Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Litiaza biliara (pietre la fiere)

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009
M-am operat in Decembrie, facusem hidrops si in cateva ore/zile puteam sa ajung cu salvarea si sa fiu taiat clasic.
Am fost operat laparoscopic si a fost foarte ok. Nu-mi venea sa cred dupa operatie cat de milimetric am trecut pe langa aceasta bomba cu ceas. Nu m-a durut decat local un pic dar nimic deosebit. Se pare ca am un organism mai tolerant pt ca mananc orice, desi am grija sa evit grasimile animale concentrate: smantana f grasa, branzeturi grase, carnea de porc etc. Le pot consuma si pe acestea in cantitati mici dar incerc sa le evit cu totul, pentru orice eventualitate.
RECOMANDARE: cei care aveti pietre tineti-le sub observatie sa nu ajungeti la cazuri extreme cu spitalizari de 3 saptamani sau mai mult si recuperari de peste 6 luni!

#20
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
Eu am litiaza biliara (pietre fiere ), mananc totul fiert, in litiaza bila este putina pentru ca pietrele optureaza caile biliare , unul dintre rolurile bilei este sa alcalinizeze aciditatea sucului gastric si a alimentelor acide , daca mancati cruditati incep mancarimile, inrosirea ochilor (nu este conjunctivita ), intepaturi la nivelul pielii si multe altele, totul fiert pentru ca si daca va operati tot regimul asta il tineti ca sa nu aveti probleme , dupa operatie picatura de bila se varsa direct in intestinul subtire in fix acelasi loc, erodeaza intestinul in timp daca nu mancati la timp , asa ca , mai bine cu ele , prin regim alimentar eu am mai scapat de ele, dar principala boala nu este litiaza ci ficatul gras, el fiind bolnav ductele hepatice se inflameaza se ingusteaza si in vezica biliara nu mai ajunge suficienta bila cat sa topeasca petrele , de fapt asta este sursa litiazei biliare , ficatul gras, slabiti si va ve-ti simti minunat.
EVITATI CEAIURILE SI TABLETELE CARE MARESC SECRETIA DE BILA, PIETRELE POT PLECA SI VA TREZITI CU COLICA BILIARA SAU PANCREATITA , REGIMUL ESTE MAMA TUTUROR PASTILELOR.

#21
hohaele

hohaele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 07.03.2006
Va salut.In ianuarie dupa sarbatori am facut o criza biliara de toata frumusetea,cu dureri puternice sub coaste si radiatie in spate in ambele parti.Partea proasta ca eram in mijlocul oceanului Atlantic si mijloacele de ajutor erau departe.Am rezistat eroic aproape 1 luna jumate,stiam din 2009 ca am cateva pietre la fiere dar nu am dat importanta.Pina sa ajung acasa crizele au mai trecut,avind doar o durere surda in zona ficatului.Am fost la doctor am facut analize si eco.Analizele f . bune,dar la eco mi-a iesit 2 pietre cat un ou de porumbel,fierea fiind strangulata si iritata.Operatie de urgenta prin laparoscopie,joi am fost operat,acum sunt bine mersii acasa,ma simt bine si usurat ca am scapat de belea.Sfat:care aveti asa ceva mai bine operati-va ca e o operatie usoara si recuperare rapida.E ceva de furca cu regimul alimentar post operator, dar ce nu face omul pentru sanatate.

Attached Files


Edited by hohaele, 03 March 2013 - 12:50.


#22
Spadan

Spadan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 22.11.2009
Sotia mea tocmai s-a operat de litiaza biliara (i-au scos fierea laparoscopic) si acum e in perioada mai stricta de regim. I s-a dat o foaie cu regimul, dar are niste chestii destul de vagi.
Dintre cei care ati trecut prin situatia asta, imi puteti da cateva exemple de alimente pe care le-ati consumat. Concret, va rog.
Multumesc anticipat.

#23
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
Evitarea grăsimilor, în prima lună postoperator. Adică, fără prăjeli, slănină, unt, maioneză, smântână, frişcă, carne de porc etc.
Poate consuma peşte, carne de pui, lactate (brânză, caşcaval, lapte nu foarte gras) pâine, orez, paste, supe de zarzavat sau de pui şi bineînţeles, fructe şi legume (mai puţin fasole, varză)
Dintre dulciuri: prăjitură cu brânză/ cu mere/ cu gem, clătite (deci fără creme)

Să mănânce puţin şi des (ideal 3 mese/zi  +/- 2 gustări)
De asemenea, se recomandă evitarea efortului fizic intens (primele 30 de zile)
După 3-4 săptămâni, nu mai e nevoie de regim şi poate consuma orice, în funcţie de toleranţa digestivă (dar asta nu înseamnă că poate adopta un stil de viaţă nesănătos, cu alimentaţie bazată pe alimente grase)

Edited by Abbiex, 29 March 2015 - 21:41.


#24
Spadan

Spadan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 22.11.2009
Apropo de fructe si legume. Am vazut ca unii recomanda sa le consumi crude, altii fierte/coapte. Cum e mai bine?
De asemenea doctorul i-a dat o fisa in care zice sa fie evitate cele cu celuloza tare. Cam care sunt astea? Banane e ok sa manance?
Merci inca o data

#25
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
Legumele pot fi consumate atât crude, cât şi fierte, după cum le tolerează mai bine (morcovii preferabil fierţi). Cele cu celuloză dură sunt fasolea, varza, mazărea, ridichile, castraveţii.
În privinţa fructelor nu există interdicţii. Eventual să evite alunele şi nucile. Bananele sunt permise.
Sănătate!

#26
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,102
  • Înscris: 09.01.2007

 Spadan, on 30 martie 2015 - 10:03, said:

Apropo de fructe si legume. Am vazut ca unii recomanda sa le consumi crude, altii fierte/coapte. Cum e mai bine?
De asemenea doctorul i-a dat o fisa in care zice sa fie evitate cele cu celuloza tare. Cam care sunt astea? Banane e ok sa manance?
Merci inca o data

Legume fierte in aburi sunt cele mai ok si digerabile, eexista niste steamere.

#27
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013

 miti72, on 05 ianuarie 2012 - 18:49, said:

Am gasit pe net urmatoarea reteta:
200 ml zeama de lamaie
200 ml ulei de masline extravirgin.
se pun 4 pahare cu cate 50 ml de zeama de lamaie si 50 ml ulei.Vor rezulta 4 pahare de 100 ml de lichid. Uleiul se va ridica sus, tocmai bine pentru a nu avea greturi deoarece ultima oara in gura va ramane gustul de lamaie. Dupa amiaza la ora 17 se incepe tratamentul. Se sta pe partea dreapta cu o sursa de caldura in hipocondrul drept adica sub coaste care poate fi flacon cu apa calda, perna electrica, pietre fierbinti, etc. La ora 17 se bea primul pahar, la ora 17,30 al doilea,la ora 18 al treilea,la ora 18,30 al patrulea,dar nu ne sculam deloc din pat pana la ora 19. Ne uitam la TV, citim, facem orice culcati pe partea dreapta cu caldura pe ficat si fiere. In ziua respectiva,sa nu mancam nimic greu cu carne, doar supe usoare, lapte,branza degresata, fara ou, prajeli si alte minunatii grele. Dupa ora 17 ne sculam si timp de o ora nu mancam nimic. Apoi daca ne e foame mancam ceva usor, compot, ructe, etc. Se doarme bine de obicei si primul scaun si al doilea de dimineata il facem optional intr/o olita sau un vas sa il spalam cu apa si sa aruncam apoi usor in WC ce se ridica deasupra. Veti vedea sedimente de pietre,nisip,bucati de bila,fiere verde,galbena,alba,portocalie sau chiar si de culoare neagra la fundul vasului. Sunt sedimente de la fiere si intestinul gros care ne fac viata amara si dureroasa. Se poate repeta dupa 3 saptamani apoi pauza un an sau mai mult chiar in functie de cum va simtiti metoda nu e invaziva, doar ca a doua zi si a treeia zi esti mai slabit un pic ca dupa o interventie fortata asupra unui organ care nu voia sa fie deranjat.Sa nu va obositi vreo 2 zile, e recomandat de facut sambata, pentru a te reface duminica acasa. Dar merita, deoarece te vei simti dupa aceea minunat.Bafta!!!!!!!!!!

PS. Conditia este sa nu ai pietre mari care sa inceapa sa migreze si sa blocheze iesirea din colecist
Daca aveti pietre mari nu faceti acest tratament. Intrebati medicul curant.


Cu reteta asta am ajuns eu la chirurgie.
Pietrele se dizolva partial dar nu au cum sa treaca spre duoden pentru ca coledocul are doar 0.3mm . In felul acesta pietrele se blocheaza .
NU FACETI FORMULA CU LAMAIE.
NU FACETI FORMULA CU LAMAIE.
Este periculoasa.
Puteti trai cu pietrele alea in colecist pana la adanci batranete daca mancati echilibrat si nu faceti excese.
Pietrele mari nu sunt nici un pericol.
NU SLABITI MAI MULT DE 5 KG.
Pietrele se subtiaza si incearca sa treaca in duoden si se blocheaza.
Cand m-a operat de colecist chirurgul m-a intrebat direct, ce ati luat ca sigur ati luat, ca toate pietrele erau adunate spre iesirea din colecist  gata sa se blocheze.

Edited by cincicinci, 27 September 2022 - 19:55.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate