Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Masina paine
#7633
Posted 20 May 2016 - 17:29
Service direct ...
In primele 100 - 200 de pagini ale forumului sunt pe ici pe colo accidente de genul acesta, trebuie sa ai rabdare sa le parcurgi dar daca ai posibilitatea, trimite sau du-te cu masina in Service. Sper sa mai fie in garantie ... si dupa rezolvarea problemei sa ne anunti si pe noi ce si cum ... Bafta |
#7634
Posted 23 May 2016 - 18:11
Eu saptamana trecuta tocmai am dus una din cele 2 masini Moulinex la "doctor". I s-a ars rezistenta (dupa vreo 7 ani si mii de paini facute)...In mod normal puteam sa o schimb si eu, dar la cate suruburi are iti blestemi zilele....Stiu asta de cand am schimbat un motor la una din cele 2 masini.....Asa ca pentru o manopera de 50 -100 roni am zis ca nu merita sa ma chinui....Abia astept sa o externez...
Edited by Clovis, 23 May 2016 - 18:12. |
#7635
Posted 24 May 2016 - 09:31
Buna informatie Clovis ... Eu banuiesc ca la colegul nostru este vorba de partea electronica a masinii respectiv panoul de control are o buba, pentru ca dupa spusele dumnealui , masina nu mai are "glas" dar functioneaza in parametrii normali dealtfel.
Weekendul ce deabia a trecut m-am apucat din nou de treaba si am preparat o paine mai putin populara printre ai mei si anume Paine de secara cu seminte - faina de la Baneasa BIO ( cat de bio nu stiu ) .Painea a iesit destul de compacta, gust putin amarui mai greu de inghitit dar foarte sanatoasa ...de altfel. Probabil in combinatie cu ceva faina alba s-ar mai fi aerisit si ar fi devenit mai usor de digerat dar uneori e bine sa mai schimbi una alta pentru ca deja devine rutina ... [ http://s33.postimg.org/aslkpd8xr/IMG_2402.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Brutareala placuta Cristake |
#7636
Posted 26 May 2016 - 10:35
In pauza de publicitate servim ....[ http://s33.postimg.org/wt5intca7/IMG_2431.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#7637
Posted 26 May 2016 - 12:01
cristakke, on 19 mai 2016 - 10:57, said: se pot face poze dar asta necesita niste ani de munca si experienta Nu știu de ce dar cad pe locul 2 de fiecare dată. Dacă îți caut atestatul de fotograf profesionist obținut prin 92 parcă, ai să zici că l-am făcut cu Adobe. Da, ai dreptate și de această dată. Cum ai avut și cu tabla . Să fii iubit ! |
#7638
Posted 26 May 2016 - 15:19
offtopic
mcJohn Cred ca te-ai suparat ca "magarul pe sat" .... si cauti un "flame" ... sau ai problema anilor 80; cand brailenii s-au suparat pe galateni pentru niste motive stupide ... Ceea ce am afirmat despre arta fotografiei este o regula general valabila pentru orice domeniu, necesita ani de munca si experienta si nu vad de ce ar fi neadevarat. Faptul ca ai un atestat intr-un domeniu ma bucura insa acesta trebuie sa fie prezent in ceea ce faci, respectiv fotografie, iar cele prezentate de tine nu arata asta, dar cred ca nu ai avut in intentie sa faci fotografii de revista pentru produsele tale. Eu zic sa continuam discutiile pe topicul acesta despre paine in mod civilizat si sa ne lasam atestatele la o parte ... Asa oftopic, lucram in 92' in Adobe, deci ar trebui sa am si eu un atestat de fotograf ? Edited by cristakke, 26 May 2016 - 15:22. |
#7639
Posted 27 May 2016 - 18:49
Clovis, on 23 mai 2016 - 18:11, said:
Eu saptamana trecuta tocmai am dus una din cele 2 masini Moulinex la "doctor". I s-a ars rezistenta (dupa vreo 7 ani si mii de paini facute)...In mod normal puteam sa o schimb si eu, dar la cate suruburi are iti blestemi zilele....Stiu asta de cand am schimbat un motor la una din cele 2 masini.....Asa ca pentru o manopera de 50 -100 roni am zis ca nu merita sa ma chinui....Abia astept sa o externez... @cristakke da' ce precoce si BOGAT ai mai fost sa folosesti "in 92' in Adobe" procesare foto mai ales in RO ! Se "vede" cu ochiu' liber in poze "tenta calda" a produselor de panificatie. PS nu mai pune "fierastraul" in prim plan ca ma ia cu fiori .. painea se taie muult mai bine cu un cutit normal bine ascutit ca sa nu faca firmituri... nu mai pun ca painea "franta" e si mai buna! Edited by mihaiC1, 27 May 2016 - 19:03. |
#7640
Posted 28 May 2016 - 13:26
după câteva amenințări cu doctorul, mașinuța mea s-a răzgândit și și-a revenit...
din senin, așa, a început să bipăie din nou... sper să nu se răzgândească din nou... stimă! |
#7641
Posted 28 May 2016 - 23:54
Buna, de vreo 3 zile sunt in posesia unei MP Gorenje BM900WII si nu am mai avut alta masina inainte deci sunt super-incepatoare in ale brutaritului digitalizat .Trebuie sa recunosc ca e mai stresant decat sa faci manual un aluat si sa-l coci in cuptorul electric, am facut asta de multe ori. La MP am executat pana acum 3 paini toate la gramaj de 700gr( are si optiune de 900gr) . Prima a iesit oarecum bine... desi habar n-aveam despre " diverse secrete" ale acestor masini ( ulterior am gasit diverse posturi si bloguri unde am mai citit una-alta), am citit manualul, am ales reteta de baza si am folosit ce aveam prin casa la acel moment pt ca eram curioasa sa vad ce iese. Am avut faina Baneasa 000 si drojdie proaspata pakmaya ( aveam si uscata dr oetker).De zapacita ce am fost, in loc sa pun o lingurita de drojdie uscata am pus una de drojdie proaspata uitand sa mai fac calculul la gramaj. Mi-am dat seama de asta doar pe la mijlocul programului si am fost convinsa ca am ratat painea.Insa, ce sa vezi? Painica a crescut destul de bine. Problema e ca masina mea nu rumeneste painea deasupra deloc indiferent de gradul de rumenire ales.Ramane alba total la finalul programului insa inauntru pare coapta dupa testul scobitorii.Ca sa mai obtin ceva crusta colorata am mai aplicat o extracoacere de vreo 30 min cu setare pe maxim de rumenire. Asa s-a rumenit un pic iar la gust a fost buna, putin dulce pt ca zaharul din reteta era destul de mult( 2 linguri) . Mi s-a intamplat la fel si a doua si a treia data cu mentiunea ca a doua oara am incercat reteta french care a fost un rateu total. Am folosit tot drojdie proaspata si o alta faina 000.Intre timp periasem constiincios internetul cautand informatii despre orice legat de subiect.Acum aflasem ca faina 000 nu e buna pt paine dar nu aveam inca alta.Aluatul a crescut frumos, chiar mai bine ca prima data dupa care s-a prabusit luand forma de crater .Restul s-a desfasurat exact ca la prima incercare insa crusta concava nu s-a mai rumenit deloc cu toata extracoacerea .Altfel,miezul a fost pufos si a fost gustoasa. A treia oara am zis ca dau lovitura cu o reteta de pe net laudata de toti cei care au incercat-o.Am dat fuga la piata si mi-am luat faina Hajdu ungureasca, am folosit drojdie uscata, am urmat intocmai reteta , a fost tot cea de baza. Painea a iesit cam ca si prima cu unele diferente de gust ( am pus doar 1/2 lingurita de zahar de data asta) insa tot nerumenita cu extracoacere cu tot.
Deci...am o problema ...acuma nu stiu exact daca eu sau MP...am tot citit ca in general cam toate MP nu rumenesc deasupra f bine, dar chiar deloc... Am inceput sa cred ca poate este o pb a softului masinii...voi, care aveti experienta cu folositul MP, ce ziceti ? Ce sa mai incerc? Maine mi-am propus sa mai fac o incercare si daca e aceeasi pb ( si cred ca o sa fie) o returnez ...desi mi-ar parea rau pe undeva...nici nu am curaj sa cer inlocuirea cu una la fel... Asta e prima paine dar pozata a doua zi, restul-dezamagita fiind-nu le-am mai pozat Attached FilesEdited by rodica_c, 29 May 2016 - 00:24. |
#7642
Posted 29 May 2016 - 00:46
rodica_c, on 28 mai 2016 - 23:54, said: Ce sa mai incerc? Pîinea de s-a prăbușit, a fost deoarece i-ai greșit mai multă apă. În general zahărul dă culoarea pîinii. Priveliște culoarea cozonacului care are 10-20 Lg zahăr. Ar putea fi de vină și o setare a mașini care nu ridică temp de coacere prea sus. A mea, spre exemplu la coacere atingea maxim 150`C. Iar eu am adus-o la 180-190 maxim. Mai poți încerca : - o Lg de zahar în plus - un prosop deasupra pe capac, în speranța că va pierde mai greu căldura. - Sau, cum am citit mai sus unii ... folosesc zahăr brun și fac o pîine de nota 10. Și ultima variantă ... o poți returna . uploadfromtaptalk1464475302482.jpg 61.71K 14 downloads uploadfromtaptalk1464475309901.jpg 55.6K 14 downloads uploadfromtaptalk1464475316622.jpg 59.75K 16 downloads uploadfromtaptalk1464475600901.jpg 57.9K 16 downloads |
|
#7643
Posted 29 May 2016 - 06:16
Rodica, Eu am un tefal care coace si rumeneste f bine... Chiar as putea zice ca rumeneste prea tare...; sus este maron si cu cat cobor se inchide mai mult la culoare...de am ajuns sa tai coaja de la jumatate in jos ( face o coaja cam de 3-4 mm ). Dar cred ca este din cauza ca folosesc numai zahar brun sau miere... Incearca sa folosesti aceste ingrediente si cred ca vei obtine ceva mai rumenit... Pentru comparatie vezi post # 7440 sau # 7447 - acolo sunt paini cu zahar alb... Nu am poze la mine cu zahar brun sau miere...dar ca o comparatie uita- te la post # 7574 ...cam asa este painea cu zahar brun sau miere ( la culoare ). Oricum eu zic ca pentru prima paine este super ce ti- a iesit acolo... Stima! Edited by quarelin, 29 May 2016 - 06:38. |
#7644
Posted 29 May 2016 - 08:28
mcjohn, on 29 mai 2016 - 00:46, said:
În general zahărul dă culoarea painii. Sigur, gustul e important dar parca si culoarea crustei contribuie la reusita de ansamblu a experientei gustative . Cam asa arata si painea mea "prabusita" ca forma si culoare, ca a ta din prima poza...e drept, am folosit zahar tos alb, varianta fina de la margaritar.Insa painea mea ( cea din poza e aia cu zahar mai mult, nu cea rateu) arata asa dupa 30 min extracoacere la rumenire dark! Cum ai reusit sa maresti temperatura de coacere? Nu am vazut sa fie vreo optiune....Asta a fost si impresia mea, ca MP nu are" putere"suficienta. Chestia cu prosopul am incercat-o la a doua si a treia paine dar nu a avut efect Zahar in plus...oricum mi s-a parut ca la prima reteta cantitatea recomandata era mare (2 linguri pt 420gr faina) si a iesit putin dulceaga ceea ce nu ne-a deranjat. Ce-i drept, prima paine care e si in poze a fost cea mai "colorata" Hai ca azi incerc cu zahar brun sa vad ce ieseCred ca nu are rost sa incerc reteta rapida, am inteles ca datorita prg mai scurt painica iese mai putin crescuta.... Duminica frumoasa! Edited by rodica_c, 29 May 2016 - 08:52. |
#7645
Posted 29 May 2016 - 08:47
quarelin, on 29 mai 2016 - 06:16, said: Eu am un tefal care coace si rumeneste f bine... Esti norocos (norocoasa) cu tefalul, dar nu numai....eh, alti bani, alta distractie! Ok, mai studiez pe aici si cum ziceam mai sus, azi incerc cu zahar brun si daca nu .....astept inca un sfat din familie ....si daca nu ....cale intoarsa! Sper sa revin cu poze! Duminica frumoasa! Edited by rodica_c, 29 May 2016 - 08:49. |
#7646
Posted 29 May 2016 - 10:44
Zahar brun/ miere in loc de zahar obisnuit sau lapte in loc de apa...cred ca asta ar duce la acea culoare dorita...
Noi de ex ne- am invatat cu painea cu seminte sau cu cea cu lapte ... Ambele ies si gustoase si rumenite ( chiar prea rumenite dupa gustul meu... ) Incearca aceste variante si garantez ca vei fi multumita! Stima! Edited by quarelin, 29 May 2016 - 10:54. |
#7647
Posted 29 May 2016 - 12:59
|
#7648
Posted 29 May 2016 - 13:43
rodica_c, on 29 mai 2016 - 08:28, said: Cum ai reusit sa maresti temperatura de coacere? Nu am vazut sa fie vreo optiune....Asta a fost si impresia mea, ca MP nu are" putere"suficienta. Rezistența era lipită de cuvă, iar eu am mutat-o lîngă motoraș, în spatele unui perete de vată minerală. uploadfromtaptalk1464521929241.jpg 94.78K 24 downloads uploadfromtaptalk1464521974532.jpg 69.78K 23 downloads Clip Quote Zahar in plus...oricum mi s-a parut ca la prima reteta cantitatea recomandata era mare (2 linguri pt 420gr faina) si a iesit putin dulceaga ceea ce nu ne-a deranjat. Eu pun 2 sau 3 Lg, cum am poftă, la 600 g făină. Cînd era soața acasă făcea gălăgie (cînd puneam 3 Lg. Imediat mă detecta ! ) că ce , ea mănîncă cozonac cu ciorbă ?! Dar acum, nu-mi mai ține nimeni socoteala . Ea, a fugit, iar eu am rămas șef ! Eu comand eu execut ! Quote Cred ca nu are rost sa incerc reteta rapida, am inteles ca datorita prg mai scurt painica iese mai putin crescuta.... După ce reușești cu asta normală, poți încerca și pe programul scurt. Îți trebuie ceva mai multă maia. Cît ? Descoperi tu. 2g, 5g habar n-am ! |
#7649
Posted 29 May 2016 - 14:17
Offtopic pt MihaiC1
Bogat nu eram mai degraba sclava Izaura, dar precoce sigur. Am avut ocazia sa ma joc cu toata tehnica de varf in ale calculatoarelor de peste 30 de ani si mai bine si am testat si invatat programe de toate felurile, stiu cum era sa lucrezi in Photoshop cu 1 undo sau 1 layer sau sa scanezi, printezi si tipari imagini pe calculatoare cu 4 mega de ram , hdd de catva mega si cd-rom caddy. Tin minte ca am cerut sefului un486 sicererea mi-a fost refuzata pe motiv ca este "piesa strategica" si USA nu exporta configuratii de top. Un calculator si o imprimanta alb negru laserA3 costau injur de 15.000 usd. Programele nu depaseau stadiul lui Paint de astazi si multe au diparut de 10-15 ani gen Quark, Pagemaker, Lotus etc ....Dormeam cu capul pe tastatura dupa ce invatam cate o functie noua si citeam documentatia unui soft anume, care aveau volume intregi de parcurs ca si DEX-ul de mari ... Internet si email erau vise ... Un efect de blur pe un format 50x70 adurat 3 zile le cel mai performant MAC din acea vreme...si toate astea cu o amarata de Diploma in"calculatoare" acum nu mai stiu cati ani ... Cat despre fotografie, las pe alta data povestea .... Pt Quarelin Ma bucur ca esti inpoi in de-ale painii ... Si asteptan rezultate ... Cat despre gradul de rumenire, paine facuta cu lapte ( fara apa ca si lichid ) iese dpdv al cojii mai rumena si mai crocanta iar painea mai aerata si poate um pic mai gustoasa, aici recomand rumenirea setata pe usor ca painea sa ajunga medie la final .... Si c-o paine la final de chat Image1464524244.881232.jpg 373.92K 19 downloads In rest, brutareala placuta Cristake |
#7650
Posted 29 May 2016 - 14:58
Oricum fac paine pe prima treapta de rumenire...
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar iesi folosind celelalte 2 trepte... Am sa incerc deseara sa postez vreo 2 fotografii cu painea de acasa ca sa vedeti exact la ce ma refer... De facut paine am facut si in aceasta perioada chiar daca machineta nu zicea nimic... Functiona ok ...doar beep ul ala disparuse... Stima! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users