Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Despre Parchet

- - - - -
  • Please log in to reply
2809 replies to this topic

#2035
annonymous

annonymous

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.04.2007
S-a turnat si am facut cum mi-ati recomandat. Saru' mana celor care mi-au raspuns. Poate stie cineva ce e cu parchetul acela. Toate bune!


Edited by annonymous, 21 February 2015 - 12:31.


#2036
rothvv

rothvv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.04.2010
Salut,
Revin cu provocarea de mai sus. N-are nimeni nicio idee?

Aș avea nevoie de un sfat privind următoarea situație:
Am 120 de mp de parchet triplustratificat montat incorect care s-a desprins de șapă, mai mult pe capete, foarte puțin pe interiorul camerelor. Problema a apărut de la șapa nepregătită corespunzător și de la lamele puțin curbate (90x8,5 cm).
Aș vrea să îl scot, să tratez șapa corespunzător și să îl lipesc la loc.
Se desface relativ ușor de pe șapă, adezivul rămânând pe lamela de lemn.
Cum aș putea cel mai rapid și ieftin să curăț adezivul de pe lamela de lemn? Nici adezivul Moment nu a fost cred o alegere strălucită. Până acum am încercat cu un cutter electric (de mână) dar durează prea mult.
Mulțumesc!

#2037
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
No, sa va povestesc si eu pataniile mele, poate ajuta pe cineva.

1. La casa, sapa de egalizare 3-4 cm uscata 1 an (deci tun), turnat sapa autonivelanta subtire 2-4 mm, lasat la aerisit si uscat 4 saptamani, dupa care pus parhet laminat de calitate (70-80 RON/mp) cu suport de extrudat. Sta perfect, nu clampane, nu se simte nici o denivelare atat doar ca pe hol care e de 10 m lungime a fost scos de 2 ori sa se mai taie ca s-a umflat si nu au fost suficiente rosturile perimetrale.

2. La apartament bloc nou, placa plus sapa groasa turnate de mai bine de un an, turnat sapa autonivelanta lasat sa se usuce 5 saptamani, perioada calda, ventilatie adecvata si dezumidificator de mare capacitate profesional. Pus parchet laminat moca (gama 35-40 RON/mp) cu suport de palsa de 0,5 mm Kronotherm, treaba perfecta. Am avut ghinion insa si am avut inundatie acu la inceput de ianuarie de la un fiting defect. Am scapat ceva apa intr-o camera de a ajuns la jumatea camerei dar am scos apa rapid, am facut curat si am asteptat sa vedem cat de ieftin scapam. Jos la vecina nu a ajuns apa, dar de a doua zi am vazut ca se cam umfla cartonul ala de parchet, asa ca am decis sa-l scot tot impreuna cu pasla si ........ la gunoi.

La demontat am vazut ceva urme de mucegai atat pe parchet dar si pe pasla, asa ca am spalat bine cu clor concentrat toata sapa de ma usturau ochii 2 zile dupa. Interesant insa ca erau foarte multi paianjeni minusculi care se puteau vedea doar de cineva cu ochi buni ca ai mei, ceva de genul 0,2-0,3 mm, sa zicem explicabil ca pasla aia se face din deseu de material lemnos si ar putea fi oua de deunatori pe acolo.

Am stat sa se usuce sapa o luna folosind acelasi dezumidificator, caldura de la radiatoare, aerisire, soba IR cu gaz de 4.800 W, aeroterma electrica, uscator de par si suflanta electrica. Faceam program pe rand cu nevasta la neneoricita aia de sapa, incalzeam, aeriseam, puneam zonal pe la colturi soba si aeroterma cu gaz, dadeam cu uscatoarele, scoteam apa cu dezumidificatorul. Mi-a crapat gletul si varul pe tavan de la soba pe gaz ca facea o caldura de iti era rau in camera iar aparatul indica 35% umiditate relativa a aerului, deci aer foarte uscat, trage aparatul ala de te face smochina daca stai langa el.
Cu toate astea, sapa nu prea dadea urme sa se usuce pe la colturi si inca mai avea pete umede, am avut si ghinoinul ca acolo sa fie imbinarea dintre peretii de bca si singurul nenorocit de perete din casa facut cu rigips si vata la interior, perete care nu m-a lasat dezvoltatorul sa-l daram ca cica incarcam structura blocului daca puneam bca. Dar beleaua si mai mare era ca sapa avea 18 cm, planseul 15 cm iar vecina dedesubt avea tavan fals si saltea de vata minerala, de unde si explicatia de ce nu a ajuns apa la ea.

Dupa o luna si ceva de uscari profesionale, satul de asteptare si dupa ce repar si tavanul si las sa usuce si pe ala, fac pe viteazul si intr-o zi am pus totul la loc in aceeasi formula parchet + pasla Kronotherm, de data asta pasla data cu spray din ala toxic acaricid, puternic de cadea maimuta din copac. Toate bune, numai ca dupa vreo 3 zile incepe sa miroase prin zona a lemn si mie imi apare o urticarie pe piele. Indur eu vreo 3-4 zile si nestiind ce dracu e (banuiam o pisica aparuta de curand pe casa scarii cu care m-am jucat putin) iau pastile pentru alergie 10 zile desi nu ma stiu prea sensibil, dupa care cand le termin iar apare urticaria si ma trezeam cu fata tumefiata si umflata. Ma duc la doctor, imi da sa fac analize la alergologie de vreo 1.500 RON, regim alimentar si trimiteri prin spitale, cozi la policilinici, dar cel mai important imi zice ca nu e de la pisica. Am aruncat la cos hartiile lor si programarile la dat banii degeaba si m-am dus teava acasa sa vad daca nu am cumva mucegai sub parchet. Scot plinta si deja vad condens pe ea, treaba era groasa, atat parchetul cat si pasla au prins mucegai in unele locuri si erau si paianjeni care misunau in zona spre disperarea mea.

Asta e pasla cu paianjenii
Attached File  24610_original.jpg   140.98K   119 downloads

Am aruncat iar tot parchetul si pasla, am spalat de cateva ori cu clor concentrat direct din bidon de s-a topit mopul si acum asteptam sa se usuce doar cu caldura de radiatoare si aerisit de cateva ori pe zi. Parchetul cred ca-l voi monta de acum prin septembrie cand ma intorc din concediu, sper sa se usuce pana atunci, oricum inainte de 3 luni de acum incolo NICI NU MA MAI GANDESC !!!!

Revenind on topic, am auzit de meseriasi care monteaza parchet pe sapa de egalizare de 5 cm dupa 3 saptamani de la turnare, pe astia i-ar bate cu cheia franceza in gura pana as rupe cheia. Daca mai prindeti din astia, spuneti sa cumpere ei parchetul si le dati banii pe manopera si parchet dupa 2 saptamani daca nu se umfla si nu miroase a mucegai.

Am mai vazut un coleg care avea nelamuriri de CN 68, e ok, am lucrat cu ea la apartament si mi se pare la fel de dura si buna ca aia de la Mapei cu care am lucrat la casa. Toata smecheria e sa pregatesti bine suportul si sa respecti tehnologia si reteta.
1. La sapa veche se repara fisurile unde au fost santuri pentru cabluri electrice sau conducte pt incalzire de exemplu, sau pur si simplu fisuri aparute dupa turnare. Asta se face ori cu material de sapa, ori cu adeziv de gresie si faianta, polistiren ori cu ce material ai pe la indemana pe baza de ciment.
2. Dupa ce se chituiesc acele fisuri se lasa sa se usuce si se aspira bine de tot de praf, dupa care se da cu amorsa pt sapa (e diferita de aia de perete pt var, nu va zgarciti).
3. A doua zi dupa ce se usuca amorsa, se poate da autonivelanta folosind neaparat un arici pentru a scoate bulele de aer. Atentie sa nu se puna prea multa apa la compozitie pt economie de un sac sau doi ca va crapa autonivelanta si e munca de chienez sa fie decopertata.

Sa aveti spor !

L. E. pentru colegu rothvv

Cred ca ti-ar trebui o masina de slefuit cu banda.
Am avut la un alt apartament parchet masiv care l-am scos dupa mai mult de 30 de ani si care nu s-a umflat niciodata, doar s-a innegrit pe alocuri, desi a avut cateva zeci de inundatii si nu exagerez ca multe eu le-am facut copil fiind. Imi povesteau parintii cum l-au montat: au turnat butoiul de 60 l de aracet in mijlocul camerei, dupa care l-au intins cu matura si au montat parchetul pe pat de aracet de efectiv de mustea parchetul. Dupa rachetat aceasi reteta cu lacul, dat 5 maini de lac dar asa din belsug fara mila si asta am facut si eu acu vreo 2 ani la o curatenie in alt apartament, am dat 4 mani cu lac dar imi fac freza in parchetul ala.

Edited by danutlupu, 22 February 2015 - 22:58.


#2038
annonymous

annonymous

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 17.04.2007
Salutare.
Intrebam acum cateva zile despre un parchet de la barlinek care nu apare cam pe nicaieri. Tot atunci am scris si producatorului un mail. Mi--a raspuns azi o tanti de acolo si mi-a zis ca e facut in Ucraina, Barlinek Invest Sp. z o.o. Winnica. Ce parere aveti, e la fel de bun ca si cel facut la fabrica mama?

#2039
novigelu

novigelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 20.11.2010
Va salut! Pentru un ap. nou doresc sa montez parchet de bambus,am gasit la dedeman carbon light ,gros. 15mm. Ce ziceti merita????

#2040
rothvv

rothvv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.04.2010

 novigelu, on 26 februarie 2015 - 12:46, said:

Va salut! Pentru un ap. nou doresc sa montez parchet de bambus,am gasit la dedeman carbon light ,gros. 15mm. Ce ziceti merita????

 novigelu, on 26 februarie 2015 - 12:46, said:

Va salut! Pentru un ap. nou doresc sa montez parchet de bambus,am gasit la dedeman carbon light ,gros. 15mm. Ce ziceti merita????

Salut,

Am așa ceva montat de câțiva ani buni.
Este moale, se zgârie ușor. Eu am luat o variantă mai puțin lucioasă și, chiar dacă s-au făcut urme, nu mă deranjează. Pe varianta cu lăcuire lucioasă cred că era mai vizibil.
Chiar dacă face urme și se zgârie eu îl prefer în locul celui laminat care se ciobește.
Alegerea ta.
PS. După cei 7-8 ani s-a mai strâns, au apărut spații între lamele dar cred că se întâmplă la orice parchet.

L. E. pentru colegu rothvv
Cred ca ti-ar trebui o masina de slefuit cu banda.

Mulțumesc.
Am stabilit că prima dată încerc cu rindea electrică.
Revin cu povestea.

Edited by rothvv, 26 February 2015 - 14:56.


#2041
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Nu cred ca e o idee prea buna rindeaua si sa-ti spun de ce:
- in primul rand rindeluiesti un material triplu stratificat, ai straturi foarte subtiri, iar daca tai din lutimul e posibil sa sara daca il subtii sau sa-ti lucreze tot parchetul
- cutitele se vor ciobi de la adezivul intarit ramas pe lamela
- de la forta de frecare si incalzire, adezivul se va depune pe cutite
- nu vei putea scoate o rindeluire perfecta cu rindeaua, la capete cand scoti rindeaua de material raman urme, cei care au lucrat cu asa ceva stiu ce zic. Oricum nu ai o suprafata plana ci urme de adeziv pe care pui rindeaua, macar regleaza prima daca sa iei fin la 1.0-1,5 mm

#2042
rothvv

rothvv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.04.2010

 danutlupu, on 27 februarie 2015 - 10:47, said:

Nu cred ca e o idee prea buna rindeaua si sa-ti spun de ce:
- in primul rand rindeluiesti un material triplu stratificat, ai straturi foarte subtiri, iar daca tai din lutimul e posibil sa sara daca il subtii sau sa-ti lucreze tot parchetul
- cutitele se vor ciobi de la adezivul intarit ramas pe lamela
- de la forta de frecare si incalzire, adezivul se va depune pe cutite
- nu vei putea scoate o rindeluire perfecta cu rindeaua, la capete cand scoti rindeaua de material raman urme, cei care au lucrat cu asa ceva stiu ce zic. Oricum nu ai o suprafata plana ci urme de adeziv pe care pui rindeaua, macar regleaza prima daca sa iei fin la 1.0-1,5 mm


Salut,
Corect. Astăzi am încercat soluția asta.
Rindeaua nu intră cum trebuie în material, merge pe deasupra și trebuie revenit de mai multe ori. Sar scântei de la resturile de șapă din adeziv și se tocesc repede cuțitele. Nu am apucat să văd dacă se lipește adezivul de cuțite.

Între timp mă gândesc la altă soluție: să las adezivul pe ele, să curăț doar la muchie și să-l remontez pe sistemul cu folie decupată și adeziv de la sika. Mă gândesc că folia aceea ar prelua din neregularități adezivul vechi. Ar fi și o soluție mai rentabilă ca timp.
Ce credeți?

#2043
mihaich

mihaich

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 15.06.2005
Va salut si va cer si eu ajutorul intr-o problema. Am o casa veche cu podele din parchet de lemn masiv. De vreo 20 de ani respectivul parchet a fost acoperit cu mocheta iar ultimii ani (si in acest moment) cu parchet laminat. Ma bate gandul sa reconditionez parchetul de lemn masiv dar nu sunt mare expert, asa ca as avea nevoie sa inteleg: cum sa imi dau seama daca mai e ceva de capul lui si daca merita reconditionat/cat ar costa. Aproape sigur ar trebui desfacut complet si turnata sapa noua sub el fiindca podelele sunt vizibil valurite, Idei/mesteri priceputi? Mersi.

#2044
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Pai daca l-ai scos sa torni sapa sub el, il mai poti folosi doar la aprins focul ca ai sa-l deteriorezi cand faci operatiunea asta.

#2045
mihaich

mihaich

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 15.06.2005
Ok, am inteles. Cineva priceput la care as putea apela sa vina sa il vada si sa imi spuna daca se poate chitui, aranja si rascheta? Evident. presupunand ca nu descopar ca e total praf/mucegait cand scot laminatul de deasupra. Si ca idee, ce ar inseamna o refacere ca si cost aproximativ per metru patrat cu tot cu materialele necesare?

#2046
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Pai ai manopera la decopertat vechiul parchet, refacut sapa, montat parchetul nou, raschetat si dat cu lac. In functie de complexitate nu cred ca scapi sub 70 RON/mp la toate operatiunile astea.
Ca materiale ai de refacut vechea sapa si poate si o sapa autonivelanta in functie de ce e dedesubt, parchetul nou, adezivul, lacul si consumabilele care te aduc intre 150-200 RON/m.p. Una peste alta, cu pierder si neprevazute cam 300 RON/mp cred ca te ajunge.
Sa mai tii cont ca dupa ce dai cu lac de parchet in functie de lac si de cate mani dai miroase destul de neplacut; eu cel putin prima saptamana am fost nevoit sa ma mut, dupa asta 2 luni am stat cu ochii rosii si mi-am intors plamanii pe dos, dar de mirosit a mirosit cam 6 luni a lac in casa.

#2047
mihaich

mihaich

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 15.06.2005
@danutlupu, mai intai spuneai ca daca il scot nu se mai poate pune la loc. Pana la urma cum e? :)

Am gasit pe un site (nu dau nume ca sa nu fie luata de reclama) asta:
pret raschetat parchet / mp cu consumabile incluse ( chit, grund, lac ecologic fara miros) - 40 lei

#2048
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
Cu cel vechi faci focul, ala nou il cumperi. Ar fi bine sa-ti aduca mesterul si materialele ca in felul asta scapi de resturi (pierderi).

#2049
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
El vrea sa-l reconditioneze daca este posibil pe cel vechi, care oricum nu este bun de foc pt ca nu este lemnul curat.

#2050
mihaich

mihaich

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 15.06.2005
@danutlupu, acum am inteles ce zici. Daca fac focul cu cel vechi atunci sigur nu am sa pun tot parchet de lemn intr-un spatiu care va fi exclusiv inchiriat si de acum incolo. Variantele sunt sa il reconditionez pe cel vechi, daca o fi posibil sau sa il scot si sa pun un laminat de trafic intens (cls 32 sau chiar 33). Mersi de info.

#2051
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
Intentionez sa montez in weekendul urmator parchet laminat, in apartament bloc, peste linoleumul existent.
Gros de 8 mm (Kronopol), clasa 32.
Am citit saptamana asta pe forumuri si mi-am facut o parere cu privire la montaj, dar as mai avea nevoie de niste sfaturi/confirmari/infirmari...
Suprafata linoleum este plana, fara denivelari vizibile. Cand am scos plinta, in spatele acesteia am mai gasit niste gauri, pe care le-am reparat cu mortar. Acum, cam cum vad eu lucrurile, in succesiunea lor, cu problemele la care as dori niste lamuriri:
1. Am curatat (spalat, aspirat) bine suprafata podelei (linoleum).
2. Am in mijlocul camerei un sifonier gospodaresc, pe care n-am unde sa-l scot. Pot sa iau in considerare mutarea lui in una dintre laturi, aplicare parchet pana la el, mutarea pe parchet, continuat cu parchetat, pus plinta si asezat la locul lui? Unii spun ca as misca parchetul, altii ca se poate... Ce ma sfatuiti din acest punct de vedere?
De unde intentionez sa cumpar parchetul, pretul include montajul dar se 'baga' la montaj doar daca am camerele complet libere... Sifonierul nu e demontabil si greu al dracului... O sa-i demontez doar usile ca sa fie mai usor de miscat (prin ridicare...).
3. Intentionez sa montez ca pat de sustinere si preluat denivelari, placi polistiren extrudat de 5 mm. Am inteles ca e mai bun decat buretele folosit frecvent. Am inteles bine?
-   De unde intentionez sa-l achizitionez (maine) mi s-a spus ca nu e nevoie sa lipesc placile intre ele cu banda adeziva (cea din aluminiu...). Asa sa fie?
4 Intentionez sa asez placile perpendicular pe fereastra incepand dintr-un colt al camerei. Socotesc felul in care asez placile astfel incat sa nu ramana la capatul departat o bucata mai mica de 200 mm. Acum as avea doua variante:
a. Incep randul doi cu bucata ramasa la taierea de la capatul departat si tot asa...
b. Sau daca n-am problema dimensiunii sub minime, tai jumatati de placa si le asez echilibrat cu imbinarea la jumatatea randului vecin? Cum recomandati sa procedez din acest punct de vedere?
-  Dupa ce am montat primul rand, strecor distantiere de 10 mm pentru a pastra spatiul de dilatatie.
-  Capetele de la peretele opus celui de la care incep, cum li se consolideaza imbinarea? La restul intentionez sa ciocanesc usor intr-o bucata de lemn rezemata in placa proaspat montata. In cateva clipuri am vazut un soi de S din platbanda grosuta, unul din capetele caruia se strecoara la marginea placii despre care discutam si cu ciocanul se loveste in cealalta parte. Unde gasesc un astfel de dispozitiv, ca sa  nu pierd timp cu confectionarea lui? Exista si alta metoda care sa nu presupuna un astfel de dispozitiv? Chiar e nevoie de consolidarea asta, tinand cont de faptul ca placile sunt flotante, avand in laterale spatii de dilatatie?
5. Montez plinta (cu canal). Ca prodedura recomandata, asez plinta in pozitie, dau semne cu creionul, gauresc si introduc dibluri din plastic dupa care o asez in pozitie si o prind cu holtssuruburi? Sau folosesc kiplinguri autofiletante de tipul celor cu care se prind termopanele, ca sa o prind intr-o singura faza?  Trei dintre pereti sunt din beton, al patrulea din BCA...
6. Pe hol am gresie, ridicata la vreo 20 mm. Acum am niste praguri pe care le confectionasem astfel incat sa plec de la nivelul linoleumului (cca 5 mm), cu panta pana la alti 5 mm de suprafata gresiei, parte dreapta in care se reazema usa. Usile se inchid dinspre camere spre hol. Cum, teoretic parchetul laminat se va ridica la cca 13-14 mm. Intentionez sa aplic o trecere la culoare parchetului, pe care sa  o lipesc cu chit siliconic. Sa las rost de dilatatie intre prag si parchet, aceiasi 10 mm pe care-i las langa pereti?
7. Camera este dreptunghiulara, fara iesituri sau intranduri. Am doar doua tevi de la sistemul de incalzire, in dreptul carora am sa practic doua orificii cu cca 10 mm mai mari in diametrul decat ele, iar placa de parchet s-o sectionez pe la jumatatea acestora. In niste clipuri am vazut ca vesticii mascheaza elegant eventualele excentricitati cu niste suporti circulari (masca) sectionati pe diametru. Se gasesc astfel de suporti in Bucuresti, pe undeva? Daca da, unde? Daca nu, e bine sa folosesc chit de parchet (aplicabil cu pistolul pentru siliconic)?

Daca mi-a scapat ceva ce ar trebui sa am in vedere, m-as bucura sa ma trageti de atentie?
Pentru tipul asta de parchet mai e ceva ce trebuie sa stiu?

Multumesc anticipat!Posted Image

Edited by FaneDuru, 12 March 2015 - 22:48.


#2052
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
Alte doua chestiuni marunte, macar sa mi le fixez mai bine in cap, daca nimeni nu se inghesuie sa-si dea cu parerea...
-   Camera e dreptunghiulara, dar cu privire la asa zisul toc al usii (dimensiuni iesite spre camera cca 10 x 20 mm) nu prea stiu cum e mai bine sa procedez. Ca sa las si acolo cei 10 mm si sa trag un limbric de plinta cu terminatie, nu-mi permite eventualul coltar pe care l-as pune acolo unde trebuie sa cotesc la 90 grade. Laturile celor doua coltare (interior - exterior) sunt mult mai mari decat dimensiunea iesita a tocului... Daca nu las acolo spatiu pentru dilatatie, nu prea mai are sens sa las la restul marginii spre peretele respectiv, cred... Sa tai elegant parchetul cu cca 5 mm rost, pe care sa-l umplu cu chit de parchet la culoare? Daca da, trebuie sa tai perfect intrandul ala, ca altfel se vede urat... Lateralele lui se taie simplu, dar fundul locasului, cum e bine sa-l rezolv? Nefiind distanta mare intre laturi sa tai cu fierastraul taieturi paralele pana aproape de linia de fund, dupa care sa rup ce ramane si sa continui cu un raspel, chiar pila pentru finisare, tragand catre spatele placii?
-   Trecerile pentru tevile de incalzire dintre etaje, respectiv prinderea caloriferului (in podea...) intentionez sa le gauresc (partea circulara) cu dispozitiv de panza fierastrau rotunda, pe suport cu ax de gaurire, dupa care sa tai placa pe generatoarea gaurii. E mai bine sa procedez altfel?

Multumesc anticipat!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate