Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 

Nucul: plantare si intretinere - topic dedicat

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
6824 replies to this topic

#4447
petronelagrapa

petronelagrapa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 06.05.2015

View Postgaby76, on 26 mai 2015 - 12:55, said:

De plantat poti sa-i plantezi si la sfarsitul lui noiembrie si chiar in decembrie daca pamantul nu e inghetat,dar mai intai trebuie sa  te asiguri ca gasesti nuci atunci,de obicei se comanda cu un sezon inainte ,daca astepti sa faci comanda in toamna e posibil sa nu mai gasesti ....mult succes!
multumesc,am de gand sa comand de la N kiktenko,binenteles sa merg la el in Moldova,sper ca are,eu am doar 1 ha,dar pt mine si fam mea e destul,deocamdata,ca avem si servici si 2 copii

#4448
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
@iustinica:

Apreciam intervenția Dvs. dacă era on-topic ori dacă era ancorată în realitate.
Pe subiectul acesta se discută despre nuci, nicidecum despre corectitudinea ori părtinirea de care dau eu dovadă.

Nu am nimic împotrivă dacă considerați acest mesaj ca fiind unul măcar în spiritul regulamentului, că în litera lui nu-i cu siguranță:

Attached File  Screen Shot 05-27-15 at 07.57 AM.jpg   58.76K   79 downloads

Este alegerea domniei voastre să îl consideraţi a fi OK, mie nu îmi pare deloc.
La fel cum nu mi-a părut deloc OK nici discuţia de aseară, discuție pe care desigur o știți, altminteri nu v-ați fi aruncat în a face afirmații fără a fi în cunoștință de cauză...

Cu respect, vă rog să continuați această discuție în PM, dacă considerați că merită.
Voi șterge ambele mesaje, (acesta și mesajul Dvs.) după ce îl veți citi, fiindcă cei care vor a citi despre nuci, nu sunt interesați de discuții sterile...

Edited by scaiba, 27 May 2015 - 10:11.


#4449
suiramlmc

suiramlmc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 20.01.2015

View Postpetronelagrapa, on 27 mai 2015 - 09:59, said:

multumesc,am de gand sa comand de la N kiktenko,binenteles sa merg la el in Moldova,sper ca are,eu am doar 1 ha,dar pt mine si fam mea e destul,deocamdata,ca avem si servici si 2 copii
Buna ziua,
eu as vrea sa stiu cum ii aduceti din Republica Moldova pentru ca eu am vb cu Kiktenko si este imposibil sa-i treceti la vama singura solutie este tanti Bagu.
daca aveti o alta solutie as fi interesat si eu
Numai bine§

#4450
petronelagrapa

petronelagrapa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 06.05.2015

View Postsuiramlmc, on 27 mai 2015 - 10:23, said:

Buna ziua,
eu as vrea sa stiu cum ii aduceti din Republica Moldova pentru ca eu am vb cu Kiktenko si este imposibil sa-i treceti la vama singura solutie este tanti Bagu.
daca aveti o alta solutie as fi interesat si eu
Numai bine§
ne descurcam la vama,vedem noi,cumva

#4451
vasile59

vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,607
  • Înscris: 23.09.2009
Daca sunteti prieteni cu userii de aici va rog nu-i lasati in ceatza

#4452
raul-sj

raul-sj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 03.12.2014
Am citit ultimele postari si observ o risipa de energie intelectuala si timp pretios din partea tuturor. Conflictele apar usor, taberele sunt deja formate, iar concurenta constructiva de idei nu exista.

Toate acestea se intampla din proasta functionare a societatii noastre romanesti , care nu functioneaza deloc normal si nu genereaza normalitate ci genereaza distrugere si divergenta.
Problema de fond este aceea ca subiectul productiei horticole , in special, a productiei nucilor , in particular, este prost inteleasa de marea majoritate a celor interesati de subiect.
Toata lumea porneste de la o realitate actuala  a pietei, adica aceea a cererii destul de mari a acestui produs (nuca si produsele derivate), insa marea majoritate gresesc amarnic in strategie. Aproape toti cred ca la agricultura (la fel ca la politica si fotbal) se pricepe toata lumea; mai mult, desi nu sunt tehnologi horticultori si te-ai astepta ca aici sa o dea in bara, gresesc mai mult cand vine vorba de economia problemei. Se fac calcule lapidare, cauta sa faca economie acolo unde nu trebuie si mai ales cred ca randamentul economic al productiei nucicole este atat de mare incat este loc suficient pentru toata lumea si e loc si de greseli.

Tin sa va anunt ca din punct de vedere economic , randamentul economic in horticultura este unul relativ mic (in comparatie cu alte domenii ale productiei industriale spre ex., nemaivorbind de servicii sau comert), bucurandute de multe ori sa ai 30-50% rata a profitului dupa un ciclu economic de 1 an. In schimb riscurile sunt imense, unele dintre ele necontrolabile (ex. accidentele climatice); haideti sa va dau un exemplu din perioada aceasta: se stie ca la Halmeu este patria capsunilor; in urma cu doua saptamani toata lumea era optimista si preturile bune, atata timp cat nu iesea din Halmeu mai mult de 4 t de fructe. Saptamana trecuta s-a incalzit vremea foarte tare, cu temperaturi de vara, toate fructele s-au copt fortat si cantitatile culese au fost enorme, iar prin specula comerciantilor si lipsa de organizare a producatorilor s-a ajuns la un pret de vanzare din ferma sub pretul de productie (probabil multi nici nu si-au dat seama de asta).
Probabil ca grindina si ploile abundente le-a curmat suferinta sau ignoranta.
Tin sa precizez ca sunt cultivator de capsuni si cunosc problematica de aproape si iau masurile de rigoare, astfel ca la ora actuala eu vand la export in Austria si in unele magazine specializate din tara la pret mai mare decat se vinde in pietele cu amanuntul din orasele patriei; si asta este posibil doar in conditiile unei tehnologii care scoate produse de calitate.

Situatia este similara si in cazul nucului; toata lumea se preocupa de tehnologie si sunt sigur ca rateaza la partea economica a problemei. Legatura dintre tehnologie si economia problemei este indiscutabila, in sensul ca exista tehnologii ale cultivarii nucului care genereaza rentabilitae si randament economic, iar altele genereaza ineficienta.

Am observat ca existenta pe forum a cel putin doua tabere: una a culturii intensive cu soiuri straine , si alta a culturii clasice cu soiuri romanesti sau moldovenesti. Cele doua tabere au adepti destui si de o parte si de alta . Se dueleaza puternic in interjectii si alte asemenea, dar nu in argumente. Va spun eu ca nimeni nu castiga nimic din asta.
Cel mai bine ar fi ca fiecare sa se decida in care tabara se situeaza si sa mearga pana la capat pe un singur drum fara a fi influentat de sagetile trimise din tabara adversa. pe forum sa se laude fiecare cu realizarile si sa ridice in discutie probleme rezolvate inteligent si  sa scoata in evidenta atuurile optiunii pe care au ales-o. Astfel noii veniti ar putea decide argumentat ce sa aleaga.

Si mai sugerez ceva celor care se decid sa investeasca in nuc; tehnologia pe care o aleg este foarte importanta pentru eventualul lor profit din viitor, astfel ca ea trebuie respectata 100% si nu 99%. Astfel va sugerez sa incheiati si un contract ferm de consultanta cu cei care va furnizeaza informatiile astfel incat sa aveti pe cine sa ,, intrebati '' in caz ca strategia aleasa a fost una gresita. Sa aveti in vedere sa va asigure 100% din informatii. Asta ar genera mult mai multa responsabilitate reciproca.

Astea fiind spuse , eu astept acea concurenta constructiva de idei, sa ma pot decide si eu argumentat incotro sa ma indrept.

#4453
petronelagrapa

petronelagrapa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 06.05.2015

View Postvasile59, on 27 mai 2015 - 14:56, said:

Daca sunteti prieteni cu userii de aici va rog nu-i lasati in ceatza
chiar nu stiu deocamdata,dar nu cred ca toti care au plantat nuci din moldova i-au cumparat de la d-na Bargu sau de la Horty Prod ,cred ca se poate si la vama,intre timp o sa ma interesez si daca mai vrea cineva sa mearga la d-l kiktenko ar fi bine sa mergem mai multi(care e interesat binenteles),de ex  de la Bacau pana acolo faci cam 3 ore cu masina ,deci nu e ft departe

#4454
zozo36

zozo36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 24.10.2013

View Postpetronelagrapa, on 26 mai 2015 - 11:51, said:

credeti ca voi avea timp anul acesta sa plantez nuci(inclusiv pregatirea terenului) daca este deja plantat porumb? adica dupa recoltarea porumbului,am timp sa le fac pe toate? dati-mi un sfat
am 1 ha de teren si vreau sa pun si gard,e in camp deschis si nu vreau sa risc
pt zozo: puteti sa-mi aratati niste poze cu nucii dvs? vreau sa plantez acelasi soi(pischianschii) cu polenizatorii lui,as vrea chiar sa ajung in livada dvs in aceasta vara( daca se poate vedea binenteles)
pt vibeo: faceti analize si studiul pedologic si la Bacau? daca da,spuneti-mi un pret pe PM.
in rest cum stati cu lucrarile prin livada,a inceput caldura,la Bacau nu a plouat de cel putin 2 sapt deloc
bafta multa tuturor!
Buna ziua.O sa pun si niste poze ,numai sa se redreseze putin timpul ca bate vintul puternic aici la mine.In privinta soiurilor va recomand Pescianscki ,Cazacu,Costiujeni si Chisinau.Daca doriti sa veniti sa vedeti livada imi lasati un nr de tel intr un mesaj si in functie de timpul liber stabilim o data comuna.

#4455
petronelagrapa

petronelagrapa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 06.05.2015

View Postzozo36, on 28 mai 2015 - 16:08, said:

Buna ziua.O sa pun si niste poze ,numai sa se redreseze putin timpul ca bate vintul puternic aici la mine.In privinta soiurilor va recomand Pescianscki ,Cazacu,Costiujeni si Chisinau.Daca doriti sa veniti sa vedeti livada imi lasati un nr de tel intr un mesaj si in functie de timpul liber stabilim o data comuna.
da,stiu ca bate vantul tare,si la noi la Bacau,nr meu de tel 0746664416,mult spor in continuare,as vrea intr-o duminica daca se poate dar discutam,lasati-mi si dvs nr de tel(nu stiu sa dau pm)

#4456
zozo36

zozo36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 24.10.2013
[]Attached File  DSC04123.JPG   200.14K   129 downloadsAttached File  DSC04124.JPG   187.14K   127 downloadsAttached File  DSC04126.JPG   243.95K   123 downloadsAttached File  DSC04128.JPG   450.92K   128 downloadsAttached File  DSC04135.JPG   415.21K   122 downloadsAttached File  DSC04154.JPG   232.45K   120 downloadsAttached File  DSC04161.JPG   202.84K   121 downloads Primele 2 poze sint Cazacu anul3 ,poza 3 si 4 si 5piscianschi anul 2, poza 6 chisinau anul 2 , poza 7 si 8 nuci anul 1 cumparati de la Costel Hortyprod foarte slabi si ultima poza de jos Costiujeni anul 2

Attached Files


Edited by zozo36, 30 May 2015 - 08:58.


#4457
ionmarinn

ionmarinn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 18.09.2007
0733934394 vreau si eu sa vad livada

#4458
VLMG

VLMG

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 16.03.2009
O poza dintre nuci

[IMG][/IMG]

#4459
zozo36

zozo36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 24.10.2013
La Domnul Kiktenko este bine de mers pt  a vedea pe viu toate soiurile moldovenesti,eu am fost insa ceea ce nu mi a placut ca a vb mai mult in ruseste ,si pt noi romanii e deranjant ca nu intelegem o boaba,plus ca la sfirsit cind se fac contractele de cumparare are pt fiecare client alt pret ,in functie de nationalitate ,masina cu care mergi acolo etc,deci nu are un pret pt toata lumea asa cum sintem noi obisnuiti adica pret de catalog,plus ca la vama e riscant ,asa ca eu desi am vb la pepiniera Voinesti si mi daduse un pret de 7 euro pe nuc ,am apelat in ultima instanta la Hortyprod care mi a dat nucii care lasa de dorit .Eu nu descurajez pe nimeni ,insa trebuie mare grija de unde procurati puietii,alfel va chinuiti inutil cu plantarea si alte lucrari si vezi ca nucii nu te ajuta deloc.Recomand nucii de la Kiktenko pt ca am vazut ca el nu stropeste cu nimic si nucii sint cu adevarat Spartani .Eu am facut o pasiune din soiurile astea moldovenesti din care imi lipsesc Corjeuti,kogalniceanu si Falesti,dar se poate lua in considerare si soiurile unguresti care dupa mine sint foarte bune.Pina nu plantezi si nu vezi pe pielea ta diferenta intre soiuri,nu poti vorbi.Pescianschi nu se dezvolta in ritmul soiului Cazacu si  trebuie formata coroana alfel,pleaca mai de jos etc.Dupa aia mai e o problema cum ii asezi in livada si ce polenizatori pui intre ei.Mult studiu si pina la urma tot din greselile personale inveti mai mult.Cartile vechi te invata ca la formarea coroanei trebuie sa i orbesti mugurul principal si sa i lasi mugurul secundar asfel incit unghiul de formare sa fie mai mare.Eu am facut asta la nucii mei si va spun ca e o greseala mare.Tot cu vor ei pleaca in unghi si apoi ce te faci daca intre timp da un inghet ca in primavara asta?De aia va spun ca in afara de ciupit ramurile pina la inaltimea de 50 cm si de ciupit virful in august 3 ani nu ai ce umbla in pom.

#4460
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006
Ce îngrășământ foliar folosiți?
Eu anul acesta le-am dat la rădăcina doar complex NPK in primăvara si azot undeva la sfârșit de aprilie.

#4461
yany_82

yany_82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 12.07.2012
Pt zozo36 ... Pepiniera Voinesti ți-a trimis prin Hortyprod? La prețul de 7 euro sau....?

#4462
zozo36

zozo36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 24.10.2013
Pepiniera Voinesti imi vindea material saditor la 7 euro dar trebuia sa ma duc dupa el.Am luat de la Costel material care habar nu am ce soiuri sint,teapa totala cu 10 euro bucata.

#4463
yany_82

yany_82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 12.07.2012
Am vrut sa cumpăr si eu acum 2 ani de la el....bine ca nu am luat...

#4464
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006
Eu am luat de la Pepiniera Voinesti, prin Ion Alexandru, 10buc de cazacu de anul 1, la 45lei +TVA. Au fost la înălțimea de 15-20cm, dar vad ca s-au dezvoltat binișor.
Vreau sa mai iau si in toamnă dar inca nu știe ce soiuri are disponibile.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate