Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Dauna totala - Casco Generali sau RCA Omniasig?

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
paurelian

paurelian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 06.05.2004
Salut,

       Acum mai bine de o luna m-a lovit un dobitoc in pasajul Lujerului cu toata viteza, din spate in timp ce stateam la semafor. Rezultatul: m-a bagat sub masina din fata si in bordura de la linia de tramvai. Dupa ce am fost la politie si la omniasig (ca acolo avea RCA-ul) a trebuit sa obtin un deviz estimativ de la service. Pe baza acestui deviz omniasig a hotarat ca e dauna totala si in consecinta imi despagubesc 75% din valoarea masinii si ma aleg si cu epava bonus. Acum eu am si casco la generali si am sunat la ei sa vad cum e mai bine pentru mine dpdv al despagubirii, ca in ambele cazuri (rca sau casco) e dauna totala. Nu au vrut sa imi faca un calcul prealabil ci doar sa retrag dosarul de la omniasig si sa merg cu el la ei. Citind mai bine conditiile contractuale am vazut ca in caz de dauna totala ei iti dau valoarea masinii mai putin valoarea epavei, pe care ei o evalueaza. Daca nu iti convine la cat o evalueaza ei te poti duce la un altul, neutru, pentru evaluare, suportand 50% din costuri. Masina nu e chiar varza fiind doar tablaria avariata si ce mai e pe sub ea (a mers pe rotile ei la omniasig si la service). Masina nu era veche, avand doar un an si jumatate vechime si nici 20k de kilometri. Voi cum ma sfatuiti sa fac ca sa imi fie cat mai bine? RCA la omniasig sau casco la Generali? Din cate am citit pe forum parerile nu sunt prea bune vis-a-vis de generali.

Stie cineva unde as putea sa vand epava?

Va multumesc!

Aurelian

Attached Files



#2
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,632
  • Înscris: 07.10.2005
Pare mai buna solutia cu RCA-ul de la Omniasig,cei 75% din valoarea de nou este reprezinta un pret corect pentru o masina rulata cu cca 1,5 ani vechime.In felul asta ramai si cu epava si ai posibilitatea sa o valorifici,ai putea sa o vinzi pe toata sau pe bucati(dureaza mai mult dar poti scoate niste bani buni).
In cat timp iti face plata Omniasig?Dar Generali?

Edited by catalinmariescu, 12 October 2008 - 22:40.


#3
StarSteel

StarSteel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 06.10.2006
Asa arata o masina pt. care se ofera dauna totala?!  75% din valoarea de nou pare rezonabil mai ales ca la o asigurare CASCO pt. o masina de un an deja valoarea asigurata e cu 10% mai mica decat cea de nou. Eu am fost client Omniasig si am trecut la Generali, e surprinzator ca mentionezi "parerile nu prea bune" despre Generali. In general se considera ca cele mai bune societati de asigurari sunt Allianz urmata de Generali....Omniasigul sunt vazuti ca fiind carcotasi.
Eu unul in cazul in care as pati acelasi lucru mi-as lua un model identic cu primul de la care as putea recupera probabil 800 de euro numai din jantele de aliaj, alta suma din pneuri, parbriz, triple, etc. Bucata cu bucata in mod sigur vei ajunge sa recuperezi lejer sa zicem un 2500 euro daca am vorbi despre o masina de 10.000 euro si in acelasi timp vei beneficia de piese de schimb in caz de nevoie.

Edited by starsteel, 12 October 2008 - 23:16.


#4
cosminnuss

cosminnuss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,352
  • Înscris: 21.10.2005
Nu stiu de ce cred ca vei ajunge pe plus cu banii. Masina nu arata chiar asa rau si, din cate vad, nici airbagurile nu ti-au sarit.

Generali nu este asa naspa precum zici tu. Incearca sa afli, fara sa scoti dosarul de la omniasig, cam cat ti-ar putea oferi ei.

