Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu mai apar iconitele pe desktop-...

conectare smart tv prin utp TL-WR...

Atenționare in bord Golf 4

Rate nesolicitate prin cardul Mas...
 HDD USB WD 500 GB vazut ca 2048 GB

Driver-e webcam

UTOK 1000Q WIFI problem

Calcul filtre
 Actiuni electorale!?

Recalificare profesionala

[UNDE] In ce statiune se afla loc...

ThL 5000
 O mica insecta

Victor Ponta vrea trenuri de mare...

Cata memorie RAM aveti in P.C.?

Card neridicat
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Incarcator Li-Ion

  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#1
ady8954

ady8954

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 01.05.2004
  • ID membru: 15,534

Ma poate cineva ajuta in urmatoarea problema:
Am achizitionat un aparat foto digital Olympus Stylus 410 ,dar nu am incarcator pentru acumuluatorul lui care este Li-10B(3,7v 1090mAh).
Am nevoie de o schema de incarcator ptr.el.
Multumesc anticipat!

#2
titirca

titirca

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.11.2004
  • ID membru: 25,609
  • Locație: ARGES
acceasi problema o am si eu si am rezolvat-o in felul urmator
din intamplare am un sagam cara are tot aprox acelasi acc si il incarc cu acest incarcator si merge foarte bine de 6 luni poate chiar mai mult

#3
James

James

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 04.06.2003
  • ID membru: 4,096
  • Locație: Timisoara
Au la Telezimex incarcatoare LI-Ion

#4
.ral:cr

.ral:cr

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
  • ID membru: 20,038
si mie mi-ar trebui asa ca am facut niste cercetari:
http://www.discoverc...B/batt-chrg.htm  (primul link cu li-ion)
un alt link ttot acolo gasit:
http://circuitos.tri...l/schem/r43.gif

daca faci inaintea mea sa m anunti pls.

#5
titirca

titirca

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.11.2004
  • ID membru: 25,609
  • Locație: ARGES
erea vorba despre un telefon sagem 3026



#6
niq_ro

niq_ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 14.12.2004
  • ID membru: 27,203
  • Locație: Craiova
multe scheme (unele mai simple, unele mai complicate), inclusiv calcule, cablaj, poze:
Incarcatoare automate de acumulatori
si
Incarcatoare acumulatori mici
:coolspeak:

#7
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729
Salutare!Am o camera video mini dv de la Sony(model SONY DCR-HC14E)dar nu am decit 1 acum.la ea.Am in schimb 1 acumulator mai mare,are 4 amperi ,este la 7,2 v(atit are si acum.original)si cu o mediana de 3,6v.Intrebare:cum fac sa-l adaptez la camera?Cel original mai are o borna care ,fata de masa imi da o tensiune de 3,6v.ce ma sfatuiti sa fac?
P.S.-nu am facut nici o proba de frica sa nu bulesc camera
Va multumesc

#8
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
  • ID membru: 26,971
  • Locație: Bucuresti
Camerele SONY folosesc acumulatori Li-Ion care sunt controlati electronic prin circuite proprietare: ''STAMINA technology'' si nu accepta decat acumulatori dedicati. Exista posibilitatea conectarii altor acumulatori dar numai prin circuitul electronic respectiv. Un experiment pe acesta tema gaseti aici:
http://kap-man.de/e-liakku01.htm
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#9
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729

View PostActa non verba, on Dec 5 2005, 17:56, said:

Camerele SONY folosesc acumulatori Li-Ion care sunt controlati electronic prin circuite proprietare: ''STAMINA technology'' si nu accepta decat acumulatori dedicati. Exista posibilitatea conectarii altor acumulatori dar numai prin circuitul electronic respectiv. Un experiment pe acesta tema gaseti aici:
http://kap-man.de/e-liakku01.htm
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Multumesc pt.ajutor.Totusi ,am o intrebare:aceste circuite proprietate sunt standard?Adica acelasi circuit se foloseste la toate tipurile de acumulatori(este identic)?Sa inteleg ca pot face modificarea,cu conditia sa leg acum.neoriginal in acelasi mod cu cel original?Daca are aceeasi tensiune,dar amperaj mai mare,poate afecta montajul electronic?multumiri!

#10
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,586
  • Înscris: 19.03.2005
  • ID membru: 32,807
  • Locație: Timisoara

Acumulatorii care nu sint SONY originali ai toate sansele sa nu mearga. Eu am cumparat unul din germania si nu a mers nici macar o secunda, camera afiseaza FOR INFOLITHYUM SYSTEM ONLY. Am mai cumparat unul din RO, care a mers dar dupa o vreme nu a mai mers. Deci ce e sigur e sa cumperi acumulator original sony.

Edited by H725, 05 December 2005 - 20:19.


#11
bchendran

bchendran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 28.05.2005
  • ID membru: 37,683
  • Locație: Cluj Napoca, RO, EU
Toata faza e sa iei circuitul acela proprietar dintr-un acumulator original Sony uzat si sa-l pui cumva in noul acumulator.
Succes.

Quote

Daca are aceeasi tensiune,dar amperaj mai mare,poate afecta montajul electronic?multumiri!
Ma indoiesc, pentru ca aparatul va consuma acelasi curent in aceleasi conditii. doar ca bateria de capacitate mai mare va tine mai mult.

Edited by bchendran, 05 December 2005 - 20:22.


#12
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,725
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Trebuie luat in consideratie si curentul de incarcare.
Acumulatorii descarcati au o rezistenta interna mica ceea ce face
ca in momentul inceperii procesului de incarcare curentul absorbit
sa fie mare. Daca se inlocuieste acumulatorul cu unul de capacitate
mult mai mare atunci procesul de incarcare nu starteaza (over load).

#13
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729
Pai atunci se pune urmatoarea intrebare?Se poate atasa acumulatorul respectiv,in conditiile in care il incarc separat,de la alta sursa(incarcator)?
Am inteles ca pot*pacali*camera in conditiile in care acumulatorul*neoriginal*il trec prin acel circuit proprietar,adica ii fac legaturile identic cu ale celui original.Daca nu am dreptate,va rog sa-mi spuneti care sunt pasii.
Multumesc,si astept noi sugestii :rolleyes:
P.S.-nu ma indur sa ma debarasez de acest acumulator *neoriginal*fiindca este de calitate f.buna,este nou si l-am adus din Olanda(atata doar ca el era folosit in alte scopuri)

#14
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
  • ID membru: 26,971
  • Locație: Bucuresti
Multe din comentariile de aici sunt facute fara sa citim cate ceva din link-ul prezentat mai sus...
Asta deoarece daca  noi nu am facut acest tip de experiment: de a inlocui la  un acumulator SONY elementii de Li-Ion cu altii, gasim acolo multe din intrebarile puse...
Deci, eu nu am facut acesta inlocuire si  cred ca toate afirmatile de acolo sunt reale, dar personal nu recomand acest lucru deoarece sunt si ceva sanse de a gresi si uneori acumulatoarele se pot si distruge ...  :)

Experimentul demonstreaza posibilitatea inlocuirii elementilor cu altii de alta capacitate cu pastrarea circuitului electronic, pe toata durata incarcarii sau a folosirii pentru a nu reseta datele memorate in circuit. Si da, este posibila incarcarea unei capacitati mai mari deoarece controlul curentului se face de catre circuit. Singura problema este transformarea dpdv mecanic, deoarece fizic trebuie ca circuitul de incarcare sa fie lipit de noul acumulator sau sa folosesti acumulatorul extern si circuitul in cutia originala (vezi fotografia cu adaptarea respectiva).
Tu nu ai precizat ce tip de acumulator  Sony ai ca sa comparam capacitatile. Daca esti dispus sa-l sacrifici este o actiune la care pot doar sa presupun ca sunt sanse  reale de succes... B)

Edited by Acta non verba, 06 December 2005 - 03:09.


#15
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,725
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400

View PostActa non verba, on Dec 6 2005, 03:08, said:

Multe din comentariile de aici sunt facute fara sa citim cate ceva din link-ul prezentat mai sus...
Asta deoarece daca  noi nu am facut acest tip de experiment: de a inlocui la  un acumulator SONY elementii de Li-Ion cu altii, gasim acolo multe din intrebarile puse...
Deci, eu nu am facut acesta inlocuire si  cred ca toate afirmatile de acolo sunt reale, dar personal nu recomand acest lucru deoarece sunt si ceva sanse de a gresi si uneori acumulatoarele se pot si distruge ...  :)

Experimentul demonstreaza posibilitatea inlocuirii elementilor cu altii de alta capacitate cu pastrarea circuitului electronic, pe toata durata incarcarii sau a folosirii pentru a nu reseta datele memorate in circuit. Si da, este posibila incarcarea unei capacitati mai mari deoarece controlul curentului se face de catre circuit. Singura problema este transformarea dpdv mecanic, deoarece fizic trebuie ca circuitul de incarcare sa fie lipit de noul acumulator sau sa folosesti acumulatorul extern si circuitul in cutia originala (vezi fotografia cu adaptarea respectiva).
Tu nu ai precizat ce tip de acumulator  Sony ai ca sa comparam capacitatile. Daca esti dispus sa-l sacrifici este o actiune la care pot doar sa presupun ca sunt sanse  reale de succes... B)

La un acumulator Sony Infolithium model NP-F330 7,2V  5Wh (700mA/h) am pus
acumulatori de 4100 mA/h (nu am fost conditionat de spatiu). La pornirea camerei nici
un mesaj de eroare.Dupa o perioada de utilizare a fost nevoie de incarcare.
Am cuplat incarcatorul si am constatat ca procesul de incarcare nu starta datorita curentului prea mare de
incarcare.Pentru a"fenta" circuitul de control al curentului am pus in locul rezistentei  de 0,02 ohmi
serie cu acumulatorul una de 0,01 ohmi si procesul de incarcare a inceput,dar se incalzea foarte
puternic driverul electronic .Dupa cateva teste am vazut ca functioneza fara probleme cu
acumulatori de maxim 2000mA/h (nici o modificare in partea electronica).Deci se pot pune
acumulatori de capacitate mai mare dar in anumite limite si in mod obligatoriu tot Li-ion.
Pentu a mari capacitatea acumulatorilor se utilizeaza foarte des legarea in paralel a pilelor de 3.6V,
(marea majoritate a acumulatorilor  Li-ion care se folosesc in laptopuri).

#16
nirosbog

nirosbog

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 22.10.2005
  • ID membru: 50,729
Hai sa fiu mai explicit:modelul camerei-dcr-hc14e,care functioneaza cu acumulatori de tip NP-FM30(battery pack 7,2v/5.0Wh) si am doar 1 buc.
-acumulatorul care-l am de schimb este:model SAFT 3 VTD 137-3,6V/4Ah(Ni-Cd).Perm ch 200mA(am scris exact ce scria pe el)
-ideea e ca am 2 buc.de-astea dar cum trebuiesc legate ca sa am 7,2V(eu cred ca in serie) ?Ce amperaj voi avea in urma legaturilor?mentionez ca sursa de incarcare nu este cea de la accu Sony original,ci alta.
-am alimentat camera cu 1 accu Sony model NP-P330(prin niste, fire-de proba :mellow: ) si mi-a mers fara nici un fel de probleme.
-acel montaj electronic este identic la aceste tipuri de accu ?
-am dat aceste inf.pt.bit 61
in concluzie ,ce se poate face cu acesti accu ai mei?

#17
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
  • ID membru: 26,971
  • Locație: Bucuresti
Nu.
Nu se pot folosi pentru ca sunt Ni-Cd.
Si poate ca ar merge adaptarea unor  acumulatori Li-Ion de 1.2-1.4Ah in loc de NP-FM30 ( 0.7Ah) deci cel mult o dublare a capacitatii si nu cresterea la 4Ah... B)

Edited by Acta non verba, 06 December 2005 - 16:31.


#18
bit 61

bit 61

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,725
  • Înscris: 17.09.2005
  • ID membru: 47,400
Am spus ca trebuiesc inlocuiti in mod obligatoriu tot cu Li-ion,nu cu Ni-Cd sau
Ni-Mh.Daca nu gasesti acum.Li-ion 3.6V max.2000mA/h (prin inserierierea a
2 pile se obtin 7,2V la 2000mA/h) atunci cauta la Telezimex sau Doctor Video.
Au acumulatori pentru camere video,aparate foto digitale,etc.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users