Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Repartitoare costuri, calorimetre, contoare energie termica

- - - - -
  • Please log in to reply
1786 replies to this topic

#793
davidk

davidk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 22.01.2007
Care e formula dupa care se calculeaza acele marimi afisate, adimensionale?
Adica, acel f(Ths,Trs) unde Ths=temp. calorifer, iar Trs=temp. aer

#794
[ Freedom Phantom ] Sorcerer22

[ Freedom Phantom ] Sorcerer22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.07.2006
Sal, mi-am montat repartitoare, si m-am uitat si eu la el asa putin.
E frumos, e alb  :D

Nu stiu in schimb ce i-am facut ca inainte afisa "4" la consum, iar acum afiseaza "0".
L-am resetat sau ce i-am facut ?

Apare "4sm" pe undeva prin meniu pe acolo, dar de vreo 2 zile asta nu mai inregistreaza nimic, e tot la "0"  :lol:
Poate cineva sa ma lamureasca care e faza, si dc e vreo problema ?
Cum il readuc pe linia de plutire ?

#795
Scumpicuta

Scumpicuta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 559
  • Înscris: 27.10.2007
Am dat si eu de acest topic cu repartitoare si vreau sa intreb pe cei ce stiu daca exista un soft pentru citirea datelor din repartitoare.
Probabil ca merge conectat laptopul cu interfata infrared, dar cu ce soft nu stiu...

Ar fi interesant de gasit un programel care sa modifice datele...

#796
vlad_99

vlad_99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 04.06.2005
Anul trecut m-am mutat dintr-un apartament "necontorizat" in unul contorizat.
Daca in fostul apartament( in care caldura era platita la comun) aveam caldura la discretie(desi geamurile si izolatia nu erau tocmai in regula), caloriferele erau mereu fierbinti si la costuri decente in noul apartament situatia se prezinta astfel:
toate geamurile spre exterior schimbate, termoizolat si un perete mai expus, deci pierderi minime; caloriferele le dadeam aproape de maxim pentru ca asa eram obisnuit - sa le simt fierbinti. Dupa prima luna surpriza: factura pentru incalzire de 2,5 ori mai mare decat plateam in primul apartament. Asta e ... m-am invatat minte si am inceput sa "dramuiesc" fiecare calorie!! dar oricum nu am reusit sa ma apropii macar de costurile din apartamentul fara repartitoare.
Parerea mea e ca, cel putin repartitoarele instalate in apartamentul meu, sunt o mare pacaleala si o sa incerc sa arat de ce:
teoretic aceste dispozitive ar trebui sa inregistreze caldura care o primesc eu de la sistemul de incalzire.  Ori aceasta cantitate de caldura este direct proportionala cu diferenta de temperatura dintre calorifer si camera. Din ce scrie mai jos (citez din caracteristiile unui repartitor ca al meu)
"Repartitorul măsoară prin intermediul unui senzor temperatura la suprafața radiatorului pe care este montat și integrează în timp diferența dintre temperatura medie a radiatorului și cea a aerului din mediul înconjurător, considerată ca fiind de 20°C și presetată la această valoare. Valoarea astfel obținută este proporțională cu cantitatea de energie termică ce a fost consumată."
deducem ca temperatura camerei (definitorie pentru stabilirea consumului) este stabilita "din oficiu".
Asadar degeaba mi-am montat eu termopane, termosistem, si alte izolatii pentru a consuma mai putina caldura ca dpv al repartitorului degeaba am 25 grade in casa si transfer minim intre calorifer si mediu ca sunt taxat la fel ca cel care are 15 grade si, bineinteles, primeste o cantitate mai mare de caldura in acelasi timp.
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles oricum ma mira ca nu se sensibilizeaza nimeni asupra acestui aspect... probabil ca sunt interese sau sume mai importante in joc.

#797
Scumpicuta

Scumpicuta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 559
  • Înscris: 27.10.2007
@vlad_99 -
Dar ce te faci cu repartitoarele cu 2 senzori ?

Un senzor masoara temperatura caloriferului, alt senzor masoara temperatura camerei.
Alea cum sunt ?

#798
vlad_99

vlad_99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 04.06.2005

View PostScumpicuta, on Nov 16 2007, 21:31, said:

Dar ce te faci cu repartitoarele cu 2 senzori ?

Un senzor masoara temperatura caloriferului, alt senzor masoara temperatura camerei.
Alea cum sunt ?
Si alea sunt destul de ambigue. Sunt sigur ca nici unele nu au aviz metrologic si nici nu au cum.
Mai mult decat atat, daca eu vreau sa imi fac in casa 28 grade(presupunem ca e vb de camera copilului) si nenea senzorul sesizeaza o "acumulare excesiva de caldura" adica diferenta dintre temperatura celor doi senzori scade, ma taxeaza ca si repartitorul cu un senzor:
"Pentru a preveni o funcționare eronată sau eventualele încercări de fraudare a repartitorului, doprimo? II trece în modul de funcționare cu un senzor (temperatura aerului preseta-tă la 20?C) atunci când sesizează o acumulare excesivă de căldură. "

Singura contorizare precisa , dupa parerea mea, s-ar face integrand in timp diferenta de temperatura dintre teava care intra intr-un calorifer si cea care iese.

ia priviti ce zice nenea asta: http://www.event365....ti-n328762.html

Edited by vlad_99, 16 November 2007 - 23:46.


#799
reludd

reludd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 22.11.2003
teoretic, repartitoarele alea sunt bune pentru ca, la prima vedere, masoara exact caldura consumata(=caldura cedata de calorifere in locuinta).poate nu ai nevoie de atata caldura cata(cand)dau ei, pentru ca, nu-i asa, ati vazut si voi cat de calde sunt caloriferele cand e cald afara...

abia de aici in colo incep problemele, multe dintre ele enuntate anterior in cele 30 de pagini...
in primul rand, problema incepe de la vitele(asa zis oameni) care n-au auzit in viata lor(sau nu ai incercat sa inteleaga) ce e aiaCALDURA, ce e aia TEMPERATURA, ce e delta t, ... monteaza repartitoare DE LA CINE A SPUS ADMINISTRATORUL, (iar ca exemplu concret ma suna prin aprilie 2007 ""sa vin acasa ca e obligatoriu sa pun repartitoare, ca A DAT LA PROTV CA CINE NU PUNE REPARTITOARE FACE PUSCARIE 5 ANI""!!!!)

ACUM HOTIILE:

HOTIA NR 1:deducerea procentului de caldura consumat pt spatiile comune si private. din condei, 10% se pot muta intr-o parte sau in alta.
HOTIA NR 2:la montare.orice calorifer din ro e mai cald sus decat jos.teoretic, toate rep. se pun la 75 % din inaltimea caloriferului. practic, daca ti-l pun mai sus, acesta arata o temperatura a caloriferului mai mare, (evident!!!) deci mai mult de platit. Daca dai spaga la montare , ti-l pune corect, si daca mai dai o spaga ti-l pune mai jos.... e alegerea ta.
HOTIA NR 3:pe foaia de calcul apar niste indici. e atat de complicata explicatia lor despre ei incat sigur nu o intelegi... adica de ex:si eu si vecinul de sub mine consumam in aceeiasi camera 100 de unitati de caldura, adica diferentele dintre temp. caloriferului si a mediului sunt aceleasi, si fiind vb despre acelasi tip de calorifer, rezulta caldura cedata aceeiasi la amandoi. dar el are pile si indicele lui e 0,67, eu nu am si indicele meu e 2,4 rezulta ca el a consumat 67 de unitati, iar eu 240 unitati (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). X4 calorifere(ap . cu 2 cam)=268 unitati (el) si 960 unitati(eu). diferenta de inca 400 % intre 2 locatari identici. Culmea e ca indicii astia sunt DIN PIX, nimeni nu considera necesar sa ti-i explice si sa ti-i arate pe toti la fel...

IN ORASUL MEU PITESTI, MAESTRII IN ACESTE HOTII SUNT CEI DE LA ISTA, VA SFATUIESC SA FUGITI DE EI CAT PUTETI... la mine un repartitor e pus la 90% din inaltimea caloriferului si ei nici nu se gandesc sa-l mute, desi i-am anuntat de 3 ori... mi-au spus ca la ei sunt interese mari, din guvern si din parlament, si ca o actiune in justitie impotriva lor nici nu se pune problema sa fie pierduta, asa ca mai bine dau 1 milion in plus...asa cum dau altii palinca si carnati.... iar daca ceri detalii despre calcul, ti se spune ca procedura e f. complicata, ca se fac calcule numai la bucuresti pe niste calculatoare speciale...

dobitocii dracului... ne trateaza pe toti ca pe vite... eu sunt de acord sa-i faca pe prostii  care inghit orice... pe cei ce se duc la vot si pun stampila tot acolo unde o pun de 17 ani la rand... dar nu pe TOTI... nu suntem TOTI DOBITOCI....destul ca suferim din pricina dobitocilor din multe puncte de vedere...  e jenant sa ti se spuna ca n-ai ce face ca tot "+" se duce la parlamentarul x de Arges pe care l-au votat dobitocii(ca-s multi) si pentru mine...

in fine, nu mai scriu ca m-au luat iar dracii...


revin spre completare. centrala termica e si nu prea mai e o solutie, deoarece preturile la gaze cresc constant si mult, mai ales la un nr mic de calorifere. in acest moment, cea mai buna solutie pentru incalzire o reprezinta o centrala electrica, iesi mult mai ieftin (eu nu vand!!!!!).

pe partea de apa calda, dupa indelungi discutii, am ajuns la concluzia ca cea mai buna sol este un instant pe gaze, nu mai stai la apa lor calaie sau murdara, consumi cat vrei, cu modificari mici si pret rezonabil. cam 5 mil la metro. eu folosesc de 9 ani si e ok. fac dus cand vreau eu, nu cand vor ei.daca mai vreti detalii, vi le dau .

#800
davidk

davidk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 22.01.2007
Dar de ce nu puneti voi o placa de aluminiu cu un cooler pe spatele repartitorului, acolo unde tipul de calorifer permite? in felul acesta, coborati temperatura masurata de elementul in contact cu caloriferul macar de la 45C la 35C, daca nu chiar mai jos!

#801
Scumpicuta

Scumpicuta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 559
  • Înscris: 27.10.2007

View Postdavidk, on Nov 17 2007, 17:39, said:

Dar de ce nu puneti voi o placa de aluminiu cu un cooler pe spatele repartitorului, acolo unde tipul de calorifer permite? in felul acesta, coborati temperatura masurata de elementul in contact cu caloriferul macar de la 45C la 35C, daca nu chiar mai jos!


Super, de unde ai ideea asta , ca e geniala ?

#802
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006
Salut la toti cititorii, cu si fara repartitoare....:-)
Foarte bune dezbaterile si informatiile transmise, pro- si contra repartitoarelor, dar in majoritate sunt activi cei care inca nu si-au pus, care intra pe forum, cirtesc, se informeaza, intreaba si apoi liniste. Foarte putini sunt cei care mai posteaza dupa ce si-au pus repartitoare. Dincolo de aspectele tehnice, apar de regula probleme cu asociatia sau firma care calculeaza cota pe apartamente si acestea sunt adevaratele probleme, pentru ca este un camp minunat pentru toate smecheriile si inselatoriile de pe lume. De aceea ar fi bune relatarile celor patiti si mai ales modul cum au rezolvat situatia pas cu pas.
In ceea ce ma priveste sunt intr-o astfel de situatie, transparenta la nivelul asociatiei este aproape zero, iar notele de plata pentru caldura au fost mult mari in iarna trecuta - primul sezon rece cu repartitoare, fata de iarna 2005-2006. Am cerut de mai multe ori verbal presedintelui si administratorului sa afiseze un tabel general cu corpurile de incalzit din fiecare apartament si bineinteles ca nu am obtinut nimic. La fel si la apa unde nu se afiseaza consumurile pe fiecare apartament de la cele 4 scari, poti citi tabelul de intretinere numai pe scara respectiva, restul sunt incuiate de cand s-au pus interfoane. In plus refuza sa faca verificarea validitatii consumului declarat de fiecare prin intrarea macar anuala, daca nu trimestriala, in apartamente. Adunarile generale nu se tin sau se tin pe ascuns sau numai pe hartie, data programata nu se respecta ca sa nu vina cei care pun intrebari, blocul are 60% pensionari care nu isi cunosc sau nu isi cer drepturile).
In plus am constatat la ultima factura de la firma care face calculul incalzirii greseli in plus la valoarea unitatii citite fata de calculul in excel, abatere in plus de la cota de cheltuieli comune de 18% si chiar un pret al gigacaloriei usor diferit de la luna la luna care rezulta prin impartirea valorii facturii RADET la numarul de GCal consumate.
Ca sa nu fie nici o indoiala, semnalez toate cele de mai sus din postura celui cu cel mai mare consum de caldura si de apa, pentru ca raportez cinstit valorile reale consumate si nu vreau sa insel pe cineva.
Pentru limpezirea unor astfel de situatii ar fi cred binevenit de stabilit aici pe forum cu contributia cui vrea sa isi bata capul a unui algoritm de actiuni "beton" din pdv juridic care sa culmineze cu deschiderea unei actiuni in instanta daca nu se poate altfel.
Schitez cativa pasi:
1. Notificarea in scris a asociatiei asupra netransparentei - cui se trimite scrisoarea, presedintelui sau administratorului si cum - se inmaneaza sub semnatura, se trimite prin posta, etc? Ce faci daca nu vrea sa semneze? In cat timp trebuie sa raspunda si ce faci daca nu raspunde? Pe ce perioada ti se pot arata calculele, ai dreptul sa ti se dea copii, ai dreptul sa intrebi contabila, etc
2. Solicitarea unor copii dupa statutul asociatiei, contractul cu firma de contorizare, contractul cu RADET-ul si alte contracte relevante - presupun ca membrii asociatiei trebuie sa aiba acces la aceste documente. Ce faci daca esti refuzat?
3. Notificarea in scris a asociatiei asupra greselilor din factura individuala. La fel ca la pct 1 cui si cum se trimite ca sa dovedesti in justitie ca ai cerut legal asa ceva, in cat timp trebuie sa raspunda si ce faci daca nu ti se ia in seama reclamatia?
4. Notificarea in scris a firmei de contorizare despre greselile din factura individuala (care nu se numeste factura, nu este semnata si stampilata) - cum se trimite si in cat timp trebuie sa raspunda. Ce faci daca nu raspunde?
5.s.a.m.d...............
Desigur ca un avocat ar putea da raspunsurile potrivite la multe din intrebarile de mai sus, dar costa timp si bani si nici nu stiu unde sa gasesc asa repede un expert in probleme ale asociatiei de proprietari. Sunt sigur ca intre cititorii forumului exista oameni experimentati care pot da sfaturi competente. Ce ziceti, va puneti experienta la dispozitia celorlalti?

#803
reludd

reludd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 22.11.2003

View Posttradux, on Nov 18 2007, 23:50, said:

Salut la toti cititorii, cu si fara repartitoare....:-)
Foarte bune dezbaterile si informatiile transmise, pro- si contra repartitoarelor, dar in majoritate sunt activi cei care inca nu si-au pus, care intra pe forum, cirtesc, se informeaza, intreaba si apoi liniste. Foarte putini sunt cei care mai posteaza dupa ce si-au pus repartitoare. Dincolo de aspectele tehnice, apar de regula probleme cu asociatia sau firma care calculeaza cota pe apartamente si acestea sunt adevaratele probleme, pentru ca este un camp minunat pentru toate smecheriile si inselatoriile de pe lume. De aceea ar fi bune relatarile celor patiti si mai ales modul cum au rezolvat situatia pas cu pas.
In ceea ce ma priveste sunt intr-o astfel de situatie, transparenta la nivelul asociatiei este aproape zero, iar notele de plata pentru caldura au fost mult mari in iarna trecuta - primul sezon rece cu repartitoare, fata de iarna 2005-2006. Am cerut de mai multe ori verbal presedintelui si administratorului sa afiseze un tabel general cu corpurile de incalzit din fiecare apartament si bineinteles ca nu am obtinut nimic. La fel si la apa unde nu se afiseaza consumurile pe fiecare apartament de la cele 4 scari, poti citi tabelul de intretinere numai pe scara respectiva, restul sunt incuiate de cand s-au pus interfoane. In plus refuza sa faca verificarea validitatii consumului declarat de fiecare prin intrarea macar anuala, daca nu trimestriala, in apartamente. Adunarile generale nu se tin sau se tin pe ascuns sau numai pe hartie, data programata nu se respecta ca sa nu vina cei care pun intrebari, blocul are 60% pensionari care nu isi cunosc sau nu isi cer drepturile).
In plus am constatat la ultima factura de la firma care face calculul incalzirii greseli in plus la valoarea unitatii citite fata de calculul in excel, abatere in plus de la cota de cheltuieli comune de 18% si chiar un pret al gigacaloriei usor diferit de la luna la luna care rezulta prin impartirea valorii facturii RADET la numarul de GCal consumate.
Ca sa nu fie nici o indoiala, semnalez toate cele de mai sus din postura celui cu cel mai mare consum de caldura si de apa, pentru ca raportez cinstit valorile reale consumate si nu vreau sa insel pe cineva.
Pentru limpezirea unor astfel de situatii ar fi cred binevenit de stabilit aici pe forum cu contributia cui vrea sa isi bata capul a unui algoritm de actiuni "beton" din pdv juridic care sa culmineze cu deschiderea unei actiuni in instanta daca nu se poate altfel.
Schitez cativa pasi:
1. Notificarea in scris a asociatiei asupra netransparentei - cui se trimite scrisoarea, presedintelui sau administratorului si cum - se inmaneaza sub semnatura, se trimite prin posta, etc? Ce faci daca nu vrea sa semneze? In cat timp trebuie sa raspunda si ce faci daca nu raspunde? Pe ce perioada ti se pot arata calculele, ai dreptul sa ti se dea copii, ai dreptul sa intrebi contabila, etc
2. Solicitarea unor copii dupa statutul asociatiei, contractul cu firma de contorizare, contractul cu RADET-ul si alte contracte relevante - presupun ca membrii asociatiei trebuie sa aiba acces la aceste documente. Ce faci daca esti refuzat?
3. Notificarea in scris a asociatiei asupra greselilor din factura individuala. La fel ca la pct 1 cui si cum se trimite ca sa dovedesti in justitie ca ai cerut legal asa ceva, in cat timp trebuie sa raspunda si ce faci daca nu ti se ia in seama reclamatia?
4. Notificarea in scris a firmei de contorizare despre greselile din factura individuala (care nu se numeste factura, nu este semnata si stampilata) - cum se trimite si in cat timp trebuie sa raspunda. Ce faci daca nu raspunde?
5.s.a.m.d...............
Desigur ca un avocat ar putea da raspunsurile potrivite la multe din intrebarile de mai sus, dar costa timp si bani si nici nu stiu unde sa gasesc asa repede un expert in probleme ale asociatiei de proprietari. Sunt sigur ca intre cititorii forumului exista oameni experimentati care pot da sfaturi competente. Ce ziceti, va puneti experienta la dispozitia celorlalti?



vezi ca anul asta a aparut o lege noua prin care dpdv legislativ s-au cam schimbat lucrurile. caut-o si tu pe net ca e cam tarziu acum, e 3 dimineata si nu mai stiu unde e.daca nu colaboreaza, adminul si presed primesc amenzi personale de pana la 25 mil. corpul de control al primariei are acum drept si de control si de amendare, asa ca fa direct cere scrisa la primarie, si spune-le ce vrei.poti incerca si sa ii dai in judecata in civil, dar dureaza si costa. oricum ai dreptate, cei care vor fac mari magarii-pentru ca majoritatea e formata din dobtoci...

oricum fa totul in scris, in cel putin 2 ex, ia-ti nr de inregistrare, si trimite prin posta cu confirmare de primire...

Edited by reludd, 19 November 2007 - 03:42.


#804
Scumpicuta

Scumpicuta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 559
  • Înscris: 27.10.2007
Sau poti sa apelezi la cineva specializat in asemenea probleme

www.condominium.ro

Acolo ai instructiuni ce sa ceri de la asociatie si ce legi sa invoci, etc.

#805
geordanny

geordanny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 29.01.2007
Astzi am dat peste 1 cod pin care este din 3 cifre avetii idee ce este cu codul pin ?
De ce are nevoie de 1 cod pin  ? Se poate regla ceva la ele daca stii codul pin ?
Va rog sa ma luminatii si pe mine ca habar nu am !

Voi ati gasit asa ceva le ele ?

Edited by geordanny, 24 November 2007 - 10:43.


#806
BOGDAN99

BOGDAN99

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 14
  • Înscris: 19.10.2007
prima problema este ca , repartitorarele sunt puse la 3 ( din 5 ) si caloriferul se incazeste doar in partea de sus . este normal ? sau trebuie curata caloriferul ?
problema 2 este ca , am facut un corp de mobila cu masca de calorifer , dupa ce am muntat acest corp caloriferul se raceste dupa un timp complect inclusiv tevile apoi iar se incalzeste. este posibil ( nu ma pricep dau cu presupusu acum ) ca repartitorul sa aiba un fel de termostat si din cauza ca, caldura nu se mai disperseaza asa bine sa se opreasca ?

#807
Florian23

Florian23

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 108
  • Înscris: 29.09.2007

View PostBOGDAN99, on Nov 26 2007, 10:42, said:

prima problema este ca , repartitorarele sunt puse la 3 ( din 5 ) si caloriferul se incazeste doar in partea de sus . este normal ? sau trebuie curata caloriferul ?
problema 2 este ca , am facut un corp de mobila cu masca de calorifer , dupa ce am muntat acest corp caloriferul se raceste dupa un timp complect inclusiv tevile apoi iar se incalzeste. este posibil ( nu ma pricep dau cu presupusu acum ) ca repartitorul sa aiba un fel de termostat si din cauza ca, caldura nu se mai disperseaza asa bine sa se opreasca ?
caloriferul trebuie sa se incalzeasca complet, indiferent ca e la 3 sau la 5
vezi daca e aerisit bine. daca da atunci sa nu ai ceva mizerii in calorifer
un robinet termostat fixat la 3 mentine in camera o temperatura de 19-22 C(asa ar fi normal), fixat la 5 el nu mai opreste caloriferul pana la 26C(ceea ce nu vei reusi sa obtii la bloc)
repartitorul nu trebuie acoperit nici macar cu perdeaua, acoperindul inregistreaza mai mult.

#808
Florian23

Florian23

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 108
  • Înscris: 29.09.2007

View PostBOGDAN99, on Nov 26 2007, 10:42, said:

prima problema este ca , repartitorarele sunt puse la 3 ( din 5 ) si caloriferul se incazeste doar in partea de sus . este normal ? sau trebuie curata caloriferul ?
problema 2 este ca , am facut un corp de mobila cu masca de calorifer , dupa ce am muntat acest corp caloriferul se raceste dupa un timp complect inclusiv tevile apoi iar se incalzeste. este posibil ( nu ma pricep dau cu presupusu acum ) ca repartitorul sa aiba un fel de termostat si din cauza ca, caldura nu se mai disperseaza asa bine sa se opreasca ?
oricum vei constata ca vei avea mai mult surprize neplacute , decat placute cu aceste repartitoare
la mine este al4 lea an decand le am, nu am conditii tehnice sa-mi montez o centrala termica, caci as renunta la repartitoare chiar azi

#809
Florian23

Florian23

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 108
  • Înscris: 29.09.2007

View Postdavidk, on Nov 17 2007, 17:39, said:

Dar de ce nu puneti voi o placa de aluminiu cu un cooler pe spatele repartitorului, acolo unde tipul de calorifer permite? in felul acesta, coborati temperatura masurata de elementul in contact cu caloriferul macar de la 45C la 35C, daca nu chiar mai jos!
o idee perfecta pt unii, dar eu am calorifre de tabla( din acestea cum sunt acum in cumert)iar suruburile ce sustin repartitorul sunt sudate de calorifer. repartitorul e de la firma zenner. ai vreo idee cum as putea sa-l "pacalesc"? am copil mic si trebuie sa tin pornit caloriferul si ma rupe plata la intretinere.incerc sa atasez si o poza

#810
davidk

davidk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 22.01.2007

View PostFlorian23, on Dec 5 2007, 11:49, said:

ai vreo idee cum as putea sa-l "pacalesc"?

Personal sunt de parere ca metodele de fraudare, in general, trebuie facute publice tocmai pentru a se putea lua masuri. In general se accepta ca intr-un sistem, x% sa fie pierderi (inclusiv prin furturi). In particular, nu ti-ar conveni sa afli ca vecinul a inventat o metoda de a fura ceva si tu nu o stii. Daca o metoda de frauda e aplicata de mai multi indivizi si "pierderile" depasesc cei x% propusi de inginerii proiectanti, inseamna ca sistemul trebuie imbunatatit pentru a nu mai permite asa usor furturile. Mie mi se pare ca aceste repartitoare sunt orice dar nu corecte, asa ca nu mi se pare imoral sa ma gandesc cum sa fac sa am "randament" mai bun la caldura din casa.
Totusi, nu cred ca opinia generala pe aici (si in orice loc civilizat in general) incurajeaza discutiile despre "pacalirea" acestor aparate. Desi nu ar fi ilegal, atata timp cat se pastreaza sigiliile intacte.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate