Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 24 2024 19:51, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#6391
Posted 13 November 2014 - 12:34
Strict despre coaja vorbeam.Miezul nu se faramiteaza deloc.Va multumesc pt sfaturi.
|
#6392
Posted 13 November 2014 - 13:10
In acest caz e bine sa urmezi sfatul userului ecou si sa infasori painea intr-un prosop curat si sa o tii pana se raceste. In acest mod coaja se inmoaie si nu se mai faramiteaza atat de tare.
|
#6393
Posted 13 November 2014 - 18:25
Silvercrest programul 2 (Afânat) pentru pâine 750gr.
270gr. apă 465gr. făină 2lgt. drojdie Pakmaya etc... [ http://cdn.makeagif.com/media/11-13-2014/5uhFI9.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Și-a mai pierdut din elasticitate că mă mai jucasem cu eea în prealabil. Edited by XrainX, 13 November 2014 - 18:26. |
#6394
Posted 13 November 2014 - 20:00
Freddy12, on 13 noiembrie 2014 - 13:10, said:
In acest caz e bine sa urmezi sfatul userului ecou si sa infasori painea intr-un prosop curat si sa o tii pana se raceste. In acest mod coaja se inmoaie si nu se mai faramiteaza atat de tare. oricum ea se inmoaie singura daca o pui in punga. |
#6395
Posted 14 November 2014 - 01:32
Reteta casei la paine, pe Silvercrest:
- program 1 - rumenire medie - 400 gr faina 650 - 200 gr faina neagra - 12 gr drojdie proaspata - 2 lingurite de zahar - ulei la ochi (3-4 linguri) - 450-460 ml apa - doua masuri mici de sare - 50 gr seminte de in - 50 gr seminte floarea soarelui Am incercat si cu fulgi de migdale in loc de seminte floarea soarelui, nu am apucat decat sa o gust! Ultimele "aventuri" s-au lasat cu miros de cozonaci: - program 4 - rumenire minima - 550 gr faina 650 - 12 gr drojdie proaspata - ulei la ochi (5-7 linguri, poate chiar mai mult) - 5-6 linguri zahar - 330 ml lichide (2 oua, lapte pana pe la 250ml, restul apa) - o masura mica de sare - 150 gr. stafide - esenta de vanilie Suplimentar am incercat si un aluat pentru o prajitura cu mere, succes 100%! Edited by c_baias, 14 November 2014 - 01:33. |
#6396
Posted 14 November 2014 - 07:18
#6397
Posted 19 November 2014 - 20:26
In primavara lui 2011, cautand o masina de paine, am buchisit silitor (pe cuvant de onoare!) TOATE cele aprox. 150 de pagini pe care le avea acest topic la vremea aia. Acum sunt din nou in situatia de a alege, si deocamdata nu stiu daca voi avea timpul necesar sa studiez si restul... Asadar, cu scuzele de rigoare, va rog sa-mi dati cateva opinii, chiar daca poate s-a mai scris anterior. O sa incerc sa si citesc, in masura timpului disponibil.
Atunci (martie 2011) am ales o masina a marcii de electrocasnice "nativa" a Auchan-ului, model pe nume SelecLine XBM 538. Nu dau link, caci nu am la ce - modelul nu se mai gaseste acum. A fost ieftina, din pacate chiar nu mai retin pretul exact, dar oricum in gama de jos, "foarte" de jos. Cuva dreptunghiulara (doua palete), capacitate 1,1 kg. De atunci, nu stiu daca am mai cumparat in total mai mult de 4-5 paini din magazin. Masina si-a facut treaba in mod absolut exceptional vreme de 3 ani si jumatate; ii acord din toata inima nota 10 din 10. Pana ieri, cand cred ca i-a sunat ceasul. In timpul framantarii, paletele s-au oprit si a inceput sa scoata un sunet foarte puternic de frecare, insotit de un usor miros de supraincalzit/ars, ca si cum o piesa rotativa s-a spart si/sau ceva patineaza fortat in angrenajul ce invarte axele paletelor. O sa incerc sa o desfac sa analizez situatia (nu mi-e frica de reparatii / DIY), dar dupa cum a sunat, common-sense-ul tehnic imi spune ca pana aici i-a fost . Va rog pe cei care aveti timp la dispozitie, sa-mi dati cateva opinii/recomandari referitoare la masinile voastre de paine. Cerintele mele sunt destul de clare/simple: - musai cu doua palete / cuva dreptunghiulara, NU patrata (piticul meu pe creier, ma enerveaza painea care e mai mult inalta decat lunga ) - fiabila!!! faptul ca actuala masina a decedat dupa 3 ani jumate de folosire INTENSA e perfect acceptabil, insa nu vreau probleme in perioada de garantie... etc... - sa nu cumva sa aiba vreun sistem cretin de blocare a capacului in timpul "productiei"; daca ma nimeresc prin zona cand termina de framantat, prefer sa scot paletele inainte de a incepe dospirea, ca sa nu ma mai chinui la sfarsit, si totodata sa avem mai multe felii intregi, fara "urmele" paletelor. ...si cam atat. Retetarul masinii nu ma intereseaza prea tare, sper sa nu deschid cutia Pandorei dar din acest SelecLine scoteam cu regularitate paini absolut superbe, si ca aspect si ca gust, fara prea multe fasoane (faina cantarita pe un cantar de bucatarie de 10 lei cu cadran, apa masurata in paharul gradat al masinii, restul ingredientelor puse ochiometric... daca intereseaza pe cineva, pot posta si retete, cu precizarea ca toate valorile sunt foarte aproximative, mie unuia niciodata nu mi-a facut probleme imprecizia...) Va multumesc anticipat! |
#6398
Posted 19 November 2014 - 23:08
#6399
Posted 20 November 2014 - 08:58
Pai eu zic sa cauti prima data modelul ce corespunde cerintelor impuse de tine, faci o triere dupa pret si la final cauti informatii despre modelele finaliste. E mai simplu asa. Nu-mi pot exprima o parere pt ca acum am o masina ce face paini mai mult inalte decat lungi.
|
#6400
Posted 20 November 2014 - 20:59
Un prim studiu (scurt) pe site-urile marilor magazine, releva o situatie destul de mohorata. In domeniul unde tintesc eu - cuva dreptunghiulara cu 2 palete, lungimea mai mare decat inaltimea - nu prea am foarte multe alegeri (repet ca este doar o prima privire, o sa mai sap si o sa ma duc sa ma uit si pe rafturi prin magazinele "fizice")...
- Moulinex pe la 500 RON, +/-... "scump, doamna, scump... dincolo era mai ieftin!" - DeLonghi pe la 6-700 RON... ouch! - Gorenje, 450 RON +/- (recomandata prin PM - am luat nota, multumesc frumos!) - ...si celebrul, din cate-am inteles, Silvercrest de la Lidl... despre care nu stiu la ce pret se vinde la noi (link-ul este de pe Lidl Germania), si, mai ales, nu stiu peste cat timp o vor aduce din nou in magazin. Sincer, speram sa gasesc si preturi mai mici. Nu garantez 100%, dar daca nu ma insel, SelecLine-ul decedat a costat, la vremea lui, vreo 200 si ceva de RON (sub 300, oricum). Dintre cele de mai sus, la modul realist ma uit la Gorenje si Silvercrest. Pe site-ul Lidl german, Silvercrest e "cotat" la 42 Euro, pret la care as lua-o in seara asta Ma rog, probabil ca la noi e mai scumpa, dar elementul cheie e ca nu stiu cand va fi adusa din nou la noi. Si, din pacate, cred ca nici nu prea am cum sa aflu de niciunde raspunsul asta (sau imi dati voi vreo sugestie?) Exista posesori de masini cu cuva dreptunghiulara (2 palete), din clasa ieftina, care imi pot face recomandari, sa stiu dupa ce sa ma mai uit? ... sau ... ...dintre eventualii posesori de masini mai scumpe, din aceeasi clasa, ma poate cineva lamuri daca sunt aspecte care fac sa MERITE diferenta de pret...? Mai analizez si eu si va tin la curent. Multumesc frumos! |
|
#6401
Posted 20 November 2014 - 21:13
Cu Gorenje din link m-am cam fript eu...face treaba onorabil dar.....
Nu rumeneste painea nici pe setarea maxima Cuva pentru 2 paini total inutila - cel putin pentru mine Destul de sensibila la gramaje - am cateva paini ratate cu ea Retetele din cartea ei nu prea ies Paletele s-au blocat in cuva si nu mai pot fi scoase Are numai programe pt paini peste 1000 g Constructie din topor - capacul nu e la linie la imbinari - inacceptabil pt pretul si gama din care face parte. Edited by belogerer, 20 November 2014 - 21:14. |
#6402
Posted 20 November 2014 - 22:08
Vezi ca mai sunt Orion si Zass, cred ca sunt identice cu silvercrest-ul. Cel putin pe exterior sunt identice. Tava dreptunghiulara, doua palete, 1250 gr. maxim.
|
#6403
Posted 21 November 2014 - 00:43
Mircea_jr, on 20 noiembrie 2014 - 20:59, said:
Exista posesori de masini cu cuva dreptunghiulara (2 palete), din clasa ieftina, care imi pot face recomandari, sa stiu dupa ce sa ma mai uit?! Ai citit ce te-am rugat anterior ? uploadfromtaptalk1416523236580.jpg 66.67K 49 downloads Eu pe aceasta o am și sînt foarte mulțumit. Ți-o recomand călduros ! SilverCrest e sora geamănă ! Aceeași Mărie, cu altă pălărie ! |
#6404
Posted 22 November 2014 - 15:08
Gorenje BM1400E - 38 de luni de utilizare - 1 sarja (1kg) la 4 zile.
Cuva mare si-a spus ultimul cuvant acum o saptamana, asadar am trecut la "dublu". Attached Files |
#6405
Posted 25 November 2014 - 12:05
Salut,
sunt recent posesorului unei masini de paine Gorenje BM 900W (are 600w, dar asa i-au pus numele) si sunt putin confuz in legatura cu cantitatea de sare scrisa in toate retetele. Am incercat ieri o "paine dulce" unde am amestecat 220ml lapte cu 380g faina, 20g unt si 1 ou iar ca si sare in carticica scria 1 lingura. Mi s-a parut foarte multa sare, asa cam am pus putin peste jumatate de lingura (masura cu care a venit ea - la un capat tablespoon si la un capat teaspoon) si tot simt ca a iesit cam sarata. Au vrut sa se refere la lingurita? Are cineva vreo idee? Multumesc. |
|
#6406
Posted 25 November 2014 - 12:41
Da, e vorba despre lingurita. Zaharul se pune cu lingura dar sarea si drojdia uscata cu lingurita.
|
#6407
Posted 25 November 2014 - 15:57
Eu la painea de 900g pun 3 lingurite de sare si 2 lingurite de zahar. Nu s-a intamplat pana acum sa remarce careva ceva suspect in legatura cu sarea.
Folosesc la masurare tacamuri obisnuite, nu masurile masinii care e tot Gorenje. |
#6408
Posted 25 November 2014 - 15:59
Cum se face drojdia in casă?
Am auzit că se poate face paine si fara drojdie, cum este aceasta? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users