Vita de vie
Last Updated: Mar 27 2024 12:35, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
79
#1657
Posted 25 September 2016 - 14:53
Eu am cules vita de vie din curte inainte de venirea ploilor.
Cantitatea de must rezultata este ceva mai mica, vinul iese mai "tare". Daca o culegeam dupa ce ploua mult, strugurii nu erau asa dulci, vinul va fi mai acrisor - mai putine grade la "tarie". Si cel mai important este sa faci cum iti place. Edited by vasilemet, 25 September 2016 - 14:54. |
#1658
Posted 26 September 2016 - 07:08
La mine Cabernetul are abia 190-200 - il mai las inca 2-3 saptamani ca nu mai vine ploaie.
|
#1659
Posted 26 September 2016 - 07:10
vasilemet, on 25 septembrie 2016 - 14:53, said:
Daca o culegeam dupa ce ploua mult, strugurii nu erau asa dulci, vinul va fi mai acrisor - mai putine grade la "tarie". Care ar fi argumentul pt acest lucru ??? vasilemet, on 25 septembrie 2016 - 14:53, said:
Eu am cules vita de vie din curte inainte de venirea ploilor. Cantitatea de must rezultata este ceva mai mica, vinul iese mai "tare". Cat de "tare" a rezultat vinul tau ? Eu nu am avut timp sa culeg inainte de ploii, asa ca incep zilele astea... sa stiu ce am pierdut |
#1660
Posted 26 September 2016 - 16:40
Oxigen1234, on 26 septembrie 2016 - 07:08, said:
La mine Cabernetul are abia 190-200 - il mai las inca 2-3 saptamani ca nu mai vine ploaie. Parca inteleg acum de ce fac ei un vin asa prost. In fine, e doar anul doi pentru mine, ma calesc |
#1661
Posted 26 September 2016 - 22:11
adriano1978, on 26 septembrie 2016 - 07:10, said: Care ar fi argumentul pt acest lucru ??? Cat de "tare" a rezultat vinul tau ? Eu nu am avut timp sa culeg inainte de ploii, asa ca incep zilele astea... sa stiu ce am pierdut fenomenul asta se.petrece rapid, mult mai rapid decat acumularea de zaharuri care e un fenomen mai lent si mai liniar. Rezultatul e ca acelasi fruct care contine sa spunem x grame de zahar si 50 de apa o sa contina x grame de zahar si 80 de apa, iar siropul rezultat din amestecul celor doua este evident diferit de dulce. cu cat mai dulce mustul, cu atat mai tare vinul. Necazul e altul, cand ploua in perioada de parga a fructului exista pericolul ca fructul, aproape maturat, sa crape...si fructul se poate strica...dupa ce ca e multa apa se mai si clocesc, mucegaiesc, se otetesc, depinde.... ploile astea in multe cazuri pot compromite rau calitatea. |
#1662
Posted 27 September 2016 - 07:15
til, on 24 septembrie 2016 - 07:21, said:
Pai? Culegem, sau mai lasam o saptamana? Saptamana asta am avut peste 60l/mp (langa Ploiesti) vasilemet, on 25 septembrie 2016 - 14:53, said:
Eu am cules vita de vie din curte inainte de venirea ploilor. Cantitatea de must rezultata este ceva mai mica, vinul iese mai "tare". Daca o culegeam dupa ce ploua mult, strugurii nu erau asa dulci, vinul va fi mai acrisor - mai putine grade la "tarie". Si cel mai important este sa faci cum iti place. Un vin tare nu este neapărat foarte bun. Un vin foarte bun trebuie să aibe echilibru. Oxigen1234, on 26 septembrie 2016 - 07:08, said:
La mine Cabernetul are abia 190-200 - il mai las inca 2-3 saptamani ca nu mai vine ploaie. |
#1663
Posted 27 September 2016 - 07:47
Daca s-a copt sau nu, depinde si de zona. Dar uite, chiar si in nordul Dobrogei inca e cam acrisoara. Poate ca o explicatie e anul prost si faptul ca nu am stropit-o la timp. Boabele mai 'precoce', care acum ar fi fost coapte, s-au prapadit prin vara, am ramas cu boabe formate putin mai tarziu.
|
#1664
Posted 27 September 2016 - 07:58
Daca frunza e verde. nu se anunta temperaturi negative eu nu culeg strugurii.
|
#1665
Posted 28 September 2016 - 07:36
Daca se culeg strugurii imediat dupa ploaie este o alta problema - au fost spalate bacteriile de fermentatie si la butoi trebuie adaugate bacterii selectionate.
Cabernet Sauvignon are coacere tarzie, mijloc de octombrie, epoca a 5-a. Previziunea meteo pentru octombrie este buna, destul de cald si fara ploi. Edited by Oxigen1234, 28 September 2016 - 07:55. |
#1667
Posted 06 October 2016 - 07:22
Ceea ce la unii dintre noi e un lucru bun, daca se adevereau prognozele de acum o saptamana cu 2-3 zile de ploi, vant si temperaturi cu 0....
|
#1668
Posted 07 October 2016 - 18:18
Stiti cam cat m-ar costa infiintarea unei culturi mici de vita de vie? Aprox. 70 de butasi in 4 randuri.
Vreau sa apelez la cei care ofera astfel de servicii si as vrea sa stiu cam care ar fi preturile in general Butasii m-ar costa in jur de 600-700 lei, mai departe nu stiu ce preturi se practica plantare, afanare etc. |
#1669
Posted 08 October 2016 - 20:14
alx42, on 07 octombrie 2016 - 18:18, said:
Stiti cam cat m-ar costa infiintarea unei culturi mici de vita de vie? Aprox. 70 de butasi in 4 randuri. Vreau sa apelez la cei care ofera astfel de servicii si as vrea sa stiu cam care ar fi preturile in general Butasii m-ar costa in jur de 600-700 lei, mai departe nu stiu ce preturi se practica plantare, afanare etc. Dacă ai un om care face gropile, iar tu te ocupi de plantat, îți ia cam 4 ore. Îi dai și tu omului o țuică la început, una la final, 25 lei și ai rezolvat problema. Edited by Otineu, 08 October 2016 - 20:14. |
#1670
Posted 09 October 2016 - 21:31
Sau zi-ne de unde esti, poate suntem vecini si-ti sarim in ajutor pentru o suma modica fata de cea pe care esti dispus sa o platesti
|
#1671
Posted 09 October 2016 - 21:35
Mi-e că ești în celălalt capăt de țară...
Edited by scaiba, 09 October 2016 - 21:35. |
|
#1672
Posted 10 October 2016 - 20:22
#1673
Posted 10 October 2016 - 20:42
Sunt din Arad..
Cred ca o sa va urmez sfatul si o sa ii plantez eu pana la urma. Eu nu am mai plantat vie pana acum, doar pomi fructiferi, dar diferenta prea mare nu poate fi, nu? |
#1674
Posted 12 October 2016 - 11:21
Iti recomand sa cauti un burghiu manual de pamant, dar nu tip tirbuson de tabla de la bricolaje ca din astea am rupt 2 pana acum, ci tip geolgic din platbanda otelita sudata la ambele capete, si sus si jos ca asta
https://img23.olx.ro...-fotografii.jpg Am gasit in targul de vechituri din spate din Obor, dar daca stii ce cauti poti gasi in orice targ. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users