Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Nucul: plantare si intretinere - topic dedicat
Last Updated: Nov 17 2023 14:27, Started by
dannielghi
, Jan 06 2009 10:13
·
24
#4897
Posted 07 October 2015 - 17:47
207, on 07 octombrie 2015 - 14:45, said:
Multumesc pentru sfaturi. Am luat legatura cu cei de la Valcea si mi-au spus ca n-au nici un nuc iar restul puietilor (cires, piersic, etc) ar fi deja vanduti pe urmatorii 10 ani. Nu stiu cat de reala e treaba dar nici n-am mai insistat. Alti vanzatori de incredere, imi puteti recomanda? E plin netul de "oferte". Eu sunt fanul soiului Jupanesti din cauza fructului in sine dar calitatea copacilor produsi la Valcea este net inferioara celor din Franta. La peste 400 buc cumparate de la Valcea am avut o rata de prindere de cca 75% iar la cei din Franta de peste 99%. Mai mult, un Fernor de 2 ani are mai multe nuci decat un Jupanesti in anul 4 |
#4898
Posted 07 October 2015 - 18:57
207, on 07 octombrie 2015 - 14:45, said:
Alti vanzatori de incredere, imi puteti recomanda? E plin netul de "oferte". Vad ca Pepinierele Roman au in oferta si nuc, toata lumea vorbeste bine de respectivul furnizor, nucii sunt si foarte ieftini... http://pepinierele-r...fructiferi/nuc/ Edited by claudia313, 07 October 2015 - 19:03. |
#4899
Posted 07 October 2015 - 19:54
sant nuci din nuca adica hibrizi si aproape sigur nici macar maicasa nu a fost sibisel 44, mai bine pui in pamant nuci de calitate si astepti decat sa cumperi asa ceva ,
|
#4900
Posted 07 October 2015 - 20:43
raul-sj, on 05 octombrie 2015 - 17:29, said:
Mi-a parvenit in urma cu cateva zile un lot de nuci ca mostra din soiurile de baza din Rep. Moldova : Cazacu, Costiujeni, Schinoasa, Chisinau si inca vreo doua , dar acuma nu imi vine in minte care. Lotul a fost cules de catre un amic de-al meu care a mers expres sa vada ce se intampla pe acolo; a facut vizita la o pepiniera mare si renumita de acolo, iar fructele au fost luate dintr-o livada de 15 ani care se intinde pe 70 ha........... Dvs trebuie sa luati legatura cu cineva implicat in comertul mare cu miez si o sa vedeti ce va va spune despre calibru. nimeni nu vrea miez mare, toti vor miez mic: e paradoxal. Va imaginati ce inseamna sa spui despre o nuca: ''gustul nu este impresionant''. Gustul?? Care gust? cel resimtit de Dvs? si daca acest gust mie si altor consumatori ne place? Dar haideti sa vb despre altceva, intrebati pe cineva implicat in comertul mare cu miez daca gustul miezului de nuca, in functie de soi, are vreo relevanta, va garantez ca va va spune ca e irelevant acest aspect. Gustul are importanta doar pentru nuci plantati cateva bucati in curte, in care caz eu plantez Ovata, Pescianski care - la al meu gust - sunt foarte bune. In fapt, comentariul Dvs nu este altceva decat un foarte subtil atac in adresa acestor soiuri. Cred ca toti au inteles asta. O mica replica si dlui inginer Kiss in privinta acelei livezi problematice. D-le Kiss, sunteti foarte suparat pe furnizorul de material saditor si prestatorul de servicii care i-au ingropat livada omului dar ati omis sa mentionati ca ''proprietarul terenului'' a ramas doar proprietar de teren pentru ca a uitat sa mai umble si cu sapa pe langa pomii sai si in jurul lor pe o raza de macar 2 m, iar acea stare de imburuienire multianuala ma face sa cred ca de fapt livada a fost abandonata din start. Nu as cauta pricini in alta parte. In alta ordine de idei, am fost de curand la o conferinta pe nucicultura in vestul Ucrainei la care am fost invitat sa vorbesc despre soiurile moldovenesti si am avut si un stand cu expunere de mostre de nuci din aceste soiuri cu degustare de miez si va asigur ca toata lumea a fost foarte impresionata. Ucrainenii lanseaza acum un program amplu de infiintare a livezilor de nuc iar prioritar vor planta material saditor din Moldova (au renuntat la soiurile franceze dupa ce le-au inghetat cateva sute de hectare in mai multe regiuni), avand in vedere ca nici ei nu au pepiniere serioase de nuci altoiti. La export, nucii altoiti de la pepinierele moldovenesti vor pleca acum in special in Ucraina unde genereaza ceva mai mult interes decat la fratii din Romania. (si pana acum se exportau acolo, dar livrarile vor creste exponential din aceasta toamna). Edited by pepinieravoinesti, 07 October 2015 - 20:46. |
#4901
Posted 07 October 2015 - 21:52
sibisel44, on 07 octombrie 2015 - 19:54, said:
sant nuci din nuca adica hibrizi si aproape sigur nici macar maicasa nu a fost sibisel 44, mai bine pui in pamant nuci de calitate si astepti decat sa cumperi asa ceva , Mi se pareau prea ieftini avand in vedere ce preturi vehiculati voi, ma mir ca nu specifica ca e nuc selectionat sau ce-o fi, nu altoit! |
#4902
Posted 07 October 2015 - 22:04
Ce vina are fermierul roman ca Republica Moldova e in relatii mai bune si are legislatie mai relaxata la vama cu Ucraina decat cu Romania? E gresit sa zici ca nucii vostri nu prezinta interes pentru noi cand noi de fapt n-avem surse de incredere de unde sa-i cumparam, eu te invit sa vii cu nuci aici si vei vedea ca ii vinzi ca painea calda
|
#4903
Posted 09 October 2015 - 13:25
pepinieravoinesti, on 07 octombrie 2015 - 20:43, said:
Dvs trebuie sa luati legatura cu cineva implicat in comertul mare cu miez si o sa vedeti ce va va spune despre calibru. nimeni nu vrea miez mare, toti vor miez mic: e paradoxal. Va imaginati ce inseamna sa spui despre o nuca: ''gustul nu este impresionant''. Gustul?? Care gust? cel resimtit de Dvs? si daca acest gust mie si altor consumatori ne place? Dar haideti sa vb despre altceva, intrebati pe cineva implicat in comertul mare cu miez daca gustul miezului de nuca, in functie de soi, are vreo relevanta, va garantez ca va va spune ca e irelevant acest aspect. Gustul are importanta doar pentru nuci plantati cateva bucati in curte, in care caz eu plantez Ovata, Pescianski care - la al meu gust - sunt foarte bune. In fapt, comentariul Dvs nu este altceva decat un foarte subtil atac in adresa acestor soiuri. Cred ca toti au inteles asta. O mica replica si dlui inginer Kiss in privinta acelei livezi problematice. D-le Kiss, sunteti foarte suparat pe furnizorul de material saditor si prestatorul de servicii care i-au ingropat livada omului dar ati omis sa mentionati ca ''proprietarul terenului'' a ramas doar proprietar de teren pentru ca a uitat sa mai umble si cu sapa pe langa pomii sai si in jurul lor pe o raza de macar 2 m, iar acea stare de imburuienire multianuala ma face sa cred ca de fapt livada a fost abandonata din start. Nu as cauta pricini in alta parte. In alta ordine de idei, am fost de curand la o conferinta pe nucicultura in vestul Ucrainei la care am fost invitat sa vorbesc despre soiurile moldovenesti si am avut si un stand cu expunere de mostre de nuci din aceste soiuri cu degustare de miez si va asigur ca toata lumea a fost foarte impresionata. Ucrainenii lanseaza acum un program amplu de infiintare a livezilor de nuc iar prioritar vor planta material saditor din Moldova (au renuntat la soiurile franceze dupa ce le-au inghetat cateva sute de hectare in mai multe regiuni), avand in vedere ca nici ei nu au pepiniere serioase de nuci altoiti. La export, nucii altoiti de la pepinierele moldovenesti vor pleca acum in special in Ucraina unde genereaza ceva mai mult interes decat la fratii din Romania. (si pana acum se exportau acolo, dar livrarile vor creste exponential din aceasta toamna). Nu am gustat doar eu acele nuci, ci mai multe persoane; acuma nu vreau sa se inteleaga ca sunt rele , ci acceptabile. Dar la noi sunt soiuri mai mari si mai gustoase. Cand ve-ti vrea sa gustati ceva deosebit va invit la mine. Aparent gustul nu conteaza , dar eu va spun ca si client , nu ca si producator, ca gustul intotdeauna conteaza; de altfel este o cerinta obligatorie pentru nucile in coaja sau pentru samburii ambalati. Este adevarat ca trebuie sa fii un fin degustator ca sa-ti dai seama de diferente. Cat despre marime eu nu stiu ce sa va mai zic, dar sunt sigur ca comentariul dv. nu este fondat; dati-mi un argument pentru care un procesator sau un comerciant ar dori samburi mici. Asa, ca exemplificare, va pun cateva poze cu selectiile pe care le am in observatie; am si facut o poza comparativa cu nucile pe care le-am primit din Rep. Moldova; Sa tine-ti cont ca fructele selectiilor puse in poze sunt de anul trecut, deci sunt uscate, poate prea uscate (Dl. Kiss mi-a spus ca in podul casei nu se pastreaza bine si se altereaza, pierzandu-si din continut si din calitatile organoleptice). Deocamdata din poze se va putea observa doar calibrul si greutatea acestor fructe; urmeaza sa mai dau detalii despre alte caracteristici ale fructelor sau pomilor: PS: sa se tina cont si de faptul ca am folosit un cantar cu diviziunea de 5 grame, prin urmare greutatea celor 10 fructe este minimul aratat in poza. Attached FilesEdited by raul-sj, 09 October 2015 - 13:30. |
#4904
Posted 09 October 2015 - 13:48
Ca si client nu ai posibilitatea sa gusti nuca, te uiti pe raft la punga de nuci si daca iti place ce vezi le cumperi. Gustul poate nu va fi ca al nucilor din Romania, dar francezul si pe unde mai ajung ambalate nucile alea nu stie diferenta. Adica daca ii dai aluia din UK o rosie de-a noastra o sa zica ca nu-i rosie, caci pentru el rosia e aia cu gust fad cu care a crescut si din care a mancat toata viata.
Iar ca producator (daca ambaland niste nuci te poti numi asa) te intereseaza sa vinzi cat mai mult, iar aspectul e primul criteriu. Uitati, pana si romanii au ajuns sa cumpere produse mai slabe la gust din piete, aduse din China sau Ungaria, pe simplul motiv ca arata mai bine. Rosiile sunt mai mari, morcovii sunt mai curati, merele sunt fara pete, etc., si toate astea desi noi stim ca rosia aia mica si deformata de la taran din gradina are gust mult mai bun. Putem concluziona ca gustul nucilor conteaza in proportie prea mica ca sa iei decizii economice pe baza asta? |
#4905
Posted 10 October 2015 - 11:11
"..ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculţi; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva...."..inca un LIKE
Edited by claudia313, 10 October 2015 - 16:02.
|
#4906
Posted 10 October 2015 - 18:30
Clauditza, bobocule, pacat ca nu ai si buton de dislike..ca sa nu mai postez inutil.
Trebuie sa-ti cer tie permisiunea "vorbelor mele"!!??...hmmm |
|
#4907
Posted 10 October 2015 - 20:45
ghedanro, on 10 octombrie 2015 - 18:30, said:
Clauditza, bobocule [...] Trebuie sa-ti cer tie permisiunea "vorbelor mele"!!??...hmmm Ai o zi pauza de la scris ca sa afli! 2 puncte, 1 zi |
#4908
Posted 10 October 2015 - 22:20
Salutare , ce as putea sa plantez in luna octombrie / noiembrie ?!
|
#4910
Posted 10 October 2015 - 22:38
#4911
Posted 10 October 2015 - 22:41
De toate, doar ca trebuie sa le plantezi pe topicul potrivit!
|
|
#4912
Posted 10 October 2015 - 22:45
#4913
Posted 12 October 2015 - 07:27
Preturi pentru nuci cat oul de prepelita din Germania :
[ http://s7.postimg.org/u3wh3qp1n/12165672_903385879756507_1607173955_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://s23.postimg.org/9eavi5b9n/12166768_903385876423174_1920295150_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#4914
Posted 12 October 2015 - 08:35
Nu-i concludent ca dati preturi din strainataturi. La Auchan is14 lei.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users