Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
#6265
Posted 28 July 2014 - 20:28
Mocebon, on 28 iulie 2014 - 19:18, said: Te-ai sprijinit pe ea din greseala? Acolo vei învăța literele, una cîte una. După ce le vei învăța, o să poți citi și tu ! Acum ești micuț și te uiți doar la poze ! Ai puțintică răbdare !!! E , ...și după ce vei învăța să citești ... uită-te la litere aceste și spune-mi și mie ce scrie .... - E făcută "la ochi", (fără cîntar) ! - Abia mîine ajung acasă. Acolo unde am cîntarul și pot drămui eu cantități la "mm". Azi am drămuit cu cana și cu lingura. |
#6266
Posted 28 July 2014 - 20:40
#6267
Posted 28 July 2014 - 20:44
#6269
Posted 29 July 2014 - 07:31
Uoai.. mare-i gradina.. incredibil.
Domnule mcjohn sa fie de folos masina, spor la treaba si spune-ne daca rezistenta e mai puternica decat la Heinner si daca rumeneste ok la 1,25kg.. |
#6270
Posted 29 July 2014 - 08:29
Dupa parerea mea puterea rezistentei e irelevanta. Reglajul termostatului si timpii fac painea sa se coaca. Am avut masina cu rezistenta de 1.300w si o rumenea mai putin decat cea actuala cu 650w. Distributia caldurii in interior este si ea foarte importanta pentru coacere uniforma.
|
#6271
Posted 29 July 2014 - 09:07
mntoader, on 29 iulie 2014 - 07:31, said: Uoai.. mare-i gradina.. incredibil. Domnule mcjohn sa fie de folos masina, spor la treaba si spune-ne daca rezistenta e mai puternica decat la Heinner si daca rumeneste ok la 1,25kg.. Am lucrat pe prog de 1 kg. Dacă-i dau pe 1.25 kg bănuiesc că o prăjește mai tare ! Spre deosebire de cealaltă , aceasta "gătește" pe 3 X 4 "trepte" Adică 3 greutăți (750, 1000, 1250 gr) și 3 trepte de rumenire (alb, mediu, negru)+ program rapid. Unde reduce cam o oră programul ales. (In medie 2,30 ore) Dacă la cealaltă pîinea ieșea mai densă în partea de jos și mai "aerată" în partea superioară (pentru că creștea pe verticală), la aceasta iese densitatea uniformă! Acum să vedem cîți ani vom sta împreună ! Mai are o chestie care cealaltă nu o avea. Fiecare program, se începe cu un progrămel, de "preîncălzire" a aluatului de 15 min. (Bine, acum cînd afară și in casă sînt 30° C, nu cred că rezistența mai cuplează !) In prima imag postată ieri, cea in care mașina arată 3,15 ore, se vede cel mai bine culoarea. |
#6272
Posted 29 July 2014 - 09:45
mcjohn, on 28 iulie 2014 - 20:28, said:
După ce vei mai creşte puţin, o să mergi şi tu in clasa l-a. Acolo vei învăţa literele, una cîte una. După ce le vei învăţa, o să poţi citi şi tu ! Acum eşti micuţ şi te uiţi doar la poze ! Ai puţintică răbdare !!! E , ...şi după ce vei învăţa să citeşti ... uită-te la litere aceste şi spune-mi şi mie ce scrie .... - E făcută "la ochi", (fără cîntar) ! - Abia mîine ajung acasă. Acolo unde am cîntarul şi pot drămui eu cantităţi la "mm". Azi am drămuit cu cana şi cu lingura. Apa, uleiul, drojdia (verde, chiar si cea uscata) merg dramuite la "mm cub" dar: alte lichide, faina, seminte, tarate trebuiesc dramuite neaparat cu cantarul la " g= gram".. sunt de diferite consistente/densitati si nu poti estima corect "ochiometric" cu paharul/cana/lingura de bors! Ex.: faina 000 se pune x2,00 fata de lichid, la faina integrala se pune doar x1,85 toate raportate IN GRAME sau Kg.. nu in Litri, mm cubi! Oricum apa poti sa o masori cum vrei mm\3 (milimetru cub), ml, cl, g, L, Kg... densitatea e 1T (1000Kg) pe 1 M\3 ( 1 metru cub) sau 1000L. Se observa pe cana si lingura din dotarea MP niste gradatii care sunt importante, zic eu. Edited by mihaiC1, 29 July 2014 - 09:55. |
#6273
Posted 29 July 2014 - 10:10
mcjohn, on 29 iulie 2014 - 09:07, said:
Normal că e mai puternică. Se vede şi in poză. Pîinea este mai albă pe deasupra, iar pe exterior e rumenă! Am lucrat pe prog de 1 kg. Dacă-i dau pe 1.25 kg bănuiesc că o prăjeşte mai tare ! Spre deosebire de cealaltă , aceasta "găteşte" pe 3 X 4 "trepte" Adică 3 greutăţi (750, 1000, 1250 gr) şi 3 trepte de rumenire (alb, mediu, negru)+ program rapid. Unde reduce cam o oră programul ales. (In medie 2,30 ore) Dacă la cealaltă pîinea ieşea mai densă în partea de jos şi mai "aerată" în partea superioară (pentru că creştea pe verticală), la aceasta iese densitatea uniformă! Acum să vedem cîţi ani vom sta împreună ! Mai are o chestie care cealaltă nu o avea. Fiecare program, se începe cu un progrămel, de "preîncălzire" a aluatului de 15 min. (Bine, acum cînd afară şi in casă sînt 30° C, nu cred că rezistenţa mai cuplează !) In prima imag postată ieri, cea in care maşina arată 3,15 ore, se vede cel mai bine culoarea. Poate cu o ideie o prajeste mai tare daca o setezi pe cantitate mai mare dar insesizabil, normal se prelungeste timpul de fabricatie. Eu o folosesc pe rapid, la greutatea corespunzatoare, rumenire medie si nu se sesizeaza diferente de coacere/rumenire, gust/aroma doar ca painea e mai densa (dar uniforma!) si nu te face sa mananci mult Am patit o faza cand MP nu a mai vrut sa o ia deloc.. afara erau 36gradeC si a me' are preincalzire sic! Edited by mihaiC1, 29 July 2014 - 10:35. |
#6274
Posted 29 July 2014 - 11:25
mihaiC1, on 27 iulie 2014 - 09:00, said:
Desigur sunt mici diferente la timpi, temperaturi, nr. rotatii palete.. din timpul pregatirii painii dar nu sunt esentiale ... ramane deci reteta aplicata prost/gresit mihaiC1, on 29 iulie 2014 - 10:10, said:
Pt. uniformizarea aluatului conteaza nr. de rotatii, sensurile , pauzele, timpii etc. a malaxoarelor acta palete! Numa' bine ca a me' "sparge" dospirea cu cateva rotati mihaiC1, nu ai impresia ca te cam contrazici? |
|
#6275
Posted 30 July 2014 - 13:21
Am zis ca pun poza... iaca:
Am folosi faina neagra cumparata de la un magazin din Pantelimon. Ei o aduc, din cate am inteles, de la o moara din Balotesti. Se vede clar diferenta de culoare dintre painea mea si o bucata de franzela cumparata de la magazin. Nu mai zic de gust... Attached Files |
#6276
Posted 30 July 2014 - 15:05
#6277
Posted 31 July 2014 - 00:35
Domnnule mihaiC1, ai probleme cerebrale?
Intr-un post spui ca anumite chestiuni tehnice ("rotatii, sensurile , pauzele, timpii") "nu sunt esentiale" si ca "ramane deci reteta aplicata prost/gresit"??? in alt post spui ca "conteaza nr. de rotatii, sensurile , pauzele, timpii etc. a malaxoarelor acta palete!" Deci intrebarea este : NU sunt esentiale? sau Conteaza? What the fuck??? Ca sunt curios! Eu cred ca esti bolnav la cap daca nu intelegi ce spui... Edited by mntoader, 31 July 2014 - 00:47. |
#6278
Posted 31 July 2014 - 16:20
mihaiC1, on 29 iulie 2014 - 09:45, said: Apa, uleiul, drojdia (verde, chiar si cea uscata) merg dramuite la "mm cub" dar: alte lichide, faina, seminte, tarate trebuiesc dramuite ... " ALTE LICHIDE, FAINA, SEMINȚELE " Cînd merg la Billa, pot lua apa la Bucată, sau la bax, cum vrea mușchii mei, dar făină la litru, pînă azi nu am reușit să cumpăr. Atunci cînd am afirmat de măsură la milimetru, m-am referit defapt la etalonul, precizia, măsurătorii. Una e să cumperi o pîine de 925 grame sau 1250 g și alta e să cumperi o pîine de 1 kg. Imi amintesc , eram prin clasa a 3-a sau a 4-a, cînd am ieșit "cu clasa în oraș" . Am fost cu "tovarășul Învățător" în parc. Pe atunci învățăm unitățile de măsură. Făcuse Tov. Inv. un "compas" de 1 m și la fiecare 10 m trăgea o linie. Am măsurat așa, metru după metru, un kilometru. Dragi colegi de forum, dacă vreunul dintre dumneavoastră, a chiulit de la școalã cînd se preda ... nu știu ce cunoștințe, aici, pe forum se poate recupera materia ! Orice faci, orice spui, totdeauna se va găsi o persoană mai "deșteaptă" ca tine, dispus să te învețe, chiar și unde nu ai nevoie ! E mai complicat atunci cînd AI NEVOIE ! Căci parcă sau vorbit ... Cu toții au treabă. Am vrut său-mi iau MP , am cerut o părere, sprijin, ajutor ! Vă las pe voi să numărați cîte răspunsuri am primit ! (Pe 25.07 am pus întrebarea, pe 28.07 am luat mașina) E, situația se schimbă după ce am luat-o ! Vorba aceea, "După război mulți viteji se arată ". Unde au fost in timpul bătăliei ? " Dar toți, parcă fuseseră vorbiți, au început să se dezvinovățească. Cel dintâi i-a zis: ,Am cumpărat un ogor, și trebuie să mă duc să-l văd; rogu-te să mă ierți.’ Un altul a zis: ,Am cumpărat cinci perechi de boi și mă duc să-i încerc: iartă-mă, te rog.’ Un altul a zis: ,Tocmai acum m-am însurat, și de aceea nu pot veni.’' Scuze de 2 bani ! Această pîine am făcut-o acasă. Am folosit exact aceeași rețetă ca și pe Heinner . Adică... 600 g făină, 330 g apă (de la robinet), 12 g maia, 2 Lg zahar, 2 lg sare, 1 Lg ulei (floarea-soarelui). Aceasta e pîinea : uploadfromtaptalk1406816415533.jpg 82.69K 26 downloads Attached Files |
#6279
Posted 31 July 2014 - 17:03
"Vă las pe voi să număraţi cîte răspunsuri am primit ! (Pe 25.07 am pus întrebarea, pe 28.07 am luat maşina)"
Pe 25 bati cimpii cu nr. rotatii, pauze, framintari etc. Nu ai cerut expres un model de masina. De ce draq m-ar interesa de cite ori face pauza utilajul? Dupa cum ai observat, toate fac pita. Cit de buna iese depinde de deservent. |
|
#6280
Posted 01 August 2014 - 11:36
mntoader, on 31 iulie 2014 - 00:35, said:
Domnnule mihaiC1, ai probleme cerebrale? Intr-un post spui ca anumite chestiuni tehnice ("rotatii, sensurile , pauzele, timpii") "nu sunt esentiale" si ca "ramane deci reteta aplicata prost/gresit"??? in alt post spui ca "conteaza nr. de rotatii, sensurile , pauzele, timpii etc. a malaxoarelor acta palete!" Deci intrebarea este : NU sunt esentiale? sau Conteaza? What the fuck??? Ca sunt curios! Eu cred ca esti bolnav la cap daca nu intelegi ce spui... Fratelele meu daca citeai macar 200 de pagini ai fi inteles ca scriu in context ADICATELEA RASPUND LA ULTIMUL MESAJ !! Mare durere de cap la lenesi! 1. sunt MP carele' nu au programul microcontrolerului corect 2. sau defecte tehnice din nascare ADICATELEA CONTEAZA Majoritatea MP sunt programate diferit: adicatele' au 15 rotatii in sens ace ceas iar altele au 15 rotatii in sens invers ace ceas cea ce ADICATELEA NU CONTEAZA acta "nu sunt esentiale" sau timp de pauza 1 15s apoi pauza 20s... la alt MP timp pauza 1 20s apoi pauza 15s! E TARE GRELE' DOMLE' CU TEHNICA !!! Edited by mihaiC1, 01 August 2014 - 11:46. |
#6281
Posted 01 August 2014 - 11:45
mihaiC1, on 01 august 2014 - 11:36, said:
Fratelele meu daca citeai macar 200 de pagini ai fi inteles ca scriu in context Oricum, pe aria asta aveam exemplificarea fidela a parabolei orbilor: oameni care de 3-4 ani nu sunt in stare sa faca o paine decenta, dau sfaturi altora, vin cu tot felul de idei ciudate, de experiente. Unul cantareste ingredientele la gram si le ia temperatura ca la medic, altul spune versete din Luca si Matei si astepta sa creasca coca, altul se mira ca painea facuta cu faina neagra iese, ce sa vezi, mai "bronzata" decat franzela alba cumpata de el de la magazin. Edited by Mocebon, 01 August 2014 - 11:58. |
#6282
Posted 01 August 2014 - 11:53
enter, on 31 iulie 2014 - 17:03, said:
"Vă las pe voi să număraţi cîte răspunsuri am primit ! (Pe 25.07 am pus întrebarea, pe 28.07 am luat maşina)" Pe 25 bati cimpii cu nr. rotatii, pauze, framintari etc. Nu ai cerut expres un model de masina. De ce draq m-ar interesa de cite ori face pauza utilajul? Dupa cum ai observat, toate fac pita. Cit de buna iese depinde de deservent. Cine a zis sa te hotarasti doar dupa o zi????? Toate fac "pita" DAR unele chiar "stiu" sa o faca BUNA (te insori dupa o zi ???) Inainte de a face o prostie mai documenteazate .. nu pune intrebari ca nu e nimeni dator sa explice endetail' si chiar daca o fac.. "mai pe sarite/nu e timp" DOCUMENTEAZATE! La diversitatea de modele de MP de pe piata am recomandat ceva ieftin ! DAR ce e ieftin nu e bun/fiabil/calitate...in multe cazuri. E VALABIL : NU TOT CE E SCUMP E BUN Edited by mihaiC1, 01 August 2014 - 12:05. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users