Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1982 replies to this topic

#1459
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Nu ma amuz...era un zambet de....intelegere ;)

#1460
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,842
  • Înscris: 03.11.2005

 Bokie, on 12 octombrie 2014 - 19:50, said:

Aprilia, cum adica ai mancat cu mana?
Adica am luat midiile cu mana si le-am dus la gura. Se poate si sa  scoti "carnea" din cochilie cu furculita, evident. Recunosc ca o fac doar atunci cand manac paste cu scoici, altfel, cu mana. Am vazut in Franta o smecherie: folosesti o scoica ca un fel de penseta cu care scoti carnea din celelalte. Avantajul mancatului cu mana  faptul ca simti si sosul.
Oricum, un fel de mancare nerecomandat pentru prima intalnire :D

#1461
Bokie

Bokie

    pensionata la cerere

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,518
  • Înscris: 13.12.2011

 Aprilia, on 13 octombrie 2014 - 06:17, said:


Oricum, un fel de mancare nerecomandat pentru prima intalnire Posted Image

am inteles. :D

#1462
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 03.08.2004

 richelieu, on 13 octombrie 2014 - 05:04, said:

Pai midiile nu ai cum sa le mananci altfel....
Serios? In Belgia si Olanda unde se mananca midii la orice ora din zi nu am vazut pe nimeni sa manance cu mana. 99% se folosesc de o scoica goala si cate un turist mai simandicos de furculita. Scoica se foloseste inclusiv la servitul cartofilor prajiti.In Franta la fel. In Italia recunosc ca nu am fost. Acolo se mananca cu mana? Stiati ca sezonul midiilor sunt lunile "R"?

#1463
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013
Daca folosesti simandicos furculita la midii facute in sos mult (nu vorbesc de cele cateva puse la niste paste cu fructe de mare) risti sa-ti patezi camasa la fel de simandicos. Daca folosesti o alta scoica drept penseta iei doar molusca fara sos. Nu-i bine. Eu folosesc mainile oricand, indiferent de tara si de stelele restaurantului. Si-mi mai ling si degetele din cand in cand. Si, crima mare, mai inmoi si painea sau foccacia in sos. Tot cu mana... Mi-e ca din cauza lipsei mele de "maniere" si a poftei cu care mananc ma rasfata mai toti patronii de restaurante. :D

#1464
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013

 destrug, on 13 octombrie 2014 - 13:59, said:

Stiati ca sezonul midiilor sunt lunile "R"?

E valabil si pentru stridii, cochilii st jack si alte moluste. Este valabil si pentru crustacee, crabi, creveti, languste sau chiar raci. Aceasta regula priveste doar emisfera nordica, perioada calda, mai, iunie, iulie, august (luni fara R) este perioada in care aceste specii inceteaza reproducerea, fiind inactive sexual sunt sarace in hormoni, ceea ce le face mai putin cautate. Una dintre cele mai importante propritati ale acestor alimente, pe langa o sursa importanta de proteine lipsita de grasimi, fiind abundenta de vitamina E si zinc, responsabile cu producerea de testosteron.

#1465
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013
Sa va spun o poveste despre midii. Intr-un restaurant bucurestean obisnuia sa manance midii, in mod foarte frecvent, domnul Ilie Dumitrescu. Fiind un domn atat de faimos, ospatarii n-au refuzat sa-i satisfaca o dorinta. Si anume sa-i scoata midiile din sosul de vin, sa i le curete de cochilii si sa le puna inapoi in sos, in asa fel incat sa le manance cu lingura, precum o supa. O data, de doua ori, de 10 ori, pana intr-o zi cand restaurantul era atat de aglomerat incat niciun bucatar n-ar fi avut timp sa-i curete midiile lui Ilie Dumitrescu. Atunci un ospatar, il ia pe un ajutor de pizzar mic, brunet si murdar tot de carbune si-l duce prin fata lui Dumitrescu intrebandu-l: "Bai, Stutgarte, ai ma timp sa-i cureti si tu lu Domnu' Dumitrescu midiile?" La care Dumitrescu vazandu-l intreaba. "Da' cine-i asta?" "Pai este bucatarul care va curata dumneavoastra midiile". Posted Image De atunci Ilie al nostru, n-a mai cerut niciodata midiile curatate.

Edited by Balamache, 13 October 2014 - 14:37.


#1466
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 03.08.2004

 CorinaP1, on 13 octombrie 2014 - 14:14, said:

Daca folosesti simandicos furculita la midii facute in sos mult (nu vorbesc de cele cateva puse la niste paste cu fructe de mare) risti sa-ti patezi camasa la fel de simandicos. Daca folosesti o alta scoica drept penseta iei doar molusca fara sos. Nu-i bine. Eu folosesc mainile oricand, indiferent de tara si de stelele restaurantului. Si-mi mai ling si degetele din cand in cand. Si, crima mare, mai inmoi si painea sau foccacia in sos. Tot cu mana... Mi-e ca din cauza lipsei mele de "maniere" si a poftei cu care mananc ma rasfata mai toti patronii de restaurante. Posted Image
Departe de mine gandul de a spune ca cei care manaca cu mana midiile dau dovada de lipsa de maniere. Eram doar curios pentru ca nu am vazut pe nicaieri pe unde am fost mancandu-se asa.Am specificat ca nu am fost in Italia sa vad cum se manaca acolo. Inteleg acum ca midiile care se gasesc la noi se fac dupa retete italienesti. Dupa ce am mancat midii in Belgia am inceput sa le descopar si in oferta restaurantelor de la noi. Am luat de 2,3 ori si m-am lecuit. 10 maxim 15 scoici inecate intr-un sos uneori mult prea gros si care atenueaza complet savoarea midiilor. Nu se compara cu midiile gatite in suc propriu cu doar cateva legume , piper (si eventual si un pahar de vin alb). O portie are minim 1kg dar si un pret pe masura, intre 18 si 28 E. Chestie de gust zic eu. O sa radeti, cand am pofta de midii iau de la Metro cate 3 kg (doar daca le-au primit in dimineata aia) si le fac in curte pe o soba cu lemne in ceaun. O bunatate. Oricum incerca sa le extragi cu o  alta scoica si o sa vezi ca ramane suficient sos pe ea.

Edited by destrug, 13 October 2014 - 15:07.


#1467
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006

 destrug, on 13 octombrie 2014 - 13:59, said:


Serios? In Belgia si Olanda unde se mananca midii la orice ora din zi nu am vazut pe nimeni sa manance cu mana. 99% se folosesc de o scoica goala si cate un turist mai simandicos de furculita. Scoica se foloseste inclusiv la servitul cartofilor prajiti.In Franta la fel. In Italia recunosc ca nu am fost. Acolo se mananca cu mana? Stiati ca sezonul midiilor sunt lunile "R"?
se folosesc de o scoica goala ca sa..ce? Desfacă cochiliile celorlaltor scoici, sa scoată carnea afara din ele și sa ia și sos?

#1468
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 03.08.2004
Pai nu prea e nevoie sa desfaci cochiliile celorlalte scoici pentru ca se presupune ca sunt deja deschise. Daca nu sunt le arunci nu te chinui sa le deschizi cu destele.

 Balamache, on 13 octombrie 2014 - 14:21, said:

E valabil si pentru stridii, cochilii st jack si alte moluste. Este valabil si pentru crustacee, crabi, creveti, languste sau chiar raci. Aceasta regula priveste doar emisfera nordica, perioada calda, mai, iunie, iulie, august (luni fara R) este perioada in care aceste specii inceteaza reproducerea, fiind inactive sexual sunt sarace in hormoni, ceea ce le face mai putin cautate. Una dintre cele mai importante propritati ale acestor alimente, pe langa o sursa importanta de proteine lipsita de grasimi, fiind abundenta de vitamina E si zinc, responsabile cu producerea de testosteron.
Nu stiam explicatia dar pare logic ce spui tu. Cel de la care aflasem spunea ca atunci sunt ele mai dezvoltate si am luat-o ca informatie.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hQDOGW3O11E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by destrug, 13 October 2014 - 15:18.


#1469
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Mi se pare prea mare bătaia de cap. Eu le mănânc cu mana oriunde.
Sa fiu sincer, chiar nu știu cum le mănâncă italienii, nu m-am uitat la ei. Le-am mâncat tot cu mana :). La fel și în Belgia.
Pizza și fructele de mare servite în cochiliile/crustele lor, le mănânc întotdeauna cu mâna.

#1470
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 03.08.2004

 richelieu, on 13 octombrie 2014 - 15:44, said:

Eu le mănânc cu mana oriunde.
Asta este cu totul altceva fata de

 richelieu, on 13 octombrie 2014 - 05:04, said:

Pai midiile nu ai cum sa le mananci altfel....

Si nu este complicat de loc, incearca si o sa-mi dai dreptate.

Edited by destrug, 13 October 2014 - 16:01.


#1471
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Este, pentru ca nu știam metoda aia.
O fi simplu, dar nu vad sensul. E mai plăcut sa rup scoica în doua și sa umplu jumătatea cu carne și cu sos...

#1472
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013

 destrug, on 13 octombrie 2014 - 15:04, said:




Nu stiam explicatia dar pare logic ce spui tu. Cel de la care aflasem spunea ca atunci sunt ele mai dezvoltate si am luat-o ca informatie.


Pai chiar asa este. Una dintre activitatile mele este comercializarea racilor. In lunile de vara sunt pricajiti, aproape goi pe dinauntru iar in lunile cu R sunt dezvoltati si carnosi.

#1473
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,842
  • Înscris: 03.11.2005
Napoli Centrale, in Cluj. Am mancat, adica am impartit antipasto della  casa care e urias, am continuat cu tris di pasta si un tiramisu. Am gustat si din celelate deserturi - un fel de diplomat cu fructe si savarina cu fructe. Pizza pe care am vazut-o la mesele altora arata foarte apetisant si ea, data viitoare sigur o gust.
Vinul casei de asemenea foarte in regula (eu am baut un alb sec, racit exact cat trebuia, ceea ce e destul de rar prin crasmele noastre).

#1474
SilDia

SilDia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 513
  • Înscris: 08.12.2011
Marty City - Cluj. Am mancat la cel din Iullius Mall. Servirea buna, preturi bune, portiile maricele, mancare delicioasa. Vita a fost foarte frageda.


Va rog sa-mi recomandati ceva bun in Pitesti. Multumesc

#1475
SilDia

SilDia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 513
  • Înscris: 08.12.2011
Nimic pentru Pitesti? Cand ajung acolo, mananc la Matteo si-s multumita, mancarea e buna, meniul variat, insa as vrea sa mai schimb locatia :)

#1476
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Din păcate, singurul loc din Pitești la care am mâncat este  McDonald's :lol:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate