Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 24 2024 19:51, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7795
Posted 26 July 2016 - 09:56
rodica_c, on 26 iulie 2016 - 09:52, said:
Dar cum ai facut cu softul? uploadfromtaptalk1469519781038.jpg 115.18K 65 downloads |
#7796
Posted 26 July 2016 - 20:30
Erată...
Nu ar fi arătat așa! (A ieșit altceva. Scuze). |
#7797
Posted 28 July 2016 - 15:58
Am ajuns la o concluzie,cand stiu ca un lucru merge bine mai bine dau putin mai mult in rate decat sa pierd timpul experimentand si sa ma enervez!Depinde de fiecare.
|
#7798
Posted 28 July 2016 - 21:46
Păi tu ai cu ce achita ratele. Eu nu mai am salariu de prin 2005. Ce cîștig azi, mănînc mîine. Cîștig in medie 100-200 lei/an. (Dacă am noroc.) Crezi că dacă aș avea bani m-aș zgîrci să iau ceva de calitate? Dar așa, mă cîrpesc si eu cum pot. Și mă bucur că prietenul meu m-a scutit de o investiție de 300 lei.
L-am întrebat de vechimea mașinii și nu mai știa exact, dar aproxima peste 4 ani. Cu ce am luat din Moulinex, am să mai trag de Orion-ul meu încă 3 ani de acum încolo. Partea mecanică e foarte bună. Eventual voi lua altă cuvă și paletele. Paletele nu mai au pic de teflon pe ele. Edited by mcjohn, 28 July 2016 - 21:48. |
#7799
Posted 29 July 2016 - 21:45
Mi-a ieșit și mie o pîine. Dar am pus peste 20g Maia .
uploadfromtaptalk1469821031450.jpg 72.8K 23 downloads uploadfromtaptalk1469821123042.jpg 72.01K 28 downloads Cuva rămâne curată. uploadfromtaptalk1469821167776.jpg 68.03K 41 downloads uploadfromtaptalk1469821423710.jpg 151.31K 39 downloads Singura problemă ar fi paletele (cum am amintit). Să văd de unde iau altele. |
#7801
Posted 29 July 2016 - 22:38
mcjohn, on 29 iulie 2016 - 21:45, said:
Mi-a ieșit și mie o pîine. Dar am pus peste 20g Maia . uploadfromtaptalk1469821031450.jpg uploadfromtaptalk1469821123042.jpg Cuva rămâne curată. uploadfromtaptalk1469821167776.jpg uploadfromtaptalk1469821423710.jpg Singura problemă ar fi paletele (cum am amintit). Să văd de unde iau altele. |
#7802
Posted 30 July 2016 - 06:55
paletele sunt așa din cauza faptului că nu s-a copt pâinea în interior?
sau nu mai au stratul antiaderent? Edited by quarelin, 30 July 2016 - 06:56. |
#7803
Posted 30 July 2016 - 12:40
#7804
Posted 30 July 2016 - 21:55
xk1daL, on 29 iulie 2016 - 22:38, said:
Are doar o rezistenta? Din poza parca asa se vede... Mi-a fost teamă să mut și rezistențele pe mașina mea ptr că ar fi fost curentul supt de la rețea, mai mare și nu știu dacă circuit electronic ar fi suportat așa consum. Atunci cînd pîinea este la dospire, mașina, în interiorul său menține o temperată de 30°C . Deci rezistența este comandată de un triac care-i dă "curent cu porția". Ea nu se înroșește. E complicat (nu imposibil) să mă pun eu să-i fac comandă separată. Acum n-am timp. Las ptr la iarnă, dacă m-oi plictisi... deși nu cred. quarelin, on 30 iulie 2016 - 06:55, said: paletele sunt așa din cauza faptului că nu s-a copt pâinea în interior? sau nu mai au stratul antiaderent? Da, așa cum am amintit, îi lipsește stratul de teflon. rodica_c, on 30 iulie 2016 - 12:40, said:
La culoare seamana cu a mea, asa, mai blonduta . Dar incet, incet sunt sigura ca o sa-i dai de capat! uploadfromtaptalk1469907048411.jpg 93.77K 27 downloads Să văd la cît coace acum și dacă nu-i bine, o mai mut odată. Apropo de temp. Mi-am schimbat telefonul și nu prea mă împac cu el. Eu am ieșit afară in curte, cu treabă și an pus timer-ul să mă anunțe cînd e pîinea gata . Dar el "mut". Eu am uitat de pîine și cînd intru in casă ... pîinea se răcise demult. uploadfromtaptalk1469908438231.jpg 43.08K 29 downloads Am zis să nu o scot "burete" și i-am mai dat 15 min. Am supravegheat temperatura. În primele 5 min, aprox 90-96° , pînă la 10 min 100° pe la 15 min, trecea de 120°C. Nu că n-ar avea putere să o încălzească în primele 5 min pînă la 150°C, dar se auzea cum cupla și decupa releul. Deci ... cînd îi dai "coacere suplimentară" în primele 15 min, abia încălzește conținutul. De aceea și cozonacul, la mine, pînă la coacere, abia creștea 3/4 din tavă, iar în momentul începerii coaceri, explodează ! |
|
#7805
Posted 31 July 2016 - 10:46
mcjohn, on 30 iulie 2016 - 21:55, said:
Deci ... cînd îi dai "coacere suplimentară" în primele 15 min, abia încălzește conținutul. De aceea și cozonacul, la mine, pînă la coacere, abia creștea 3/4 din tavă, iar în momentul începerii coaceri, explodează ! Hmmm, la 200 gr coceam painea pana la 1 kg in cuptorul electric timp de 45-60 min ( la al meu, cel putin) .Tot la CE progr prestabilit este de 55 min la 210gr pt aprox 1 kg. Eu nu prea am folosit prg prestabilit pt ca faceam paini mai mici. La MP habar n-am care ar fi temperatura optima de coacere... Aha, deci asta e cu coptul.. .Asa am observat si la MP a mea, la dospire creste destul de putin fata de cat te-ai astepta insa dupa ce trece la coacere, atunci creste mai bine! Succes si grija mare la modificari! |
#7806
Posted 31 July 2016 - 12:17
mcjohn, on 30 iulie 2016 - 21:55, said:
Păi da. Spuneam într-un mesaj anterior că Moulinex-ul avea 2 rezistențe. M-am uitat pe placă, aveau comenzi independente. Probabil că cea de a doua pornea doar în ultimile 30 min, ptr rumenire. Nu știu exact. Mi-a fost teamă să mut și rezistențele pe mașina mea ptr că ar fi fost curentul supt de la rețea, mai mare și nu știu dacă circuit electronic ar fi suportat așa consum. Atunci cînd pîinea este la dospire, mașina, în interiorul său menține o temperată de 30°C . Deci rezistența este comandată de un triac care-i dă "curent cu porția". Ea nu se înroșește. E complicat (nu imposibil) să mă pun eu să-i fac comandă separată. Acum n-am timp. Las ptr la iarnă, dacă m-oi plictisi... deși nu cred. |
#7807
Posted 31 July 2016 - 13:16
#7808
Posted 31 July 2016 - 21:22
Painea pare ok dar daca o vrei mai rumenita nu poti sa-i mai dai vreo 10 min in plus? Sau sa o pui pe programul de coacere si sa o opresti cand vrei tu manual?
|
#7809
Posted 01 August 2016 - 06:45
|
#7810
Posted 02 August 2016 - 16:51
Azi am făcut pîine cu maiaua nouă. Am luat de la Bunica. Pakmaya, mai avea o săptămână pînă expira. Prea puțin.
Așa cum a intuit Rodica, n-am avut ce face de am schimbat locul rezistenței iar acum temp se ridică cel mult pînă la 173. Media fiind 120-140ºC. Iar am de lucru. uploadfromtaptalk1470149260617.jpg 90.67K 21 downloads clip. Prosopul l-am pus deoarece temperatura măsurată mi se părea foarte mică ! 130ºC la coacere, unde trebuia să fie peste 150º !!! Puțin Mai tatonez ! Îi dau eu de cap. |
#7812
Posted 04 August 2016 - 23:08
Mcjohn, dar de fapt care e temperatura de coacere normala a painii la MP? Ai masurat la Orionul tau sau la alta dar inainte de a face modificari? Sunt chiar curioasa....
In ultimele doua saptamani n-am brutarit deloc, am fost "home alone".Nici parintii nu au vrut paine la MP. Maine dimineata se intoarce sotul si am zis sa incerc o painica...integrala cu seminte.Ba chiar i-am facut un program personalizat la varianta din menu "paine facuta in casa". In mare, prg a fost asemanator cu cel basic dar am marit durata de copt cu 20 min. Asta dupa observatiile lui mcjohn despre extracoacere sau functionarea prg bake. Painica de 700 gr nu a crescut extraordinar dar este. f gustoasa. Am gustat-o si am ajuns sa mananc singura un sfert ! Am pus 150 gr faina integrala, 200 gr faina 650 si 70 gr din cea ungureasca 550, ceva seminte de in si florea soarelui.Am mai facut integrala dar pe prg basic sau cel de paine integrala. Au crescut mai bine dar nu le-am remarcat in mod deosebit la gust. Attached FilesEdited by rodica_c, 04 August 2016 - 23:31. |
Anunturi
▶ 3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users