Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#973
Posted 17 November 2012 - 11:47
mardraaxi, on 17 noiembrie 2012 - 01:06, said:
normal ca nu,ce tu credeai,am scris si eu sa ma dau mare. |
#974
Posted 17 November 2012 - 15:46
#975
Posted 17 November 2012 - 19:57
Nu am ce sa-ti spun. Du-te acolo, comanda tot ce-ti pofteste inima si vezi cat costa. Vorba ta, e asa greu?
|
#977
Posted 19 November 2012 - 13:51
raman, on 17 noiembrie 2012 - 11:47, said:
Ma gandeam, ca esti deja mult prea mare, ca sa-ti pierzi timpul la taclale cu noi. Tu mananci in localuri, unde stai cot in cot, cu marii miliardari ai lumii si din cand in cand, mai intri pe gastronomicus, sa vezi cum facem noi omletele. Mijto! eu am dat exemple cateva restaurante unde platesti sumele vehiculate si chiar mult peste,ca eu am fost acolo sa manac sau sa spal vitrina sau vasele nu are relevanta pt discutie,eu am dat o serie de restaurante unde platesti acele sume fara prea mari eforturi. chiar te intereseaza pe tine daca eu am mancat sau nu in acele locatii?si ca tot esti curios iti spun ca da,am mancat,si nu sunt nici miliardar dar la ocazii cu adevart speciale fac un efort si ma rup de cateva sute de euro sa am parte de o cina . grei cu banii multi nu manaca in restaurante deschise oricarui client,ei se duc doar in restaurante cu circuit inchis,unde plebea ca mine(cu tu nu stiu cine esti)nu are acces si cu toate astea am fost si in unul din aceste restaurante,bineinteles invitat caci altfel nici in parcare nu aveam acces. nu considera postarea mea ca pe o lauda,nu am cu ce sa ma laud,nu sunt nici frumos nici bogat si nici sclipitor de destept dar cred ca poate si tu sau multi altii isi permit astea doar ca pt ei poate nu merita chltuiala si fac altceva cu acei bani,mai ales daca esti si prin zonele respective din diverse motive eu zic ca sunt totusi amintiri placute. cristi_21, on 17 noiembrie 2012 - 02:30, said:
Niciodata nu pui bauturile la pretul meniului. Alea sunt optionale. Sticle de vin gasesti si cu 5000 de Euro, dar pe cine intereseaza asta? Meniu inseamna felul unu, doi, desert, aperitiv. Fara apa, suc, bere, vin si mai stiu eu ce. O simpla cautare pe tripadvisor dupa restaurantele mentionate de tine indica preturi de 10-50 de Euro, adica fix preturile pentru orice restaurant mediu spre scump din Europa. Pana la 150 de Euro mai e muult. eu nu am pomenit de meniu,mare parte din restaurantele rafinate nu au meniuri pe sume fixe,comanzi numai a la carte,si poate e greseala mea dar eu am specificat de note de plata nici decum meniuri,mai putin ma intereseaza ca manca de 50euro si imi iau 150 pe o sticla de vin,intru manac si beau ce si cat doresc dupa care platesc,acesta este de luat in considerare. ce ai gasit tu scris pe net este strict impresia ta,o sa ai mari surprize daca te duci in buzunar fix cu banii care ai scrie ei pe net. Edited by mardraaxi, 19 November 2012 - 13:52. |
#978
Posted 19 November 2012 - 14:12
mardraaxi, on 19 noiembrie 2012 - 13:51, said: eu nu am pomenit de meniu,mare parte din restaurantele rafinate nu au meniuri pe sume fixe,comanzi numai a la carte,si poate e greseala mea dar eu am specificat de note de plata nici decum meniuri Doar nu crezi ca te-am intrebat cat costa meniul zilei. Te-am intrebat cat costa (in medie) un meniu in sensul de cat poate un om normal sa manace la un pranz sau o cina. Aici nu intra persoanele peste 100 de kile, cei care comanda 10 feluri si mananca 2, cei care iau 8 feluri de curiozitate si gusta cate un pic din fiecare etc. Notele de plata in sensul in care le intelegi tu nu ma intereseaza, daca vrei iti fac nota de plata de 4,000 de Euro si la cea mai sinistra autoservire din Vaslui. Si dupa aia o sa scriu pe Softpedia ca daca te duci in buzunar doar cu 30 de Euro si vrei sa mananci in Vaslui o sa cam mori de foame. Quote ce ai gasit tu scris pe net este strict impresia ta Nicidecum, este impresia sutelor de oameni care mananca in fel de fel de restaurante raspandite in orice colt al lumii. Iar intre impresia ta si informatiile agregate de un site vizitat de zeci de milioane de gurmanzi o cam prefer pe a doua. |
#979
Posted 19 November 2012 - 16:38
#981
Posted 10 January 2013 - 16:07
Dupa o mica vacanta in Brasov pot sa recomand:
1. Restaurant Sergiana, zona Centrul Vechi -mancare foarte buna, cam pe specific ardelenesc -portii satisfacatoare -servire rapida, am avut noroc de un chelner care a stiut si sa recomande si sa povesteasca despre mancare - paine pe vatra si jumari proaspete, calde din partea casei -ciorba de varza cu afumatura, ciorba de salata cu afumatura, fudulii de porc cu ceapa, inca un fel II care nu-mi amintesc cum se numeste, ceva cu muschi de porc, mamaliga, branza, o sticla de vin rosu, doua ape = 120 lei Ca minus, pot spune ca meniul este mult prea stufos, arata efectiv ca o carte(m-au asigurat ca au toate preparatele) si e scris intr-o romana ce se vrea arhaica, e cam obositor. In rest, recomand cu caldura. 2.Restaurant cu specific unguresc, tot in Centrul vechi, o denumire ceva cu Pill... - cel mai bun gulas pe care l-am mancat...ever ! Facut cu tot felul de carnuri, fasole neagra...genial. Servit in niste castroane enorme, nestiind cat de mari sunt portiile am comandat si felul II de care nu ne-am mai putut atinge, era ceva ff consistent cu slanina prajita, ciuperci, branza... +doua ape, total = 100 lei Ca minus, restaurantul arata ca un cafebar, nu-ti dai seama ca se poate si manca acolo, noi am ajuns intamplator. 3..Cofetaria Vatra Ardealului - cred ca nu am sa uit curand prajiturile de aici, o cofetarie cu veche traditie, multe poze vechi pe pereti cu lucratori, clienti etc. Prajituri preparate din ingrediente naturale, preturi pe masura dar, merita. Am gustat un divin tort cu crema de sampanie, bezele cat pumnul de mari si inca o prajitura cu frisca adevarata. Recomand cu caldura. Edited by Paulbogdan_a, 10 January 2013 - 16:08. |
#982
Posted 16 January 2013 - 16:12
De cca. 2 saptamani imi iau zi de zi mancare de la un local cu mancare gatita. Cucina di Michelle ( e pe Bulevardul Regina Elisabeta) vis-a-vis de Mc Donalds. In Bucuresti.
Patronul e chiar bucatarul (am aflat intamplator) . Mi-a placut faptul ca mancarea a fost intotdeauna proaspata, fara gust de "reincalzit". Nu stiu de cand sunt deschisi, eu i-am descoperit de curand, insa sper sa nu se "strice". Recomand. Edited by mihura, 16 January 2013 - 16:13. |
|
#983
Posted 23 January 2013 - 18:30
In Timisoara, la restaurantul hotelului Lido am mincat foarte bine si la preturi rezonabile. Am testat: ccaarpaccio de vitel cu grana padano (asa era si in meniu, nu ca la altii parmigiano reggiano si in farfurie cascaval), supa crema de brocoli, pastrav la gratar si legume la gratar. Chelneritele f dragute, puteau descrie toate preparatele, nu au pretins ca piine coapta la ei este si facuta la ei. Aveau la specialitati ficat de gisca, nu am incercat, las pentru data viitoare.
Pentru supa, pastrav, garnitura si bere am dat 53 lei. |
#984
Posted 23 January 2013 - 21:36
V-am spus ca s-a deschis la piata Floreasca un steakhouse beton, numit Vacamuuu? . Au fripturi de vit, toate cut-urile si tipurile care-ti trec prin cap,au frigidere pentru maturare uscata la vedere, unde poti vedea halcile de carne cum se transforma in cea mai mar desfatare a simturilor pentru amatorii de gratar, vinuri de care nici nu ai visat....si magazin pentru acasa, de la care poti lua inclusiv hamburgeri demential de buni. Am papat in seara asta un Ribeye black angus ....excelent. E adevarat, locul e scump si cand zic scump.....e scump. Dar din cand in cand, merita.
|
#985
Posted 24 January 2013 - 21:12
Tot in Timisoara: Pomo d'Oro.
Cu un pahar de prosecco de bun venit si bruscheta, paste al dente si deserturi care te fac sa lasi deoparte cura de slabire. Carnurile nu le-am incercat. |
#986
Posted 24 January 2013 - 22:47
#987
Posted 26 January 2013 - 23:44
aka_razvan, on 24 ianuarie 2013 - 22:47, said:
Da-ne un "ordin de marime", sa ne facem o idee. 100 de lei vaca noastra, 200 aia care zice muu in alte limbi, vezi si tu in meniu ce si cum. http://www.vacamuuu....menu/food-menu/ |
|
#988
Posted 31 January 2013 - 21:02
richelieu, on 23 ianuarie 2013 - 21:36, said:
V-am spus ca s-a deschis la piata Floreasca un steakhouse beton, numit Vacamuuu? . Au fripturi de vit, toate cut-urile si tipurile care-ti trec prin cap,au frigidere pentru maturare uscata la vedere, unde poti vedea halcile de carne cum se transforma in cea mai mar desfatare a simturilor pentru amatorii de gratar, vinuri de care nici nu ai visat....si magazin pentru acasa, de la care poti lua inclusiv hamburgeri demential de buni. Am papat in seara asta un Ribeye black angus ....excelent. E adevarat, locul e scump si cand zic scump.....e scump. Dar din cand in cand, merita. Locuiesc aproape, asa ca am sa ma duc dupa ce obtin un credit |
#989
Posted 31 January 2013 - 23:37
Este si in Cluj ceva asemanator. Se numeste El Toro Steakhouse. Am fost de doua ori acolo si am fost foarte multumita si de mancare si de servire. Preturile pentru mine sunt maricele, dar pentru altii ar putea fi moderate sau mici. Oricum, recomand cu incredere.
|
#990
Posted 01 February 2013 - 00:15
Imi place la nebunie sa beau un pahar de vin rosu cand servesc o friptura sau un gratar dar ceea ce nu inteleg eu sunt vinurile scumpe. Vinurile noastre la 15-20 lei sticla concureaza cu orice stift de afara la 50-100 lei sticla (in supermarket).
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users