Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
#6751
Posted 24 February 2015 - 18:36
Sunt dator cu un update la povestea mea cu masina stricata (istorie inceputa aici). Am fost mai mult plecat si doar weekend-ul trecut am avut timp sa ma ocup. Din pacate insa, trebuie sa raportez un insucces.
Pe scurt, cum am mai povestit, am refacut lagarele din bronz grafitat (50 RON), am gasit curele (30 RON - multumesc din nou Dorina), montajul a decurs OK, ansamblul se poate invarti relativ usor cu mana, in gol merge, insa... cand "da de greu" la framantatul aluatului, motorul nu mai are forta sa roteasca paletele cuvei. Imi aduc aminte, cand am desfacut-o, am gasit o bucata din insertia textila a uneia din curele, impleticita rau in jurul pinioanelor. Presupun ca o fi fortat motorul, care, supraincalzit, s-o fi "ars partial" (doar o parte din spire in scurtcircuit), astfel ca se mai invarte, dar nu mai dezvolta cuplul necesar. Recunosc ca nu am masurat motorul atunci cand am declarat ca masina pare reparabila... si nici daca l-as fi masurat, n-as fi avut valori de referinta cu care sa compar cifrele mele. In fine, asta este. Am pierdut 80 RON, a fost un risc calculat, acuma urmeaza vanatoarea dupa o masina noua. Stiu ca s-a mai vorbit, dar nu stie nimeni, chiar este ABSOLUT imposibil sa afli cand vin anumite articole in promotie la Lidl? (in speta, masina de paine Silvercrest, caci la aceea ma uit eu lung de tot...) Macar orientativ, nu exact - ceva de genul "dom'le, o sa vina in urmatoarele 2-3 luni" - sau, dimpotriva "cauta-ti, bre, altceva, ca nu vine anul asta"... Edited by Mircea_jr, 24 February 2015 - 18:38. |
#6752
Posted 24 February 2015 - 19:19
Mircea_jr, on 24 februarie 2015 - 18:36, said: , masina de paine Silvercrest, caci la aceea ma uit eu lung de tot... Dacă motorul are vreo înfățișare arsă se observă la cărbuni. Unul dintre ei se va toci mult mai repede. Eu mă gîndesc că ai o rezistență internă mare . Verifică dacă ajung 220 V la motor . Dacă curentul este comandat de un triac (nu de un releu), cel mai probabil acolo e buba ! Succes ! |
#6753
Posted 24 February 2015 - 20:00
N-am verificat deloc motorul, de altfel n-am verificat nimic din partea electrica/electronica, presupunand ca problema s-a limitat exclusiv la domeniul mecanic. Totusi, nu-mi aduc aminte sa-mi fi sarit in ochi vreun releu, asadar s-ar putea sa zici tu ceva...
Mari sperante nu imi mai fac, dar de aia, pana ma uit dupa alte variante, o s-o mai desfac o data sa ma mai uit pe acolo, fie si de curiozitate, ca aia nu costa nimic... |
#6754
Posted 27 February 2015 - 15:36
alin g, on 20 februarie 2015 - 11:34, said: Nu am cu ce sa cantaresc faina.Poate cineva sa-mi spuna cate grame are un pahar de 250ml,de exemplu? Masurat cu cantarul, nu de pe saituri. Mai e un topic aici pe forum tot cu MP. Am dat de el căutînd "de ce iese pâinea crudă". Și povestea cineva acolo același lucru . Ți-am urcat la mine în cloud un clip. Are 9 min. Aici e link-ul. |
#6755
Posted 27 February 2015 - 17:38
Cam la 150g apreciasem si eu. Multumesc de ajutor.
|
#6756
Posted 28 February 2015 - 17:53
Fii sigur ca o sa ai paine (?!) pe metoda asta de "apreciere" ! Ia un cantar de 30lei si ai sa faci 100 000 de paini impecabile .. si nu numai PAINE !
PS @john a aratat in clip ca sunt mai multe greutati de la 145g la 195g aceiasi cana si aceiasi faina .. daca schimbi faina sau conditiile de pastrare sa vezi distractie ... normal cine mai invata in scoala generala fizica ? Edited by mihaiC1, 28 February 2015 - 18:01. |
#6757
Posted 01 March 2015 - 11:44
Ba eu sunt sigur ca iese si pe apreciere,ca doar nu imi da diferenta de sute de grame Greutatea diferita ai vazut de la ce provine. Uneori am masurat faina la modul jumatate de pachet + sau - in functie de necesitati si a iesit.
|
#6758
Posted 01 March 2015 - 12:07
Nici nu e nevoie de "sute de grame" : 150g (+/- 15%) = +/- 22g... insucces garantat
Vad ca nu se stie: - faina tasata, scuturata, presata... -faina rece -sta in umiditate mare ambientala -"transpira" ("autoincingere"!) -foarte fin macinata si strecurata... Va avea o densitate mai mare luate fiecare in parte.. daca stai si le aduni ... ohooo!!! Viceversa e f. valabila! Cum spuneam: aritmetica si fizica de generala ne da peste cap .. oricum cam toate retetele se bazeaza pe GRAMAJ si mai deloc pe VOLUM!!! Edited by mihaiC1, 01 March 2015 - 12:30. |
#6759
Posted 01 March 2015 - 12:29
Ca sa mai destindem atmosfera, azi am folosit ulei de dovleac care i-a schimbat putin culoarea la copt, painea e ireprosabila ca de obicei!
Attached Files |
#6760
Posted 01 March 2015 - 12:45
mcjohn, on 23 februarie 2015 - 23:04, said:
Iar mi-ai rupt gîtul ! Uite, te văd că scrii de pe mobil. Ia apk asta. Cu ea poți edita pozele. Întîi le răsucești să le vezi tu bine, apoi le încerci pe forum. � � . Edited by mihaiC1, 01 March 2015 - 13:05. |
|
#6761
Posted 01 March 2015 - 13:47
mihaiC1, on 01 martie 2015 - 13:04, said: Painea nu se face Duminica la Crestini! "Adevarat" Mihaita! Ca toate brutariile inchise duminica la crestini!�� dude Poze Mihaita! ps. duminica si crestini cu litere mici , dude. GEORGE1976, on 01 martie 2015 - 13:39, said: "Adevarat" Mihaita! Ca toate brutariile inchise duminica la crestini!�� dude Poze Mihaita! ps. duminica si crestini cu litere mici , dude. Inca ceva Mihaita, ceva constructiv nu gasesti in tine? Edited by GEORGE1976, 01 March 2015 - 13:41. |
#6762
Posted 02 March 2015 - 12:07
Iata ceva "distructiv ":
Cum se consuma uleiul de dovleac presat la rece
GEORGE1976, on 01 martie 2015 - 12:29, said:
Ca sa mai destindem atmosfera, azi am folosit ulei de dovleac care i-a schimbat putin culoarea la copt, painea e ireprosabila ca de obicei! Oricum un bun crestin respecta Duminica ca zi de odihna ... dealfel multe/majoritatea brutarii/magazine de panificatie vand painea facuta sambata! Brutariile care lucra' Duminica sunt conduse de "pagani".. Lasa MP sa se "odihneasca" ca nu e bai daca manci' o pane' dupa o zi! Edited by mihaiC1, 02 March 2015 - 12:29. |
#6763
Posted 02 March 2015 - 22:23
Domnule administrator
De ce stergeti postarile pertinente si lasati antisemiti gen Mihaita sa posteze aberatiile ce-i trec prin cap? mihaiC1, on 02 martie 2015 - 12:07, said:
Iata ceva "distructiv ": Cum se consuma uleiul de dovleac presat la rece
Oricum un bun crestin respecta Duminica ca zi de odihna ... dealfel multe/majoritatea brutarii/magazine de panificatie vand painea facuta sambata! Brutariile care lucra' Duminica sunt conduse de "pagani".. Lasa MP sa se "odihneasca" ca nu e bai daca manci' o pane' dupa o zi! antisemitule Fiecare gateste cum vrea, banuiesc ca o sa ne inveti si de dieta mediteraneana. chiar nu se sesizeaza nimeni de antisemiti pe forumul asta? Bine ca mie imi sterge postarile si pe altii ii lasa cu aberatiile lor. Regulament Interdictii b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Deci dl moderator ce masuri luati pt dl Mihaita ca mie imi stergeti postarile dupa cum vad. Edited by GEORGE1976, 02 March 2015 - 22:19. |
#6764
Posted 03 March 2015 - 08:23
GEORGE1976, on 02 martie 2015 - 22:23, said:
chiar nu se sesizeaza nimeni ... pe forumul asta? Ai observat că Lalea nu mai postează ? Am rugat-o să nu se mai ia la harță cu “pretenul” în ultimile postări ale sale. Și s-a retras ! Tu , decît să te oftici atît , nu mai bine stai în banca ta ? Eu , acum am un băiețel, cl l-a. Cînd era mai mic asculta casete audio cu basme. Aproape că le-am învățat pe dinafară ! (Oricum le știam de cînd eram mic și eu .) Știi, ...toate au un "numitor comun" (mai puțin una, Capra cu 3 iezi, care e biblia în format comprimat ptr copii . Să nu uităm autorul poveștii/poveștilor a fost “popă”!). Punguța cu 2 bani, Fata moșului și fata babei .... etc În cea din urmă poveste, este un fragment aidoma cu acesta, de pe forum: “ Când se duceau amândouă fetele în sat la șezătoare seara, fata moșneagului nu se încurca, ci torcea câte-un ciur plin de fuse; iar fata babei îndruga și ea cu mare ce câte-un fus; ș-apoi, când veneau amândouă fetele acasă noaptea târziu, fata babei sărea iute peste pârlaz și zicea fetei moșneagului să-i dea ciurul cu fusele, ca să-l ție până va sări și ea. . Atunci fata babei, vicleană cum era, lua ciurul și fuga în casă la babă și la moșneag, spunând că ea a tors acele fuse. În zadar fata moșneagului spunea în urmă că acela este lucrul mâinilor sale; căci îndată o apucau de obraz baba și cu fiică-sa și trebuia numaidecât să rămâie pe-a lor. ” Iaca, cîtă potriveală ! Pe Mihai nu-l vezi să facă o pîine, coaptă, sau necoaptă. Crescută sau crudă ! Dar el ce face ? În urma postărilor noastre “trage linia”și socotește . Deci,... care va să zică ... dacă unu și cu unu dă doi , înseamnă că atîta face !!! Bun ... Mai departe ... Ce avem noi aicea ... ?!! Aha ... ! ... O fi vreo unul handicapat pe aici și nu știe să tragă concluziile singur ?! Nu știu, zic și eu !? Și atunci sare Domnul Mihai și ne ajută, să țină dînsul coșul (a se citi .. să tragă concluziile), pînă ce sărim și noi gardul . Dar apoi coșul rămîne al său. Că-ți convine, că nu-ți convine, n-ai încotro !!! "Multe greseli de evitat": (spune dînsul ) - uleiul (cel de palmier nu e recomandat la paine ci la prajit la temperaturi mai mari de 240gradC! oricum nu e un ulei "bun"), faina , apa, MP... toate trebuie sa aiba aceias' temperatura.. indicat ~ 20 gradC! - MP lui @mcjohn a suferit neste' interventii "inovatoare" care mai mult strica decat sa imbunatateasca : a impiedicat MP sa "respire/rasufle" aburul format si condenseaza mai abitir decat MP normala ! - coacerea in MP se face la o temperatura mai mica ( pana in 160 gradC) deoarece "spatiul de coacere" (cuptorul adica cuva mare) e mult mai mic decat interiorul unui cuptor normal iar aburii nu au cum sa "migreze" normal si raman multi in paine deci mai mult timp la o temp. mai joasa!! - coacerea la o temperatura mai mare va "arde" coaja mult mai repede ne lasand timp sa iasa aburul din paine ... "Saracu' @mcjohn sa chinuit sa masoare temperatura in mai multe MP si nu au avut mai mult de 160 gradC! " Mie nu mie greu să o setez pe 130, 160, sau 190. Dar .... și așa-i rău, și așa nu-i bine ! Mintea mea de găină nu pote pricepe cum s-ar putea evapora aburul PRIN TABLA aceea, căci înafară de orificiile de pe capac, eu altele nu văd. Cuva (mașina în sine are o garnitură -maronie- în care se înbucă capacul !) uploadfromtaptalk1425360284022.jpg 51.23K 22 downloads uploadfromtaptalk1425360313243.jpg 65.33K 21 downloads uploadfromtaptalk1425360395962.jpg 88.85K 24 downloads uploadfromtaptalk1425360447946.jpg 80.05K 24 downloads Căldura TRECE PRIN tablă, dar nu și aburii !!! Din nou afirmații nefondate !!! Dacă aș sta să mă cert cu el, să-l lămuresc eu, cînd afirmă că "rața-npunge, cînd ea măcăie și fuge" ! Ce rost ar avea ?! Și ce-aș cîștiga ? Lasă Omul să scrie ! Ce te deranjează ? El își vede de treba lui, tu de a ta ! Citește și dă pagina ! Viața merge înainte !!! La revedere ! |
#6765
Posted 03 March 2015 - 10:36
Oare fantele laterale de pe carcasa de ce sunt acolo ? Ca sa le astupi ??? Citeste fizica moleculara si caldura, termodinamica.. aia cu izobara , izocora, izo... Interesant: "Mie nu mie greu să o setez pe 130, 160, sau 190." ai cunostinte de programator sa modifici microcontrolerul ? Ma indoiesc : " Eu , acum am un băiețel, cl l-a. Cînd era mai mic asculta casete audio cu basme "...Domnu' "programator" acum in sec. XXI/ era digitala inca foloseste "casete audio"? GEORGE1976, on 02 martie 2015 - 22:23, said:
Domnule administrator De ce stergeti postarile pertinente si lasati antisemiti gen Mihaita sa posteze aberatiile ce-i trec prin cap? antisemitule Fiecare gateste cum vrea, banuiesc ca o sa ne inveti si de dieta mediteraneana. chiar nu se sesizeaza nimeni de antisemiti pe forumul asta? Bine ca mie imi sterge postarile si pe altii ii lasa cu aberatiile lor. Regulament Interdictii b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Deci dl moderator ce masuri luati pt dl Mihaita ca mie imi stergeti postarile dupa cum vad. Uite de asta ti se sterg posturile! Total pe langa subiect ! E cumva "pertinent" ??? Ziceam , ca sa pricepi, nu e necesar sa "te dai mare" facand paine Duminica ! Eu la 4 (patru) persoane adulte fac o paine la 2-3zile de 800g si logic e timp suficient sa o fac in zile lucratoare.. Nu e sanatos atat pt. consumator cat si pt. MP sa faci paine des sau cand "se pune pata" Crezi ca "pagan"= "necrestin" e jignire ??? Antisemitism ??? Edited by mihaiC1, 03 March 2015 - 10:52. |
|
#6766
Posted 03 March 2015 - 11:44
Georgica chiar nu ma intereseaza daca folosesti MEDICAMENTE/ LEACURI ca ingrediente in paine (si supuse unor tratamente fizice, chimice, mecanice in MP total neadecvate!) dar sa nu induci paranoia..sunt multi novici in facutul painii care mai citesc p'acilea...
Edited by mihaiC1, 03 March 2015 - 11:46. |
#6767
Posted 03 March 2015 - 11:46
alin g, on 01 martie 2015 - 11:44, said:
Ba eu sunt sigur ca iese si pe apreciere,ca doar nu imi da diferenta de sute de grame Greutatea diferita ai vazut de la ce provine. Uneori am masurat faina la modul jumatate de pachet + sau - in functie de necesitati si a iesit. De obicei, faina alba preia foarte bine micile lipsuri ale unei retete (faina insuficienta, umezeala din timpul framantarii etc.). Faina integrala, neagra sau de secara nu fac, deloc, asta, chiar si cand le amesteci cu faina alba. Daca aluatul nu are consistenta corespunzatoare, se va lasa la copt, garantat. Eu fac paine din faina alba (jumatate)si neagra + de secara (jumatate). Adaug, de multe ori 10-15 g de faina alba, in functie de loturile respective. Daca nu as face asta, s-ar lasa la copt. In cazul meu, faina alba este prea putina ca sa preia din lipsurile retetei, iar celelalte fainuri nu obtin o retea de gluten fantastica, necesara sustinerii aluatului la copt. Ca sa ma fac inteleasa: daca nu as avea o reteta precisa si as dori sa fac, acum, paine in amestec pentru prima data si mi-as da cu presupusul, incercand, as cam lua plasa. Aluatul la painea in amestec este mult mai consistent la prima framantare decat cel din faina alba. Nici nu se compara. |
#6768
Posted 03 March 2015 - 12:00
Printre altele:
Antisemitismul este în esență o formă de intoleranță etnico-religioasă, ca și xenofobia sau rasismul. Va rog nu stergeti ce am scris, e bine de stiut! E ultima data cand dau curs unei provocari gen Mihaita, chiar nu ne intereseaza parerea ta , fiecare sa faca cum doreste in viata asta dar cine considera ca este atotstiutor in esenta este ignorant si in lumea asta avansul se face prin multe incercari. Acest forum este pentru a discuta experientele nu judecatile sau frustrarile unora. Keep walking!🙋 Edited by GEORGE1976, 03 March 2015 - 12:05. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users