Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 20 2024 10:14, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#973
Posted 22 October 2014 - 10:32
da a avut supapa de fierbere . a fiert 3-4 zile
nu am folosit niciodata sulfiti Edited by alexxxz, 22 October 2014 - 10:32. |
#974
Posted 23 October 2014 - 22:32
alexxxz, on 21 octombrie 2014 - 13:27, said:
va rog sa ma ajutati. am cumparat 500 kg de feteasca neagra, strugurii nu a fost asa de copti, l-am tinut 7 zile pe boasca si acum il am in butoi la fier, a fiert cam 3 zile si s-a oprit . L-am gustat si e f acru, pot sa pun zahar si cat? eu nu-ti recomand sa pui zahar. as lasa sa se finalizeze fierberea pana la sec. gustul acru e normal in faza aceasta, timpul il va corecta, vei obtine un vin bun (soiul e unul bun). daca doresti neaparat mai dulce, iti recomand sa iei o cantitate din vinul tau si sa efectuezi un cupaj cu un vin mai dulce. |
#976
Posted 24 October 2014 - 09:44
Cupaj nu cuplaj. Amestec de doua sau mai multe vinuri cu scopul de a obtine aroma sau buchetul dorit... Se practica si la "case mari".
|
#977
Posted 24 October 2014 - 15:14
aha ok , deci cand se limpezeste ca cumpar un vin mai dulce si sa l amestec ?
|
#978
Posted 01 November 2014 - 12:44
Este ok sa mut cateva vite acum ,au fost puse sa prind radacini toamna trecuta ..sau trebuie sa astept sa cada frunzele complet.Unele au joarde de 40-50cm altele decat 10-20cm cu cateva frunze.Dupa mutare le las asa pe cele lungi sau le scurtez la 2 cepi.
|
#979
Posted 01 November 2014 - 18:57
Dai frunzele jos si le poti muta,nu scurtezi coardele si le musuroiesti.
|
#980
Posted 02 November 2014 - 17:47
Daca un butas a fost rupt din greseala la curatenia de toamna o buna parte din el neramanand nici un cep mai are sanse sa regenereze in primavara? daca e bine inradacinat? a avut si o coarda de ~1m pana sa fie agatat
|
#981
Posted 02 November 2014 - 20:04
muscleman, on 02 noiembrie 2014 - 17:47, said:
Daca un butas a fost rupt din greseala la curatenia de toamna o buna parte din el neramanand nici un cep mai are sanse sa regenereze in primavara? daca e bine inradacinat? a avut si o coarda de ~1m pana sa fie agatat Daca a fost agatat deasupra punctului de altoire, da, are sanse ca in primavara sa iasa lastari noi din butas chiar daca nu exista cep cu ochi. Eu am rupt din greseala in primavara un butas de la baza, a ramas doar 2 cm de lemn deasupra punctului de altoire si totusi, au iesit 3 lastari vigurosi din aceasta portiune. |
#982
Posted 03 November 2014 - 09:49
Problema e ca nu a fost altoit era exact cel pus la inradacinat
|
|
#983
Posted 03 November 2014 - 09:54
Vreau sa plantez ,pentru consum, un butas Palatina si unul de Muscat Perla de Csoba. Zona de plantare e la 850 metri altitudine de aceea am optat pentru soiurile extratimpurii. Din pacate m-am "trezit" cam tarziu. Deja au coborat temperaturile sub zero grade pe timpul noptii; totusi ziua e cald si se anunta o incalzire a vremii.
Oare e prea tarziu pentru plantare?Am inteles ca se prind mai bine toamna. |
#984
Posted 04 November 2014 - 12:31
Tarziu pentru plantare este cand ingheata pamantul, nu mai poti sa sapi. Trebuie dupa plantare sa faci si musuroi deasupra.
|
#985
Posted 05 November 2014 - 07:29
Am gasit in Pen** butasi de Palatina. Chiar azi o sa ma duc sa cumpar 2 butasi.
|
#986
Posted 05 November 2014 - 23:29
varu_alin, on 05 noiembrie 2014 - 07:29, said:
Am gasit in Pen** butasi de Palatina. Chiar azi o sa ma duc sa cumpar 2 butasi. - este un soi cu o aroma deosebita, dulce, timpuriu, productiv; - la maturare (mai ales daca vin ploi) boabele crapa repede si sunt invadate de gauni si viespi sau se mucegaiesc. Astfel, ei trebuie culesi repede, nu se pot pastra pe butuc nu timp indelungat. |
#987
Posted 06 November 2014 - 17:40
Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri).
Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e. Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete . |
|
#988
Posted 06 November 2014 - 22:23
varu_alin, on 06 noiembrie 2014 - 17:40, said:
Am ales Palatina pentru ca este un soi timpuriu si ar avea timp sa se coaca pana la sfarsitul lunii august datorita climei (cota 850 metri). Socrii mei au vie sub forma de bolta numai ca o parte din boabe se coc altele raman verzi rezultand un vin acru. Anul acesta am pus strugurii pentru tuica dar am gustat mustul si e dulce acrisor. Nu stiu exact ce soi e. Ce voiam sa intreb: fiind luati din comert nodul de altoire si cordita cu cei 3 muguri sunt acoperiti cu parafina. Mai trebuie sa tai varful? Radacinile le-am fasonat. Si am si musoroit sa nu inghete . |
#989
Posted 07 November 2014 - 08:25
Pai punctul de altoire e la 2 cm de sol.
Am musoroit pentru ca pe timpul noptii sunt valori negative. |
#990
Posted 07 November 2014 - 08:50
Stiu... Tocmai d-aia am reușit sa plantez si sa se si prinda, doar primăvara...
|
Anunturi
▶ 5 user(s) are reading this topic
2 members, 3 guests, 0 anonymous users
cristobob, AlexD2