Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1982 replies to this topic

#1387
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 07.07.2006
Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”.

#1388
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View Postabancor, on 19 august 2014 - 15:14, said:

Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”.

Probabil. E foarte buna, insa, nu are nici un gust bizar sau neplacut.

La un restaurant prefer sa platesc un vin bun sau o mancare mai aparte, nu apa cu un adaos comercial de vreo 1000%, chit ca e imbuteliata.

Edited by Purpura, 19 August 2014 - 15:39.


#1389
Taylor_M

Taylor_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,209
  • Înscris: 08.08.2014
@purpura, deschiderea unui asemenea restaurant mi se pare o idee foarte buna. Sincer; europenii fiind de regula foarte "cheap" - sau pe romaneste, de neam prost. Posted Image
Cred ca atmosfera lejera dintr-un restaurant tipic american ar fi un real succes. Posted Image

View Postabancor, on 19 august 2014 - 15:14, said:

Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”.
Este de la robinet dar restaurantele sunt obligate sa aiba filtre performante. Si lasa, ca nici Evian nu mai e ce-a fost. Unele ape minerale par atat de bazice sau "lesioase" de-ti vine greu sa termini sticla.

Edited by Taylor_M, 19 August 2014 - 16:01.


#1390
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Exista Vacamuuu și Osho, steak houses cu acea atmosfera inclusa :). Se și mănâncă bine, dar piperat :).
Referitor la apa respectiva, într-adevăr, nu e ieftina, dar e San Pelegrino, care este extraordinar de scumpa și la achiziție. Avem și Dorna, mult mai ieftina, dar la sticla mica.

#1391
Taylor_M

Taylor_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,209
  • Înscris: 08.08.2014
Ideea principala era: mult si ieftin si catedata gratis. :D Stiu ca in Europa taxele sunt mult mai mari dar totusi, cred ca sunt unele produse ce pot fi servite cu oarecare larghete.

#1392
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
E vorba probabil și de cultura...europenii nu o au la fel. Îmi dau seama la ce te referi,  genul acela de local stil vagon, cu o chelneriță obligatoriu grasa și una obligatoriu prea frumoasa și prea neinteleasa de bărbații care o ciupesc de fund....asa cum sunt ele prezentate prin filme. Cum te așezi îți toarnă cineva cafea din aia extrem de lunga... Si apa. Da, asa ceva nu am văzut nicăieri pe unde am umblat în Europa

#1393
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013
In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare :)

#1394
Taylor_M

Taylor_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,209
  • Înscris: 08.08.2014
Esti rautacios desi eu nu am intentionat nici un fel de trimitere la stilul antreprenorial al patronilor din Romania. Posted Image
Cunosc foarte bine diferenta in acest domeniu dintre continentul american si cel european: americanii au avut tot timpul mancare din belsug, pamant mai manos si mai intins, vitei mai grasi, frumosi si cu stea in frunte, curcani cat malul, toate astea in timp ce europenii erau mai preocupati sa se razboaisca, macelareasca intre ei si sa gestioneze numeroasele episoade de foamete. Insa traim alte timpuri, si pentru agricultura, si pentru chimie alimentara sau nivelul de trai. De exemplu in Romania te incarca si pentru ardeiul iute ce vine la ciorba sau daca ceri o felie de paine in plus (sa aducem si apa minerala ce izvoraste din belsug in Carpati, in discutie?); in Germania numeroase restaurante normale (nu fast-food-uri) te taxeaza separat cand mergi la toaleta. Asta nu mai are a face cucultura, ci e vorba de calitatea umana proasta si zgarcenia genetica.

View PostCorinaP1, on 19 august 2014 - 16:35, said:

In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare Posted Image
In alte restaurante iti aduc paine si unt, si inca unul de calitate.

Edited by Taylor_M, 19 August 2014 - 16:41.


#1395
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014
In Italia, am primit limoncello din partea casei, probabil ca sa ne deschida apetitul mai vartos.

#1396
CorinaP1

CorinaP1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 28.02.2013
Limoncello inainte de masa?! In Italia de obicei primesti un platouas cu grisine inainte si un digestiv dupa. Sau mai multe daca i-a placut patronului cat mananci :D. In Grecia, pentru precizie in Thassos, apa, un meze daca iei tsipouro sau ouzo, si desertul. Si iar, daca esti mancau si bautor, o carafa din ce ai baut.

#1397
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

View PostCorinaP1, on 19 august 2014 - 16:35, said:

In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare Posted Image

Si in Italia si in sudul Frantei.

#1398
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Welcome back fifi :)


View PostTaylor_M, on 19 august 2014 - 16:42, said:

Esti răutăcios..
Departe de mine gândul :) Chiar nu vroiam sa fiu răutăcios. Genul acela de restaurante, chiar îmi place. Și cred ca ar merge și la noi. Doar ca eu nu ma identific cu genul, ca om, din prisma consumatorului, deci cu atât mai puțin ca investitor :)


#1399
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View PostCorinaP1, on 19 august 2014 - 18:06, said:

Limoncello inainte de masa?! In Italia de obicei primesti un platouas cu grisine inainte si un digestiv dupa. Sau mai multe daca i-a placut patronului cat mananci Posted Image. In Grecia, pentru precizie in Thassos, apa, un meze daca iei tsipouro sau ouzo, si desertul. Si iar, daca esti mancau si bautor, o carafa din ce ai baut.

Eu nu-s asa rafinata, m-am gandit ca-i ca la noi, tuiculita de dinainte de masa.

#1400
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

View PostCorinaP1, on 19 august 2014 - 16:35, said:

In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare Posted Image
si in norvegia e foarte comun sa ceri apa de la canal la restaurant. de fapt cred ca se consuma mai multa apa decat alte bauturi. probabil si pentru ca alcoolul e scump....
oricum apa de la canal e extraordinar de rece si buna..... apa imbuteliata nu are trecere aici.....


on.
Hacienda del Sol, Constanta

un restaurnat nou, cu specific spaniol, care-si face multa reclama zilele astea si pare oarecum la moda prin Constanta....f multe review-uri pozitive
se afla in locatia unui fost restaurnat, vis-a-vis de primarie, dupa colt de Nikos.
terasa interioara este absolut superba....

am fost cu sotia intr-o seara sa-l incercam. din comoditate am sa scriu recenzia aici desi ar putea fi la fel de bine si in topicul cu "NU"
am cerut niste creveti la gratar (35 lei), o paella cu fructe de mare (35 lei) si o portie de coada de taur (35 lei), 2 limonade (10 lei) si  cafea (6 lei)

PRO: paella fost f buna dupa gustul meu de nespecialist in bucataria spaniola. limonadele a fost f bune de asemenea
CONTRA: crevetii la gratar, portia f mica 5 creveti marisori si 2-3 felii de legume la gratar (vanata, ardei, dovlecel) nu m-a dat pe spate. crevetii un pic fazi spre amarui.
coada de taur, f buna la gust, dar portia total insuficineta. 2 bucatele de coada din care de pe una nu prea am avut ce sa aleg si 2 cartofiori mici ca 2 rosii cherry la cuptor. gustul f bun de altfel, dar cum am spus total insuficient.

tot la PRO as adauga terasa si servirea, ospatarul venind de cateva ori sa ne intrebe cum e, daca mai dorim ceva, daca ne place sau daca avem ceva de "criticat". I-am zis si lui tot ce v-am zis si voua. Posted Image

damage 150 de lei, si noroc cu orezul ca nu ne-am ridicat chiar flamanzi de la masa....insa locatia si atmosfera au meritat.

Concluzie: daca va e foame opriti-va la Nikos si cu mult mai putini bani mancati mult mai bine (1 buiurdi generos, o portie de caracatita la gratar, o portie de coaste de miel cu cartofi si tzatziki, o cafea, 2 lipii, o bere si un suc, 120 de lei dupa 2 zile). pentru o locatie mai frumoasa si un pic de romantism dati coltul spre Hacienda del sol.

Edited by bubalus, 20 August 2014 - 00:03.


#1401
TakeCareOfMe

TakeCareOfMe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 20.08.2014

View Postrichelieu, on 19 august 2014 - 22:53, said:

Welcome back fifi Posted Image





nu ma las

forumulmeu

bossanova.

f.o.r.u.m./g.r.a.t.u.i.t./r.o

Edited by TakeCareOfMe, 20 August 2014 - 01:36.


#1402
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 07.07.2006

View PostPurpura, on 19 august 2014 - 15:37, said:

Probabil. E foarte buna, insa, nu are nici un gust bizar sau neplacut.

Nici n-am zis asta, doar explicam de ce le e ușor să dea apă gratis.

Edited by abancor, 20 August 2014 - 10:57.


#1403
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View Postabancor, on 20 august 2014 - 10:56, said:

Nici n-am zis asta, doar explicam de ce le e ușor să dea apă gratis.

Pai sa dea si la noi atunci, daca-i asa de usor.

#1404
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 07.07.2006
Vrei apă de la robinet la crîșmă? La noi nu e obiceiul ăsta, și cred că dacă ar fi, mulți ar strîmba din nas.
Dar nu strică să ceri, de curiozitate, să vezi ce zice ospătarul. E posibil ca în unele locuri să îți aducă.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate