Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Șapte pacate ale romanilor

Cartonase Scooby Doo

Peugeot 508 Allure

Freelancing in Web Development
 Ticait ciudat la laptop HP Proboo...

Sfaturi ptrn imbunatatire unui de...

windows 7 probleme

De ce nu corespunde seria cartii ...
 Electric Castle

De ce un parinte ar face asa ceva...

Sfat rana

[JOC][GRATUIT][ANDROID] Maniac Bi...
 [AJUTOR] Din China cu DHL (tva si...

Sony DSCQX100B, 20.2MP, obiectivu...

Nationstates

De unde i-au word 2003 gratis ?
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Temperatura CPU

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
TurocK

TurocK

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,028
  • Înscris: 08.11.2008
  • ID membru: 386,822
  • Locație: Bucuresti

Ca scop informativ, propun ca aici cine vrea, sa posteze temperaturile de lucru a procesorului care il foloseste. Precizand marca, tipul, socket-ul, fsb, temperaturi minime, maxime, si programele ce rulau in acel moment, sistem operare, etc.
Incep eu: de curand mi-am schimbat cpu-ul si pentru inceput am incercat sa vad de ce este in stare, asa ca i-am facut niste teste, in scopul de a afla temperatura de lucru al acestuia.

CPU : Intel Pentium 4 Northwood HyperThreading, Speed 2800Mhz, 512Kb L2 Cache, FSB 800Mhz, socket 478
Prime95 x2: Temp. minima afisata 51, temp. maxima afisata 59, temp. predominanta 54. Timp testare circa 30 minute.
Prime95 x1: Aproape identic ca atunci cand rula de doua ori in acelasi timp. Timp testare cca 30 minute.
Iddle: Temp. minima 36, temp. maxima 40, temp. predominanta 38 grade
GO ORTHON: Temp. minima 51, temp. maxima 62, temp. predominanta 57 grade
Programul de monitorizare temp. este EVEREST Ultimate Edition 4.60.1500, sistem operare Vista Ultimate, ram 1 gb.
(fara pasta termoconductoare pe cpu si capacul carcasei inlaturat)
  Aceste temperaturi sunt optime sau credeti ca este cam mult?
PS: pc-ul meu este cam la a doua varsta, stiu ca este cam depasit. Fara comentarii stupide  <_<

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   276.37K   49 downloads
  • Attached File  2.jpg   303.43K   26 downloads
  • Attached File  3.jpg   293.68K   21 downloads
  • Attached File  4.jpg   288.33K   35 downloads

Edited by TurocK, 29 November 2008 - 01:29.


#2
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,659
  • Înscris: 23.05.2003
  • ID membru: 3,897
  • Locație: Twilight Zone

View PostTurocK, on Nov 29 2008, 01:27, said:

(fara pasta termoconductoare pe cpu[...]
:surprise:

Temperaturile sunt OK, da' pune-i totusi niste pasta buna acolo.

#3
MagicNumber

MagicNumber

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 14.01.2006
  • ID membru: 61,358
  • Locație: rosiori
Temperatura este mare, dar avand in vedere ca probabil iti vei schimba pc-ul....nu cred ca este ceva care sa te sperie. Oricum, incearca o ventilare mai buna a sistemului si renunta la overclock...daca ai.

#4
fkn0wned

fkn0wned

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 05.08.2008
  • ID membru: 356,303
  • Locație: BookAresT
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale, speed 3GHz , 6mb L2 Cache , FSB1333 , 45nm Socket 775
Temperatura care mi-o indica realtemp este de 30*C dar everest indica putin mai mult dar si asa la mn temperaturile variaza in functie de temperatura camerei .Cand e racoare in idle are in jur de 25-26*C , cand e cald (ca acum) 30*C.In full load nu mi-a trecut de 53*C niciodata (consider ca 8 ore de crysis sunt de ajuns)

Pasta termoconductoare, folosesc Arctic Silver AS5
OS: Windows Vista Ultimate x32 + SP1, 2GB ram

In spate rulau:
-BitComet cu 2 download'uri pornite , imi pare rau ca am uitat sa arat ca erau downloadurile pornite
-DT
-Messenger
-Fraps

Attached Files

  • Attached File  dfdf.jpg   253.65K   34 downloads

Edited by fkn0wned, 29 November 2008 - 09:41.


#5
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,659
  • Înscris: 23.05.2003
  • ID membru: 3,897
  • Locație: Twilight Zone
Na, ca sa fiu on topic, un test facut acuma la 22°C in camera.
E8400, Ninja rev.B fanless (prins cu TR Bolt-Thru) +AS5, P182 cu fan de exhaust si intake interior.
Idle
Attached File  idle_22C.png   114.41K   66 downloads

Load cu LinX

Attached File  load_22C.png   126.71K   50 downloads

In viata de zi cu zi (aka games) nu apuca sa vada 50°C pe core-uri.

Fiind vorba de un procesor pe 45nm temperatura absoluta nu ma intereseaza (din cauza decalibrarii senzorilor in idle/medium load, asa numitul slope error) si tot ce conteaza pentru mine e acel Distance to TJMax. Incerc sa-l tin >20-30°C si nu ma doare capul.



#6
Chevelle

Chevelle

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 22.04.2008
  • ID membru: 318,128
  • Locație: Bucuresti
Intel P4 630 Prescott @ 3 Ghz -cooler stock. OS: Win XP Pro SP2; RAM: 1Gb DDR2. Acum iarna sta si-n 28 de grade in idle. In full load nu trece de 43-44 @ ~2200 rpm. Vara am avut maxim 55. Mai multe detalii vedeti screenshot-urile:

Attached Files


Edited by Chevelle, 29 November 2008 - 11:29.


#7
alexxveres

alexxveres

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,129
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130,520
  • Locație: Brasov
20C temperatura camerei.
E2160 3Ghz,AC Freezer 7(900 rpm) +MX2, Sagitta + Scythe Slipstream(1 intake 1200rpm, 1 exhaust 900rpm)
* in full load rpm-urile desigur, au crescut.

Attached Files


Edited by alexxveres, 29 November 2008 - 11:35.


#8
Merdiso

Merdiso

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,678
  • Înscris: 19.03.2008
  • ID membru: 304,008
  • Locație: Brasov
Da pai eu nu stau prea bine cu temperaturile, coolerul stock e slab si procesorul e pe Conroe, voltajul e destul de ridicat (v1.325) si frecventele sunt stock, bine ca macar e stabil, nu se blocheaza decat foarte rar.

Oricum nu fac OC si nu are sens sa-l schimb, macar e silentios PC-ul, si daca merge nu are sens.

Orthosul vine cat ai clipi :)

Attached Files


Edited by Merdiso, 29 November 2008 - 12:04.


#9
operator2

operator2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.03.2010
  • ID membru: 575,945
salut am facut rost de o placa de baza cu procesor    Intel P4  Prescott @ 3 Ghz ..nu stiu sa zic prea multe despre el..eu doar ce am citit de pe acolo..problema mea este cu temperatura.ca l-am desfacut sa il curat ..am curat de praf..si la montare.nu am avut pasta de racit sa pun deloc..coolerul sta foarte bine pe procesor.adica lipit..dar fara pasta..aam descarcat un program de vazut temparatura ..si imi arata 50 de grade..55. care este temp[eratura maxima admisa??o sa incerc sa fac rost de pasta de racit..iar cand d3eschid task manager..im,i arata fereastra de la procesor impartita in 2..oare este dual core??sau de ce arata asa??am adaugat si o poza..sa vedeti temperatura si cum arata in task manager..poate cineva sa ma ajute?

#10
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,845
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud

Nu e dual core e hyperthreaded.Si fa rost de pasta.

#11
OriOn20

OriOn20

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 07.04.2010
  • ID membru: 579,587
sa bagam si un AMD

programele care ruleaza sunt cele care se vad(cel de conversie video lucra cu un fisier de 1gb) + rula pe net in acelasi timp un film 720p.
Attached File  cats.jpg   661.03K   23 downloads

Edited by OriOn20, 16 March 2012 - 22:16.


#12
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,845
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Baieti topicul are ceva ani vechime...

#13
ionutzradu

ionutzradu

    Esti bujia vietii mele ,fara tine dau rateuri :D

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,201
  • Înscris: 27.08.2009
  • ID membru: 505,197
  • Locație: /Cârciumă
In termeni stiintifici asta se cheama profanare de morminte :D

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users