Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1387
Posted 19 August 2014 - 15:14
Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”.
|
#1388
Posted 19 August 2014 - 15:37
abancor, on 19 august 2014 - 15:14, said:
Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”. Probabil. E foarte buna, insa, nu are nici un gust bizar sau neplacut. La un restaurant prefer sa platesc un vin bun sau o mancare mai aparte, nu apa cu un adaos comercial de vreo 1000%, chit ca e imbuteliata. Edited by Purpura, 19 August 2014 - 15:39. |
#1389
Posted 19 August 2014 - 16:05
@purpura, deschiderea unui asemenea restaurant mi se pare o idee foarte buna. Sincer; europenii fiind de regula foarte "cheap" - sau pe romaneste, de neam prost.
Cred ca atmosfera lejera dintr-un restaurant tipic american ar fi un real succes. abancor, on 19 august 2014 - 15:14, said:
Cred că apa aia din SUA care e gratis e de la robinet, nu e „bottled”. Edited by Taylor_M, 19 August 2014 - 16:01. |
#1390
Posted 19 August 2014 - 16:12
Exista Vacamuuu și Osho, steak houses cu acea atmosfera inclusa . Se și mănâncă bine, dar piperat .
Referitor la apa respectiva, într-adevăr, nu e ieftina, dar e San Pelegrino, care este extraordinar de scumpa și la achiziție. Avem și Dorna, mult mai ieftina, dar la sticla mica. |
#1391
Posted 19 August 2014 - 16:15
Ideea principala era: mult si ieftin si catedata gratis. Stiu ca in Europa taxele sunt mult mai mari dar totusi, cred ca sunt unele produse ce pot fi servite cu oarecare larghete.
|
#1392
Posted 19 August 2014 - 16:28
E vorba probabil și de cultura...europenii nu o au la fel. Îmi dau seama la ce te referi, genul acela de local stil vagon, cu o chelneriță obligatoriu grasa și una obligatoriu prea frumoasa și prea neinteleasa de bărbații care o ciupesc de fund....asa cum sunt ele prezentate prin filme. Cum te așezi îți toarnă cineva cafea din aia extrem de lunga... Si apa. Da, asa ceva nu am văzut nicăieri pe unde am umblat în Europa
|
#1393
Posted 19 August 2014 - 16:35
In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare
|
#1394
Posted 19 August 2014 - 16:42
Esti rautacios desi eu nu am intentionat nici un fel de trimitere la stilul antreprenorial al patronilor din Romania.
Cunosc foarte bine diferenta in acest domeniu dintre continentul american si cel european: americanii au avut tot timpul mancare din belsug, pamant mai manos si mai intins, vitei mai grasi, frumosi si cu stea in frunte, curcani cat malul, toate astea in timp ce europenii erau mai preocupati sa se razboaisca, macelareasca intre ei si sa gestioneze numeroasele episoade de foamete. Insa traim alte timpuri, si pentru agricultura, si pentru chimie alimentara sau nivelul de trai. De exemplu in Romania te incarca si pentru ardeiul iute ce vine la ciorba sau daca ceri o felie de paine in plus (sa aducem si apa minerala ce izvoraste din belsug in Carpati, in discutie?); in Germania numeroase restaurante normale (nu fast-food-uri) te taxeaza separat cand mergi la toaleta. Asta nu mai are a face cucultura, ci e vorba de calitatea umana proasta si zgarcenia genetica. CorinaP1, on 19 august 2014 - 16:35, said:
In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare Edited by Taylor_M, 19 August 2014 - 16:41. |
#1395
Posted 19 August 2014 - 17:06
In Italia, am primit limoncello din partea casei, probabil ca sa ne deschida apetitul mai vartos.
|
#1396
Posted 19 August 2014 - 18:06
Limoncello inainte de masa?! In Italia de obicei primesti un platouas cu grisine inainte si un digestiv dupa. Sau mai multe daca i-a placut patronului cat mananci . In Grecia, pentru precizie in Thassos, apa, un meze daca iei tsipouro sau ouzo, si desertul. Si iar, daca esti mancau si bautor, o carafa din ce ai baut.
|
|
#1397
Posted 19 August 2014 - 20:27
#1398
Posted 19 August 2014 - 22:53
Welcome back fifi
Taylor_M, on 19 august 2014 - 16:42, said:
Esti răutăcios.. |
#1399
Posted 19 August 2014 - 22:57
CorinaP1, on 19 august 2014 - 18:06, said:
Limoncello inainte de masa?! In Italia de obicei primesti un platouas cu grisine inainte si un digestiv dupa. Sau mai multe daca i-a placut patronului cat mananci . In Grecia, pentru precizie in Thassos, apa, un meze daca iei tsipouro sau ouzo, si desertul. Si iar, daca esti mancau si bautor, o carafa din ce ai baut. Eu nu-s asa rafinata, m-am gandit ca-i ca la noi, tuiculita de dinainte de masa. |
#1400
Posted 20 August 2014 - 00:01
CorinaP1, on 19 august 2014 - 16:35, said:
In Grecia la restaurant prima miscare e sa iti aduca o carafa cu apa rece si pahare oricum apa de la canal e extraordinar de rece si buna..... apa imbuteliata nu are trecere aici..... on. Hacienda del Sol, Constanta un restaurnat nou, cu specific spaniol, care-si face multa reclama zilele astea si pare oarecum la moda prin Constanta....f multe review-uri pozitive se afla in locatia unui fost restaurnat, vis-a-vis de primarie, dupa colt de Nikos. terasa interioara este absolut superba.... am fost cu sotia intr-o seara sa-l incercam. din comoditate am sa scriu recenzia aici desi ar putea fi la fel de bine si in topicul cu "NU" am cerut niste creveti la gratar (35 lei), o paella cu fructe de mare (35 lei) si o portie de coada de taur (35 lei), 2 limonade (10 lei) si cafea (6 lei) PRO: paella fost f buna dupa gustul meu de nespecialist in bucataria spaniola. limonadele a fost f bune de asemenea CONTRA: crevetii la gratar, portia f mica 5 creveti marisori si 2-3 felii de legume la gratar (vanata, ardei, dovlecel) nu m-a dat pe spate. crevetii un pic fazi spre amarui. coada de taur, f buna la gust, dar portia total insuficineta. 2 bucatele de coada din care de pe una nu prea am avut ce sa aleg si 2 cartofiori mici ca 2 rosii cherry la cuptor. gustul f bun de altfel, dar cum am spus total insuficient. tot la PRO as adauga terasa si servirea, ospatarul venind de cateva ori sa ne intrebe cum e, daca mai dorim ceva, daca ne place sau daca avem ceva de "criticat". I-am zis si lui tot ce v-am zis si voua. damage 150 de lei, si noroc cu orezul ca nu ne-am ridicat chiar flamanzi de la masa....insa locatia si atmosfera au meritat. Concluzie: daca va e foame opriti-va la Nikos si cu mult mai putini bani mancati mult mai bine (1 buiurdi generos, o portie de caracatita la gratar, o portie de coaste de miel cu cartofi si tzatziki, o cafea, 2 lipii, o bere si un suc, 120 de lei dupa 2 zile). pentru o locatie mai frumoasa si un pic de romantism dati coltul spre Hacienda del sol. Edited by bubalus, 20 August 2014 - 00:03. |
#1401
Posted 20 August 2014 - 01:33
|
#1402
Posted 20 August 2014 - 10:56
#1403
Posted 20 August 2014 - 17:51
#1404
Posted 21 August 2014 - 13:15
Vrei apă de la robinet la crîșmă? La noi nu e obiceiul ăsta, și cred că dacă ar fi, mulți ar strîmba din nas.
Dar nu strică să ceri, de curiozitate, să vezi ce zice ospătarul. E posibil ca în unele locuri să îți aducă. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users