#5
paurelian

paurelian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 06.05.2004
Multumesc pentru sfaturile foarte utile pe care mi le-ati oferit!
Momentan sunt in situatia in care cei de la service (Autoitalia) au facut un deviz estimativ, vreo 29k ron si l-au inaintat catre Omniasig. Ei au trimis un accept de plata de 21k (dupa vreo saptamana intarziere motivand ca a plecat inspectorul care se ocupa de dauna, cica). Am solicitat detalii despre cum s-a calculat suma pe care ei mi-au oferit-o, dupa ce in prealabil am studiat legea http://csa-isc.ro/in...n...6&Itemid=92 si mie imi daduse o alta valoare. Am facut o cerere de recalculare la care am anexat si factura cu valoarea de nou a masinii deoarece ei luasera valoarea de nou dupa niste cataloage. Chiar inspectorul de daune mi-a sugerat sa fac calculele relativ la valoarea masinii in euro si nu in lei. Dupa o saptamana in care la telefon nu am reusit sa rezolv nimic (au un serviciu cu clientii mizerabil atunci cand ii contactezi la telefon, daca mergi personal e ok), m-am dus personal sa vad care e starea cu cererea de recalculare si mi-au zis ca nu a vazut-o directorul deoarece nu am scris in cerere "catre dl director". Totusi am primit asigurarea ca saptamana asta voi primi acceptul de plata cu suma modificata.
Am sunat si la Generali ca sa vad care ar fi suma cu care ei ma despagubesc dar nu au vrut sa imi faca un calcul prealabil. doar daca le aduc dosarul de la rca putem sa discutam. citind conditiile din polita casco, partea cu evaluarea epavei de ei si plata doar a diferentei fata de valoarea masinii plus epava nu prea imi convine. Motorul nu are nimic, poate directia sa fi patit ceva, dar dupa accident am mai mers circa 10 km pana la omniasig si service si a fost ok (doar niste table care mai zgariau cauciucurile fata si spate la cate un hop. Un alt dezavantaj pe care eu il vad la casco e ca polita are valoarea in lei, iar fata de acum 6 luni leul s-a depreciat cam cu 6%. Nu mai spun ca anul trecut cand am cumparat masina 1euro era 3.38 ron ceea ce e cu 13% mai putin decat e acum. Facand asa un calcul estimativ inclin sa cred ca e mai bine la RCA, cu 75% plus epava. Am zis insa ca e mai intelept sa ascult si parerea altora mai cu experienta decat mine in treburi de astea.
Legat de omniasig pot spune ca pana acum am avut numai experiente placute. Anul trecut am avut casco la ei dar m-am schimbat pt ca aveam deja 3 dosare (n-am stiut ca fiecare dosar conta pt urmatorul an ca altfel ar fi trebuit sa am doar unul). Cu ultimul dosar m-am dus in ultima zi de casco si nu a fost nici o problema sa ma despagubeasca. Platile le-au facut de fiecare data la timp catre service si ma gandesc foarte serios ca la urmatoarea masina sa imi fac polita tot la omniasig.

Multumesc foarte mult inca o data pentru tot sprijinul oferit. sa vad ce raspuns primesc de la omniasig saptamana asta si apoi voi lua o decizie.
O zi buna tuturor!

Aurelian

#6
roguru

roguru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,964
  • Înscris: 29.05.2004
La Generali nu primesti tu epava. Poata daca ceri tu asta. Altfel primesti suma asigurata (Generali iti vinde epava la licitatie si completeaza restul), adica 90% din valoarea masinii (de nou).
Cum ai zis si tu in ultimul post, daca RCA-ul iti da 75% si iti mai lasa si epava, e mai avantajoasa varianta asta. S-ar putea chiar sa iesi pe plus :).

Edited by roguru, 17 October 2008 - 22:02.


#7
paurelian

paurelian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 06.05.2004
Cred ca s-a creat o confuzie la mijloc. RCA nu iti da 75% din valoarea de nou ci din valoarea masinii de dinaintea accidentului! In cazul meu cu o vechime a masinii de 1,5 ani si 20k km imi rezulta o valoare a masinii inaintea accidentului de 82% din valoarea de nou. In final RCA imi dadea cam 60% din valoarea de nou nu 75% cum gresit s-a inteles!
Una peste alta am demarat operatiunea ca sa imi recuperez banii de la casco. As iesi pe plus cu rca-ul comparativ cu casco doar in situatia in care epava s-ar vinde cu cel putin 3k euro. Imi este greu sa cred ca voi putea sa obtin banii astia imediat, cand numai piesele trecute pe devizul estimativ de la service faceau 4k euro! Asa cu casco recuperez ~92% din valoarea de nou, ceea ce mi se pare acceptabil pt 1 an si 6 luni uzura a masinii. Acum masina este pusa la licitatie de catre casco generali si astept sa vad cine mi-o cumpara si cat de repede voi fi despagubit.

#8
ticodriver

ticodriver

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 02.09.2005
Am avut accident aproape identic luna trecuta (e detaliat in semnatura mea), doar ca masina mea se facuse mai rau decat a ta (mi-a cazut si o roata, astfel ca masina nici nu mai putea fi deplasata). Nici prin cap nu mi-a trecut sa apelez la RCA. Am facut direct pe CASCO si nu imi afecteaza cu nimic polita, nici fransiza, nici nimic, CASCO urmand sa-si recupereze paguba de la RCA-ul bizonului. Din ce zicea agentul constatator, daca o facem eu pe RCA direct, mai mult ca sigur imi dadeau aia dauna totala.

#9
mihi78

mihi78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 31.01.2008
STIE CINEVA?...daca am casco la o anumita societate achitata jumatate din polita anuala si nu sunt multumit de serviciile sale(nu mai dau nume ca se stie)ce se intampla in cazul in care am avut o dauna,am fost despagubit intr-un tarziu si vreau sa renunt la ei!deci,casco achitat juma de an,dauna platita intr-un tarziu si renunt la ei dupa jumatate de an!ma pot obliga sa continui contractul pana la 1 an?sunt in postura de a le achita contravaloarea daunei daca renunt la ei?vreau o parere obiectiva din partea cuiva care s-a confruntat cu situatii de genul.

#10
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Hm, normal ar trebui s ale zici ca ai vandut masina si gata...pa...o s afaci  'tot la ei' la urmatoarea masina.

#11
cosminnuss

cosminnuss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,352
  • Înscris: 21.10.2005
Majoritatea contractelor casco se pot rezilia unilateral. Daca insa ai facut accident si aveai contract pe un an de zile cu plata in rate, ma tem ca vei fi nevoit sa achiti toate ratele.
Citeste contractul caci trebuie sa scrie acolo.

#12
Inspector-Daune

Inspector-Daune

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2008

View Postmihi78, on Oct 24 2008, 17:17, said:

STIE CINEVA?...daca am casco la o anumita societate achitata jumatate din polita anuala si nu sunt multumit de serviciile sale(nu mai dau nume ca se stie)ce se intampla in cazul in care am avut o dauna,am fost despagubit intr-un tarziu si vreau sa renunt la ei!deci,casco achitat juma de an,dauna platita intr-un tarziu si renunt la ei dupa jumatate de an!ma pot obliga sa continui contractul pana la 1 an?sunt in postura de a le achita contravaloarea daunei daca renunt la ei?vreau o parere obiectiva din partea cuiva care s-a confruntat cu situatii de genul.


Din moment ce ai avut o dauna pe Casco, esti obligat sa platesti ratele integral. Daca nu, le achiti contravaloarea daunei.

#13
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
intrebare: mi-a spart un bou geamul de la o oglinda si puteam sa-l scot pe casco, era vreo 5 milioane paguba. Aveam platite 3 rate. Eu l-am platit din buzunar(3milioane- de la "baieti"), dar acum nu am mai platit rata ca am vandut masina. Daca as fi scos geamul ala pe casco, si acum nu vroiam sa mai platesc pt ca am vandut masina, ce puteam sa fac?
1 Sa platesc si rata a 4 a obligatoriu, chiar neavand masina.
2 Sa le rambursez costul facturii pe geamu de oglinda respectiv fiind asigurat la acea data cand s-a produs paguba.
3. Nu plateam si gata, salut si nu am cuvinte, ca era o suma mica in comparatie cu cat platisem la ei.

Edited by sanddy1964, 30 November 2008 - 09:20.


#14
Inspector-Daune

Inspector-Daune

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2008

View Postsanddy1964, on Nov 30 2008, 09:19, said:

intrebare: mi-a spart un bou geamul de la o oglinda si puteam sa-l scot pe casco, era vreo 5 milioane paguba. Aveam platite 3 rate. Eu l-am platit din buzunar(3milioane- de la "baieti"), dar acum nu am mai platit rata ca am vandut masina. Daca as fi scos geamul ala pe casco, si acum nu vroiam sa mai platesc pt ca am vandut masina, ce puteam sa fac?
1 Sa platesc si rata a 4 a obligatoriu, chiar neavand masina.
2 Sa le rambursez costul facturii pe geamu de oglinda respectiv fiind asigurat la acea data cand s-a produs paguba.
3. Nu plateam si gata, salut si nu am cuvinte, ca era o suma mica in comparatie cu cat platisem la ei.


In primul rand, se reziliaza contractul Casco, in momentul instrainarii masinii, ceea ce inseamna ca persoana careia i-ai vandut-o, nu se poate folosi de polita ta Casco.

Daca nu ai avut nici o dauna pe Casco, nu mai platesti restul de rate din momentul instrainarii, insa trebuie sa anunti acest lucru pentru a incheia contractul.

In cazul in care ai avut o dauna pe acest contract, trebuie achitate ratele integral. Daca nu le achiti integral, trebuie sa dai inapoi contravaloarea pagubei.

P.S.: platesti rata, pana la data instrainarii.

"2 Sa le rambursez costul facturii pe geamu de oglinda respectiv fiind asigurat la acea data cand s-a produs paguba." - Ramane la decizia clientului daca se foloseste de polita Casco, sau nu.

#15
deimos_ro

deimos_ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.03.2008

View Postmihi78, on Oct 24 2008, 17:17, said:

STIE CINEVA?...daca am casco la o anumita societate achitata jumatate din polita anuala si nu sunt multumit de serviciile sale(nu mai dau nume ca se stie)ce se intampla in cazul in care am avut o dauna,am fost despagubit intr-un tarziu si vreau sa renunt la ei!deci,casco achitat juma de an,dauna platita intr-un tarziu si renunt la ei dupa jumatate de an!ma pot obliga sa continui contractul pana la 1 an?sunt in postura de a le achita contravaloarea daunei daca renunt la ei?vreau o parere obiectiva din partea cuiva care s-a confruntat cu situatii de genul.

Daca ai contract pe perioada determinata 1/2/3 ani si plati semestriale/trimestriale iar dauna de care vorbesti s-a petrecut in prima parte a anului ( fiind deja acoperita de plata facuta in avans la semnarea politei casco) poti alege sa nu platesti rata 2 scadenta, caz in care polita casco se suspenda (daca exista dosare deschise) la 15 zile de la data scadenta, urmand a se rezilia automat la solutionarea dosarelor deschise (daca mai sunt dosare nefinalizate).
O mica precizare, nu stiu daca este valabil pentru toate societatile de asigurare, prevederille de mai sus fiind extrease din conditiile contractuale Omniasig.

#16
GTFMIOFE

GTFMIOFE

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 06.06.2008
salutare la toata lumea, poate ma luminati si pe mine!
am casco la generali cu fransiza 100eur. la masina au aparut doua probleme: parbriz fisurat si usa infundata putin. acum, daca ma duc la ei platesc o singura data fransiza, sau o baga de doua ori, neavand legatura avariile intre ele?
ce sa le spun, ca asa am gasit o in parcare, cu usa infundata si parbrizu fisurat?
mersi pt raspuns!
succesuri
:D

#17
batman

batman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 15.09.2004
Ca sa platesti o singura data fransiza trebuia sa fie deschis un singur dosar de dauna. Incearca sa le spui ca asa ai gasit-o in parcare, cu ambele avarii.

#18
GTFMIOFE

GTFMIOFE

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 06.06.2008

View Postbatman, on 22nd June 2009, 13:50, said:

Ca sa platesti o singura data fransiza trebuia sa fie deschis un singur dosar de dauna. Incearca sa le spui ca asa ai gasit-o in parcare, cu ambele avarii.

raman dator de cinste
:cheers:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate