Masina paine
Last Updated: Mar 18 2024 09:29, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
55
#8101
Posted 05 December 2016 - 18:24
Heinnerul l-am luat din cauza ca m-am "izbit" de el in Carrefour si m-am gandit ca merita sa risc 150 RON ca sa vad daca ma descurc cu o masina de paine. Ideea este ca sunt impresionat, desi brandul nu-mi inspira incredere. Mie mi se pare o masina de calitate (mai putin faptul ca lasa coca neframantata prin colturi la painea de 1.5 LB si ca butoanele par de jucarie chinezeasca, desi functioneaza perfect). Nu glumesc cand spun ca pare de calitate! Pe termen lung nu am idee cum se comporta, dar deocamdata retetele din cartea pdf descarcata de pe site-ul lor mi-au iesit cum trebuie, din prima. Nu iese coca goala in interior si nici coaja necoapta pe deasupra cum se plang unii in cazul masinilor mai scumpe (asta pe toate setarile de culoare, fara sa apelez la programul suplimentar de coacere sau sa las masina in modul de "incalzire" dupa preparare). Cuva iese prin desurubare si se fixeaza bine, sistemul de prindere mi se pare robust (nu stiu cum a reusit cineva care a facut un review pe YouTube sa strice sistemul de fixare a cuvei - probabil ca a incercat sa o scoata tragand de ea in loc sa o desurubeze).
|
#8102
Posted 06 December 2016 - 09:24
în primul rând, sincer, ce pretenții poți avea de la o mașină de 150 ron ?
dacă ești mulțumit este ok; până la urmă asta contează... la 150 lei mai că aș zice că merită încercată de cei care au răbdare ...( să încerce diferite mașini dacă nu sunt mulțumiți de alegerea făcută ...) eu merg mereu pe principiul că sunt prea sărac ca să- mi permit ceva ieftin ... așa că am mers direct pe ceva mai recomandat de mulți, și, sincer, sunt mulțumit ... nu lasă cocă nefrământată pe la colțuri, coace super bine, pâinea crește frumos...; ce mai ... sunt mulțumit de ea și nu- mi pare rău de investiție ( de aceea am cumpărat una la fel și pentru ai mei ...) la tefal acele palete mie nu- mi par a fi din plastic... - nici nu sună a plastic ... apropo de tefal - am văzut o ofertă tentantă la 509 lei ... mi se pare ok la prețul ăsta...( adică mai degrabă aș da 500 pe ea decât 3- 400 pe altele cu o singură rezistență ...) stimă! |
#8103
Posted 06 December 2016 - 09:58
Initial ma gandisem la Tefal Bread of the World PF6118 care costa 600 RON: doua malaxoare, 1600 W, mai multe accesorii - inclusiv tavi, geam transparent pe capac (ceea ce rareori se intalneste la Tefal). De regula, Tefal-urile sunt la ora actuala cele mai apreciate (au continuat producerea mai multor modele cu multe review-uri bune care erau comercializate anterior sub brandul Moulinex).
Totusi, mi-am luat gandul de la Tefal dupa ce am vazut acele roti dintate din plastic si am constatat ca nu se fixeaza bine cuva. Nu la palete ma referisem in postul din pagina anterioara, ci la rotile care invart axurile cu palete. Nu stiu cat de repede se toceste acel material, cat de rapid se deterioreaza (imbatraneste) materialul respectiv, care este efectul pe termen lung al incalzirii acelui material. In orice caz, nu intotdeauna un produs de marca este de calitate mai buna. (De exemplu, la o masina de spalat Ariston, scumpa, mi-a crapat butonul rotativ care schimba programul si asta doar dupa cateva utilizari: axul de metal, cu o sectiune transversala era rotit de o simpla "cheie" din plastic care avea grosimea carcasei unui pix ieftin si era ascunsa sub buton). Am optat pentru Gorenje BM1200BK, deoarece materialele din care este construit par de calitate superioara. Si cum nu am nevoie decat sa fac paine, nu as fi avut de ce sa platesc dublu. Review-urile din tarile vecine o indica drept o masina de calitate. Si chiar daca Gorenje, de regula, nu mai are produsele de pe vremuri, inca a ramas una din marcile de top din Europa. Ma uitasem si la frigiderele lor. Cum deschizi usa observi rafturile din metal cu pereti din sticla vs rafturile din plastic care se indoaie la cea mai usoara apasare de la alte frigidere de marca. La fel si cu masinile de paine (sau alte produse): daca le studiezi pe rafturile din magazine, scotandu-le cuva, vei observa diferenta dintre un Gorenje si un Tefal (materialele de calitate mai buna, cuva care nu se clinteste cand o impingi). Deci, la prima vedere, mie imi inspira mai multa incredere. Totusi, v-am cerut parerea, deoarece nu cunosc cum se comporta pe termen lung, mai ales ca butoanele nu prea par de calitate cand le privesti din exterior (comparativ cu cele de la masinile Tefal). In ceea ce priveste rezistenta, eu nu o vad ca pe un factor decisiv. Edited by _-_, 06 December 2016 - 10:00. |
#8104
Posted 06 December 2016 - 11:01
Eu am Moulinex 6118 si nu am dat rateu cu nici o paine de 3 ani de cand o am. Doar carcasa e de plastic.
O masina de paine care are review-uri foarte bune e Panasonic, e printre primele 3 in lume. http://www.compari.r...CFcGfGwodbEgCtQ Uite ce scrie un posesor de Panasonic: "Eu am un Panasonic SD 255, merge de 6 ani ca in prima zi, are si tava separata pentru seminte. Nu stiu insa daca se mai fabrica modelul asta. Comparativ cu Moulinexu' maica-mii , asta e cu 10 clase peste." Uite si un link cu clasificarea masinilor de paine http://www.telegraph...st-breadmakers/ http://breadmachinecenter.net Edited by Freddy12, 06 December 2016 - 11:17. |
#8105
Posted 06 December 2016 - 11:40
eu am acel tefal din aprilie...
dacă sunt colegi ( și sigur sunt ) care au de mai demult ...pot zice ei impresiile formate în timp ... la fel și cu Gorenje ( sau orice alt tip de MP ) rog cu această ocazie să facem ca o trecere în revistă a MP pe care le avem .. adică ceva gen : am MP de la ...XXX producător o am de X ani merge bine/ f. bine sunt mulțumit/ nemulțumit aspectele care mulțumesc/ nemulțumesc etc... cred că ar ajuta mult pe cei care doresc să cumpere o MP încep eu : TEFAL home bread baguette - 1600 w ( cea albă, cu 2 palete ) mulțumit de ea pâinea crește frumos ... ( poate doar nemulțumit de faptul că la pâinea în care pun miere / zahăr brun se cam arde coaja ) o am din aprilie |
#8106
Posted 06 December 2016 - 16:52
quarelin, on 06 decembrie 2016 - 11:40, said: rog cu această ocazie să facem ca o trecere în revistă a MP pe care le avem .. Hai sa va mai zic si eu cate ceva despre MP a mea ca n-am mai facut-o demult Am in posesie de prin mai-iunie 2016 o MP Gorenje BM900WII cu o singura paleta, fabricata in China, doar toti marii producatori de electrocasnice precum si orice altceva au gasit acolo mana de lucru ieftina, o cale de reducere a cheltuielilor si deci de crestere a profitului... . Posesia MP mi-a fost intrerupta vreo luna, timp in care dansa a fost trimisa in service pt ca nu rumenea deloc painea deasupra. La intoarcere, problema s-a rezolvat in mare masura prin repozitionarea senzorului de temperatura ( zic ei, in fisa de service). In rest, toate bune. Framanta foarte bine, nu lasa faina prin colturi, asta daca nu cumva este alimentata cu mai multa faina decat trebuie . Alte impresii: Pro: -ce am zis mai sus despre framantare, -painea iese bine daca se respecta retetele din carte ( care sunt date si in grame si in masurile livrate odata cu masina adica lingurita+lingura si pahar gradat), -aspect placut, nu ocupa mult loc, -la vedere materialele par de calitate cuva si paleta sunt ca noi si acum. -butoanele functioneaza ok, nu m-am gandit ca mi-ar placea sa fie de alt tip Contra: -capacul nu se mai asaza bine( are un mic balans stanga-dreapta) dar asta doar dupa venirea din service, inainte era ok . Asta nu prea influenteaza ce se intampla inauntru daca este pusa intr-un loc fara curenti de aer. -forma painii. Mi-ar placea si mie sa fie de tip franzela dar...nu le poti avea pe toate .Ca marime, painea e ok pt noi, nu ar trebui sa fie mai mare. (700g si 900g-de obicei o fac in jur de 700g si execut cam 2, uneori 3 paini pe saptamana. Nu ma pot lauda ca am facut doar paini bune si frumoase pana acum, am dat destule rateuri in ce priveste aspectul painii dar consider ca au fost din vina mea si nu a MP. Una peste alta, sunt multumita de ea. |
#8107
Posted 06 December 2016 - 19:38
Am comandat masina Gorenje. Sper sa fie ok.
Intre timp am mai facut o paine integrala de 700g, dark, cu masina Heinner (acesta fiind cel mai lung program pe care l-am testat) si am masurat consumul cu ajutorul unui wattmetru. Energia consumata a fost de 0.3 KWh, ceea ce ar insemna la un tarif de 0.64 RON/Kw (daca este corect) un cost de aprox. 0.19 RON. Puterea inregistrata de-a lungul procesului a fost in domeniul 0.1-558.1 W. WP_20161206_014.jpg 325.1K 16 downloads |
#8108
Posted 06 December 2016 - 21:01
să o folosești muuult și bine
la cât mai multe pâini calde și bune!!! |
#8109
Posted 07 December 2016 - 12:15
Gorenje BM1400E
- cumparata cu 375 lei - 5 ani si 2 luni de utilizare - lucreaza o data la 4-5 zile - a facut paine, aluat pentru pizza, cozonac (ocazional) - functioneaza perfect - cuva mare - un ax blocat dupa 3,5 ani de utilizare (am remediat problema insa inca nu am probat-o) - cuva dubla - pusa la treaba, functioneaza in prezent - in rest nimic de reprosat - in foto o paine alba (faina 650) si una cu tarate (faina 650 + tarate) Attached FilesEdited by radudd, 07 December 2016 - 12:18. |
#8111
Posted 08 December 2016 - 21:41
mcjohn, on 05 decembrie 2016 - 18:01, said:
Roțile dințate din angrenaj, nu are nici o importanță din ce material sînt. Alea nu vor ceda niciodată. Hm, nu stiu ce sa zic despre asta. E posibil sa am eu de-a face cu un defect ocazional, insa actuala MP Silvercrest, daca o incarc cu ingrediente cf. retetelor pt capacitatea sa (teoretic) maxima, trozneste urat de tot de dinauntru, ca si cand ceva roti dintate ar scapa / sari cate un dinte. Fenomenul a aparut inca de la primele paini facute, de asta zic ca probabil e pur si simplu un exemplar ghinionist (si din cuva a cazut un ax, care acum trebuie tinut cu mana la montarea paletei; am scris la vremea respectiva). Am inteles de la Lidl ca garantia acopera si cuva (bravo lor!), insa avand in vedere si celelalte probleme, ne-am decis ca-i prea incomod sa ne lipsim de ea o vreme. O folosim asa, la cantitati ceva mai reduse (~500g faina + ~270-280 ml apa), domeniu de incarcare unde NU scoate sunete anormale... si pentru cand va fi sa cedeze, ma uit din timp, informativ, pentru un inlocuitor mai serios... In ce priveste trecerea in revista in rezumat a MP ale userilor, la noi treaba sta asa: 1) Selecline XBM538 (marca generica Auchan) - exceptionala la calitatea painii, toleranta la mici inexactitati ale retetelor - teflonul de pe cuva de calitate slaba, greu de scos painea calda - a cedat dupa aprox. 4 ani de folosire INTENSA (bucsele axelor ce antreneaza paletele s-au ovalizat, ca atare cureaua dintata a scapat de pe un pinion, s-a facut franjuri, s-a infasurat pe axe si a suprasolicitat motorul; desi am inlocuit bucsele, la repornire motorul nu mai avea suficienta putere sa framante aluatul; probabil scurtcircuit partial al bobinajului). 2) Silvercrest SBB850B1 (marca generica Lidl) - probleme la incarcarea nominala (vezi la inceputul postarii) - totusi, cei de la relatii cu clientii au fost FOARTE binevoitori in privinta garantiei, a fost o decizie personala sa n-o mai trimitem si s-o pastram asa cum este - la incarcari mai reduse (vezi, de asemenea, mai sus) merge OK si coace bine - teflonul de pe cuva, de calitate exceptionala; painea aluneca afara de una singura, inclinand cuva (daca paletele au fost scoase inaintea dospirii/coacerii) - folosita intens aproape 2 ani, inca merge bine in parametrii mentionati mai sus. (edit - typo) Edited by Mircea_jr, 08 December 2016 - 21:44. |
#8112
Posted 09 December 2016 - 15:47
#8114
Posted 09 December 2016 - 19:29
Daca iti place, da, rau nu iti face, dar nici minuni.
|
#8115
Posted 09 December 2016 - 19:41
E mult mai sanatoasa painea din faina integrala decat painea din faina alba dar nu prea creste, trebuie sa amesteci jumi-juma cu faina alba.
|
|
#8116
Posted 12 December 2016 - 19:58
Am facut paine simpla (alba) si paine integrala de cate 900g (cantitatea minima suportata) cu noua masina Gorenje BM1200BK, confruntand cantitatile din manualul in limba engleza cu cele din manualul romanesc (care este tradus in multe locuri gresit).
Spre surprinderea mea, painea alba a crescut pana aproape de capac (ma intreb ce ar fi iesit daca faceam cantitatea maxima) si necoapta pe deasupra. Iar painea integrala a iesit cu o forma ciudata (precum albia unui rau secat) si necoapta in interior. Deci ambele paini au fost ratate. In plus, masina a scos miros de plastic incins si nici macar un pic de miros de paine calda. Oare de ce? Ma gandesc ca ori masina Gorenje este mai proasta decat "vechiul" meu Heinner ieftin (care nu a ratat productia niciunei paini) ori retetele sunt gresite. Mergand pe a doua ipoteza am produs o paine alba dupa reteta de paine "basic" de 900g de la Heinner (care este usor diferita fata de cea corespunzatoare de la Gorenje). Ei bine, s-a intamplat fix acelasi lucru: painea a crescut pana ce aproape ca a iesit din cuva, necoapta pe deasupra si fara miros de paine... Urmatoarea intrebare pe care mi-o pun (desi relativ absurda) este daca nu cumva gramajele de 900g, respectiv 1200g de paine de la masina Gorenje nu sunt cumva trecute gresit in specificatii, pe masina si in cartea cu retete. Imi pun aceasta intrebare, deoarece cuva de la masina Gorenje are o inaltime chiar mai mica decat cea de la Heinner care fabrica paine de 700g si 900g, iar perimetrul cuvei este relativ identic la amandoua (doar forma lor difera in ceea ce priveste raportul dintre lungime si latime). La urmatoarele teste ma gandesc sa incerc reteta de la Heinner pentru paine de 700g pe setarea de paine de 900g de la Gorenje, respectiv sa fac o paine de 700g la programul pentru 1200g. Voi ce parere aveti despre aceasta situatie? Edited by _-_, 12 December 2016 - 20:01. |
#8117
Posted 12 December 2016 - 21:48
_-_, on 12 decembrie 2016 - 19:58, said:
1) Spre surprinderea mea, painea alba a crescut pana aproape de capac si necoapta pe deasupra. 2) Painea integrala a iesit cu o forma ciudata (precum albia unui rau secat) si necoapta in interior. 3) Masina a scos miros de plastic incins si nici macar un pic de miros de paine calda. Oare de ce? Voi ce parere aveti despre aceasta situatie? 1) Ce nivel de coacere ai folosit: light, medium, dark? (masina mea de ex, daca aleg light, iese albicioasa deasupra de zici ca nici nu e coapta, daca selectez medium iese asa si asa, cand selectez dark iese rumenita cum trebuie) 2) Ce program ai folosit pentru painea integrala, si ce proportii de faina (alba si integrala), sau, ai folosit doar faina integrala? 3) Si la mine primele 3 paini a scos un miros urat de plastic topit, ba chiar prima paine am aruncat-o pentru ca nu putea fi consumata din cauza mirosului si gustului oribil de plastic, apoi am citit manualul de utilizare si scria ceva de genul ca prima utilizare trebuie lasata sa mearga in gol pntru a elimina mirosul de plastic. Deci, asta e ceva normal in primele 2-3 utilizari. |
#8118
Posted 12 December 2016 - 22:05
La inceput am respectat indicatiile din manual: am spalat cuva, am uns-o cu ulei pe interior, am utilizat-o pe programul de coacere timp de 10 minute, apoi am spalat-o din nou.
Prima data am facut-o pe medium, apoi doar pe dark. La painea integrala am folosit exclusiv faina integrala si am folosit programul special pentru paine integrala. Dupa manual trebuia sa folosesc tot programul pentru paine simpla, dar am optat pentru cel dedicat care este, totodata, un program mai lung. (La masina anterioara iese mai buna painea din faina integrala pe programul de paine integrala.) Edited by _-_, 12 December 2016 - 22:07. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users