Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Despre Parchet

- - - - -
  • Please log in to reply
2809 replies to this topic

#2071
bia899

bia899

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 12.08.2008
Am pus parchet in hol si camere si mesterii mi-au lasat sub usi niste "taieturi" cu explicatia ca parchetul se umfla (desi e triplustratificat). Mai am o treapta la care am pus parchet pe partea pe care calci (nu si pe contratreapta). Caut solutii de mascare a "taieturilor" si a muchiei parchetului de pe trapta. In magazinele mari de materiale de constructii am gasit doar niste "profile" metalice. Exista cumva si in nuante asortate parchetului? Daca da, unde gasesc o gama variata? Si cum se numesc "profilele" acestea? Multumesc.

#2072
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
Taieturile de care zici, se refera la faptul ca sub usa au intrerupt parchetul si a ramas o fanta de cativa mm?
Ce distanta ar fi intre cele mai indepartate puncte ale podelei?
Parchetului trebuie sa-i lasi rosturi pe langa perete si intr-adevar pe distante mari este recomandat sa faci o intrerupere. Santul ramas il poti acoperi cu un prag de trecere din aluminiu care se gasesc in diferite culori.

#2073
bia899

bia899

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 12.08.2008
Da, despre acele taieturi e vorba. Si pe langa perete au lasat spatiu, dar acolo s-a acoperit cu plinta. Eu am gasit doar 2-3 culori la acele praguri de trecere. Cunoasteti vreun magazin de profil unde gama e mai variata?

#2074
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
'Taieturile' alea sunt rosturi de dilatare. Parchetul (uscat foarte bine) se tine in ambalaje etanse de plastic, care se desfac doar inainte de montare. Dupa montare, din cauza (sau datorita...) umiditatii din aer, se dilata (se umfla), fixand imbinarile perfect si in functie de dimensiunile camerei, se 'lungeste'/'lateste'. Daca n-ai avea acele rosturi de dilatare, neavand unde sa se 'lungeasca' se reazema in pereti si se ridica...
Praguri de trecere intr-o gama variata de culori se gasesc la mai toate magazinele de bricolaj care vand parchet. Presupunand ca locuiesti in Bucuresti, de exemplu Mr. Bricolage de pe Sos. Mihai Bravu. Sugerez sa mergi acolo, pentru ca daca nu gasesti ce-ti trebuie si mergi pe jos, spre podul de peste Dambovita, vei gasi alte 5-6 magazine care desfac asa ceva in multe nuante si latimi. E bine sa pleci cu o bucata de parchet la tine, ca sa ai referinta... Sau poti asorta pragul cu culoarea tocului usii. Daca e situat chiar sub usa, as zice ca ar fi mai estetic.

#2075
liviu_123

liviu_123

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 04.12.2013
Salut, am cumparat de curand un apartament, bloc nou si in curand va veni momentul sa aleg parchetul. Dezvoltatorul pune cel de 6 mm laminat,asa ca am zis ca mai bine aleg eu. Ca si buget el ofera 28 ron/mp. Suprafata am aprox 65 mp.

M-am hotarat ca bugetul alocat sa fie undeva pe la 50 ron/mp, prin suplimentare de la mine diferenta de la 28 ron si m-am gandit la un 12 mm cu clasa 31-32.

Am cercetat putin piata si am observat ca exista 2 tipuri de parchet laminat: cel "clasic" ca sa il numesc asa, unde placile se imbina perfect si nu se simte nimic si mai exista un tip la care imbinarea se simte si se vede, se numeste dupa cum mi-a zis un baiat de la un magazin: rost perimetral in V.

Avantajul acestuia se pare ca ar fi ca tine mai bine la apa, si aici ma refer la spalare, pe cand primul tip teoretic daca intra apa intra rosturi se poate umfla.

Dezavantaj ma gandesc ca in timp acele rosturi se pot umple de praf, mizerie... Voi avea grija de parchet la o perioada rezonabila,dar ma gandesc ca in timp in acele rosturi tot se va strange ceva...

Pareri,recomandari despre aceste 2 tipuri de parchet laminat?

#2076
kta_vesel

kta_vesel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 23.03.2015
Salut! Iti recomand sa nu alegi un tip clasic de parchet, poate sa se deterioreze in timp, sa se zgarie si, cum ai spus, sa se umple rosturile de praf si sa se umfle la umenzeala. Iti recomand parchet stratificat: poate fi dublu sau triplu stratificat. In functie de cat de circulat va fi spatiul unde il vei amplasa, poti face alegerea. Insa acel tip de parchet nu da gres si e rezistent pe termen lung.

#2077
afigbg

afigbg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 31.10.2009
Buna ziua!    Am si eu o intrebare: am o casa la tara, mansarda este din lemn,podeaua este di scandura pusa pe cant,vreau incalzire in pardoseala si parchet deasupra,cum fac izolatia, **reflectarea** caldurii ,voi pune teava de cupru (15 x0.7),
cum ar trebuii sa fac si ce sa pun?
multumesc anticipat

#2078
woe

woe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 16.11.2005
Faci izolație deasupra podelei actuale de minim 5cm polistiren sau echivalent. Peste torni sapa de minim 10cm. Pe sapa pozezi conductele, sa le lași rosturi de dilatație.

#2079
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 woe, on 24 martie 2015 - 15:25, said:

Faci izolație deasupra podelei actuale de minim 5cm polistiren sau echivalent. Peste torni sapa de minim 10cm. Pe sapa pozezi conductele, sa le lași rosturi de dilatație.
Avand dusumeaua din scandura pe cant, iar camerele de sub mansarda banuiesc ca nu-i chiar problema sa aiba tavanul caldut, cred ca e exagerata grosimea minima de 5 mm a polistirenului.. Cred ca 30 mm (extrudat) ar cam fi suficient. Sapa de beton se toarna doar pentru egalizare. De-aia depinde cat de dreapta/plana e dusumeaua la care ne referim... Oricum, peste izolatie trebuie sa puna plasa suport pentru tevi, care trebuie sa fie incastrate in alta sapa. Nu stiu ce inaltime are acum mansarda in discutie, sa nu se riste scaderea considerabila a spatiului pana la tavan.
Ce stiu sigur (am asa ceva montat acasa), dar asta nu inseamna ca se pot exclude si alte procedee/materiale, ca se poate aplica parchet masiv (de bambus, in cazul meu), dar sapa trebuie sa fie impregnata cu o rasina speciala, dupa care parchetul se lipeste de sapa cu un alt adeziv la fel de special (poliuretanic, parca...). Daca nu se considera reclama, eu le-am cumparat de la Mapei. Sapa, trebuie sa aiba, de asemenea rosturi de dilatatie... Ce se realizeaza cu un soi de burete asezat langa pereti inainte de turnare (banda de contur). Sau, pentru suprafete mari, si la jumatate.
Separat de raspunsul la intrebare, de ce vrei neaparat sa pui parchet? Cuprul cedeaza caldura cel mai bine in sapa, dar lemnul uscat (parchetul) este termoizolant si dureaza o vreme pana sa o livreze incintei. Chiar daca vrei aspect rustic, pentru incalzirea in pardoseala, mai ales in cazul realizarii ei cu tevi de cupru, e recomandabil un material care transfera mai usor caldura. Ceva ceramic din neamul gresiei... Eu imi incalzesc casa cu pompa de caldura si fiind reversibila, ma gandisem sa o si racoresc, de-aia am si ventiloconvectoare. Cand vreau sa incalzesc rapid o camera (de oaspeti), reusesc treaba asta cu ventiloconvectoarele, dupa care mentin temperatura cu pardoseala. Altfel, parchetul nu cedeaza caldura suficient de repede, avand inertie termica maricica e posibil sa te plictisesti blestemand cand vrei sa incalzesti camera rece...

Edited by FaneDuru, 24 March 2015 - 16:16.


#2080
afigbg

afigbg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 31.10.2009
multumesc pt sfaturi!
acum vreo 6-7 ani am fost in Anglia 8 luni de zile am lucrat in constructii.......si prin case private....unde am vazut incalzire in pardoseala din cupru cca.10-12 mm grosime,puse sub placi tego peste care se punea parchet,mocheta (in general)sau gresie.
tevile de cupru nu erau lipite de placile de tego
intre placa de tego de la suprafata si placa de jos(tot tego)era izolatie de vata (nu mai stiu de cat era).
ce pot sa spun ca era placut innauntru (acolo vopseam,eram 3 baieti)si la un moment dat unul dintre noi s-a descaltat sa vada daca se raceste.
nu mai stiu cum sa fac......

#2081
afigbg

afigbg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 31.10.2009
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/AN10Fib2KlE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
un exemplu

#2082
emilgheorghe

emilgheorghe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 13.02.2012

 rothvv, on 22 februarie 2015 - 17:33, said:

Salut,
Revin cu provocarea de mai sus. N-are nimeni nicio idee?
Salut, cel mai repede poti sa-l cureti cu un flex montat disc abraziv granulatie 40,la montaj foloseste adeziv bicomponent,recomand Mapei si rasina epoxidica mono sau bicomponenta care se da pe sapa inainte de montaj,parchetari.blogspot.ro
Aș avea nevoie de un sfat privind următoarea situație:
Am 120 de mp de parchet triplustratificat montat incorect care s-a desprins de șapă, mai mult pe capete, foarte puțin pe interiorul camerelor. Problema a apărut de la șapa nepregătită corespunzător și de la lamele puțin curbate (90x8,5 cm).
Aș vrea să îl scot, să tratez șapa corespunzător și să îl lipesc la loc.
Se desface relativ ușor de pe șapă, adezivul rămânând pe lamela de lemn.
Cum aș putea cel mai rapid și ieftin să curăț adezivul de pe lamela de lemn? Nici adezivul Moment nu a fost cred o alegere strălucită. Până acum am încercat cu un cutter electric (de mână) dar durează prea mult.
Mulțumesc!

 rothvv, on 22 februarie 2015 - 17:33, said:

Salut,
Revin cu provocarea de mai sus. N-are nimeni nicio idee?
Salut, poti sa folosesti un flex cu disc abraziv granulatie 40 iar la montaj foloseste adeziv bicomponent,recomand Mapei si rasina epoxidica pentru sapa,mono sau bicomponenta,ambele variante sunt OK,parchetari.blogspot.ro
Aș avea nevoie de un sfat privind următoarea situație:
Am 120 de mp de parchet triplustratificat montat incorect care s-a desprins de șapă, mai mult pe capete, foarte puțin pe interiorul camerelor. Problema a apărut de la șapa nepregătită corespunzător și de la lamele puțin curbate (90x8,5 cm).
Aș vrea să îl scot, să tratez șapa corespunzător și să îl lipesc la loc.
Se desface relativ ușor de pe șapă, adezivul rămânând pe lamela de lemn.
Cum aș putea cel mai rapid și ieftin să curăț adezivul de pe lamela de lemn? Nici adezivul Moment nu a fost cred o alegere strălucită. Până acum am încercat cu un cutter electric (de mână) dar durează prea mult.
Mulțumesc!


#2083
emilgheorghe

emilgheorghe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 13.02.2012

 mihaich, on 05 martie 2015 - 15:17, said:

Va salut si va cer si eu ajutorul intr-o problema. Am o casa veche cu podele din parchet de lemn masiv. De vreo 20 de ani respectivul parchet a fost acoperit cu mocheta iar ultimii ani (si in acest moment) cu parchet laminat. Ma bate gandul sa reconditionez parchetul de lemn masiv dar nu sunt mare expert, asa ca as avea nevoie sa inteleg: cum sa imi dau seama daca mai e ceva de capul lui si daca merita reconditionat/cat ar costa. Aproape sigur ar trebui desfacut complet si turnata sapa noua sub el fiindca podelele sunt vizibil valurite, Idei/mesteri priceputi? Mersi.
Salut, se poate reconditiona parchetul vechi fara probleme iar ca si costuri te duce pe la 50-60lei/mp la gata(lac,chit,abrazive,plinta,manopera lucru),parchetari.blogspot.ro

 emilgheorghe, on 24 martie 2015 - 20:29, said:

Salut, se poate reconditiona parchetul vechi fara probleme iar ca si costuri te duce pe la 50-60lei/mp la gata(lac,chit,abrazive,plinta,manopera lucru),htpp//:parchetari.blogspot.ro

 emilgheorghe, on 24 martie 2015 - 20:31, said:


Iar pentru scos turnat sapa,montat la loc cu raschetat,chituit,lacuit te poate costa cam 250-300lei/mp.

 mihaich, on 11 martie 2015 - 21:53, said:

@danutlupu, acum am inteles ce zici. Daca fac focul cu cel vechi atunci sigur nu am sa pun tot parchet de lemn intr-un spatiu care va fi exclusiv inchiriat si de acum incolo. Variantele sunt sa il reconditionez pe cel vechi, daca o fi posibil sau sa il scot si sa pun un laminat de trafic intens (cls 32 sau chiar 33). Mersi de info.
Sfatul meu este sa-l reconditionezi pe cel vechi,va iesi ca nou,iti spun din experienta,uitate  pe blog la parchetari.blogspot. ro sa vezi parchet reconditionat vechi de 100 de ani.

Edited by emilgheorghe, 24 March 2015 - 20:44.


#2084
superzeama

superzeama

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 22.03.2008
Buna ziua!Am de slefuit parchetul dintr-o sufragerie suprafata in jur de 18 mp.As vrea sa il fac singur.
Dupa o cautare pe net am gasit o masina de slefuit care ar fi pentru parchet.Pretul pare destul de bun.
http://olx.ro/oferta...la-ID3he8L.html
Imi poate spune cineva daca reusesc cu o astfel de masina sa slefuiesc o camera?

#2085
bucsie

bucsie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 03.02.2007

 liviu_123, on 20 martie 2015 - 14:30, said:

Salut, am cumparat de curand un apartament, bloc nou si in curand va veni momentul sa aleg parchetul. Dezvoltatorul pune cel de 6 mm laminat,asa ca am zis ca mai bine aleg eu. Ca si buget el ofera 28 ron/mp. Suprafata am aprox 65 mp.

M-am hotarat ca bugetul alocat sa fie undeva pe la 50 ron/mp, prin suplimentare de la mine diferenta de la 28 ron si m-am gandit la un 12 mm cu clasa 31-32.

Am cercetat putin piata si am observat ca exista 2 tipuri de parchet laminat: cel "clasic" ca sa il numesc asa, unde placile se imbina perfect si nu se simte nimic si mai exista un tip la care imbinarea se simte si se vede, se numeste dupa cum mi-a zis un baiat de la un magazin: rost perimetral in V.

Avantajul acestuia se pare ca ar fi ca tine mai bine la apa, si aici ma refer la spalare, pe cand primul tip teoretic daca intra apa intra rosturi se poate umfla.

Dezavantaj ma gandesc ca in timp acele rosturi se pot umple de praf, mizerie... Voi avea grija de parchet la o perioada rezonabila,dar ma gandesc ca in timp in acele rosturi tot se va strange ceva...

Pareri,recomandari despre aceste 2 tipuri de parchet laminat?


Si pe mine ma interesează răspunsul la aceasta întrebare. Preferabil fara a sugera alt tip de parchet decat laminat. Am constrângerea sa pun laminat (din cauza de pret + încălzire in pardoseala).

#2086
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 bucsie, on 02 aprilie 2015 - 07:10, said:

Am constrângerea sa pun laminat (din cauza de pret + încălzire in pardoseala).

'Constrangerea' cu privirea la incalzire in pardoseala la care te referi, cred ca nu prea exista. Parchetul laminat se instaleaza flotant pe un suport TERMOIZOLANT (intamplator, pentru ca el se vrea suprafata de egalizare), care bineinteles ca inrautateste considerabil transferul termic. Da, parchetul laminat se pare ca nu se deterioreaza, dar daca vorbim despre incalzire si suntem siliti sa izolam termic partea incalzita de parchet (el insusi destul de izolant termic) nu prea mi se pare o solutie eficienta.  Parchetul natur, lipit pe sapa impregnata cu rasina, pare sa fie cel mai nimerit (recomandat...) din acest punct de vedere.

#2087
bucsie

bucsie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 03.02.2007
Ei, na.... la diego este parchet laminat pe care zice explicit ca e pt incalzire in parsodeala, si foliile accesorii sunt la randul lor speciale pt incalzirea in pardoseala.

Deci se poate cu laminat pe incalzire in pardoseala, 100%.

Pretul la montajul flotant pt mine e zero, la care pun pretul parchetului + folia sau ce o fi. Plus ca sapa o torn abia acum, nu am vreme 3 luni sa se uste sapa, plus parchetul, plus mai stiu eu ce, si dup-aia tot sa se deniveleze/umfle/desfaca fiindca meseriasi buni la parchet natural se gasesc la fel de des ca balenele albe.

Comparat asta si cu pretul parchetului natur + montaj, etc... cred ca vorbim de dublu fata de laminat.

In fine....

#2088
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
1. N-am scris ca nu se poate pune parchet laminat peste incalzirea in pardoseala! Scriai ca ai fi 'constrans' sa folosesti asa ceva... Incercam doar sa sugerez ca nu exista o astfel de constrangere.
2. Daca exista o astfel de 'folie accesoriu' buna conducatoare de caldura, e perfect. Daca eu n-am vazut asta nu inseamna ca n-o fi existand...
3. Ma referisem strict la 'constrangerea' privind parchetul laminat. Am si copiat din postarea ta partea la care urma sa ma refer. Cat despre pret, nici nu mi-a trecut prin cap ca ar fi mai ieftin celalalt. Voiam doar sa te scap de 'constrangere'...

In fine...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate