Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Mar 18 2024 09:29, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
55
#7867
Posted 21 September 2016 - 20:01
#7868
Posted 23 September 2016 - 15:54
GEORGE1976, on 17 septembrie 2016 - 04:59, said:
Salut! Eu am folosit-o anul trecut si anul asta. Am facut de caise si capsuni. E foarte practic si naturala. mcjohn, on 21 septembrie 2016 - 12:14, said:
Am găsit o mașină pe eMag. Review-uri văd că are bune. (Mai puțin una Emilia care se tot plînge că nu-i coace. Dar de ce nu o trimite retur ca și Rodica ?) masina-de-paine-star-light-800-w. Dupa ce a venit din service MP-ul meu coace din ce in ce mai ok . Ultima data am facut o paine cu masline si a iesit brunetica bine. Ce-i drept, am folosit numai optiunea "dark". |
#7869
Posted 23 September 2016 - 16:51
Acum stau în cumpănă, dacă să o comand, sau să aștept oferta Lidl.
Pînă la urmă cred că o comand ptr că afară incepe să se răcească și se menține greu temperatura de dospire din cuptorul celălalt (adica trebuie pornit focul mai des). |
#7870
Posted 24 September 2016 - 01:16
Anul trecut am folosit zahar gelifiant dar nu mi s-a parut destul de tare si anul asta gelifiant separat dar am pus mai mult ca nu era asa de consistent.
|
#7871
Posted 29 September 2016 - 22:47
Am primit și eu coletul.
E cît se poate de ciudată această MP. Nu are rețetar. Nu are timpii programelor . La celelalte aveau siguranță limitator de temperatură. Pe undeva la 180'C . La asta văd că urcă temperatura lejer pînă la 250'C. Cînd am desfăcut cutia, mirosea a oțet de parcă aș fi pus castraveți la murat. Știe cineva de unde pot descărca "timpii de coacere" ptr Gorenje sau Hinner ? uploadfromtaptalk1475181807346.jpg 161.08K 41 downloads uploadfromtaptalk1475181832124.jpg 71.57K 44 downloads uploadfromtaptalk1475181842947.jpg 87.71K 42 downloads uploadfromtaptalk1475181906285.jpg 67.51K 47 downloads Cloud Edited by mcjohn, 29 September 2016 - 22:50. |
#7872
Posted 30 September 2016 - 17:02
Timpul ti-l arata afisajul cand alegi programul, nu? Cred ca-ti lipsesc doar retetele...Totusi, painea arata f bine! Pofta mare!
|
#7874
Posted 01 October 2016 - 10:57
Ei, daca nu stii sa cauti pe net.... Ti-am gasit eu cartea cu retete.
https://s0emagst.aka...202466edd9b.pdf |
#7875
Posted 01 October 2016 - 12:07
Nu pune baza pe retetar.. deja discrepante majore intre ele: la painea de baza 900g are raport faina/apa 1.48 si la painea de baza 1130g e 1.55 adaug si drojdia... e la fel 4.5g nu mai zic de sare ..de la 7g la 14g
PS eu stiam de raport faina tip650 / lichid ceva de genul 1.75- 1.85... si 2 la faina 000 Edited by mihaiC1, 01 October 2016 - 12:16. |
#7876
Posted 01 October 2016 - 14:01
Stiti careva cat masoara o lg mica de la masina Moulinex?Am pierdut-o
|
|
#7877
Posted 01 October 2016 - 17:27
#7878
Posted 01 October 2016 - 19:34
Salut!
Am intrat și eu în rândul "brutarilor" de vreo 2 zile, în sensul că am achiziționat o mașină de făcut pâine Panasonic SD-ZB2502. Am făcut -mai bine zis mașina a făcut- vreo 2 pâini până acum și pot spune ca sunt super mulțumit și de mașină și de pâinea pe care o face. Acum lucrează la o pâine din făină integrală, cu vreo 5 feluri de semințe. Sunt tare curios ce o sa iasă. Tipul de faina pe care-l "cere" mașina este cel cu multă proteina. La una din pâini am folosit făină "de țară " și s-a cunoscut. În sensul rău al expresiei. Una peste alta, deocamdată își merită banii, singurul dezavantaj care mi-a sărit în ochi este timpul mare de preparare : 4h pentru o pâine albă, normală și 4h 30 pentru o pâine din făină integrală. Attached Files |
#7879
Posted 01 October 2016 - 19:52
rodica_c, on 30 septembrie 2016 - 17:02, said: Cred ca-ti lipsesc doar retetele... Sînt aici destule. Și apoi nu e prima mașină. Dar tu știi asta. Eu mă refeream la timpi de coacere și dospire aferenti fiecărui program. Deoarece nu știam cei poate capul, prima pîine am făcut-o pe 1 Basic , cu rumenire medie. Da, a ieșit frumoasă. Mulțumesc ! |
#7880
Posted 01 October 2016 - 20:20
daniMMM, on 01 octombrie 2016 - 14:01, said: Stiti careva cat masoara o lg mica de la masina Moulinex?Am pierdut-o "Masuri aproximative: 1 ceasca faina aprox. 140g ; 1 lingura zahar aprox. 12g; 1 lingura ulei aprox. 12g; 1 lingurita sare. aprox 7g; 1 lingurita drojdie aprox. 3g; 1 ou aprox. 50g " Freddy12, on 01 octombrie 2016 - 10:57, said: Ei, daca nu stii sa cauti pe net.... Ti-am gasit eu cartea cu retete. |
#7881
Posted 01 October 2016 - 20:56
Cineva (nu mai știu cine a postat, scuze), a postat timpi aceștia...
uploadfromtaptalk1475348044122.jpg 199.29K 29 downloads uploadfromtaptalk1475348063515.jpg 94.34K 26 downloads Cam așa ceva căutam. Am să merg la vecina căreia i-am dăruit Heinner-ul. Poate n-o fi aruncat cartea. Căci timpii sînt aceeași. |
|
#7882
Posted 01 October 2016 - 21:02
ugly_cat2003, on 01 octombrie 2016 - 19:34, said:
Salut! Am intrat și eu în rândul "brutarilor" de vreo 2 zile, în sensul că am achiziționat o mașină de făcut pâine Panasonic SD-ZB2502. Am făcut -mai bine zis mașina a făcut- vreo 2 pâini până acum și pot spune ca sunt super mulțumit și de mașină și de pâinea pe care o face. Acum lucrează la o pâine din făină integrală, cu vreo 5 feluri de semințe. Sunt tare curios ce o sa iasă. Tipul de faina pe care-l "cere" mașina este cel cu multă proteina. La una din pâini am folosit făină "de țară " și s-a cunoscut. În sensul rău al expresiei. Una peste alta, deocamdată își merită banii, singurul dezavantaj care mi-a sărit în ochi este timpul mare de preparare : 4h pentru o pâine albă, normală și 4h 30 pentru o pâine din făină integrală. http://www.trustedre...dmaker_round-up |
#7883
Posted 02 October 2016 - 06:28
Panasonic-ul este renumit...
Si, sincer, la cat costa ... trebuie sa fie gama de varf... Ce capacitate are? ( 600 g sau mai mare?) Este cu 2 palete? De ce oare timp asa de mare ? Sa o folositi sanatosi si la cat mai multe paini rumene si pufoase! Stima! Edited by quarelin, 02 October 2016 - 06:35. |
#7884
Posted 02 October 2016 - 09:24
Mașinile noastre au cîte 2 frămîntării , a cîte 10-20 min + una de 1 min. A lui o avea 3 frămîntării.
Niște explicații a dat SyleiMM la sfîrșitul lui August. Vechiul Orion avea un program deștept. Pe 1 basic spre exemplu, pîinea avea 3,15 ore programul. În primele 15 min pornea doar rezistenta și menținea temperatura la aprox 30°C (temperatură ce se menținea 2 ore, pînă în momentul începerii coacerii), iar cînd începea malaxarea toate ingredientele aveau aceeași temperatură. La aceasta Star, programul 1 are 3 ore. Iar rezistența pornește după terminarea primei malaxări și menține o temperatură de 24°C. Dar prima pîine mi-a plăcut. Iar fiecare program avea opțiunea de "program rapid", care micșora programul inițial cu aprox 45 min. Tăia 5 min din frămîntare, 5 min din dospire ... etc. Acum la asta nu mai știu care o fi ... Și cam atît. La revedere ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users