Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Revista Presei

- - - - -
  • Please log in to reply
1775 replies to this topic

#1
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Aici postati articole din presa locala folosind functia copy/paste astfel

Quote

copy/paste
si dupa inchiderea citatului postati si sursa: www.sursa_articol.ro

Atit, fara nici un alt comentariu. Comentariile se fac pe topicul de profil unde se incadreaza articolul respectiv. In felul acesta se poate lua pulsul media despre realitatile imobiliare din Romania, Europa si din lume.

Edited by gugutata, 22 April 2010 - 14:33.


#2
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
deja postat pe undeva.

Quote

Banca Nationala a Romaniei (BNR) incearca sa puna inca o frina creditarii, propunind un proiect de regulament care va inaspri conditiile in care institutiile de creditare pot acorda credite persoanelor fizice. Astfel, BNR propune ca bancile si celelalte institutii financiare nebancare sa calculeze gradul de indatorare la credite pe baza unor venituri cu cel mult 20% peste cele declarate la Fisc in anul anterior, si nu doar in functie de adeverinta de salariu sau alte documente justificative, asa cum se intimpla in prezent.

Potrivit aceluiasi proiect al BNR, bancile ar putea lua in calcul venituri care depasesc cu mai mult de 20% veniturile declarate la Fisc in anul anterior numai daca clientii pot dovedi ca acestea au "caracter de continuitate".

"Dispozitiile nu se aplica in cazul veniturilor exceptate de lege de la obligatia de plata a contributiilor fiscale", se mai arata in proiectul BNR.

Aceasta masura administrativa a BNR a fost precedata de cresteri succesive ale dobinzii-cheie, pe fondul cresterii inflatiei.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a majorat in iunie, pentru a sasea oara consecutiv in ultimele noua luni, dobanda de politica monetara, cu 0,25% , pana la 10%. Dobanda-cheie a ajuns, astfel, la cel mai ridicat nivel din august 2005 pana in prezent.

Analize de stress

In plus, Banca Nationala mai introduce un element care sa ingreuneze acordarea de credite: analiza de tip "stress test" pentru evaluarea capacitatii de rambursare a creditului in conditii nefavorabile.

Aceste analize se vor realiza pe baza informatiilor aferente unei perioade de minimum 18 luni anterior datei evaluarii, utilizand cea mai ridicata rata a dobanzii, nivelul cel mai ridicat al deprecierii cursului de schimb al monedei nationale, inclusiv in cazul creditelor indexate, si cel mai ridicat nivel al sumei comisioanelor aplicabile, practicat de banca in aceasta perioada.

Potrivit site-ului BNR, proiectul este in dezbatere publica pina la 16 iulie. Bancile si celelalte institutii financiare vor fi obligate sa puna in aplicare noile prevederi in cel mult 45 de zile de la intrarea in vigoare.

Dupa avertismente, BNR trece la masuri dure

Noile propuneri ale BNR au ca scop incetinirea creditarii, in conditiile in care guvernatorul Mugur Isarescu a atras atentia tot mai des ca bancile acorda prea usor credite catre populatie.

Bancile comerciale si Banca Centrala au viziuni diferite fata de riscurile creditarii pentru ca scopurile lor difera, declara Isarescu in urma cu doua saptamini. "Le transmitem bancilor comerciale ca trebuie sa termine cu creditele date cu buletinul si sa le explice clientilor riscurile la care se supun daca iau credite in valuta. Dincolo de reclamele la TV, care sunt sigur ca se vor imputina si care reprezinta doar partea placuta a creditarii, bancile isi urmaresc scopul de a obtine profit", a explicat Isarescu.
http://economie.hotn...lize-stress.htm


Quote

Stiri Anunturi Particulari
Inflatie de oferte imobiliare in Bucuresti - 08.07.2008
Numarul apartamentelor si terenurilor scoase la vanzare in Bucuresti a crescut cu 58% intr-o singura luna, inregistrand pentru prima data in ultimii ani o inflatie de oferte imobiliare. Potrivit monitorizarii anunturiparticulari.ro, in luna iunie a fost inregistrat un numar record de oferte aparute pe piata, atat pentru apartamente cat si pentru terenuri.

Cele mai multe apartamente scoase la vanzare au fost cele cu doua camere. In luna iunie au fost inregistrate 1538 de oferte pentru acest segment de imobile, cu 50% mai multe decat in luna mai.

Oferta de pe piata imobiliara din Bucuresti a inregistrat in ultima luna maxime istorice si in ceea ce priveste terenurile scoase la vanzare de proprietari, respectiv 956 de oferte in luna iunie, fata de 508 in luna mai.

Cresterea alarmanta a numarului de oferte scoase pe piata a influentat si preturile solicitate de proprietari. Pretul apartamentelor din Bucuresti a scazut in luna iunie cu procente cuprinse intre 1,5% si 6,2% fata de luna mai.

Pretul mediu al unui apartament cu doua camere a fost in luna iunie de 114.000 de euro, in scadere cu 2.000 de euro fata de luna mai. Totusi, in ciuda scaderii pretului in ultima luna, apartamentele cu doua camere raman cu 34% mai scumpe in luna iunie 2008 fata de iunie 2007, cand pretul mediu a fost de 85.000 de euro.

Aceeasi tendinta se manifesta si pe celelalte segmente de piata. Pretul unei garsoniere a scazut fata de luna mai cu 5%, de la un pret mediu de 76.000 de euro la unul de 72.000 de euro. Pentru un apartament de trei camere proprietarii solicita in luna iunie un pret mediu de 148.000 de euro, cu 4.000 de euro mai putin decat in luna precedenta.

Cea mai mare scadere, de 6,2%, a fost inregistrata pentru apartamentele cu patru camere. Pretul mediu al unui apartament a scazut de la 192.000 euro in luna mai la 180.000 de euro in luna iunie, dar valoarea de piata este in continuare cu 20% mai mare decat in aceeasi luna din anul trecut.

Trendul descrescator al preturilor pentru apartamente este unul fara precedent in ultimii ani. Desi scaderea din aceasta luna a preturilor nu este una dramatica, ea confirma blocajul inregistrat pe piata in aceasta perioada si este de asteptat sa continue ajungand in toamna pana la nivelul mediu al preturilor inregistrat anul trecut.

Numar ofertemai 2008iunie 2008garsoniere5638982 camere105915383 camere67210804 camere211268case/vile417689terenuri508956
Preturi medii solicitate de proprietari (Euro)

Rubricaiunie 2007mai 2008iunie 2008garsoniere5800076000720002 camere850001160001140003 camere1180001520001480004 camere150000192000180000

Statistica reprezinta numarul de oferte imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari.
prima pagina a sitului: http://www.anunturiparticulari.ro/

#3
vladamoh

vladamoh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,273
  • Înscris: 15.01.2008

Quote

BCR: În România, 3,2 milioane de oameni își doresc produse bancare de economisire-creditare în domeniul locativ

În România există un potențial de 3,2 milioane de clienți pentru produsele de economisire-creditare în domeniul locativ. În acest context, BCR Banca pentru Locuințe își propune să încheie până la sfârșitul anului 50 de mii de contracte de economisire -creditare, în valoare totală de 300 de milioane de euro.

BCR Banca pentru locuințe și-a propus să încheie până la sfârșitul anului peste 50 de mii de contracte a căror valoare totală să depășească 300 de milioane de euro .

"Pentru realizarea acestui obiectiv ne vom baza în mod special pe conceptul de integrare în structurile BCR și de utilizare la capacitate maximă a avantajelor oferite de integrarea cu BCR și utilizarea rețelei de distribuție," a declarat Petre Tulin, președinte executiv BCR Banca pentru Locuințe.

În primele două zile de activitate banca a încheiat aproape 500 de contracte. Înainte de lansarea pe piață, BCR Banca pentru Locuințe a realizat un studiu care arată potențialul pieței românești pentru băncile de economisire și creditare în domeniul locativ. Se pare că aproximativ 3,2 milioane de români sunt interesați de produsele băncilor pentru locuințe.

"Înseamnă de fapt că în 12 luni potențialul acesta va fi de circa 800 de mii de persoanele.

800 de mii de clienți înseamnă de fapt din punct de vedere financiar aproape 500 de milioane de euro," a declarat Carmen Schuster, vicepreședinte BCR Banca pentru Locuințe.

În legătură cu investițiile clienților băncilor pentru locuințe, Petre Tulin consideră că cei mai mulți vor să-și îmbunătățească locuințele existente. "Aproximativ 70% se încadrează în această categorie," a precizat Tulin.

BCR Banca pentru locuințe își va distribui produsele prin intermediul rețelei de unități ale BCR, unde va pune la dispoziția clienților peste 3000 de consilieri. BCR Banca pentru locuințe are un capital social de 45 de milioane de lei iar acționarii săi sunt BCR cu un pachet majoritat de 80% din acțiuni și SBAUPARKASSE din Austria.

Sursa

#4
vladamoh

vladamoh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,273
  • Înscris: 15.01.2008

Quote

sn Lanseaza in Premiera Indexul DAE – Noul Barometru pentru Creditele cu Ipoteca

Indexul realizat de www.sn.ro reflecta fluctuatiile DAE ale celor mai bune credite pentru locuinta acordate in EURO de catre primele 18 banci din Romania (dupa active, care acopera 84% din piata).

De la ce am pornit ...

Pe parcursul ultimelor 9 luni www.sn.ro a urmarit si a calculat lunar Dobanda Anuala Efectiva (DAE) pentru produsele celor 18 banci. Aceste valori DAE au fost apoi ponderate cu valoarea cotei de piata a fiecarei banci (publicate de BNR la inceputul anului 2007). A rezultat astfel o valoare medie ponderata a DAE, reprezentativa pentru fiecare luna.

Scopul Indexului DAE este de a prezenta trendul unui segment specific: creditele imobiliare/ipotecare acordate in EURO. Practic, este imposibil de acoperit ofertele tuturor bancilor si de aceea numai cele mai competitive oferte sunt analizate. Astfel Indexul DAE tine seama de cea mai buna oferta a fiecarei banci, pentru un credit imobiliar/ipotecar de 50.000 EURO acordat pe o perioada de 25 ani (valoarea proprietatii fiind de 65.000 EURO).

Si unde am ajuns ...

Analizand indexul inca de la inceputul anului, observam ca DAE la creditele pentru lucuinta a avut o valoare medie constanta in perioada aprilie – august 2007 variind usor intre 7,8% si 7,92%., Graficul DAE cunoaste insa o crestere substantiala in luna septembrie a acestui an,  o data cu majorarea valorilor individuale minime si in special a celor maxime.

Daca valoarea minima a DAE a crescut cu putin in luna septembrie (de la 6.15% la 6.21%), valoarea maxima a DAE la creditele pentru locuinta a crescut de la 9.72% la 11.12%. In luna septembrie 2007 sase banci au scumpit creditele imobiliare/ipotecare (au majorat rata dobanzii si/sau comisioanele aferente creditului) – patru banci au crescut costurile totale (DAE) cu un punct procentual, o banca cu 2pp, iar banca cu cea mai mare cota de piata a majorat DAE la creditele pentru locuinta in EURO cu 3 puncte procentuale. Celelalte banci au pastrat constante costurile creditelor imobiliare/ipotecare, chiar daca o parte dintre ele au trecut la noile norme de creditare, relaxate.

Valorile medii DAE din lunile urmatoare, 9,32% in octombrie si 9,52% in noiembrie, nu fac altceva decat sa confirme trendul crescator al costurilor creditelor ipotecare in EURO, alte 4 banci din sistem luand decizia de a majora la randul lor costurile (cu 0.13-0.36 pp)  Au fost inregistrate si reduceri de DAE la produsele a doua banci, insa acestea au fost atat de mici incat nu au influentat valoarea medie a lunii respective.

Obiectivul major al indexului este de a ajuta solicitantii de credite sa se orienteze prin multitdinea de oferte ale bancilor si sa afle care este cel mai potrivit pret pe care il pot obtine pentru satisfacerea nevoilor lor. Factorii care influenteaza Indexul DAE sunt aceeasi care stau la baza calculului DAE pentru fiecare dintre ofertele incluse. Acestia sunt: rata dobanzii, comisioanele initiale, anuale si lunare, perioadele promotionale sau de gratie (daca exista).


Este si un grafic acolo, destul de dragut, cat e DAE mediu pentru un imprumut de 50.000 euro pe 25 de ani.

Attached File  Grafic_DAE_mediu.jpg   69.79K   47 downloads

Sursa nu o pot posta datorita SP care blocheaza adresa (probabil e concurenta :D ).

#5
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004

 vladamoh, on Jul 11 2008, 10:09, said:

Este si un grafic acolo, destul de dragut, cat e DAE mediu pentru un imprumut de 50.000 euro pe 25 de ani.

Grafic_DAE_mediu.jpg

Sursa nu o pot posta datorita SP care blocheaza adresa (probabil e concurenta :D ).
link: http://atat.ro/u.php?830

#6
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004

Quote

Fannie si Freddie s-au prabusit la Bursa
Autor: Ziarul Financiar | Data: 11 Iul 2008

Fannie Mae si Freddie Mac, cele mai mari banci ipotecare din SUA, au cazut la cea mai scazuta valoare din ultimii 17 ani la bursa din New York, dupa ce presedintele Rezervei Federale a declarat ieri ca cele doua companii ar putea avea nevoie de ajutorul guvernului pentru a fi salvate de la faliment.

Daca Fannie Mae a cazut cu 24%, Freddie Mac a pierdut 34% din valoare, intr-o singura zi, la Bursa de la New York, facand aproape imposibil planul Freddie Mac de a-si reface rezerva de lichiditati cu 5,5 miliarde de dolari.

http://www.zf.ro/art...t_la_bursa.html

#7
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
http://www.zf.ro/art...etineste__.html

de asteptat. oferta se reduce dramatic.

#8
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Interesant.

Quote

Vlad Macovei: "Dacă vom avea parte de o criză, vei face parte din categoria celor fericiți, săraci (nu cu duhul), cei cărora recesiunea nu le va lua nimic."

E clar, guvernatorul care semnează pe fiecare bancnotă de care depinde viața ta nu mai vrea să-ți iei credit?. Suntem prea mult și prea mulți împrumutați. Și prea repede. Nu mai vrea să iei mulți bani deodată pe care, poate, nu-i vei putea da înapoi. Nu dorește ca băncile să-ți dea acești mulți bani pentru ca tu să-ți cumperi mașini sau electrocasnice?, cele mai multe dintre acestea aduse din import. Nu mai vrea să te ajute să-ți iei o casă de 30 de ani, ridicol de scumpă, iar suma respectivă să ajungă în buzunarul unora care, la rândul lor, vor cumpăra mașini sau electrocasnice. Tot din import. Nu vrea ca aceste mărfuri să apese pe piața românească, adică să producă inflație. Nu vrea ca inflația să-ți mănânce din salariu pentru ca, la un moment dat, să te trezești că nu mai poți pune bani deoparte pentru a-ți plăti casa, pe care ai luat-o ridicol de scump. Sau mașina. Sau electrocasnicele. Am ajuns de unde am plecat. Te-am învârtit în cerc. Trebuie să te obișnuiești, aceasta este logica lui Isărescu. Nu spun că este bună sau rea, nu spun că este bine sau rău. Timpul o va demonstra. Dacă nu vom intra într-o criză majoră, fie aceasta imobiliară sau monetară, înseamnă că tu, cel ce dorești acum să-ți iei un credit, vei face parte dintr-o microgenerație de sacrificiu, „jertfită“ pe altarul siguranței celorlalți. Nu e drept, dar domnul Isărescu nu judecă în acești termeni. Pentru el, macroeconomia este importantă. Aceasta este fișa postului său. Dacă vom avea parte de o criză, vei face parte din categoria celor fericiți, săraci (nu cu duhul), cei cărora recesiunea nu le va lua nimic. Banca? nu va alerga după tine, portăreii nu-ți vor bate la ușă să-ți ia casa.

Nu va exista niciun risc să te arunci de la geam pentru că nu vei avea cu ce să-ți plătești rata. Vei face parte dintr-o microgenerație de altă factură, căreia nu se i pot lua decât boii de la bicicletă. Știu că aceste vorbe nu prea contează, pentru că tu vrei BANII și îi vrei ACUM. Isărescu însă îți va face viața amară. Așa cum altora le-a îndulcit-o când, de exemplu, acum un an a dat liber la creditele ipotecare fără avans. Însă atunci guvernatorul era un om liniștit, nu avea grija ta. Leul era puternic în vara lui 2007, amintește-ți. A venit însă furtuna, stârnită de peste Ocean. A venit și Guvernul nostru cel de aici și a început să cheltuiască aiurea, că se apropie alegerile. Sute de milioane de euro au fost sparte de către primării în iarna trecută, nu uita. Nu uita și că alimentele s-au scumpit, la fel și energia. Toate astea l-au supărat pe Isărescu și tu ești cel pe care se răzbună. Ești cel mai la îndemână. Îți spun toate acestea ca să înțelegi că nu te poți răzbuna înapoi pe Isărescu, nu ai cum. Nu știu dacă din păcate sau din fericire. Știu însă că te poți răzbuna pe guvern, pe putere sau pe opoziție. Poți ieși în stradă, la fel cum fac chiar și comozii occidentali, și poți cere răspicat și nervos o soluție reală pentru stoparea creșterii prețurilor și pentru o politică curată a banului public. Apoi poți culege aceste soluții și apoi să votezi. E o șansă ca Isărescu să înceteze să mai aibă ceva cu tine.
http://www.evz.ro/ar...arescu-cu-tine/

#9
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004
Update : E groasa rau de tot :

Quote

Fannie si Freddie nu mai au scapare: -50% inainte de inceperea sedintei
Autor: Ziarul Financiar | Data: 11 Iul 2008


Titlurile companiilor Fannie Mae si Freddie Mac promit sa continue caderea si astazi, cu 45 de minute inainte de deschiderea sedintei de tranzactionare Fannie si Freddie pierzand inca 50% din valoare, arata CNN.

In primele patru zile de tranzactionare din aceasta saptamana, actiunile Fannie au pierdut 30% din valoare, in timp ce titlurile freddie au cazut cu 45%.

In acest an, valoarea Fannie la Bursa a cazut cu 67%, iar valoarea Freddie a coborat cu 77%.

Cele doua companii detin ipoteci in valoare de peste 5.000 de miliarde de dolari(  :o  ), fiind o sursa cheie de fonduri pentru banci si alte institutii de imprumut.



http://www.zf.ro/art...tei__font_.html

#10
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
e panica. sa vedem efectul acestui anunt

July 11 (Bloomberg) -- U.S. Treasury Secretary Henry Paulson said federal regulators are backing Fannie Mae and Freddie Mac, the biggest providers of financing for U.S. home loans, in ``their current form.''

``Today our primary focus is supporting Fannie Mae and Freddie Mac in their current form as they carry out their important mission,'' Paulson said in a statement today. ``We are maintaining a dialogue with regulators and with the companies.''

Shares in the government-chartered companies tumbled for a third day as concern escalated the government may be forced to start a rescue of the companies.

Fannie Mae fell $4.67, or 35 percent, to $8.53 at 10:14 a.m. in New York Stock Exchange trading to the lowest level in more than 17 years. Freddie Mac slid $3.26, or 41 percent, to $4.74.

``We appreciate Congress' important efforts to complete legislation that will help promote confidence in these companies,'' he said.

A government takeover of one or both companies is among several options being weighed by the Bush administration, said Joshua Rosner, an analyst with Graham Fisher & Co. Inc., who met with officials in Washington yesterday.

Officials may push for the firms, which own or guarantee almost half of the $12 trillion in U.S. home loans outstanding, to be placed in a conservatorship if their problems get worse, Rosner said. A government-led takeover would likely make the common stock of each company worthless

#11
_TCornel_

_TCornel_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 14.12.2006

Quote

SUA: Criza subprime provoaca inchiderea Indymac Bank, cel mai rasunator faliment din ultimii 24 de ani
de George Florea HotNews.ro
Sâmbătă, 12 iulie 2008, 10:00 Economie | Finanțe & Bănci

Autoritatile federale din SUA declarat falimentul Indymac Bank, una dintre cele mai mari institutii de credit ipotecar din SUA, destinata mai ales persoanelor care nu pot depune documentatia obisnuita in vederea obtinerii unui credit.

Potrivit CNN, citat de Rador, actiunile Indymac Bank au scazut sub nivelul de un dolar in cursul zilei de vineri, fapt care a determinat autoritatile federale de reglementare a activitatilor bancare sa preia controlul asupra bancii si sa decida inchiderea unor filiale ale acesteia pentru o perioada nedeterminata.

Activitatea bancii Indymac Bank, care detine un capital de peste 30 miliarde de dolari si este una dintre cele mai mari companii de pe piata bancara, este considerata a fi de nivel ridicat de risc datorita aprobarii creditelor A1, adica imprumuturi fara documentatie.

Banca isi va redeschide portile luni sub numele de "Banca federala Indymac". Inchiderea sa este consecinta retragerilor masive de bani (aproximtiv 1,3 miliarde dolari in 12 zile), clientii intrind in panica dupa ce senatorul democrat Charles Schumer si-a facut publice indoielile legate de insolvabilitatea grupului bancar, noteaza AFP.

Precedentul faliment de o asemenea amploare in sistemul bancar american a avut loc in 1984, cind Continental Illinois National Bank (capital de 40 de miliarde de dolari) a fost nevoita sa-si inchida portile.


http://economie.hotn...imii-24-ani.htm

#12
Marona

Marona

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 11.07.2008
"e panica. sa vedem efectul acestui anunt

July 11 (Bloomberg) -- U.S. Treasury Secretary Henry Paulson said federal regulators are backing Fannie Mae and Freddie Mac, the biggest providers of financing for U.S. home loans, in [b]``their current form.'' "

``Today our primary focus is supporting Fannie Mae and Freddie Mac in their current form as they carry out their important mission,'' Paulson said in a statement today. ``We are maintaining a dialogue with regulators and with the companies.''

Turbo, contrar perceptiei comune chiar si-n US, Fannie si Freddie nu au asigurare automata de la guvernul tarii decat in limita a aprox 2 miliarde de euro, adica o picatura intr-un ocean de nevoi de lichiditati. Stai un pic sa vedem daca Congresul, fara de care guvernul lor nu poate arunca in groapa marianelor zeci de miliarde de euro, voteaza pentru salvarea oamenilor de la consecintele propriilor stupizenii.

"Fannie Mae has a special responsibility to facilitate housing for low- and moderate-income families and housing in underserved areas. Fannie Mae's status as a federally-chartered institution also confers certain benefits that help the company fulfill its mission. These benefits include:

exclusion from the Securities and Exchange Commission's (SEC) registration requirements* (e cu steluta ca s-a schimbat)


exemption from state and local income taxes


the availability of our debt as collateral for public deposits


the eligibility of our securities for Federal Reserve open market purchases; and the ability of the U.S. Treasury Department to purchase up to $2.25 billion of our debt " - asta a ramas asa.

#13
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
Fed to Bar Loan Penalties That Deter Refinancing, Person Says
July 12 (Bloomberg) -- The Federal Reserve, in a bid to end abusive lending practices, will ban penalties on some high-cost mortgages that make it harder for people to refinance, a person familiar with the decision said.

The prohibition on prepayment penalties, part of a broader Fed response to the collapse of the subprime mortgage market, targets high-cost loans with interest rates that reset in the first four years, the person said. Rules also would limit charges when borrowers seek to pay off mortgages in the first two years on other types of high-priced loans, the person said.

The Federal Reserve Board of Governors will vote July 14 on a series of rules to strengthen protections for borrowers taking out subprime home loans. Lenders use prepayment penalties to discourage borrowers from refinancing their loans and can trap borrowers in loans they can't afford, consumer advocates said.

#14
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

Quote

În iunie s-au ieftinit doar apartamentele vechi din  Capitală. Scăderea prețurilor nu este spectaculoasă și indică doar o  stagnare a pieței, nu o tendință. Aceasta este concluzia unui raport  Colliers, bazat pe indicele Bucharest Real Estate Index, care  monitorizează evoluția prețurilor apartamentelor din București.
  Prețurile locuințelor din sectorul 1 au scăzut cu 7% în iunie, până aproape de 2.000 de euro  pe mp. Aceasta este cea mai importantă scădere din ultima perioadă,  potrivit indicelui calculat lunar de divizia de proiecte rezidențiale a  Colliers Internațional. Raportul mai arată că sectoarele 2 și 5 au  înregistrat la rândul lor scăderi în iunie de câte 3% față de luna  precedentă. În schimb, creșteri ușoare de prețuri, de 1-2%, s-au  înregistrat în sectoarele 3, 4 și 6.
  
  Cel mai mare preț pe metru pătrat este înregistrat în continuare în  sectorul 1, și ajunge la 2.061 euro/mp, urmat la mică distanță de  sectorul 4 cu o valoare înregistrată de 1.995 euro/mp. Bucharest Real  Estate Index (BREI), indicele calculat lunar de Colliers, a înregistrat  în iunie o valoare de 1.834 euro/mp, cu doar 9 unități sub valoarea din  mai. Analiștii Colliers spun că la nivel global nu se poate afirma că  BREI a suferit o scădere, aceste mici fluctuații fiind mai degrabă  caracteristice unei perioade de stagnare a pieței.
  
  Indicele apartamentelor noi a rămas la nivelul din mai, și anume de  1.909 euro/mp. Doar apartamentele vechi au scăzut ușor, coborând de la  1.808 euro pe mp în luna mai la 1794 euro/mp în iunie. Având în vedere  că scăderea este foarte mică, sub 1%, aceasta poate fi interpretată ca  o stagnare urmând ca luna iulie să confirme acest lucru sau să  dezvăluie un nou trend, mai spun cei de la Colliers.

http://www.tmctv.ro/...o_tendinta.html

Edited by punkt, 13 July 2008 - 15:03.


#15
vladamoh

vladamoh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,273
  • Înscris: 15.01.2008

Quote

Valoarea tranzactiilor imobiliare in primele 4 luni: 5,4 mld. euro

Cele mai recente date ale Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) arata ca, in perioada ianuarie - aprilie, numarul tranzactiilor imobiliare a ajuns la 166.213, cu aproape 19% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut, ritmul din martie - aprilie fiind insa mai redus fata de primele doua luni.

Potrivit datelor disponibile, la o medie a impozitului incasat de 2%, valoarea totala a tranzactiilor realizate in perioada ianuarie - aprilie 2008 a fost de circa 19,6 mld. lei (5,4 mld. euro).

In primele patru luni din acest an notarii au retinut impozite pe veniturile din tranzactiile imobiliare in valoare de aproape 392 mil. lei (circa 108 mil. euro), in crestere cu 33% fata de sumele colectate in acelasi interval din 2007, de 295 milioane de lei.

Sistemul de taxare a tranzactiilor imobiliare a fost modificat incepand cu 2007, taxa de timbru si impozitarea cu 16% a tranzactiilor incheiate de persoanele fizice care realizau profit din vanzarea imobilului fiind inlocuite cu impozitarea tuturor tranzactiilor in care vanzatori sunt persoane fizice, indiferent daca realizeaza sau nu profit.

Nivelul impozitului este cuprins intre 1% si 3%, in functie de valoare si data dobandirii

Sursa

Quote

Ce facultate trebuie sa termini pentru 1.000 de euro pe luna la primul job

Absolventii de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna din primul an de activitate profesionala, scrie suplimentul Profesii.  Peste 172.000 de absolventi de bacalaureat sunt in aceste zile in fata unei decizii care le va marca intreaga viata: inscrierea la facultate, pe cele 62.000 de locuri din univeristatile de stat sau private. Dar care sunt facultatile care au cei mai bine platiti absolventi? Conform unei cercetari facute de ZF, absolventii de de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna la primul job.

Un salariu de 1.000 de euro pe luna pentru un proaspat absolvent de facultate reprezinta o suma consistenta, in conditiile in care salariul mediu net lunar pe economie a fost in primele patru luni ale anului de aproximativ 1.200 de lei (332 de euro).

"Absolventii de cibernetica din ASE sau cei de la automatica din Politehnica pot sa castige fara probleme 1.000 de euro pe entry level. Totusi, pentru a avea certitudinea unui salariu de 1.000 de euro, in general, un absolvent trebuie sa aiba o experienta de 2-3 ani, adica sa fi lucrat inca din facultate", declara Irina Stoian, HR manager al companiei de credite de consum Cetelem.

Din cei 16.000 de studenti care termina Academia de Studii Economice (ASE) din Capitala in 2008, 1.400 sunt absolventi de cibernetica. "Aproximativ 25-30% dintre absolventii ASE din ciclul de patru ani lucreaza inca din timpul facultatii. Absolventii de cibernetica isi gasesc destul de usor un loc de munca in companii de genul IBM sau Oracle si pornesc cu salarii de la 1.000-1.500 de euro", spune Gheorghe Rosca, rectorul ASE.

Producatorul de software Adobe este unul dintre angajatorii din IT&C care ofera un salariu de 1.000 de euro pentru studenti sau absolventi de facultate. "In general, cei mai multi dintre tinerii fara experienta pe care ii recrutam sunt studenti sau absolventi de Politehnica si ASE. Acest lucru nu reprezinta o regula, insa. De exemplu, printre angajatii nostri se numara si un absolvent de Conservator", afirma Delia Blajan, human resources manager al Adobe Systems Romania. In acest an, 480 de studenti au absolvit cursurile facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucuresti.

"Foarte multi dintre studentii din anii terminali lucreaza, fie in tara, in companii importante din domeniu, fie in strainatate", afirma un reprezentant al facultatii.

"Profitabilitatea" unor specializari in detrimentul altora este data de stadiul in care se afla piata fortei de munca la un moment dat. In prezent, cele mai afectate de deficitul de personal sunt industria de IT&C, spre care se indreapta absolventii de automatica si calculatoare si cibernetica, cea de constructii si real estate - unde se cauta specialisti cu background in inginerie sau muncitori calificati, dar si centrele de servicii si outsourcing, care vaneaza absolventi de facultati de limbi straine rare.

De fapt, in contextul deficitului de personal tehnic de pe piata, orice specializare din zona de inginerie devine profitabila pe termen lung. "Nu cred ca ai cum sa dai gres cu profil tehnic in cariera. Genul acesta de specializare va fi mereu cautat de catre angajatori", este de parere Larisa Condriuc, consultant in cadrul companiei de recrutare Manpower Professional.

Specialistii in resurse umane de pe piata locala sunt de parere ca pe termen scurt absolventii de facultati cu profil tehnic, ca automatica sau cibernetica, sunt cei mai favorizati din perspectiva remuneratiei.

"Apoi, cred ca sanse mari in obtinerea de venituri lunare ridicate le au cei care se angajeaza in vanzari, indiferent de domeniul din care provin. De asemenea, si absolventii de limbi straine foarte cautate si considerate , din cauza numarului relativ mic de vorbitori - olandeza, suedeza, finlandeza, ebraica, sau limbi orientale, pot obtine un venit lunar ridicat inca de la inceput", afirma Florin Ochiana, country manager al Grafton Recruitment, firma de recrutare care ofera servicii bazate exclusiv pe success fee. La acestia se adauga si absolventii Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), apreciaza si Iuliana Badea, sales manager la Lugera & Makler.

Persoanele vorbitoare de limbi "exotice" sunt recrutate, de obicei, de jucatorii din industria de servicii si outsourcing, care sunt printre cei mai activi angajatori din ultimii ani. Spre exemplu, filiala locala a Hewlett - Packard (HP), cel mai mare producator de PC-uri din lume, targeteaza pentru angajarile pe care le face centrul de servicii din Bucuresti, vorbitori de limbi straine precum germana, poloneza, daneza sau finlandeza, nefiind necesare cerinte de background tehnic.

Daca un vorbitor de limbi straine ca franceza, engleza sau italiana, care se angajeaza intr-un centru de outsourcing castiga intr-o prima faza in jur de 200 - 400 de euro, un tanar care stie finlandeza, olandeza sau japoneza poate ajunge la 1.000 de euro pe luna.

Pe termen mediu si lung, pe langa cinernetica si alte specializari din cadrul ASE, cum este cea de finante-banci, se pot dovedi investitii profitabile in cariera, mai ales in conditiile in care bancile au printre cele mai agresive expansiuni din piata.

Cu toate acestea, salarii de inceput de 1.000 de euro sunt greu de intalnit in banking, insa candidatii care au rabdare si se specializeaza pot fi platiti extrem de bine dupa cativa ani de la angajare.

"O nisa interesanta de studii/castig a devenit in ultimul timp combinatia intre studiile la medicina si o cariera in industria famaceutica, pe vanzari, tocmai pentru ca aici se castiga bine", afirma Ovidiu Vilceanu, managing partner la Sales Consulting, companie de consultanta in resurse umane si recrutare.

In ultimii ani, salariile din industria farmaceutica autohtona au inregistrat cresteri semnificative, in companiile de top din farma romaneasca, un reprezentant medical de vanzari ajunge sa castige peste 500 de euro/lunar net, in timp ce un farmacist depaseste cu usu-rinta 1.000 de euro pe luna.

Absolventii de medicina reprezinta o categorie defavorizata din punct de vedere salarial, cel putin in anii de rezidentiat, cand castigurile acestora ajung la aproximativ 300 de euro, insa dupa cativa ani de experienta, un medic foarte bun care lucreaza in mediul privat poate ajunge la castiguri de cateva mii de euro pe luna.

In vreme ce un proaspat absolvent poate avea trecut pe fluturasul de salariu 1.000 de euro, un tanar de pana in 25 de ani poate castiga chiar si de 3-4 ori mai mult.

"Asemenea salarii (4.000 de euro - n.r.) se intalnesc in IT&C, BPO (Business Process Outsourcing - BPO) si banking", subliniaza Ovidiu Vilceanu, de la Sales Consulting. Pozitiile de top pe care poate accede o persoana de 25 de ani sunt extrem de variate, de la team leader, project manager in IT si transition manager in BPO, pana la IT manager, indiferent de industrie.

Irina Stoian, director de resurse al Cetelem, este de parere ca se castiga foarte bine in domenii ca financiar-bancar, farma, automotive sau vanzari. "Sunt domenii dinamice in care implicarea personala se poate reflecta in urma succesului dobandit, nu neaparat in salarii, ci in bonusuri motivante", afirma Stoian.

Sursa

#16
vladamoh

vladamoh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,273
  • Înscris: 15.01.2008
Cateva articole despre banci si credite ipotecare, vechi de vreo 2 saptamani, dar pe care nu le-am vazut pe aici.

Quote

Bancile mari pierd cota in fata unei creditari iresponsabile (02-07-2008)

Creditele in franci sunt finantarile cu cea mai mare viteza de crestere in ultimul an si jumatate. In intervalul aprilie 2007 – aprilie 2008, volumul acestor credite s-a majorat de aproximativ 5 ori.  Imprumuturile in franci sunt utilizate in primul rand de jucatorii de marime medie de pe piata romaneasca, pentru sustinerea strategiilor agresive de crestere si acumulare de cota de piata. De celalalta parte, bancile mari, mai conservatoare si axate pe eficienta si consolidare a pozitiei din piata, au evitat acordarea de finantari in monede exotice precum francul, pierzand astfel din cota pe piata creditarii.

Potrivit fostului presedintele executiv al celei mai mari banci din Romania, Manfred Wimmer, BCR a pierdut cota de piata pe segmentul creditelor intrucat nu a acceptat sa acorde finantari riscante, care afecteaza profitabilitatea, precum creditele in franci elevetieni.
...
De asemenea, parerea BCR despre creditele in franci este impartasita si de cealalta forta de pe piata bancara romaneasca, BRD, care nici ea nu acorda astfel de finantari. In schimb, la bancile de talie medie si mica, imprumuturile in franci sunt unul dintre cele mai importante motoare ale cresterii. Bancpost, Volksbank, Piraeus Bank sau Banca Romaneasca sunt cativa din jucatorii care au crescut gratie creditelor in franci.
...
Potrivit datelor BNR, creditele in franci elevetieni au ajuns, in primul trimestru a lui 2008, sa aiba o pondere de aproape 10% din totalul creditelor acordate populatiei, fata de 2,1% in aceeasi perioada din 2007. Aceasta dinamica a creditelor in monede exotice se justifica printr-un cost initial mai scazut, insa au dezavantajul unei volatilitati superioare a cursului, in comparatie cu euro.

In ultima perioada insa, ritmul de crestere a creditelor in franci s-a redus. Cele mai recente cifre ale Bancii Nationale indica un avans de doar 4% in aprilie pentru creditele in alte monede decat leul sau euro, in mare lor majoritate finantari in franci, pana la 9 mld. lei. Anterior, acest tip de imprumuturi cresteau lunar cu un ritm de peste 10%.
...

Articolul integral

Quote

Scade capacitatea romanilor de a-si cumpara o locuinta (01-07-2008)

Desi tranzactiile si creditele ipotecare inregistreaza cresteri impresionante ale volumelor, tot mai putini romani isi permit sa-si achizitioneze o locuinta, fie prin credit sau alte surse de finantare. Concluziile prezentate de Banca Nationala in Raportul de Stabilitate Financiara pe 2008 consemneaza o deteriorare a capacitatii de achizitie a unul imobil de catre populatie.
...
In ceea ce priveste creditele ipotecare, ritmul de crestere al acestora a urmat dinamica preturilor. Fata de 2006, in 2007 volumul imprumuturilor pentru locuinta s-a majorat cu 55%. Numarul acestor imprumuturi (54.000 in 2007) este insa in continuare foarte redus (de peste 9 ori mai mic) decat numarul de tranzactii imobiliare incheiate in piata.

Apetitul populatiei pentru creditele in valuta, risc pentru banci

Pe de alta parte, analiza Bancii Nationale evidentiaza riscurile generate de indatorarea in valuta a populatiei. Astfel, creditele in valuta ale populatiei depasesc depozitele in aceste devize, iar fluctuatiile cursului pot genera probleme la nivelul rambursarii imprumuturilor.
...
„Ritmul de crestere a veniturilor a fost de 21%, in timp ce serviciul datoriei s-a majorat cu 76% in 2007. Evolutia s-a manifestat pe fondul unui optimism semnificativ al populatiei privind situatia sa financiara pe urmatoarele 12 luni, precum si asupra perspectivelor somajului (care au atins chiar minime istorice in 2007). Acest optimism poate alimenta în continuare cererea de credit”, noteaza raportul BNR.

Articolul integral


Quote

Isarescu avertizeaza: romanul e bun platnic pana la proba contrarie (30-06-2008)

Guvernatorul crede ca situatia de acum din Romania, in care s-a ajuns sa se ia credite pentru platirea intretinerii, este ingrijoratoare. Un imprumut ar trebuie sa acopere un dezechilibru temporar si sa devina unul permanent. Isarescu reaminteste ceea ce multi oameni pot uita: “Creditul e luat pentru a fi dat inapoi, si cu dobanda nemiloasa de multe ori”. Astfel de aspecte arata ca, desi s-au facut pasi importanti in cultura creditului in Romania, in continuare mai avem multe de invatat.

In aceste conditii, tinand cont si de experienta internationala (vezi criza subprime din SUA!), seful BNR avertizeaza asupra momentului  in care vor aparea probleme in rambursarea creditului. Pana acum nu au existat problema importante in aceasta privinta, insa este nevoie de o reevaluare.
...
Creditul in valuta, in special cel de consum, reprezinta o amenintare importanta la adresa echilibrelor macroeconomice. Daca pentru multi romani acesta nu inseamna decat o masina sau o 'plasma' noua, in ochii BNR acest produs, oferit cu generozitate de bancile de la noi, este echivalent cu inflatie, deficit de cont si risc de curs valutar.

Guvernatorul Mugur Isarescu este ferm in acest sens: “Creditul in  valuta creste exagerat de mult pe retail, ceea ce genereaza risc de inflatie, de curs si deficit de cont. In primul rand avansul de peste 110% al creditului de consum ar trebui sa ne sperie, atat pe noi (n.r BNR si 'capii' economiei), cat si pe cei de la bancile comerciale”.
...
“Bancile nu mai trebuie sa se eschiveze de gloantele BNR, in conditiile in care contextul international s-a schimbat, catre un deficit de lichiditate”, subliniaza in aceeasi nota guvernatorul BNR. Aceasta arata ca, desi cresterea rapida a creditului de consum este favorabila pentru banci si bancheri, aducand profituri si bonusuri mari, ea implica riscuri importante pentru stabilitatea financiara. Creditul in valuta este unul dintre cei mai importanti factori care alimenteaza deficitul de cont curent, in prezent de 14% din PIB. In prezent, estimeaza Isarescu, pentru economia romaneasca este sustenabil un deficit de 10%. Plafonarea creditului in valuta, in special cel de consum, ar evita o corectie brutala a deficitului de la 14% la 10%, cu efecte dezastruase asupra sistemului bancar.

“Creditul in valuta trebuie plafonat, in principal pe segmentul de consum. Noi o sa solicitam bancilor sa termine cu creditele usor acordate, precum cel cu buletinul si sa explice clientilor riscurile creditului in valuta. Creditul de consum dat intr-o maniera generoasa trebuie sa se limiteze”, a declarat Isarescu.

Articolul integral

#17
tartorul

tartorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 24.01.2006

Quote

Grupul imobiliar Fadesa, prezent si in Romania - in incapacitate de plata
Marți, 15 iulie 2008, 9:23 Economie | Imobiliar

Grupul imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa, aflat in dificultate, s-a declarat in incapacitate de plata dupa o sedinta consiliului de administratie desfasurata luni seara, relateaza ziarul iberic ABC. Informatia, neconfirmata inca de autoritatile spaniole, confirma perioada dificila de pe piata imobiliara spaniola. Fadesa este prezenta si pe piata din Romania, unde anuntase investitii-record de peste 1,6 miliarde de euro.

Potrivit ABC, gigantul pietei imobiliare din Spania a adunat datorii de peste 5.100 de miliarde de euro, iar Comisia Nationala pentru Valori Mobiliare din Spania a decis luni suspendarea de la tranzactionare la bursa din Madrid a actiunilor Martinsa-Fadesa.

Intr-o declaratie citata de ABC, conducerea companiei sustine ca va decide restructurarea activitatii si vinzarea unor active pentru "insanatosirea activitatii".

Potrivit reprezentantilor companiei spaniole, Fadesa ar fi urmat sa dezvolte in apropiere de Bucuresti, la Stefanestii de Jos, un proiect ce includea 7.000 de locuinte si 500.000 mp de spatii comeciale. Un alt proiect anuntat era localizat in Bacau.

Grupul Martinsa-Fadesa, controlat de Fernando Martin, este, potrivit presei spaniole, prima victima de calibru a crizei de pe piata imobiliara.

fadesa - hotnews

#18
mobilus

mobilus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 11.03.2008
masonii prezic o cerere babana pentru ro  :

Quote

Unul din zece romani crede ca isi va cumpara o casa in urmatorii trei ani

11% din populatia Romaniei estimeaza ca isi va cumpara o casa in urmatorii trei ani, aceasta fiind cea mai ridicata pondere din Europa Centrala si de Est, potrivit unui studiu realizat de grupul financiar UniCredit.
Unul din zece romani crede ca isi va cumpara o casa in urmatorii trei ani Sondajul arata ca 9% din romani isi doresc sa detina o locuinta in urmatorii zece ani si 5% estimeaza ca vor avea una in mai mult de zece ani.

„La nivelul Bucurestiului, cifrele sunt foarte bune. Din 2,2 milioane de locuitori, aproximativ 220.000 au puterea sa isi achizitioneze o casa in urmatorii trei ani, ceea ce inseamna o cerere anuala de aproximativ 70.000 de unitati. Tinand cont ca anul acesta, in Bucuresti, vor fi livrate aproximativ 5.000 de unitati noi, cererea va ramane foarte mare comparativ cu oferta”, a declarat Ilinca Paun, Directorul Departamentului Rezidential din cadrul Colliers International.

La nivelul statelor din Europa Centrala si de Est, 6% din populatie are in vedere cumpararea unei locuinte in urmatorii trei ani, 7% in zece ani si 6% in peste zece ani. Cel mai scazut nivel se inregistreaza in Ucraina, unde doar 2% din populatia tarii estimeaza ca isi va cumpara o locuinta in urmatorii trei ani, urmata de Bulgaria, Polonia si Ungaria, unde 4% dintre locuitori au in plan achizitionarea unei case in urmatorii trei ani.

Publicitate pe acest site
Ilinca Paun este de parere ca romanii isi planifica achizitia unei locuinte cu trei-patru ani inainte, iar cei care se gandesc ca isi vor cumpara o casa peste zece ani sunt foarte tineri sau lucreaza in sisteme de stat, unde salariile sunt fixe si ritmul de crestere este foarte mic.

„Pe piata rezidetiala, raportul dintre locuinte vechi si cele noi este de 65% cu 35%, insa credem ca in urmatorii trei-patru ani aceste raport se va inversa. Viteza de livrare a locuintelor nu tine doar de cerere, ci si de forta de munca, de costul materialelor de constructii si de costul fortei de munca si de aceea, de multe ori, dezvoltatorii nu-si pot livra la timp proiectele”, a adaugat Directorul Departamentului Rezidential din cadrul Colliers.

In ceea ce priveste piata locuintelor vechi, oficialul Colliers a afirmat ca nu exista o generalizare a scaderii de preturi, aceasta facandu-se in functie de zone si de facilitati.

Specialistul Colliers a explicat ca, luand din calcul raportul dintre cerere si oferta locuintelor noi, este firesc ca multii dintre cumparatori sa isi indrepte atentia, cel putin pentru cativa ani, tot spre spre segmentul locuintelor vechi.

Publicitate pe acest site
„Temerile legate de prabusirea pietei imobiliare se contrazic, pentru ca cererea ramane foarte mare. Daca 11% din populatie estimeaza ca isi va cumpara o locuinta, inseamna ca aceste persoane au si puterea de cumparare, s-au gandit si au luat in calcul toti factorii, inclusiv conditiile actuale de creditare, care nu sunt foarte usoare”, a precizat Ilinca Paun.

Potrivit estimarilor companiei Collliers, pe piata rezidentiala din Bucuresti exista in prezent o cerere de 130.000 de apartamente, insa dezvoltarorii imobiliari trebuie sa decida acum daca vor ramane sau nu pe aceasta piata.

„Deoarece terenurile s-au scumpit, acestia au fost nevoiti sa isi reduca profitul pentru a putea iesi pe piata cu apartamente la valoarea lor normala. Daca pana acum, toate proiectele care erau anuntate se vindeau imediat, de acum inainte , dezvoltatorii vor fi mult mai precauti in ceea ce priveste proiectele lansate si calitatea acestora”, a incheiat reprezentatul Colliers.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group - cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est - si este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, detinand active totale de 3,7 miliarde de euro (la 31 martie 2008). UniCredit Tiriac Bank deserveste circa 600.000 clienti prin intermediul a 179 de sucursale in toata tara.

Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration si HVB Banca Pentru Locuinte.
sursa http://www.wall-stre...i-trei-ani.html


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate