Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1460
Posted 13 October 2014 - 06:17
Bokie, on 12 octombrie 2014 - 19:50, said:
Aprilia, cum adica ai mancat cu mana? Oricum, un fel de mancare nerecomandat pentru prima intalnire |
#1461
Posted 13 October 2014 - 06:27
#1462
Posted 13 October 2014 - 13:59
richelieu, on 13 octombrie 2014 - 05:04, said:
Pai midiile nu ai cum sa le mananci altfel.... |
#1463
Posted 13 October 2014 - 14:14
Daca folosesti simandicos furculita la midii facute in sos mult (nu vorbesc de cele cateva puse la niste paste cu fructe de mare) risti sa-ti patezi camasa la fel de simandicos. Daca folosesti o alta scoica drept penseta iei doar molusca fara sos. Nu-i bine. Eu folosesc mainile oricand, indiferent de tara si de stelele restaurantului. Si-mi mai ling si degetele din cand in cand. Si, crima mare, mai inmoi si painea sau foccacia in sos. Tot cu mana... Mi-e ca din cauza lipsei mele de "maniere" si a poftei cu care mananc ma rasfata mai toti patronii de restaurante.
|
#1464
Posted 13 October 2014 - 14:21
destrug, on 13 octombrie 2014 - 13:59, said:
Stiati ca sezonul midiilor sunt lunile "R"? E valabil si pentru stridii, cochilii st jack si alte moluste. Este valabil si pentru crustacee, crabi, creveti, languste sau chiar raci. Aceasta regula priveste doar emisfera nordica, perioada calda, mai, iunie, iulie, august (luni fara R) este perioada in care aceste specii inceteaza reproducerea, fiind inactive sexual sunt sarace in hormoni, ceea ce le face mai putin cautate. Una dintre cele mai importante propritati ale acestor alimente, pe langa o sursa importanta de proteine lipsita de grasimi, fiind abundenta de vitamina E si zinc, responsabile cu producerea de testosteron. |
#1465
Posted 13 October 2014 - 14:36
Sa va spun o poveste despre midii. Intr-un restaurant bucurestean obisnuia sa manance midii, in mod foarte frecvent, domnul Ilie Dumitrescu. Fiind un domn atat de faimos, ospatarii n-au refuzat sa-i satisfaca o dorinta. Si anume sa-i scoata midiile din sosul de vin, sa i le curete de cochilii si sa le puna inapoi in sos, in asa fel incat sa le manance cu lingura, precum o supa. O data, de doua ori, de 10 ori, pana intr-o zi cand restaurantul era atat de aglomerat incat niciun bucatar n-ar fi avut timp sa-i curete midiile lui Ilie Dumitrescu. Atunci un ospatar, il ia pe un ajutor de pizzar mic, brunet si murdar tot de carbune si-l duce prin fata lui Dumitrescu intrebandu-l: "Bai, Stutgarte, ai ma timp sa-i cureti si tu lu Domnu' Dumitrescu midiile?" La care Dumitrescu vazandu-l intreaba. "Da' cine-i asta?" "Pai este bucatarul care va curata dumneavoastra midiile". De atunci Ilie al nostru, n-a mai cerut niciodata midiile curatate.
Edited by Balamache, 13 October 2014 - 14:37. |
#1466
Posted 13 October 2014 - 14:41
CorinaP1, on 13 octombrie 2014 - 14:14, said:
Daca folosesti simandicos furculita la midii facute in sos mult (nu vorbesc de cele cateva puse la niste paste cu fructe de mare) risti sa-ti patezi camasa la fel de simandicos. Daca folosesti o alta scoica drept penseta iei doar molusca fara sos. Nu-i bine. Eu folosesc mainile oricand, indiferent de tara si de stelele restaurantului. Si-mi mai ling si degetele din cand in cand. Si, crima mare, mai inmoi si painea sau foccacia in sos. Tot cu mana... Mi-e ca din cauza lipsei mele de "maniere" si a poftei cu care mananc ma rasfata mai toti patronii de restaurante. Edited by destrug, 13 October 2014 - 15:07. |
#1467
Posted 13 October 2014 - 14:48
destrug, on 13 octombrie 2014 - 13:59, said: Serios? In Belgia si Olanda unde se mananca midii la orice ora din zi nu am vazut pe nimeni sa manance cu mana. 99% se folosesc de o scoica goala si cate un turist mai simandicos de furculita. Scoica se foloseste inclusiv la servitul cartofilor prajiti.In Franta la fel. In Italia recunosc ca nu am fost. Acolo se mananca cu mana? Stiati ca sezonul midiilor sunt lunile "R"? |
#1468
Posted 13 October 2014 - 15:04
Pai nu prea e nevoie sa desfaci cochiliile celorlalte scoici pentru ca se presupune ca sunt deja deschise. Daca nu sunt le arunci nu te chinui sa le deschizi cu destele.
Balamache, on 13 octombrie 2014 - 14:21, said:
E valabil si pentru stridii, cochilii st jack si alte moluste. Este valabil si pentru crustacee, crabi, creveti, languste sau chiar raci. Aceasta regula priveste doar emisfera nordica, perioada calda, mai, iunie, iulie, august (luni fara R) este perioada in care aceste specii inceteaza reproducerea, fiind inactive sexual sunt sarace in hormoni, ceea ce le face mai putin cautate. Una dintre cele mai importante propritati ale acestor alimente, pe langa o sursa importanta de proteine lipsita de grasimi, fiind abundenta de vitamina E si zinc, responsabile cu producerea de testosteron. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hQDOGW3O11E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by destrug, 13 October 2014 - 15:18. |
|
#1469
Posted 13 October 2014 - 15:44
Mi se pare prea mare bătaia de cap. Eu le mănânc cu mana oriunde.
Sa fiu sincer, chiar nu știu cum le mănâncă italienii, nu m-am uitat la ei. Le-am mâncat tot cu mana . La fel și în Belgia. Pizza și fructele de mare servite în cochiliile/crustele lor, le mănânc întotdeauna cu mâna. |
#1470
Posted 13 October 2014 - 15:59
richelieu, on 13 octombrie 2014 - 15:44, said:
Eu le mănânc cu mana oriunde. richelieu, on 13 octombrie 2014 - 05:04, said:
Pai midiile nu ai cum sa le mananci altfel.... Si nu este complicat de loc, incearca si o sa-mi dai dreptate. Edited by destrug, 13 October 2014 - 16:01. |
#1471
Posted 13 October 2014 - 16:08
Este, pentru ca nu știam metoda aia.
O fi simplu, dar nu vad sensul. E mai plăcut sa rup scoica în doua și sa umplu jumătatea cu carne și cu sos... |
#1472
Posted 13 October 2014 - 18:42
destrug, on 13 octombrie 2014 - 15:04, said: Nu stiam explicatia dar pare logic ce spui tu. Cel de la care aflasem spunea ca atunci sunt ele mai dezvoltate si am luat-o ca informatie. Pai chiar asa este. Una dintre activitatile mele este comercializarea racilor. In lunile de vara sunt pricajiti, aproape goi pe dinauntru iar in lunile cu R sunt dezvoltati si carnosi. |
#1473
Posted 16 October 2014 - 02:58
Napoli Centrale, in Cluj. Am mancat, adica am impartit antipasto della casa care e urias, am continuat cu tris di pasta si un tiramisu. Am gustat si din celelate deserturi - un fel de diplomat cu fructe si savarina cu fructe. Pizza pe care am vazut-o la mesele altora arata foarte apetisant si ea, data viitoare sigur o gust.
Vinul casei de asemenea foarte in regula (eu am baut un alb sec, racit exact cat trebuia, ceea ce e destul de rar prin crasmele noastre). |
|
#1474
Posted 20 October 2014 - 13:41
Marty City - Cluj. Am mancat la cel din Iullius Mall. Servirea buna, preturi bune, portiile maricele, mancare delicioasa. Vita a fost foarte frageda.
Va rog sa-mi recomandati ceva bun in Pitesti. Multumesc |
#1475
Posted 23 October 2014 - 11:23
Nimic pentru Pitesti? Cand ajung acolo, mananc la Matteo si-s multumita, mancarea e buna, meniul variat, insa as vrea sa mai schimb locatia
|
#1476
Posted 23 October 2014 - 13:45
Din păcate, singurul loc din Pitești la care am mâncat este McDonald's
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users