Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 

Hernie de disc

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
5840 replies to this topic

#2323
DNico1982

DNico1982

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.08.2016

 viotl, on 24 august 2016 - 13:40, said:

In doua luni dupa sonda.
Mi-am cumparat propria "ratusca" pe care am folosit-o doar doua-trei zile.
Cred ca e normal sa nu se simta bine cind oasele sinrt afectate.... O luna de zile m-a spalat sotia pe cap, intins pe spate si cu capul in afara patului. Ii sint dator vindut. Si pe spate si in locuri unde se ajunge mai greu. E neplacut si greu sa spuin asta, dar asta e adevarul....
Vointa, rabdare, putere..si putere mentala va doresc. Daca va vine sa plingeti, plingeti, chiar daca aveti parul alb.
Bafta...
Multumesc Viotl.Am fost ieri la spital si se simtea mai bine, a scapat de sonda si acum ia antibiotic pentru infectia urinara. Foloseste si el cateodata "ratusca" ca sa nu se mai dea jos din pat de multe ori. Desi are 4 suruburi coloana nu il doare , ceea ce este bine...sau poate are calmante in perfuzie si il tine toata ziua... Ieri a  mers cam mult  pe holurile spitalului si de cateva ori la toaleta(a 2 a zi dupa operatie) si a inceput sa-l doara piciorul destul de tare, durere  pe care o avea inainte de operatie. Doctorul a zis ca asa o sa fie cam o luna dar ca o sa-i treaca...sper sa fie asa ca altfel a facut operatia degeaba.
Cum spuneai si tu este nevoie de foarte multa rabdare , mama a stat cu el internata in primele zile pentru ca nu poate face nimic singur...ma gandesc ca asa o sa fie o luna - doua.
Mai era un domn in salon tot cu fixare de coloana si avea 8 suruburi, operat de 2 luni , s-a infectat operatia de la un fir care nu a fost scos  :(( acum numai ganduri imi fac, mi-e firica si de infectiile din spital, la cate cazuri au fost ... am vazut ca oricum este sub  tratament cu antibiotic preventiv (in afara de cel pt infectie)
Sper ca esti bine acum si ti-ai revenit dupa operatie.

#2324
DNico1982

DNico1982

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.08.2016

 CarmEn-78, on 24 august 2016 - 08:48, said:

DNico1982 să zicem că sunt bine acum cu operația (primele două săptămâni au fost groaznice pt ca nu puteam să fac nimic și tb sa fie mereu cineva cu mine)....acum mă mișc altfel prin casă, reușesc să fac câte ceva...
Problema mea este că mă doare coloana mai sus ( operația a fost l5s1)...mă doare mana stânga foarte tare...mi s a recomandat un nou rmn, dar nu vreau să mai fac ca sigur o sa ajung iar la cuțit.
Așa că revin cu întrebarea: a făcut cineva acupunctura sau împachetări cu nămol la Techirghiol??
CarmEn-78 imi pare rau ca ai dureri, mana te durea si inainte de operatie? Poate trebuie sa treaca ceva timp pana sa te refaci 100%.Pe tatal meu in durea piciorul foarte tare de asta a facut rmn-ul : 2 hernii calcificate, stenoza de canal si vertebre flexibile. Herniile nu au fost operate ca nu avea rost, doar largire de canal cu fixare. Acum la 2 zile de la operatie piciorul inca il mai doare daca merge mult, doctorul a zis ca trebuie sa mai treaca ceva timp pana ii trece., o luna..stiu ca nu este aceeasi operatie cu a ta, dar poate ca ca trebuie sa mai astepti putin, nu te panica sa te gandesti la o noua operatie.
Am mai citit alte forumuri si am vazut ca erau multi cu hernii de disc care s-au dus la Techirghiol si la Lacul Sarat si se simteau mai bine...acum nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi dar nu cred ca are ce sa faca rau.
Multa bafta si sanatate !

#2325
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007

 CarmEn-78, on 24 august 2016 - 09:07, said:


Așa că revin cu întrebarea: a făcut cineva acupunctura sau împachetări cu nămol la Techirghiol??

Da, mergi cu multa incredere la Terchirgiol, namolul si celelalte tratamente conexe din sanatoriu de vor ajuta.
Din 2010 sunt diagnosticat cu HD lombara si am mers in fiecare an acolo. Din motive obiective nu am mai putut merge in 2015 si uite ca deja simt acest lucru.

#2326
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 DNico1982, on 25 august 2016 - 07:41, said:

Multumesc Viotl.Am fost ieri la spital si se simtea mai bine, [...]
Sper ca esti bine acum si ti-ai revenit dupa operatie.
Cu placere, si iar bafta.
Daa, pot zice ca mi-am revenit, fizic. Psihic probabil niciodata.Dupa ce am plecat eu au murit doi in acel salon.

#2327
CarmEn-78

CarmEn-78

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 23.08.2016
DNico1982 înainte aveam durere de mijloc și piciorul stâng....după operație a început să mă doară coloana mai sus pe la mijlocul spatelui si mana stânga...cred că este o altă hernie. Nu mai stiu ce sa fac mi-am distrus stomacul de la medicamente, datorită imunității scăzute am făcut un chist la glanda salivară si mi s-a umflat capul, iar apoi alergie pt ca am luat mult antibiotic.
Nu mai suport medicii, spitalele, medicamentele si faptul ca nu mai sunt o persoana activa. Totul depinde de durerile de coloană, nu pot sa-mi planific nimic, nu pot să mă ocup de copil cum ar trebui,aman zile întregi să fac un lucru pt ca problemele mele de sănătate nu se mai termina.
Mă bucur că există acest forum, nu-mi imaginam ca suntem așa multi cu pb de coloană.

#2328
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007
Si acum sa va imparasesc "experienta" mea din domeniul HD.

In 2010 am aflat ca posed o hernie.Asta dupa o criza brusca in care am ramas cazut langa masina si am fost luat pe sus ca pe un covor  si transportat de urgenta la doctor. Un RMN a dezvaluit HD-ul. Mi-au recomandat sa stau la pat cateva zile, am facut niste infiltratii si dupa vreo saptamana mi-am revenit cat sa pot merge biped.
La 2 saptamani am plecat la Techirghiol am urmat tratamentul de fizioterapie si am facut bai de namol cat cuprinde. In momentul initial aveam o amorteala pe piciorul drept. Dupa techirghiol a disparut complet.Am terminat cu alergatul, cu miscarile bruste, caratul greutatilor
Asa ca an de an am avut grija sa merg la Techirghiol si pana in 2015 nu am mai avut probleme. Din pacate starea aceasta de bine m-a facut sa nu mai am grija de alte aspecte esentiale in boala HD asa ca am incept iar sa car greutati, sa stau ore in sir intr-o pozitie fixa fara sa ma misc, etc.In vara lui 2015 nu am putut ajunge la Techirgiol si din toamna au reaparut simptomele:down:- dureri de spate, piciorul drept amortit, s-a adaugat si o durere si in calcai. Cu ceva exercitii am reusit sa ma mentin pe linia de plutire.
Din pacate anul acesta au inceput iar durerile, am tras o fuga la Techirgiol m-am simtit ceva mai bine dupa, dar starea respectiva persista. Acum a aparut o arsura pe gamba piciorului stang si 2 degete amortite. In plus si pe mana dreapta mai apar ceva intepaturi pentru cateva secunde.
Asa ca am facut un RMN proaspat cervical+lombar. Dupa cate scrie in el pare ca am coloana facuta ciur:dontgetit:  In fine, doctorii sunt cei care stiu cel mai bine, asa ca am fost la un consult la Dr.Cristescu. Consultatia a durat pana in 5min si doctorul mi-a spus sec ca nu se ia in discutie niciun fel de operatie. Ca nu este cazul.Punct.

Acum ce sa zic, pe deoparte ar trebui sa ma bucur ca am scapat de cutit(dar oare pana cand?). Dar pe de alta parte nu pot fi indiferent fara de simptomele pe care le am de mai bine de 2 luni. Mi s-a recomandat fizio-kineto, doctorul mi-a confirmat ca Techirghiolul este foarte bun si va trebui facut  anual.
Pentru ca sunt  un tip openmind deja ma gandesc la ceva optiuni "alternative" avand in vedere ca neurochirurgul a fost atat de categoric si a zis ca nici vorba de operatie.

Am sa va tin la curent. Va doresc multa sanatate!

#2329
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007
Astazi am fost la un alt consult sa incerc si a 2a opinie. Pentru ca la doctorul neurolog am fost catalogat "neoperabil" am fost la un ortoped. Imediat cum s-a uitat pe filmul RMN m-a intrebat daca cumva am rude care au avut probleme cu spatele, dupa ce i-am zis ca nimeni nu a suferit cu coloana m-a intrebat daca amavut vreun accident, traume sau lovituri mai zdravene. Daca nu cumva am cazut din pom sau m-a calcat vreo masina si nu-mi aduc amintePosted Image . In fine, coloana o am ciur exact cum mi-am imaginat si eu cand m-am uitat la acest RMN fara sa am habar despre medicina. In afara de cele 2 hernii lombare am si cevicala tasata zdravan plus toate discurile deshidratate. Asa ca starea mea nu-i deloc buna.Posted Image

Cum optiunile clasice (fizio si kineto) nu ma pot ajuta decat in mica masura trebuie sa merg si pe alte variante.

#2330
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Akaiu07, on 26 august 2016 - 21:04, said:

Astazi am fost la un alt consult sa incerc si a 2a opinie. Pentru ca la doctorul neurolog am fost catalogat "neoperabil" am fost la un ortoped. Imediat cum s-a uitat pe filmul RMN m-a intrebat daca cumva am rude care au avut probleme cu spatele, dupa ce i-am zis ca nimeni nu a suferit cu coloana m-a intrebat daca amavut vreun accident, traume sau lovituri mai zdravene. Daca nu cumva am cazut din pom sau m-a calcat vreo masina si nu-mi aduc amintePosted Image . In fine, coloana o am ciur exact cum mi-am imaginat si eu cand m-am uitat la acest RMN fara sa am habar despre medicina. In afara de cele 2 hernii lombare am si cevicala tasata zdravan plus toate discurile deshidratate. Asa ca starea mea nu-i deloc buna.Posted Image

Cum optiunile clasice (fizio si kineto) nu ma pot ajuta decat in mica masura trebuie sa merg si pe alte variante.
Si mai zici ca fizioterapia ti-a facut bine.... Iti spune eu cum a stat treaba....Kinetoterapia te-a tinut pe linia de plutire dar din pacate ai stricat totul cu fizioterapia.

Cativa cetateni cu probleme:

http://www.romedic.r...ns-urgent-30635

Edited by Clovis, 27 August 2016 - 16:25.


#2331
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007
Dar unde am spus eu ca am facut fizio/kineto la greu?. Astea le-am facut doar in 2010 cand am avut episodul de blocaj si am si descoperit ca am HD.
De atunci am mers  la Techirghiol doar la baile reci de namol. Pe linia de plutire m-au tinut exclusiv mamolul si lacul! Din pacate lenea si lipsa de timp m-au tinut departe de orice alta terapie care m-ar fi putut ajuta. Inclusiv fizioterapia care in 2010 m-a ajutat sa ma repun e picioare.


Cat despre link...tare funny..prin analogie si laserul este foarte periculos...doar ca tot cu el se fac cateva operatii extraordinare! Respectivele aparate medicale cu ultrasunete cu siguranta sunt concepute in asa fel incat sa ajute nu sa distruga.
Cat depre terapia cu curenti numai tampenii scrise acolo.Dar normal ca fiecare este liber sa bata campii cat doreste indiferent ce prostii debiteaza, democratia internetului permite toate formele de exprimarePosted Image

Edited by Akaiu07, 27 August 2016 - 18:08.


#2332
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Akaiu07, on 27 august 2016 - 17:44, said:

Dar unde am spus eu ca am facut fizio/kineto la greu?. Astea le-am facut doar in 2010 cand am avut episodul de blocaj si am si descoperit ca am HD.
De atunci am mers  la Techirghiol doar la baile reci de namol. Pe linia de plutire m-au tinut exclusiv mamolul si lacul! Din pacate lenea si lipsa de timp m-au tinut departe de orice alta terapie care m-ar fi putut ajuta. Inclusiv fizioterapia care in 2010 m-a ajutat sa ma repun e picioare.


Cat despre link...tare funny..prin analogie si laserul este foarte periculos...doar ca tot cu el se fac cateva operatii extraordinare! Respectivele aparate medicale cu ultrasunete cu siguranta sunt concepute in asa fel incat sa ajute nu sa distruga.
Cat depre terapia cu curenti numai tampenii scrise acolo.Dar normal ca fiecare este liber sa bata campii cat doreste indiferent ce prostii debiteaza, democratia internetului permite toate formele de exprimarePosted Image
Pai tu ai spus ca ai coloana varza nu eu......Daca tu crezi ca ce ai facut ti-a facut  bine...e Ok fiecare trebuie sa creada in ceva.....Eu nu am incredere oarba in medici, medicamente, procedee medicale  asa cum ai tu.....Ca pe internet se abereaza la greu ..sunt de acord cu tine.
Link-ul a fost primul gasit...iti dai seama ca e pus cu titlu de informare.....pe cine il intereseaza problema studiaza, cauta, cerceteaza nu ia de bun tot ce se aude prin targ. Eu unul nu am incredere in astfel de proceduri....si ma feresc de ele ....Stiu prea multe persoane care au ajuns mai rau in urma unor asemenea proceduri....

 Akaiu07, on 26 august 2016 - 21:04, said:


Cum optiunile clasice (fizio si kineto) nu ma pot ajuta decat in mica masura trebuie sa merg si pe alte variante.
Incearca inotul...cateva ore /saptamana la bazin (piscina acoperita) poate face minuni....
Eu din pacate nu stiu sa inot deci "tratamentul" asta nu-l pot aplica.....

#2333
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007
Fizio si kineto sunt tratamentele  care si-au dovedit eficacitatea de zeci de ani.Daca ultrasunetele si "electrostimularea" ar fi fost daunatoare poti fi siguri ca de mult ar fi disparut din aria tratamentelor. FDA-ul le-ar fi ras de pe orice lista de teraipe.Americanii nu prea se joaca cu astea.

Nici eu nu am incredere oarba, dar sunt capabil sa filtrez informatiile oferite de medicina clasica.Si cum am facut destula scoala la viata mea fara sa trec prin ea ca rata prin apa pot intelege beneficiile aduse medicinei de un laser, niste ultrasunete sau diferite forme ale curentului electric. Cat despre medicamente sunt un mare dusman al lor:)
Coloana imi este varza din cauza indolentei de care am dat dovada in acesti 6ani de cand am HD. M-am multumit ca namolul si lacul m-au tinut  fara dureri si nu am avut grija sa mai fac si altceva...macar o tura de fizio pe an si gimnastica/kineto in mod regulat. De aici musculatura spatelui slaba+ statul in scaun cu orele...asa ca timpul a lucrat fara mila asupra coloanei.

De cate ori am avut ocazia sa inot am tras la greu.Dar din pacate 2 sapt la terchirghiol sunt foarte putine. De acum incolo nu voi avea inctoro si va trebui sa sa-mi fac timp si sa merg la un bazin.Macar de 2 ori pe sapt cate o ora.Urgenta maxima este sa vad daca se mai poate face ceva sa obtin o minima rehidratare a discurilor.

Edited by Akaiu07, 27 August 2016 - 20:11.


#2334
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 Clovis, on 27 august 2016 - 19:29, said:

Eu din pacate nu stiu sa inot deci "tratamentul" asta nu-l pot aplica.....
Frate, e asa de usor....

#2335
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Akaiu07, on 27 august 2016 - 20:07, said:

Fizio si kineto sunt tratamentele  care si-au dovedit eficacitatea de zeci de ani.Daca ultrasunetele si "electrostimularea" ar fi fost daunatoare poti fi siguri ca de mult ar fi disparut din aria tratamentelor. FDA-ul le-ar fi ras de pe orice lista de teraipe.Americanii nu prea se joaca cu astea.


Teoretic ai perfecta dreptate.....Dar nu uita ca prin anii 50 existau cosmetice radioactive, pasta de dinti radioactiva , etc.....toate la moda si perfect sanatoase ..din moment ce erau pe piata...si aprobate de medici competenti....
http://www.descopera...adioactivitatii

 Akaiu07, on 27 august 2016 - 20:07, said:


De acum incolo nu voi avea inctoro si va trebui sa sa-mi fac timp si sa merg la un bazin.Macar de 2 ori pe sapt cate o ora.Urgenta maxima este sa vad daca se mai poate face ceva sa obtin o minima rehidratare a discurilor.
.....si apa multa.....bea foarte multa apa......

#2336
Kuman

Kuman

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,126
  • Înscris: 14.08.2016

 Clovis, on 28 august 2016 - 07:00, said:

Teoretic ai perfecta dreptate.....Dar nu uita ca prin anii 50 existau cosmetice radioactive, pasta de dinti radioactiva , etc.....toate la moda si perfect sanatoase ..din moment ce erau pe piata...si aprobate de medici competenti....
http://www.descopera...adioactivitatii


.....si apa multa.....bea foarte multa apa......
Din considerentul ca apa rehidratează discurile, nu?

#2337
Akaiu07

Akaiu07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 02.12.2007
Poti sa bei zeci de litri de apa pe zi....rehidratarea discurilor tine de alti factori. Chiar as putea fi considerat un "mare betivan"  daca s-ar lua in considerare volumul de apa consumat in 24hPosted Image

Faptul ca de-a lungul istoriei au existat erori nu neaga nimeni. Dar cand au fost descoperite imediat s-au luat masuri mai ales in zona medicala. Medicamentele sau tratamentele cu reperscusiuni negative mai mai decat beneficiiile aduse au fost retrase/anulate imediat. Faptul ca fizioterapia se practica de atatia ani si nu a fost retrasa insemana ca benificiile aduse sanatatii sunt pozitive si in niciun caz negative! Sau ca nu zici ca sunt prea categoric, efectele pozitive ale fizioterapiei sunt net superioare unora care s-ar putea considera negativePosted Image

Edited by Akaiu07, 28 August 2016 - 22:13.


#2338
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 RhadooR, on 19 august 2016 - 17:22, said:

Și uite ca nu am scapat de operatie...asa ca ieri m-am internat în spital, iar azi am fost operat de către domnul doctor Dancescu!. Durerea mi-a dispărut complet, ma doare doar operatia, este normal, în rest nimic. Nu am avut nicio problema după anestezie, totul a decurs ok, mâine am sa ma dau jos din pat! Cam asta ar fi de spus. Nota 10 pentru domnul Dancescu, eu îl recomand cu încredere!
pana la urma te-ai operat ???? pai initial intelesesem ca doctorul te trimisese la recuperare , NU ???
CE L-A DETERMINAT SA TE OPEREZE , erai de operat sau nu ???

Edited by MembruAnonim, 29 August 2016 - 08:46.


#2339
maxtron_69

maxtron_69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,534
  • Înscris: 18.08.2010

 Clovis, on 24 august 2016 - 19:45, said:

Parerea mea e sa uiti de tratamentele de la Techirghiol pentru toata viata.....
Ce aiureala de post... ori spui de ce ori nu postezi aiureli din astea.

 Akaiu07, on 25 august 2016 - 11:52, said:

am fost la un consult la Dr.Cristescu. Consultatia a durat pana in 5min si doctorul mi-a spus sec ca nu se ia in discutie niciun fel de operatie. Ca nu este cazul.Punct.
O consultatie serioasa nu poate dura doar 5 min, indiferent cum am privi lucrurile.
Inteleg ca s-a uitat doar pe concluziile RMN si nu pe film in sine.
In nici un caz nu poate fi ceva acceptabil sau de apreciat.
Sper ca vom incerca cumva sa transmitem medicilor ca trebuie sa nu mai fie niste zei ocupati si sa isi faca programul in asa fel incat sa se poata ocupa de pacienti cum trebuie.

#2340
M_Rodi

M_Rodi

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.09.2016

 RhadooR, on 19 august 2016 - 17:22, said:

Și uite ca nu am scapat de operatie...asa ca ieri m-am internat în spital, iar azi am fost operat de către domnul doctor Dancescu!. Durerea mi-a dispărut complet, ma doare doar operatia, este normal, în rest nimic. Nu am avut nicio problema după anestezie, totul a decurs ok, mâine am sa ma dau jos din pat! Cam asta ar fi de spus. Nota 10 pentru domnul Dancescu, eu îl recomand cu încredere!

 RhadooR, on 19 august 2016 - 17:22, said:

Și uite ca nu am scapat de operatie...asa ca ieri m-am internat în spital, iar azi am fost operat de către domnul doctor Dancescu!. Durerea mi-a dispărut complet, ma doare doar operatia, este normal, în rest nimic. Nu am avut nicio problema după anestezie, totul a decurs ok, mâine am sa ma dau jos din pat! Cam asta ar fi de spus. Nota 10 pentru domnul Dancescu, eu îl recomand cu încredere!

RhadooR.. poți să îmi spui în ce spital te- ai operat la Dr.Dancescu? Informații despre costuri..dacă se poate? Mulțumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate