Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 24 2024 07:57, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
56
#3421
Posted 05 November 2011 - 23:13
#3423
Posted 09 November 2011 - 00:32
Salutare ! am cumparat si eu aseara o masina de facut paine Carrefour HBM810-10 si de doua ori am folosit aceeasi reteta din manual :
300ml apa, o cupa si jumatate de sare, 500ml de faina selgross alba superioara si 8gr de drojdie la plic tot din careffour. Pe toate le-am asezat in cuva conform instructiunilor. Am facut-o prin programul paine rapida iar rumenirea la cel mai mare grad: 10min framantare 10min dospire 10min framantare 2 30min dospire 2 70minute coacere in total 2h 10min Rezultatul ? o bucata de paine alba crapata si nici pe jumatate in cuva.... Nu arata deloc cu cele pe care le expuneti voi aici. Unde e problema? Cum poate face so masina mea paini pufoase si coapte bine? Vreau un raspuns urgent... ca de nu trimit masina inapoi in magazin. Multumesc anticipat! |
#3424
Posted 09 November 2011 - 01:11
Ei da! Experienta face diferenta! Daca ai amestecat drojdia cu sarea, nu e bine. Mai poate fi si din cauza "consistentei" aluatului.
Schimba programul! Fa cu "plain" |
#3425
Posted 09 November 2011 - 01:22
Nu am amestecat. Apa si sarea le-am pus la inceput si peste faina am pus drojdia. Despre ce program vorbesti ? "plain" ? nu am asa ceva... te referi la timpul de dospit sa fie mai lung ?
Ps. si de miros de paine nici nu mai vorbesc... nu simt decat abur. Edited by Iosimir, 09 November 2011 - 01:26. |
#3426
Posted 09 November 2011 - 15:35
Iosimir, on 9th November 2011, 00:32, said: Salutare ! am cumparat si eu aseara o masina de facut paine Carrefour HBM810-10 si de doua ori am folosit aceeasi reteta din manual : 300ml apa, o cupa si jumatate de sare, 500ml de faina selgross alba superioara si 8gr de drojdie la plic tot din careffour. Pe toate le-am asezat in cuva conform instructiunilor. Am facut-o prin programul paine rapida iar rumenirea la cel mai mare grad: 10min framantare 10min dospire 10min framantare 2 30min dospire 2 70minute coacere in total 2h 10min Rezultatul ? o bucata de paine alba crapata si nici pe jumatate in cuva.... Nu arata deloc cu cele pe care le expuneti voi aici. Unde e problema? Cum poate face so masina mea paini pufoase si coapte bine? Vreau un raspuns urgent... ca de nu trimit masina inapoi in magazin. Multumesc anticipat! Sa inteleg ca ai pus o lingurita si jumatate de sare? Care este prea multa si asa. Programul rapid are nevoie de apa mai calda pentru activarea drojdiei, peste 30*C. Cu drojdie uscata nu vei reusi rezultate spectaculoase. Masina functioneaza bine, dar din pacate face painea pe care noi o comandam prin ingredientele adaugate. Ea nu stie sa corecteze. Ca sa faci o paine buna iti trebuie: faina de calitate (uita de marcile marilor magazine), reteta corecta, cantar electronic, drojdie proaspata, rabdare si putina pricepere. |
#3427
Posted 09 November 2011 - 15:49
Iosimir, on 9th November 2011, 01:22, said: Nu am amestecat. Apa si sarea le-am pus la inceput si peste faina am pus drojdia. Despre ce program vorbesti ? "plain" ? nu am asa ceva... te referi la timpul de dospit sa fie mai lung ? Ps. si de miros de paine nici nu mai vorbesc... nu simt decat abur. 'hmmm in siteul din semnatura mea cauta in sectiunea ponturi/tips articolul despre ingrediente si rolul lor, iar din sectiunea retete de paine cauta painea alba de baza - e prima reteta de colo (oldest)' - cu citat ca am zis-o si cu o pagina in urma daca citesti cele doua articole o sa iti explici si cele zise de dorina mai sus trecand peste cele doua articole pot sa iti sugerez asa: - foloseste drojdie proaspata (dupa cum a zis si dorina) - daca nu vrei sa te complici cu cantaritul drojdiei iei cuburi mici de pakmaya (are 25 grame) si pui cate o jumatate la painea de 1 kg (la care folosesti aprox 600 gr faina) - foloseste programul cel mai lung de paine (pt inceput - sa pui apa la temperatura camerei, nu rece nu incalzita); daca il folosesti pe cel scurt apa trebuie pusa calduta (atentie: calduta nu fierbinte!) - programeraza cu grija masina ta de paine - pe langa program mai trebe setat si cantitatea (painea de 0.75/1 kg e.t.c.) si gradul de rumenire ca si fainuri, la lidl gasesti o faina cu care eu am avut rezultate bune la masina - castello sau ceva de genul, insa tipul 650 cu 11 gr de proteine - e undeva la 2.29 lei / kg spor sa ai asteptam poze care sa demonstreze calitatile tale de brutar Edited by Batranelul, 09 November 2011 - 15:53. |
#3428
Posted 09 November 2011 - 17:32
@Batranelul: ce surub spuneai ca trebuie strans la Moulinex?
Eu am un OW5000 si simt nevoia unei temperaturi ceva mai mari (nu rumeneste deasupra). Multam fain de ajutor. |
#3429
Posted 09 November 2011 - 22:04
nu strans, slabit
inauntru masinii, pe laterala dinspre tabloul de comanda la mine e un surub cu cap in cruce (pe verticala ar fi mai sus de nivelul rezistentelor) - ala probabil are rol de sonda pentru termostat iar slabindu-l transmite mai putina caldura catre termostat - prin urmare creste nitel temperatura in incinta eu pe ala l-am slabit doua ture - ar trebui cred inca putin - dar m-am luat cu alte trebi intre timp rezultatele sunt vizibile, insa nu covarsitoare. avand in vedere ca deranjul nu e prea mare sa faci asta, merita. eu am facut in pasi marunti de cate juma de tura pana acu. |
#3430
Posted 09 November 2011 - 22:06
Multumesc pentru indicatii. O ultima intrebare inainte de a da drumul la la masina. Aceasta jumatate de cubulet de pakmaya o pun direct acolo peste faina sau trebuie sa o faramitez cumva?
|
|
#3431
Posted 09 November 2011 - 22:20
Iosimir, on 9th November 2011, 22:06, said: Multumesc pentru indicatii. O ultima intrebare inainte de a da drumul la la masina. Aceasta jumatate de cubulet de pakmaya o pun direct acolo peste faina sau trebuie sa o faramitez cumva? Faramiteaz-o usor intre degete spor lasi semn aici cu rezultatul! Edited by Batranelul, 09 November 2011 - 22:21. |
#3432
Posted 09 November 2011 - 22:30
Bine... acum astept. sper cea de-a treia incercare sa fie una reusita. De la tine Batranele am luat reteta ;) ... ideea e ca nu am un cantar, am doar o cana gradata si linguritele... sper sa fie ok. Multumesc!
|
#3433
Posted 09 November 2011 - 22:42
Iosimir, on 9th November 2011, 22:30, said: Bine... acum astept. sper cea de-a treia incercare sa fie una reusita. De la tine Batranele am luat reteta ;) ... ideea e ca nu am un cantar, am doar o cana gradata si linguritele... sper sa fie ok. Multumesc! stai cu ochii pe aluat - pe la mijlocul framantarii 2 aluatul tre sa fie ca o bila... daca nu e sferic si suprafata are 'rupturi' mari inseamna ca e prea tare si adaugi 20-30 ml apa; daca se lipeste de peretii cuvei si e lasat e cam moale - adaugi un pumn de faina si ia-ti un cantar - gasesti si pe la 30 ron la magazinele de electrocasnice Edited by Batranelul, 09 November 2011 - 22:43. |
#3434
Posted 09 November 2011 - 22:51
cand pot sa deschid capacul masinii fara sa afecteze procesul si cand nu ?
|
#3435
Posted 09 November 2011 - 23:47
in timpul framantarii poti deschide fara nici un stres
NU trebe deschis in timpul dospirii (2) si a primei jumatati a coacerii (in timpul asta aluatul creste si o deschidere a capacului duce la contact cu aer mai rece si nu e bun) |
|
#3436
Posted 10 November 2011 - 10:30
Ultima mea paine, o variatiune la reteta de baza 750g, in care am pus 100g faina neagra, 2 linguri cu varf faina de secara si o lingura faina de ovaz, scazute din cantitatea totala de faina, pe cantar electronic. Apropo de supravegherea aluatului in primele 20 minute, daca nu o faceam, iesea o turta :coolspeak:
Am taiat-o aburinda. cred ca se vede...... mirosea prea bine, nu mai aveam rabdare :D Si un cozonac Rosenkrantz..... framantat de masina si copt la aragaz. Si ajutoarele mele de nepretuit in lucatarie. Attached Files |
#3437
Posted 10 November 2011 - 12:06
cozonacul ala arata intr-un mare fel :thumbup:
ar trebui interzise astfel de fotografii de la 8 la 16 in timpul programului de munca normal al oamenilor muncii - e crima curata! :naughty: |
#3438
Posted 10 November 2011 - 18:36
A trecut de 16, deci pot sa spun............... si gustul a fost pe masura :notangel:
As fi pus si poza tortului pentru puiul meu, de ziua numelui, dar nu prea avea legatura cu masina de paine :D La petrecere s-a vorbit, desigur, si despre masina de paine, ca au fost incantati de painea cu seminte, iar unul dintre invitati se plangea de multele sale paini nereusite, ba necrescute, ba pleostite, ba........ Ma gandeam cat de benefica a fost experienta forumistilor facatori de paine de care am beneficiat din plin si pentru care multumesc de cate ori scot painica din masina :kisstogether: Sper ca painea de maine sa-mi iasa, desi cica ar fi o zi nustiucum, ca s-au aliniat cifrele, este 11.11.2011 :roflmaofast: Edited by ginaro, 10 November 2011 - 18:47. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users