Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 11 2024 21:57, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
80
#919
Posted 21 August 2014 - 22:38
Daca il faci demisec-demidulce ,nu crezi ca o sa aiba grade cam putine?
|
#920
Posted 21 August 2014 - 22:45
Recunosc ca nu-s "cunoscator" si nici mare consumator!
Daca zic ca mie imi ajung 100 l/an/familie unii vor "comenta"! .... jumatate merge catre amici! Dupa gustul meu: Feteasca Regala pe granita demisec/demidulce (cu un pic pas spre demidulce) e vinul care imi place! .... are suficienta tarie! ...clar, daca as lasa fermentatia sa "curga" pana la epuizarea drojdiilor salbatice/fermantatia totala a zaharurilor, ar fi un vin mai tare! |
#921
Posted 21 August 2014 - 22:52
eu nu am avut curaj sa opresc fermentatia dar totusi , zaharul remanent nu re-fierbe ? Adica poate cu Tannisol sa fie mai stabil dar sulful.... ma gandesc si la optiunea de a stoca vreo 20 o sticla de vin
|
#922
Posted 21 August 2014 - 22:57
Vinul este ok pana la inceput de martie! ... atunci se termina de consum! ...fiind frig
nu se caseaza si nu incepe o noua fermentatie! .... Eu sunt "junior"! ... cei care "joaca" in Liga Campionilor (si au cantitati mari de stocat) nu lucreaza dupa cele zise de mine! .... Numai bine! |
#923
Posted 22 August 2014 - 10:26
Exact din cauza ca toate vinurile din comert au dioxid de sulf / sulfiti - imi fac singur vinul fara asemenea otravuri.
Mai bine sec, acru, borsit, oricum dar fara chimicale. De la atatia conservanti ajungem toti "sfinti" - ca ne dezgroapa dupa 12 ani ai avem "moastele" neatinse, suntem imbalsamati total din timpul vietii... Pentru cine vrea vin dulce - incercati mai bine reteta tip Kagor - la vinul vechi se adauga sirop gros de must fiert (deshidratat) si este lasat sa fiarba pana se opreste singur (pe la 15-16 grade). |
#924
Posted 02 September 2014 - 14:56
Am si eu o intrebare - e adevarata povestea cu cancerul bacterian adus din Italia? De la ce firma, ca nu am gasit pe net si mi-a intrat morcovul ca am pus 200 butasi de la VCR...
|
#925
Posted 02 September 2014 - 18:14
Poate ne spui si noua povestea pe care ai auzit-o... cred ca suntem multi curiosi sa o auzim...
|
#926
Posted 02 September 2014 - 22:14
Cancerul bacterian poate veni de la orice pep din tara ,nu e nevoie sa vina din Italia.De citeva ori ,in ultimii 10 ani am cumparat diverse vite de la VCR si nu a avut nici una cancer bacterian.
|
#927
Posted 03 September 2014 - 07:59
Articole despre Vrancea si Galati
http://www.monitorul...e_2_149587.html http://www.viata-lib...inta-podgoriile |
#928
Posted 08 September 2014 - 20:09
Ne convine sau nu in al doilea ziar se vorbeste despre o posibila cauza....Teoretic vorbind, cei care ţin la culturile lor ar trebui să îndepărteze butucii afectaţi şi să îi ardă. Când se defrişează o plantaţie bătrână, solul trebuie lăsată aproximativ trei ani până la înfiinţarea unei noi culturi. Din nefericire, acum, viticultorii plantează imediat în aceleaşi locuri...
Cat despre doamna din primul articol...Serban... pe care o cunosc destul de bine...cand anumite posturi de conducere sunt obtinute in Romania dupa anumite criterii, numai dupa capacitatea intelectuala nu, trebuie sa ne obisnuim dupa astfel de declaratii... Eu am plantat anul asta cam 1200 de butuci luati de la VCR si am incredere in profesionalismul acestei firme... |
|
#929
Posted 08 September 2014 - 20:27
adriano1978, on 08 septembrie 2014 - 20:09, said:
Ne convine sau nu in al doilea ziar se vorbeste despre o posibila cauza....Teoretic vorbind, cei care ţin la culturile lor ar trebui să îndepărteze butucii afectaţi şi să îi ardă. Când se defrişează o plantaţie bătrână, solul trebuie lăsată aproximativ trei ani până la înfiinţarea unei noi culturi. Din nefericire, acum, viticultorii plantează imediat în aceleaşi locuri... Cat despre doamna din primul articol...Serban... pe care o cunosc destul de bine...cand anumite posturi de conducere sunt obtinute in Romania dupa anumite criterii, numai dupa capacitatea intelectuala nu, trebuie sa ne obisnuim dupa astfel de declaratii... Eu am plantat anul asta cam 1200 de butuci luati de la VCR si am incredere in profesionalismul acestei firme... |
#930
Posted 10 September 2014 - 20:42
Salut la toata lumea,
O intrebare de novice pt amatori avansati sau profesionisti cumsecade: pt zona Sibiu (altitudine 600 m, insolatie insuficienta si temp de iarna de pana la 20-22 grade) ce soiuri de masa ar merge? Sigur, e clar ca soiuri rezistente la ger, dar, in principiu, mai timpurii sau cum? Multumesc. |
#931
Posted 14 September 2014 - 18:55
Vreau sa cumpar struguri merlot si cabernet din jud Prahova;stie cineva vreo oferta? cam 400kg din fiecare imi trebuie,eu sunt din bucuresti
|
#933
Posted 14 September 2014 - 19:50
cum se obtin vinurile -sec demisec demidulce??se baga zahar in ele?
|
|
#934
Posted 14 September 2014 - 19:54
silesax, on 14 septembrie 2014 - 19:50, said:
cum se obtin vinurile -sec demisec demidulce??se baga zahar in ele? |
#935
Posted 15 September 2014 - 07:18
#936
Posted 16 September 2014 - 14:03
@adriano1978 - este o plantatie de vie tanara? Ca boala apare dupa mai multi ani (5? 10?), si dupa geruri mari.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users