Masina paine
Last Updated: Apr 24 2024 18:20, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7957
Posted 24 October 2016 - 14:08
Fierul mort este mai putin rezistent la frecare decat bronzul. Pot sa disting fierul de neferoase si aluminiul de antimoniu.
Vaselina am gasit-o unde stiam ca am pus-o, in dulap. Este rezistenta la 140grade si produsa de Total. Acolo jos nu se poate atinge temperatura mai mare de atat. Lagarul ala nu se poate extrage din palier decat cu riscul de a distruge palierul din Al. Daca fierul e mai dur decat bronzul, cum imi recomanzi sa inlocuiesc lagarele cu altele din bronz? |
#7958
Posted 24 October 2016 - 19:59
Ca o paranteză, bronzul are marea abilitate de a fi moale. Acolo are loc o frecare între 2 materiale. Unul din cele 2 trebuie să cedeze. Care preferi ?
Eu nu aș fi mulțumit să mi se subțieze axul ! Îmi pare tare rău după Orion-ul ce l-am stricat. Nu știu ce materiale or fi băgat cei de la Moulinex în bucșele lor, căci cea pe care am primit-o avea peste 4 ani și abia se simțea puțin joc. Ceea ce la Orion-ul meu cred că avea 1,5-2 mm luft. Păi atunci, "dau vrabia din mînă pe cioara de pe gard" ! Asta e ! "Mulțumește-te cu ce ai, nu cu ce vei primi " ! M-a dat peste cap Radu cu a sa mașină de care trage de 5 ani. Mulțumesc ! La revedere ! Edited by mcjohn, 24 October 2016 - 20:02. |
#7959
Posted 24 October 2016 - 21:35
Si eu am invirtit paleta cu mana si se invirtea un pic cam greu , cu putina fortare am reusit sa-l extrag axul in jos si l-am uns cu un strat fin de vaselina .Acum se poate invirti mult mai usor. DIn cind in cind repet operatia .
Attached Files |
#7961
Posted 24 October 2016 - 23:34
Erată !
Tu ai rulment la cuvă ? (Tastatura-i de vină) Edited by mcjohn, 24 October 2016 - 23:35. |
#7962
Posted 25 October 2016 - 08:36
fantianti, on 24 octombrie 2016 - 21:35, said:
Si eu am invirtit paleta cu mana si se invirtea un pic cam greu , cu putina fortare am reusit sa-l extrag axul in jos si l-am uns cu un strat fin de vaselina .Acum se poate invirti mult mai usor. DIn cind in cind repet operatia . Putina atentie la aceasta operatiune. Am trecut prin asta cand unul dintre axe se invartea foarte greu, la cuva mare (Gorenje BM1400E). Din cate stiu exista ulei de gresare special pentru utilaje (parti ale acestora) care pot intra in contact cu alimentele. Cum nu am avut asa ceva, am pus ulei alimentar. Am stiu de la inceput ca acest ulei se va "arde", isi va pierde proprietatea initiala de ungere si nu va rezista mult. Cu toate astea am reusit sa folosesc cuva inca cel putin un an, pana cand axul s-a blocat, cel putin, iremediabil. Nici nu am mai incercat sa-l deblochez. In prezent folosesc cuva cu doua compartimente, de circa 2 ani, dupa ce prima a "tinut" primii 3 ani. Ce vroiam sa spun este ca de fiecare data cand scoteam paleta de pe acel ax aveam grija sa sterg cu un servetel axul si sa vad daca nu a ramas vreo urma pe aluat. Din pricina temperaturii la coacere acel ulei dupa ceva timp s-a innegrit si "deversa" cum urme in cuva. Prin urmare atentie la tipul de ulei (vaselina) cu care se face gresarea, cel alimentar nefiind cel mai potrivit dar cel putin cu speranta ca nu afecteaza ca altul care nu are nicio legatura cu prepararea painii. Despre longevitatea masinii Gorenje BM1400E si a oricarei alta - cred ca si urmatoarea "miscare" are o contributie la starea de functionare, in general, a unui electrocasnic care lucreaza cu temperaturi ridicate. Absolut de fiecare data dupa ce scot cuva las capacul deschis pana cand masina se raceste complet. Complet inseamna rece, nicidecum caldut. Cred ca racirea cat mai rapida si naturala a componentelor mecanice si electronice poate aduce un plus in durata de viata. Edited by radudd, 25 October 2016 - 08:44. |
#7963
Posted 25 October 2016 - 10:36
radudd, on 25 octombrie 2016 - 08:36, said:
Cum nu am avut asa ceva, am pus ulei alimentar. Uite citeam ieri aici : Seul de oaie este folosit...... Cică seul de oaie este un bun lubrefiant ! |
#7964
Posted 25 October 2016 - 11:26
#7967
Posted 25 October 2016 - 13:03
Mai mult ca sigur Capacitatea si puterea electrica la max. conteaza ! Deci cu o singura paleta nu va procesa mai mult de 900g... la 75 euro iei din RO cu 3 palete
Edited by mihaiC1, 25 October 2016 - 13:06. |
#7968
Posted 25 October 2016 - 15:53
khristian78, on 25 octombrie 2016 - 12:31, said: Conteaza numarul de palete? Dar ! Cu o paletă, pîinea crește pe verticală, cu două palate, va crește pe orizontală. Imaginează-ți că tai o felie de pîîne de 30X20 cm. uploadfromtaptalk1477402757398.jpg 54.14K 22 downloads uploadfromtaptalk1477403317027.jpg 65.65K 22 downloads uploadfromtaptalk1477403332709.jpg 64.6K 22 downloads uploadfromtaptalk1477403347664.jpg 65.65K 31 downloads Pe atunci făceam pîinea cu bere și ieșea "explodată" ! Poți face lejer și pîine de 1,2 kg. Vezi prima pîine scoasă pe mașina aceea. Dar dacă ai greșit rețeta, ai surprize ! uploadfromtaptalk1477403575168.jpg 58.49K 31 downloads uploadfromtaptalk1477403587548.jpg 62.84K 32 downloads uploadfromtaptalk1477403602875.jpg 67.63K 33 downloads |
#7969
Posted 26 October 2016 - 08:15
mcjohn, on 24 octombrie 2016 - 21:56, said:
Tu și rulment la cuvă ? Parcă așa se vede ! |
#7970
Posted 26 October 2016 - 21:45
mcjohn, on 25 octombrie 2016 - 12:22, said:
O fi George, dar este cu o singură paletă. Mie imi ajunge painea vreo 5-6 zile cand suntem 4 si vreo 3 cand suntem 5 deci fac vreo 2-3 paini pe saptamana,imi ajunge ca daca nu se strica dupa 1 saptamana. La final are vreo 1,2kg,pt mine e suficient. Cei drept se intampla sa tai felia 1/2 dar nici asta nu ma deranjeaza. Edited by GEORGE1976, 26 October 2016 - 21:47. |
#7971
Posted 27 October 2016 - 06:25
GEORGE1976, on 26 octombrie 2016 - 21:45, said: Mie imi ajunge painea vreo 5-6 zile cand suntem 4. Dar la tine cîte zile are o săptămână ? Mie-mi iese 5x2=10 , 6x3=18 . Deci undeva la 15 zile cred ! Eu îs mai flămînd. Mie cam 4-5 zile îmi ajunge o pîine. Nu am ținut evidența. Are aproape 1 kg. Dar eu o mănînc singur. (O fac din 600g făină.) Atunci cînd eram 3 făceam zilnic. Am fost azi prin oraș... și am găsit făină "neagră" ! Cine mă învață și pe mine cu se face pîinea neagră ? uploadfromtaptalk1477541835529.jpg 97.46K 19 downloads uploadfromtaptalk1477541845484.jpg 97.73K 18 downloads uploadfromtaptalk1477541855237.jpg 91.57K 17 downloads uploadfromtaptalk1477541865899.jpg 81.64K 15 downloads Care este diferența între făina ptr cozonaci și făina ptr prăjituri ? Doar numele ? |
|
#7972
Posted 28 October 2016 - 08:48
Deci dacă nu știe nimeni cum se face o pîine neagră (și ptr că am citit destule sfaturi de stă mîța-n coadă), hai să mă laud cum fac eu pîinea.
VasileMet pune 1/2 de pachet de maia. Eu am pus mai puțin. Deci pe cîntar este greutatea paharului + maiaua + 2 Lg zahar. Iar înaintea fiecărui ingredient cîntărit cîntarul se resetează. Urmează 330 g apă udă de la canal. După primele 200g răstorn 3/4 de apă, iar în ce a mai rămas zdrobesc maiaua, amestecînd-o cu zahărul. Apoi cu următoarele 130g clătesc paharul. Cîntăresc făina. (8-10 g are punga.) Pe care o adaug peste zeamă. + 1Lg sare și la urmă uleiul (2 Lg). Adaug uleiul la urmă ptr că să am lingura uscată ptr zahăr și sare. Eventual, dacă se nimerește să cadă mai multă făină, o pun înapoi tot cu acea lingură. Am prăjit nucile, floarea-soarelui, macul, susanul, și puțin in restul îl fac făină și-l adaug la aluat. 550g făină din grîu + 50 făină din in. Cică e bogat în omega 3. Doctorul de la care am luat Mulinex-ul nu băga ulei în pîine. El băga mult in. După care am programat-o inițial după 7 ore, gîndindu-mă că mă întorc acasă pe lumină. Dar n-am reușit . Pîinea a fost gata la 18:30 iar eu am ajuns la ora 19:10, cînd în cuvă erau 110'C. De obicei o paletă rămîne în pîine.
Spoiler
IMG_20161027_191419~01.jpg 73.56K
20 downloadsIMG_20161027_191503~01.jpg 67.71K 19 downloads IMG_20161027_191517~01.jpg 64.49K 18 downloads IMG_20161027_191616~01.jpg 67.72K 20 downloads Edited by mcjohn, 28 October 2016 - 08:55. |
#7973
Posted 28 October 2016 - 20:59
Eu am facut la fel ca si painea normala , adica cea alba , a iesit multumitor ,cel putin pentru mine.
Attached Files |
#7974
Posted 29 October 2016 - 11:18
Azi am facut paine cu malai pe programul basic si a iesit foarte buna la gust. Mai scartaie malaiul intre dinti din cauza ca neavand malai obisnuit, am pus malai grisat. Am pus 80 g malai, 300g faina integrala trecuta prin sita si 320 g faina de patiserie. Eu doar am gustat dar nepotelul meu a zis ca e mai buna decat painea cu seminte.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 4 user(s) are reading this topic
1 members, 3 guests, 0 anonymous users
em2006