...;linkvar=000044

#573
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 katilinus, on 23rd November 2009, 16:02, said:

o "sursa" de caldura (nu bec) pentru puicute?
Exista lampi cu infrarosii - electrice ...

Quote

Un alt sfat de care am nevoie. fiind din scandura, in C3 cam bate vantul. care e cea mai buna solutie (eventual rezonabila ca si cost) pentru a o .. face mai locuibila? ...

Ieftin, ieftin ? Baloti de paie, asezati pe exterior. Intretesuti, precum caramizile in zidarie.

Quote

inca o intrebare: ca si solutie TEMPORARA (doar iarna asta) as putea baga in c3 1-2 capre? sau ar aparea probleme serioase la sanatatea pasarilor?

Poate fi chiar mai ... definitiva. Nu numai pt. iarna asta. Nu prea au caprele microbism comun cu pasarile.

Un pont: poti sa faci un pod de scandura in C3, la inaltimea de 1.80-1.90, podul sa aiba acces din afara, pe o scarita. La parter pot sta capritele, la etaj (in pod) - pasarile.

Edited by horia66, 23 November 2009 - 19:44.


#574
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Pai sincer sa fiu cred ca si eu voi da drumul la constructia grajdului inainte casei...
Ca intrebare legata de contructie, care este materialul cel mai potrivit podea ? Eu ma gandeam chiar la pamant batatorit, sau chiar lemn sau caramida ! Am o obsesie pentru a turna placa de beton armata sub grajd, insa ma gandesc ca tine destul de rece iarna.

Ideea lui Horia mi se pare foarte buna, salveaza mult spatiu, insa banuiesc ca trebuie sa fim foarte atenti si cu aerisirea pentru ca multele vietati sa aiba oxigen. Aunge in mod normal o ventilatie naturala, sau trebuie ceva electric ?

@ katilinus, poate ne spui si noua zona din care esti, daca nu te deranjeaza bineinteles.  ^_^

#575
BH-01-ZUP

BH-01-ZUP

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007
mai eu voi folosi beton deoarece eu vreau sa ma axez in principal ori pe ingrasare porci ori productie purcei
si vreau pe mijlocul grajdului sa am un canal colector care sa duca printrun sistem de conducte la o fosa septica ceva de genu iar daca voi creste vitei tot ma va ajuta la colectarea dejectiilor cu ajutorul unui "plug"
sezonier pana prind putin "cheag" voi face de toate in acel spatiu mentionez ca eu am o suprafata de 1400 mp unde voi face o gospodarie in toata regula

katilinius ii de undeva de langa Iasi


cateva poze pt adaposturi

ceva adaposturi pt ferme de crestere a porcilor

Attached Files



#576
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Foarte frumoase si inspirante pozele !
Adevarul este ca daca mini-ferma este placuta ochiului parca si munca merge mai usor.  :P

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate