Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12951 replies to this topic

#7957
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 09.01.2008
Fierul mort este mai putin rezistent la frecare decat bronzul. Pot sa disting fierul de neferoase si aluminiul de antimoniu.
Vaselina am gasit-o unde stiam ca am pus-o, in dulap. Este rezistenta la 140grade si produsa de Total. Acolo jos nu se poate atinge temperatura mai mare de atat.
Lagarul ala nu se poate extrage din palier decat cu riscul de a distruge palierul din Al.
Daca fierul e mai dur decat bronzul, cum imi recomanzi sa inlocuiesc lagarele cu altele din bronz?

#7958
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009
Ca o paranteză, bronzul are marea abilitate de a fi moale. Acolo are loc o frecare între 2 materiale. Unul din cele 2 trebuie să cedeze. Care preferi ?
Eu nu aș fi mulțumit să mi se subțieze axul !
Îmi pare tare rău după Orion-ul ce l-am stricat.
Nu știu ce materiale or fi băgat cei de la Moulinex în bucșele lor, căci cea pe care am primit-o avea peste 4 ani și abia se simțea puțin joc. Ceea ce la Orion-ul meu cred că avea 1,5-2 mm luft.

Păi atunci, "dau vrabia din mînă pe cioara de pe gard" !
Asta e !
"Mulțumește-te cu ce ai, nu cu ce vei primi " !
M-a dat peste cap Radu cu a sa mașină de care trage de 5 ani.

Mulțumesc ! La revedere !

Edited by mcjohn, 24 October 2016 - 20:02.


#7959
fantianti

fantianti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 14.10.2013
Si eu am invirtit paleta cu mana si se invirtea un pic cam greu , cu putina fortare am reusit sa-l extrag axul in jos si l-am uns cu un strat fin de vaselina .Acum se poate invirti mult mai usor. DIn cind in cind repet operatia .

Attached Files



#7960
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009
Tu și rulment la cuvă ?
Parcă așa se vede !

#7961
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009
Erată !
Tu ai rulment la cuvă ?  (Tastatura-i de vină)

Edited by mcjohn, 24 October 2016 - 23:35.


#7962
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007

 fantianti, on 24 octombrie 2016 - 21:35, said:

Si eu am invirtit paleta cu mana si se invirtea un pic cam greu , cu putina fortare am reusit sa-l extrag axul in jos si l-am uns cu un strat fin de vaselina .Acum se poate invirti mult mai usor. DIn cind in cind repet operatia .

Putina atentie la aceasta operatiune.
Am trecut prin asta cand unul dintre axe se invartea foarte greu, la cuva mare (Gorenje BM1400E). Din cate stiu exista ulei de gresare special pentru utilaje (parti ale acestora) care pot intra in contact cu alimentele. Cum nu am avut asa ceva, am pus ulei alimentar.
Am stiu de la inceput ca acest ulei se va "arde", isi va pierde proprietatea initiala de ungere si nu va rezista mult. Cu toate astea am reusit sa folosesc cuva inca cel putin un an, pana cand axul s-a blocat, cel putin, iremediabil. Nici nu am mai incercat sa-l deblochez. In prezent folosesc cuva cu doua compartimente, de circa 2 ani, dupa ce prima a "tinut" primii 3 ani.
Ce vroiam sa spun este ca de fiecare data cand scoteam paleta de pe acel ax aveam grija sa sterg cu un servetel axul si sa vad daca nu a ramas vreo urma pe aluat. Din pricina temperaturii la coacere acel ulei dupa ceva timp s-a innegrit si "deversa" cum urme in cuva.
Prin urmare atentie la tipul de ulei (vaselina) cu care se face gresarea, cel alimentar nefiind cel mai potrivit dar cel putin cu speranta ca nu afecteaza ca altul care nu are nicio legatura cu prepararea painii.

Despre longevitatea masinii Gorenje BM1400E si a oricarei alta - cred ca si urmatoarea "miscare" are o contributie la starea de functionare, in general, a unui electrocasnic care lucreaza cu temperaturi ridicate. Absolut de fiecare data dupa ce scot cuva las capacul deschis pana cand masina se raceste complet. Complet inseamna rece, nicidecum caldut. Cred ca racirea cat mai rapida si naturala a componentelor mecanice si electronice poate aduce un plus in durata de viata.

Edited by radudd, 25 October 2016 - 08:44.


#7963
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009

 radudd, on 25 octombrie 2016 - 08:36, said:

Cum nu am avut asa ceva, am pus ulei alimentar.
Uleiul alimentar este cea mai proastă opțiune. El unge atunci pe moment , dar a doua zi, sau după 5 min, deja înfrînează !
Uite citeam ieri aici :

Seul de oaie este folosit......

Cică seul de oaie este un bun lubrefiant !

#7964
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008

 khristian78, on 22 octombrie 2016 - 21:31, said:

Salut,
Imi recomandati si mie o masina de pane?? Stau prin strainataturi si dau numai de porcarii sau scumpataturi de paine...
Ms

Ariete 131 express. Super masina, elvetiana, de pe Amazon Italia o iei la vreo 75 euro.

#7965
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009
O fi George, dar este cu o singură paletă. :(

#7966
khristian78

khristian78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,083
  • Înscris: 04.10.2005
Conteaza numarul de palete?

#7967
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,746
  • Înscris: 12.08.2008
Mai mult ca sigur Capacitatea si puterea electrica la max. conteaza ! Deci cu o singura paleta nu va procesa mai mult de 900g... la 75 euro iei din RO cu 3 palete Posted Image

Edited by mihaiC1, 25 October 2016 - 13:06.


#7968
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009

 khristian78, on 25 octombrie 2016 - 12:31, said:

Conteaza numarul de palete?
Nu cred că contează.
Dar ! Cu o paletă, pîinea crește pe verticală, cu două palate, va crește pe orizontală.
Imaginează-ți că tai o felie de pîîne de 30X20 cm.
Attached File  uploadfromtaptalk1477402757398.jpg   54.14K   22 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1477403317027.jpg   65.65K   22 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477403332709.jpg   64.6K   22 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477403347664.jpg   65.65K   31 downloads
Pe atunci făceam pîinea cu bere și ieșea "explodată" !
Poți face lejer și pîine de 1,2 kg. Vezi prima pîine scoasă pe mașina aceea.
Dar dacă ai greșit rețeta, ai surprize ! :)
Attached File  uploadfromtaptalk1477403575168.jpg   58.49K   31 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477403587548.jpg   62.84K   32 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477403602875.jpg   67.63K   33 downloads


#7969
fantianti

fantianti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 14.10.2013

 mcjohn, on 24 octombrie 2016 - 21:56, said:

Tu și rulment la cuvă ?
Parcă așa se vede !
Nu este cu rulment  , bucsa de bronz si ax de otel . MP -ul l-am luat second , dar inca nu are joc la bucse si sper ca nici nu va avea daca merge uns . E adevarat ca dupa folosire se vede pe ax ceva depunere inegrita de temperatura , dar se poate curata cu apa si burete .Vaselina ce folosesc nu a fost cumparat expre pentru asta ,  vinzatorul de la instalatii sanitare cu asta se ungea pe mana.  Ar fi mai bun alta care rezista mai bine la temperatura.Voi incerca in viitor.

#7970
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008

 mcjohn, on 25 octombrie 2016 - 12:22, said:

O fi George, dar este cu o singură paletă. :(

Mie imi ajunge painea vreo 5-6 zile cand suntem 4 si vreo 3 cand suntem 5 deci fac vreo 2-3 paini pe saptamana,imi ajunge ca daca nu se strica dupa 1 saptamana. La final are vreo 1,2kg,pt mine e suficient. Cei drept se intampla sa tai felia 1/2 dar nici asta nu ma deranjeaza.

Edited by GEORGE1976, 26 October 2016 - 21:47.


#7971
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009

 GEORGE1976, on 26 octombrie 2016 - 21:45, said:


Mie imi ajunge painea vreo 5-6 zile cand suntem 4.
Minunat !
Dar la tine cîte zile are o săptămână ? Mie-mi iese 5x2=10 , 6x3=18 .
Deci undeva la 15 zile cred !
Eu îs mai flămînd. Mie cam 4-5 zile îmi ajunge o pîine. Nu am ținut evidența. Are aproape 1 kg. Dar eu o mănînc singur. (O fac din 600g făină.) Atunci cînd eram 3 făceam zilnic.

Am fost azi prin oraș... și am găsit făină "neagră" !
Cine mă învață și pe mine cu se face pîinea neagră ?
Attached File  uploadfromtaptalk1477541835529.jpg   97.46K   19 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477541845484.jpg   97.73K   18 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477541855237.jpg   91.57K   17 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1477541865899.jpg   81.64K   15 downloads

Care este diferența între făina ptr cozonaci și făina ptr prăjituri ?
Doar numele ?


#7972
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,424
  • Înscris: 05.02.2009
Deci dacă nu știe nimeni cum se face o pîine neagră (și ptr că am citit destule sfaturi de stă mîța-n coadă), hai să mă laud cum fac eu pîinea.
VasileMet pune 1/2 de pachet de maia. Eu am pus mai puțin.
Deci pe cîntar este greutatea paharului + maiaua + 2 Lg zahar. Iar înaintea fiecărui ingredient cîntărit cîntarul se resetează.
Urmează 330 g apă udă de la canal. După primele 200g răstorn 3/4 de apă, iar în ce a mai rămas zdrobesc maiaua, amestecînd-o cu zahărul. Apoi cu următoarele 130g clătesc paharul.
Cîntăresc făina. (8-10 g are punga.) Pe care o adaug peste zeamă. + 1Lg sare și la urmă uleiul (2 Lg). Adaug uleiul la urmă ptr că să am lingura uscată ptr zahăr și sare. Eventual, dacă se nimerește să cadă mai multă făină, o pun înapoi tot cu acea lingură.
Am prăjit nucile, floarea-soarelui, macul, susanul, și puțin in restul îl fac făină și-l adaug la aluat. 550g făină din grîu + 50 făină din in. Cică e bogat în omega 3. Doctorul de la care am luat Mulinex-ul nu băga ulei în pîine. El băga mult in.
După care am programat-o inițial după 7 ore, gîndindu-mă că mă întorc acasă pe lumină. Dar n-am reușit . Pîinea a fost gata la 18:30 iar eu am ajuns la ora 19:10, cînd în cuvă erau 110'C.
De obicei o paletă rămîne în pîine.
Spoiler
Attached File  IMG_20161027_191419~01.jpg   73.56K   20 downloads
Attached File  IMG_20161027_191503~01.jpg   67.71K   19 downloadsAttached File  IMG_20161027_191517~01.jpg   64.49K   18 downloadsAttached File  IMG_20161027_191616~01.jpg   67.72K   20 downloads

Edited by mcjohn, 28 October 2016 - 08:55.


#7973
fantianti

fantianti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 14.10.2013
Eu am facut la fel ca si painea  normala , adica cea alba , a iesit multumitor ,cel putin pentru mine.

Attached Files



#7974
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Azi am facut paine cu malai pe programul basic si a iesit foarte buna la gust. Mai scartaie malaiul intre dinti din cauza ca neavand malai obisnuit, am pus malai grisat. Am pus 80 g  malai, 300g faina integrala trecuta prin sita si 320 g faina de patiserie. Eu doar am gustat dar nepotelul meu a zis ca e mai buna decat painea cu seminte.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

4 user(s) are reading this topic

1 members, 3 guests, 0 anonymous users

em2006

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate