Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nunta in ofsaid (La gran familia ...

Rec monitor 19' 1280x1024 gaming.

CLASIMETRIC - Reincarnare.

Contrabanda cu tigari
 Marimi Asos

Cum ar trebui protejata unit.exte...

Telefoane cu Android - compatibil...

Laptop ptr citit PDF-uri si inter...
 G.P.S.

Roger Penrose: The Emperor's New ...

Rulare dubioasa

Alegere telefon
 tranzactie online

Couchteacher, platforma de invata...

Închisoare cu executare de 33 lun...

Centrala mica pentru Garsoniera (...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

PC-ul meu nu mai aude !

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085

Dragi colegi,

Nu stiu de ce, poate din cauza vreunui program instalat, poate din cauza vreunui virus, sau poate am facut niste setari eronate, dar sunetul nu mai functioneaza deloc!
Ce sa fac???

Multumesc anticipat,
Harapalba

#2
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
  • ID membru: 55,154
Click dreapta pe My Computer > properties > hardware > device manager > sound and video.... > apare placa de sunet?!
Este pe mute sau volum foarte mic ? (icoana difuzor jos dreapta linga ceas)
Ai probat alte boxe/casti?
Ai probat filme/mp3/youtube ??
Este activata in BIOS placa de sunet? Intri in BIOS cu Del sau cu ce tasta este nevoie (de obicei scrie pe jos, cind porneste calculatorul) si cauti peste tot pe unde zice: audio, realtek, azalia, ac97... sa fie enabled.
Si n-ar fi rau sa spui ce componente ai (ia Everest si vezi ce zice). Si ce Windows.

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,080
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

PC-ul meu nu mai aude

La O.R.L ai incercat ?

Aaa.. scuze, vrei sa zici ca a amutit. Nu mai scoate nici un sunet. Pai da mai multe detalii.

Edited by eiffel, 17 September 2008 - 10:38.


#4
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085

View Postqueensoft, on Sep 17 2008, 10:34, said:

Click dreapta pe My Computer > properties > hardware > device manager > sound and video.... > apare placa de sunet?!
Este pe mute sau volum foarte mic ? (icoana difuzor jos dreapta linga ceas)
Ai probat alte boxe/casti?
Ai probat filme/mp3/youtube ??
Este activata in BIOS placa de sunet? Intri in BIOS cu Del sau cu ce tasta este nevoie (de obicei scrie pe jos, cind porneste calculatorul) si cauti peste tot pe unde zice: audio, realtek, azalia, ac97... sa fie enabled.
Si n-ar fi rau sa spui ce componente ai (ia Everest si vezi ce zice). Si ce Windows.

Mersi mult, acum sunt la birou, dar cum ajung acasa, o sa fac asa cum zici, sper sa-l conving sa functioneze!
(Nu e problema de volum, doar de asta sunt sigura, pur si simplu s-a gripat intr-o zi... a, de fapt de atunci se aude uneori un fel de "bip" la inchiderea programelor etc., dar nu din boxe... e un bip reumatic, cumva)
Sper ca n-am sters Everestul, ma apucase economia de spatiu intr-o vreme!

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,080
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Se aude beep-ul de la difuzorul de pe carcasa. De obicei se aude doar in caz de eroare sau daca nu exista driver/placa de sunet.

Verifica in Device Manager cum a zis Queensoft, iar in BIOS daca e pe Auto ( Enable ). Placa e On-board banuiesc. Daca e separata vezi daca e infipta bine in slot ( calculatorul oprit si scos din priza ! )



#6
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085

View Posteiffel, on Sep 17 2008, 11:45, said:

Se aude beep-ul de la difuzorul de pe carcasa. De obicei se aude doar in caz de eroare sau daca nu exista driver/placa de sunet.

Verifica in Device Manager cum a zis Queensoft, iar in BIOS daca e pe Auto ( Enable ). Placa e On-board banuiesc. Daca e separata vezi daca e infipta bine in slot ( calculatorul oprit si scos din priza ! )

Bine zis, a amutit. Iar beep-ul ala numai de bine nu e, dupa cate inteleg. Ce rau e sa fii filolog, deci atehnic!!!

#7
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085

View Postqueensoft, on Sep 17 2008, 10:34, said:

Click dreapta pe My Computer > properties > hardware > device manager > sound and video.... > apare placa de sunet?!
Este pe mute sau volum foarte mic ? (icoana difuzor jos dreapta linga ceas)
Este activata in BIOS placa de sunet? Intri in BIOS cu Del sau cu ce tasta este nevoie (de obicei scrie pe jos, cind porneste calculatorul) si cauti peste tot pe unde zice: audio, realtek, azalia, ac97... sa fie enabled.
Si n-ar fi rau sa spui ce componente ai (ia Everest si vezi ce zice). Si ce Windows.

Buun... mai intai, am scos calculatorul din priza si m-am uitat in spatele lui, n-am vazut nimic iesit sau sarit (la cat ma pricep eu!). Si pun si poza, ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

Asa... dupa aia, am dat pe traseul pe care mi l-ai indicat, am ajuns la "sound, video and game", sub care se afiseaza "audio codecs, legacy audio drivers, legacy video capture devices, media control devices, video codecs"

Nu gasesc volumul, dar am dat in Start- Programs- Accessories- Entertainment- Volume Control, si nu-mi da decat o caseta cu "There are no active mixer devices available etc."

Daca dau din Control Panel pe Sounds and Audio devices, da "No audio device" (desi am pus castile)

Mi-e si frica sa intru in Bios.

Am deschis Everestul, la Multimedia apare "Audio pentru Windows" si "Audio PCI/PnP" , dar numai al doilea apare cu un numar.

Stiu, e stupid, dar habar n-am ce Windows este, cred ca 2007.

Attached Files


Edited by Harapalba, 18 September 2008 - 19:17.


#8
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
  • ID membru: 55,154
Si cu ce ne ajuta poza?! Bine macar ca nu e mileu ala !!!
Nu exista Windows 2007. Cred ca ai XP.
Da, ai driverul audio lipsa.
Verifica in BIOS daca este activata placa de sunet, ti-am zis mai sus cum.
Apoi, din Everest, da-ne modelul placii de baza.

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,080
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Placa de baza e Dell. Cel mai probabil e un Optiplex GX260. Scrie in colt in jurul butonului de pornire modelul exact. Driverele sunt pe site la Dell.

#10
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085

Buna, Queensoft!
Zic si eu "bine ca n-ai luat tesatura aia traditionala drept mileu!"
Trebuie sa-mi apar reputatia: n-am in casa mileuri, bibelouri sau tablouri, doar niste chestii traditionale romanesti, ca sa mai umanizez atmosfera. Anexez poza doveditoare!
Revin la PC, da, am XP !!! Si cred ca driverul audio s-a sters din greseala, ca doar era totul bine si frumos. Verific modelul placii de baza, dar probabil ca e cea sugerata de Eiffel.

Buna, Eiffel, ai niste ochi periculosi!
Cum ajung acasa, ma uit in jurul butonului de pornire si in Everest !

Attached Files



#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,080
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

Quote

Buna, Eiffel, ai niste ochi periculosi!

Nu, dar am un asemenea calculator :D

#12
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085
Bun... mi-am facut coraj si am intrat pe Bios (o premiera pentru mine!), e cu F2 aici.

Am vazut o lista de chestii printre care nu am gasit "audio", banuiesc ca mai e o etapa din Bios inainte de audio, dar nu stiu eu sa intru, asa ca n-am umblat nicaieri, si am venit aici sa spun ce-am facut.

Placile de baza si audio sunt cele pe care le-a mentionat Eiffel !!!

Acuma, ma intreb ce-oi fi facut gresit, ca doar avea sound inainte. Undeva, zicea cineva ca s-ar putea sa se intample cand scoti usb-flash-ul intr-un moment nepotrivit, cum ar fi in restart sau asa ceva...

#13
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,958
  • Înscris: 29.04.2006
  • ID membru: 75,529
  • Locație: localhost/root
Harapalba:

Metoda 1:

- Click pe Start>Control Panel>System

- Odata ajunsa acolo, selectezi tabul Hardware, din partea de sus a ferestrei

- In interiorul ferestrei vei gasi un buton pe care scrie: Device Manager - faci click pe el

- Iti apare o noua fereastra cu componentele calculatorului tau, probabil la rubrica Sound, video and game controllers vei gasi o intrare marcata cu o iconita galbena cu semnul exclamarii. E posibil sa gasesti o astfel de intrare si la rubrica Unknown Devices.

- Faci click DREAPTA pe intrarea respectiva si alegi optiunea de update driver. Daca mai ai CD-urile care ti-au venit cu calculatorul (cele cu driveri) vei introduce in unitatea optica (CD-ROM/DVD-ROM) cd-ul de la placa de baza. Daca nu mai ai asa ceva, in fereastra ce-ti apare bifezi optiunea sa caute pe net driverele.



Metoda 2:

- Downloadezi Everest de aici

- Te uiti la sectiunea Placi de Sunet/Multimedia/Motherboard sau pe unde gasesti o intrare cu denumirea placii tale de sunet si ne spui si noua modelul exact pe care ti-l afiseaza acolo ca sa-ti cautam noi linkul de download catre driverul ce-ti trebuie tie.



Bafta!

#14
Harapalba

Harapalba

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 17.09.2008
  • ID membru: 371,085
PC-ul meu aude! (sau vorbeste?)

Am reusit !!! Si in timp ce lucrez, pun muzica de pe Youtube, ca fisierul meu cu muzica a disparut, si n-am in casa decat un CD cu RBD (!?!), asta pentru ca era pus ca surpriza la un articol cumparat  :lol:

Multumesc pentru ajutor, Eif, Zyg, Queen si Alex (si pentru sugestiile "DenyBuddy") !!!

#15
calinmarianflorn

calinmarianflorn

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.06.2010
  • ID membru: 600,406
Buna ziua!
Imi cer scuze ca trebuie sa revin la o problema deja discutata ,  dar la mine am urmatoarea problema :
- nu mi se mai aude deloc.
Solutii incercate de mine:
-am incercat reinstalarea driverelor ..si nimic
-am schimat windows-ul pe 0 adica formatare completa - tot nimic.
-am intrat si in bios si am vazut ca audio si nu mai stiu cum era dat pe enable
-am intrat si in device manager si nu imi apare nimic in neregul, adica vre-un semn al eclamarii in triunghi galben. :cursing:  
Mentionez ca atunci cand bag boxele sau microfonul, placa imi detecteaZa acest lucru...imi spune ca am scos boxele..si cand le bag
-este o placa de sunet onboard Realtek HD.

Ce mai este de facut? sau este dusa?:huh:

Attached Files



#16
danX

danX

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,808
  • Înscris: 26.06.2003
  • ID membru: 4,508
  • Locație: BookARest
stiu ca par raspunsuri tembele, dar crede-ma merita sa incerci:
1. Boxele au volumul suficient de tare cat sa le auzi? Testeaza cu un MP3 player sau orice alta sursa audio cu iesire jack.
2. Aceeasi chestie cu volumul sistemului, din Windows. Si verifica daca cumva nu e pe mute. Din Windows, nu din utilitar.

Edited by danX, 01 February 2011 - 12:58.


#17
alyn100

alyn100

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 24.06.2009
  • ID membru: 475,611

View PostHarapalba, on 23rd September 2008, 12:17, said:

PC-ul meu aude! (sau vorbeste?)

Am reusit !!! Si in timp ce lucrez, pun muzica de pe Youtube, ca fisierul meu cu muzica a disparut, si n-am in casa decat un CD cu RBD (!?!), asta pentru ca era pus ca surpriza la un articol cumparat  :lol:

Multumesc pentru ajutor, Eif, Zyg, Queen si Alex (si pentru sugestiile "DenyBuddy") !!!

Bravo ca ai reusit...dar zine si noua cum..ca am exact aceasi problema ca tine...

#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,080
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Problema ei a fost driverul. L-a reinstalat si gata.
De raspuns m-ar mira sa-ti mai raspunda, n-a mai dat pe-aici de 2 ani.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users