Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Cum iti dai seama ca iti e ascultat telefonul?

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#73
akajohn

akajohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,814
  • Înscris: 15.07.2004

 danyab, on 30th October 2008, 02:20, said:

In ultima vreme am auzit tot felul de povesti despre ascultarea telefoanelor mobile si interceptarea acestora. Cum iti poti da seama ca telefonul tau e ascultat? Unii zic ca ti se aude ecoul, alti ca se aude un beep cand incepi convorbirea sau ca se aude un tiuit in convorbire. pot fi luate aceste ipoteze in calcul sau sunt simple abureli?
Intreb asa pentru cultura generala nu ca as avea sua am avut astfel de probleme! :D

PS: Inca ceva poti afla localizarea unui individ stiindu-i numarul de telefon? :no:

pai daca te apuci de furat, dat in cap si alte chestii ilegale eu zic ca poti fi sigur ca intr-un timp relativ scurt dupa momentul 0 telefonul tau va fi ascultat... si asa e bine sa fie... in rest sunt basme...

#74
mark

mark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 882
  • Înscris: 12.02.2007
Sunt niste prostii mari tot ce se scrie aici. Nu aveti cum sti adevarul, daca s-ar sti SRI si-ar pierde obiectul muncii. Tot ce faceti aici sunt niste simple presupuneri.

#75
skimm3r

skimm3r

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.11.2007
mi se pare ca a facut cineva referire in topic despre asta. daca esti acasa si ai telefonul langa radio sau vreun difuzor si respectivul aparat scoate sunetele specifice primirii unui sms sau apel, dar nu primesti nici apel nici sms ce se intampla de fapt? telefonul trece de la o celula la alta? sau pur si simplu celula trimite ping in telefon? sau ...... astfel ai tel ascultat? :)))

nu sariti pe mine, partea cu tel ascultat e o gluma, si chiar daca  in realitate acesta e un semn dovedit ca ai avea tel ascultat/urmarit etc, eu nu il cunosc. nu asta ma interesa oricum.

banuiesc ca in cazul triangulatiei/localizarii (sper ca asta e denumirea) trebuie trimise semnale spre aparat pentru a calcula pozitia. in cazul acesta, radioul sau difuzorul va scoate zgomotele specifice unui apel/mesaj in curs de primire?

#76
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002
In retea se seteaza un timer care cere telefonului ca periodic sa se reinregistreze. Daca nu face asta va fi declarat mort (in functie si de alte setari... in orice caz sa zicem ca se va considera ca a ramas fara baterie etc.).
Cum comunicatia GSM bazaie in difuzoare, acest Location Update se va auzi; daca vrei sa nu-l mai auzit treci pe 3G. El se va face in continuare, doar ca nu-l mai auzi.
Cand vrea ochi albastri sa afle unde esti, nu e nevoie sa 'faca ping' adica paging, ci pur si simplu listeaza informatia obtinuta de la ultimul Location Update facut de tine. Daca te cauta dinastia insa, exista metode mai bune sa dea de tine decat sa-si bata capul cu triangulatie pe mobil.

#77
beo

beo

    goldmember

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.05.2007

 isti37, on 17th January 2010, 18:31, said:

2. Teoretic, poti fi ascultat ce vorbesti chiar si cand stai langa monitor sau televizor CRT/LCD deoarece fiecare aparat emite frecvente radio care sunt destul de puternice ca sa poate fi amplificate, intre semnalele acelea se pot strecura diferite zgomote care se pot desigur filtra(ca test incercati sa strigati bine bine la monitor si vedeti despre ce vorbesc)  sau orice aparat care are un modulator de frecventa si semnalul este ridicat la mii de volti poate fi utilizat ca emitator. Chiar daca e nevoie de o precizitate mare ca sa se poata amplifica semnalul corect totusi se poate deoarece un student de la M.I.T (poate incurc persoana) a reusit acest lucru acum ceva timp.


Cu treaba aia cu strigatul la monitor mi-ai frint inima! Ia pune pe altcineva sa strige la monitor si tu sa privesti, mai vezi efectul ala? Iti spun de ce pare sa vibreze imaginea monitorului cind strigi la el: pentru ca atunci cind strigi, vibrezi tu! Ochiul tau vibreaza cind strigi. Si cum imaginea monitorului nu e constanta, e creata prin baleiere, sau afisata in cadre cu o anumita frecventa, are loc un efect de interferenta cu minime si maxime, dar il percepe evident, doar cel care striga.

#78
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
eu n-am priceput niciodata de ce-si fac griji pentru asta oamenii simpli si cinstiti...

#79
vasilemadalincristian

vasilemadalincristian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,391
  • Înscris: 07.12.2006

 spare-me, on 21st March 2010, 08:23, said:

eu n-am priceput niciodata de ce-si fac griji pentru asta oamenii simpli si cinstiti...

Dar indiferent ce ai vorbii la telefon nu demonstreaza nimic.
Poti la telefon sa planuiesti ce atacuri teroriste vrei doar de amorul conversatiei.... daca nu esti prins in delict este egal cu 0.

#80
pointiv

pointiv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 18.03.2009

 anero_black, on 15th January 2010, 09:23, said:

........
2. .....un nokia vechi care are NETMONITOR.
......
cateva sfaturi auzite...

Nokia 3310, de prin 2001, imi spui si mie unde se gaseste acest netmonitor? spui prostii si ma faci sa pierd timpul cautand prin dulap un telefon "pensionat" ca sa vad daca chiar asa este...
Te pomenesti ca o merge si cu maxon ?! hai zii ca merge!, fa-ma sa il caut si pe ala.....
:nonobad:

#81
clubbaut

clubbaut

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.07.2010
[quote name='danyab' date='30th October 2008, 10:38' post='5444092']
I
Nu mi se pare normal sa nu mai ai pic de intimitate, vom deveni la fel ca animalele salbatice monitorizate pentru evolutie, astfel devenim marioneletel unor institutii sau oameni de stiinta care vor experimenta pe noi fara sa ne dam seama!

Frate daca nu faci nimic ilegal nu ai dc sa fii ascultat sau sa spui ca ti'a fost "incalcata" intimitatea si oricum nu se asculta asa usor telefoanele trebuie sa faci ceva mai nu se asculta oricarui presupus
Si treaba cu sunetul cand ai telefonul ascultat este adevarata se aude un beep mic inainte cu cateva secunde sa raspunda cel care ii este ascultat telefonul stiiu asta de la un prieten care il avea ascultat si oricum nu se asculta asa la oricine pentru ca costa foarte mult aproximativ 23k E /min

#82
john_smith9126

john_smith9126

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.05.2008
Dat fiind faptul ca suntem in era digitala nu se aude nimic la telefon cand esti inregistrat.
In legatura cu internetul nu are rost sa intru in detalii....
Nu e problema de spatiu de stocare datorita faptului ca sunt codecuri pentru compresie ci doar de faptul ca trebuie un act din partea tribunalului ca sa se poata incepe inregistrarea
sau sistemul porneste automat cand sunt activate anumite "filtre" de cautare si la asta ma refer la partea text chiar daca ar fi scumpa inregistrarea.
Timpul de decriptare al unui pachet de date "voce/text" depinde de puterea de calcul folosita in scopul decriptarii si cine sunt "espertii" in criptare/decriptare din cadrul SRI/CIA/FBI/NSA si alte organizatii de siguranta nationala ale altor tarii de pe glob.
Ce ti-e si cu filmele astea gen "Misiune imposibila".....  :)
Telefonul mobil se poate localiza dupa cum se mentioneaza in acest topic prin vizualizarea logului de la "celulele" gsm si anume a ultimei "location update" al telefonului sau cautarea nr de tel in "NOC-ul" operatorului de telefonie. Explic procesul in mare pentru ca nu vad la ce ar ajuta detaliile.
Dreptul la intimitate cred ca este "anulat" cand esti cercetat ca suspect sau pari "dubios" pentru autoritati.
Adevarul 100% despre cele discutate in acest topic nu il stiu decat cei de la SRI si sunt sigur ca ei nu vor sa faca un "manual al utilizatorului" pentru spionaj / contra-spionaj.


:)

#83
glocky

glocky

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.07.2012
incep cu: limba mea materna nu e romana.

interesante idei...
e mult mai simpla toata treaba, de ascultat te asculta cum vor ei, mesaje si apeluri asta. in schimb, te pot asculta si cu telefonul inchis.
acum ceva ani eram la vodafone cu un prieten si mi-a aratat o smecherie foarte interesanta (pe vremea aia mi sa parut doar caterinca) am scos bateria din telefon, si dintrun aparat de fel a reusit sa porneasca telefonul.
explicatia e simpla: cartela sim poate sa tin ceva in ea, numere de telefon; e o unitate care pastreaza curent in ea cum ar veni, asa merge treaba.
mai departe, telefonul are microfon, asta inregistreaza si trimite; uite si cum te prinzi ca poate sa te asculte si fara sa ai baterie in telefon, dar emite cand e pornit si spui prostii la o bere...
din cate-mi amintesc era haos acum ceva ani pentru nokia 1100 (parca) de diferite feluri cu diferente mici intre ele; ba ca se sparg atm-uri, ba ca nu poate fii ascultate, ba carti de credit...
faza cu telefonul era ca nu avea bucati de metal in el (asta am auzit de la cineva in domeniu) deci telefonul nu putea fii pornit fara baterie etc.
deci stati fara griji, ne asculta cum au ei chef si nu prea poti sa faci ceva.

cu localizarea nu prea stiu, dar o mica teorie: turnurile alea inregistreaza si transmit ce zici, da; dar si lungimea undei, si puterea necesara etc. pot fii inregistrate; cu o simpla formula cred ca se poate calcula macar o raza de la turn.

zvonurile cu ecou, bipuri si restul, ma indoiesc. tehnologia a cam avansat. ecou? lol, te tine pe difuzor si te inregistreaza cu microfonul de la calculator? bipurile nu stiu ce sa zic, nu cred ca ar fii asa de evident


:deadtongue:

Edited by glocky, 13 July 2012 - 13:36.


#84
spyology

spyology

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.07.2013
[ http://www.x-cellular.com/images/xcell%20stealth%20phone%20interception.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Profesionistii folosesc deja telefoanele care pot detecta inteceptarea. Au marele avantaj ca permit intoxicarea si manipularea beneficiarului interceptarilor. Mai pe scurt, le spui exact ceea ce doresti sa auda despre tine :)

Fata de telefoanele criptate au si avantajul ca pot detecta (si chiar bloca) actiunile de localizare efectuate de operatorul GSM sau de catre un interceptor GSM cu capabilitati de localizare.

Folosirea unui astfel de telefon nu mai presupune utilizarea unor manopere indoielnice sau hilare (precum demosntratia ridicola a personajului Dan Diaconescu, in legatura cu formarea numarului de telefon 544 pentru confirmarea interceptarii), si nici cunostinte avansate in domeniu. Telefonul anunta pur si simplu atunci cand convorbirea telefonica sau sms-ul este interceptat din centrala operatorului sau prin intermediul unui interceptor GSM pasiv sau activ.

Mai multe aici: http://x-cellular.com/index-ro.html

Exista si cateva clipuri video, in care functiile de alerta la interceptare sau alerta proximitate interceptor GSM sunt prezentate si testate:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KQF0JQAEuXU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#85
Business_style

Business_style

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,207
  • Înscris: 10.07.2010
Aveam un amic care se ocupa cu "diverse" si stateam in parc cu el pe la 2 AM. Imi zice ca are telefonul ascultat si imi propune urmatorul experiment: ne despartim, el ma suna si imi zice sa ne intalnim in fata magazinului x, dupa care el merge in fata magazinului iar eu sa ma uit prin apropiere sa vad daca vine cineva sau daca se intampla ceva suspect. Ma sunat si mi-a zis la tlf ca ne intalnim in fata la x sa imi dea "cadoul", el sa dus in fata magazinului iar eu stateam la panda. In 3 minute vad un tip la coltul unui bloc ii facea poze prietenului meu.
In concluzie, poti afla sigur daca esti ascultat doar daca intinzi o capcana ascultatorilor.

#86
Modemuri3G

Modemuri3G

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 08.03.2011

 spyology, on 31 iulie 2013 - 01:28, said:



e o mare teapa telefonul ala

#87
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Cu ce argumente sustii aceasta afirmatie?

#88
Modemuri3G

Modemuri3G

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 08.03.2011
telefonul din prezentare nu face nimic deosebit, doar afiseaza lipsa sau prezenta criptarii !
in mod normat toate telefoanele ar trebui sa indice asta, a fost scoasa functia pt ca multi nu stiau ce inseamna si incepeau cu teoria conspiratiei ca in cazul de fata, o gramada de telefoane mai vechi (eu am vazut la nokia si motorola) afisau in timpul comvorbirii prezenta criptarii.
Probabil se refera la modalitatea de interceptare "amatoriceasca" in care se creeaza o celula falsa si apoi "reteaua" ii spune telefonului sa nu foloseasca criptare
in momentul cind telefonul este interceptat din centrala telefonul nu "simte" nimic, cind se face interceptare ambientala iar nu "simte" nimic si tot asa....

#89
elbert

elbert

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 31.08.2012
Stiu ca topicul este vechi, am sa vin cu noutati majore.

Chiar si atunci cand ai telefonul mobil in stand-by, provideri de semnal GSM pot sa-ti acceseze (fara sa stii) microfonul din telefon si sa inregistreze.

#90
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 23.11.2005
Cind esti chemat la Politie, esti bagat intr-o camera, si ti se pune in fata o hartie pe care scrie cuvint cu cuvint tot ceea ce ai vorbit la telefon.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate