Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema instalare Yahoo!

HDD defect?

PC-ul nu mai porneste.

recomandare Media Player
 Samsung S3 NEO

[BLUE SCREEN] Windows XP SP 3.

Lenovo Vibe Z sau Xiaomi Mi3?

Ce banda de alergat imi recomandati
 Instalare drivere laptop

Chirurgie dentara cosmetica

Asus G56JK

Insonorizare auto
 apartament prin -prima casa-?

sfat achizitie laptop gaming

Idolatrie sau nu, Dumnezeu nu iub...

Nu-i judet ca Diliormanu' si tal...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Masina paine

  • Please log in to reply
6403 replies to this topic

#3745
minnie2007

minnie2007

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 01.09.2008
  • ID membru: 365,682
  • Locație: dubai

View PostJerusaleem, on 29th December 2011, 19:39, said:

@JREwing si Batranelul - Apa o folosesc usor calduta conform recomandarilor din cartea de retete electronica pe care am primit-o. Acolo nu se distinge daca vizeaza retetele pe rapid sau normal. Raportul faina/apa este optim deoarece masor cantitatile foarte precis cu cantarul electronic si paharul gradat. Daca spuneti ca drojdia ar fi buna atunci singurul vinovat la care ma pot gandi ar fi cantitatea de drojdie deoarece retetele sunt pe baza de drojdie uscata cuantificata in lingurite iar eu fac echivalenta inmultind cu 3; mai tin cont si de indicatiile de pe cubuletele pakmaya unde zice ca 25 de grame se folosesc la 500 de grame. De asemenea in timpul prelucrarii mi s-a parut ca are simptomele precizate in manual atunci cand este prea multa drojdie, adica are o crestere excesiva la fermentare sau cum se numeste iar spre coacere sufera un picaj.... Tocmai am pus de o paine alba si am scazut cu vreo 3 grame cantitatea de drojdie. Am un raport de 700g faina / 420 ml apa / 32 g drojdie proaspata - la paine de 1000 de grame - .  Sa vedem...

@Gry2000 - multumesc pt sugestie, nu am constientizat pana acum.
Pune 15g drojdie, cu 32g o sa se lase iar.

#3746
Batranelul

Batranelul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 960
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,013
  • Locație: Nordu' Salbatic
subscriu

ca sa nu iti bati capul cu tabele lingurite si echivalente si ambalaje de drojdii, la retetele normale (nu cele extra rapide) de paine la masina poti folosi 2% drojdie proaspata din cantitatea de faina (intre 1-3% poti jongla, cu 2% nu prea dai gres)

prin urmare, la 700 gr faina 14-15 g drojdie proaspata sunt mai mult decat destul

si dupa cum a zis minnie2007, o sa se lase

#3747
radudd

radudd

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,830
  • Locație: RO
Observ ca se recomanda acest procent de 2% gramaj pentru drojdie raportat la cantitatea de faina.

Intrebarea este urmatoarea: daca se foloseste o combinatie de:

500 gr. faina tip 650 + 200 gr. faina integrala
sau
500 gr. faina tip 650 + 100 gr. faina integrala
sau
orice alta combinatie de faina obisnuita + integrala

atunci procentul amintit ramane valabil ?

Edited by radudd, 29 December 2011 - 21:38.


#3748
Jerusaleem

Jerusaleem

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 16.11.2005
  • ID membru: 53,818
Masina este un Moulinex 5023. La mine reteta pt paine alba este exact urmatoarea:
1) apa - 420ml;
2)sare - 2 1/2 lingurite;
3)zahar - 1 lingurita;
4)faina - 700 grame;
5)drojdie uscata - 1 1/2 lingurite;
6) Cantitati pt paine alba de 1000g / durata -  3h 39 ' (defalcat nu am cronometrat).

  La faina am pus 600 g boromir 650 si 100 g integrala.

  Aveti dreptate sigur cu drojdia, insa eu m-am ghidat dupa ambajalul pakmaya. Am facut o masuratoare cu lingurita si iese apropiat de ce ziceti voi. Mda...
Am pus si vreo 100 de grame de cartofi fierti in cuburi mici; o influenta negativ aluatul?

Edited by Jerusaleem, 29 December 2011 - 22:08.


#3749
minnie2007

minnie2007

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 01.09.2008
  • ID membru: 365,682
  • Locație: dubai
Am acelesi tip de masina. Reteta care nu da gres niciodata este urmatoarea: 400ml apa,  2 lingurite sare, 700g faina si 15g drojdie. Zaharul, uleiul, untul, laptele praf, sunt facultative ,din experienta mea se adauga peste aceste cantitati. Ingredientele celelalte: masline, cascaval, carnati afumati, etc., nu trebuie sa depaseasca 125-150g, asta daca vrei sa ramana painea pufoasa. Eu am doi membri in familie pentru care fac paine mai densa, cu doar 9g de drojdie, asa o prefera ei.
  La petrecerile cu prietenii ma prezint obligatoriu cu doua paini cu masline, ajung pentru o masa la care participa opt persoane :peacefingers: .Mie cel mai mult mi-a placut painea cu carnati afumati, am facut o singura data si a fost mancata pe loc, felii unse cu unt, cu nimic altceva. O evit cu mare grija, eu mananc o felie de paine la fiecare masa, din asta as inghiti vreo trei pe nerasuflate.

#3750
Jerusaleem

Jerusaleem

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 16.11.2005
  • ID membru: 53,818

View Postminnie2007, on 30th December 2011, 06:31, said:

Am acelesi tip de masina. Reteta care nu da gres niciodata este urmatoarea: 400ml apa,  2 lingurite sare, 700g faina si 15g drojdie. Zaharul, uleiul, untul, laptele praf, sunt facultative ,din experienta mea se adauga peste aceste cantitati. Ingredientele celelalte: masline, cascaval, carnati afumati, etc., nu trebuie sa depaseasca 125-150g, asta daca vrei sa ramana painea pufoasa. Eu am doi membri in familie pentru care fac paine mai densa, cu doar 9g de drojdie, asa o prefera ei.
  La petrecerile cu prietenii ma prezint obligatoriu cu doua paini cu masline, ajung pentru o masa la care participa opt persoane :peacefingers: .Mie cel mai mult mi-a placut painea cu carnati afumati, am facut o singura data si a fost mancata pe loc, felii unse cu unt, cu nimic altceva. O evit cu mare grija, eu mananc o felie de paine la fiecare masa, din asta as inghiti vreo trei pe nerasuflate.
Perfect...astazi o sa fac reteta ta:) Thank you!

Atasez ce mi-a iesit cu ultima reteta deoarece mi se pare simpatica forma si culoarea.

Attached Files



#3751
tibi4you

tibi4you

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 06.10.2006
  • ID membru: 100,968
Buna Ziua.
Am cumparat si eu o masina de paine Moulinex 5023.
Am si eu cateva intrebari daca se poate :
- Cum se poate coace suplimentar o paine? Am citit in paginile anterioare cum cineva a copt painea suplimentar inca 40 de minute. Ce program a selectat?
- la o paine normala este gresit sa adaugi seminte de floarea soarelui de la inceputul programului? Este mai indicat sa adaugi semintele la semnalul sonor? De ce?
- In momentul de fata folosesc o faina 000 (Arpis  :coolspeak:  sau Baneasa :thumbdown: ). Credeti ca painea iese mai bine cu alt tip de faina? Ex. 650?

#3752
Batranelul

Batranelul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 960
  • Înscris: 25.04.2007
  • ID membru: 172,013
  • Locație: Nordu' Salbatic
-In general masinile de paine au un program numit bake/coacere/painica (depinde de traducere); la masina mea asta e programul nr 12.
-Daca le introduci la inceputul programului este posibil ca parte din seminte sa fie sfaramate; oricum semintele pot fi bagate de la inceput - nu e mare fas
-Depinde ce intelegi prin 'buna'; painea cu faina 650 nu va mai fi al fel de pufoasa - pentru unii asta e mai bine, sau mai rau; decide-te tu!

#3753
minnie2007

minnie2007

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 01.09.2008
  • ID membru: 365,682
  • Locație: dubai
1.Zilele trecute am dat extracoacere 20 min. Deoarece nu aveam cd-ul cu instructiuni la indemana, am oprit masina apasand 2 secunde pe butonul  pornire/oprire si apoi i-am dat programul 14(gatit).
2. Am facut paine la programul intarziat si am pus toate ingredientele cand am programat seara masina( ultima data am pus masline feliate deasupra, dar am avut grija sa nu se pupe cu drojdia :rolleyes: ).N-am observat vreo diferenta fata de painea cu chestii adaugate la semnalul sonor.
3.In afara de o faina 480 cumparata de la Carrefour din care iesea o paine exagerat de alba si cam uscata, eu nu am observat mari diferente, cumpar intotdeauna cea mai ieftina faina :coolspeak: .

#3754
tibi4you

tibi4you

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 06.10.2006
  • ID membru: 100,968

Va multumesc pentru raspuns.
Nu am vazut programul bake/coacere la aceasta masina 5023.
http://www.moulinex....uals/OW5023.pdf
Am observat ca painea a crescut mai mult cu faina Arpis fata de Baneasa. Diferenta de 2-3 cm. Restul ingredientelor sunt aceleasi.

P.S. pentru BATRANELUL. De mare folos a fost scoala de paine si postarile tale anterioare.
Mi-a iesit bine painea simpla, painea cu malai, paine intermediara. O sa incerc si alte retete.

View Posttibi4you, on 30th December 2011, 14:41, said:

Va multumesc pentru raspuns.
Nu am vazut programul bake/coacere la aceasta masina 5023.
http://www.moulinex....uals/OW5023.pdf
Am observat ca painea a crescut mai mult cu faina Arpis fata de Baneasa. Diferenta de 2-3 cm. Restul ingredientelor sunt aceleasi.

P.S. pentru BATRANELUL. De mare folos a fost scoala de paine si postarile tale anterioare.
Mi-a iesit bine painea simpla, painea cu malai, paine intermediara. O sa incerc si alte retete.


Am gasit programul bake/coacere. este programul 12.

#3755
comisarul

comisarul

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 03.12.2004
  • ID membru: 26,666
  • Locație: Bucuresti
Si eu am tot un OW5023, caut insa o reteta BUNA pentru paine completa... daca are cineva cantitatile (si pt 1,5 kg) ar fi excelent! In cd-ul cu retete mi se pare ca e o greseala la gramajele pentru painea completa de 1 kg, respectiv de 1,5 kg; s-anume la cea de 1 kg se specifica ca sunt necesare 240 gr. faina alba si 640 gr. faina completa (deci 880 gr. in total), iar la cea de 1,5 kg 310 gr. faina alba si 590 gr. faina completa (deci 900 gr.).... E posibil ca gramajele sa fie corecte, personal nu am facut inca reteta asta, doar ca mi se pare cam mica diferenta de faina intre painile de 1 kg respectiv 1,5 kg (doar 20 gr.) si nici proportiile nu se mai respecta...
In fine, daca stie careva cum sta treaba si e amabil(a), astept un raspuns :) Merci anticipat!

#3756
ursamajor

ursamajor

    Toruk Makto

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,463
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
880 g la pâinea de 1 kg e imens. Asta în condițiile în care eu bag maximum 650 g pentru o pâine de 1 kg. Am și dat mai sus rețeta.

#3757
trica22

trica22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 13.02.2011
  • ID membru: 664,812
Am o masina de paine de care nu sunt multumit, vreau acum sa-mi cumpar una care sa aiba si posibilitatea sa-mi creez eu programul, adica sa aiba program customizabil. Daca cunoasteti vreun model de masina care sa aiba aceasta posibilitate va rog sa-mi spuneti sau macar o masina care sa aiba program separat de coacere.
Eu am gasit modelul asta, dar poate mai exista si altele.

#3758
radudd

radudd

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,830
  • Locație: RO
Link-ul nu merge dar am vazut despre ce aparat este vorba - rohnson r295.

Eu am o masina Gorenje BM1400E, care este identica din punct de vedere al programelor cu aceasta masina:

http://www.pronat.ro...op-edition.html

Diferenta de pret fata de produsul despre care vorbiti este destul de mica.
Daca nu va deranjeaza ca are doar un singur malaxor si capacitatea este mai mica decat a masinii mele, eu consider ca aparatul este unul de calitate.
Cum spuneam are exact aceleasi programe cu masina mea, care are program custom si se poate face si o coacere suplimentara separat.
Am atasat si manualul acestei masini, care este unul foarte bun, continand un tabel extrem de detaliat al programelor masinii - care repet sunt identice cu ale lui Gorenje BM1400E.

Daca gasiti pe piata Gorenje BM1400E, eu zic ca merita si aceasta cumparata, doar ca s-ar putea sa fie ceva mai scumpa - asta daca nu apare din nou in oferta la vreun magazin renumit.

Attached Files


Edited by radudd, 31 December 2011 - 10:52.


#3759
trica22

trica22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 13.02.2011
  • ID membru: 664,812
Da, Gorenje pare a merita pretul, are si program custom?
Actuala masina a mea are tot 12 programe si are si program de coacere (am gresit eu) vroiam sa spun de dospire, adica daca observ ca nu e crescuta suficient coca sa pot sa-i prelungesc timpul cat consider eu necesar.

Multumesc.

#3760
radudd

radudd

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,123
  • Înscris: 08.02.2007
  • ID membru: 139,830
  • Locație: RO

View Posttrica22, on 31st December 2011, 13:09, said:

Da, Gorenje pare a merita pretul, are si program custom?

Da, are programul 12, identic cu cel al masinii Unold.

#3761
machopiciu

machopiciu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 07.06.2006
  • ID membru: 80,900
  • Locație: Cluj-Napoca
Salut.
Sunt posesorul unui Moulinex 6000 de vre-o luna jumate...totul a fost bine si frumos pana la momentul in care am decis sa folosesc drojdie proaspata (Dr. Oetker)...am folosit pana atunci drojdie uscata (aceeasi marca) si totul a fost ok. Acum ce pb am - cartea care am primit-o imi da o echivalenta care nu e tocmai ok...
    Drojdie uscată (în lgt) 1 1.5 2 2.5 3 3.5 4 4.5 5
Drojdie proaspătă (în g) 12 20 25 30 35 40 50 55 60
in sensul ca daca folosesc 20g de drojdie proaspata la o paine la care inainte foloseam 1.5 lgt se lasa rau de tot.

Am gasit si alt tabel de echivalenta ... cel cu 1 lgt 9 grame de drojdie...dar si asa la 1.5 lgt folosind 13 grame drojdie proaspata tot s-a lasat putin pe o parte. Sa nu uit...folosesc Baneasa 650 si Baneasca integrala/neagra.

2% din cantitatea de faina nu prea "pusca" sa zic asa la mine...plus ca ce te faci cand cantitatea de faina e de 700g (amestec normala cu inegrala) dar la reteta ai 3/4 lgt drojdie?

Deci va rog sfaturi pentru:
1. cantitate drojdie proaspata
2. marca faina daca stiti din experienta mai buna
3. orice alt sfat e binevenit.

Merci mult,
Vlad

#3762
ursamajor

ursamajor

    Toruk Makto

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,463
  • Înscris: 08.12.2005
  • ID membru: 56,577
  • Locație: Orașul lui Panait Istrati
Pentru o pâine de 1 kg din pachetul de 42 g de Dr. Oetker, eu pun a șasea parte. Și iese cum se vede în pozele mele (mai sus).

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

Leo2006