Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
eboda essential a150

Telefon 1000 lei SH

[CUM]Includ librariile OpenCV in ...

Nikolai Beckers, CEO Telekom Roma...
 Samsung Galaxy Young 2

Problema Asus x552m Instalare win...

Utilizare RAM sistem de operare W...

THL 4000, Video de unboxing, 4000...
 nu se inchide laptopul

sistem sunet altec lansing probleme

Cuba si Licuriciu au dat mana

Restrictii pe tara la youtube
 ce verificam la o cumparare de ip...

Problema Internet RDS

Panasonic HC-X1000

Serie carte de identitate
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Hosting-Trafic-vizitator?

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
RAY'

RAY'

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 13.04.2007
  • ID membru: 166,873
  • Locație: Romania

Ok sa incepem cu inceputul,datorita faptului ca dupa ce am studiat pe internet problema hosting-ului,s-a creat un amalgam de informatii in capul meu si sa vorbesc in termeni computeristi....mie sa nu dea vreo eroare procesoru meu(capu' :D :D) si sa nu mai inteleg nimic.am decis sa va intreb cate ceva....pe voi care stiti mai multe avand o vechime mai mare in domeniu...asa ca iata:

Ce stiu:
-Degeaba ai un domeniu.ro/com.net.biz etc daca nu ai loc unde sa stochezi informatia pentru acesta
-Pentru locul unde se stocheaza informatia(hosting)e necesara o suma de bani pe luna(abonament)
-Nu exista Trafic nelimitat(e o utopie site-ul care spune ca ofera asa ceva mai ales pt abonamente de cativa $ pe luna)
-hmm....Daca depasesti acest trafic site-ul tau numai poate fi accesat....ca solutie ....poti trece la un abonament mai mare,cu trafic mai mult inclus.
-Hosting-ul este facut pe calculatoare reale ce sunt tinute deschise non-stop....de catre firme specializate.

Ce nu stiu si v-as fi recunoscator sa-mi raspundeti:
-Ce inseamna mai exact acest trafic/utilizator?

-Daca de exemplu pe site-ul meu am o galerie de poze,dar pozele nu sunt incarcate pe site-ul meu ci intr-un site specializat...pe site doar formatand-ule cu width,height,border etc....si punand tag-ul <a href="poza de pe site-ul de stocat poze">poza aparand datorita acestui cod  la mine in site........se mai consuma trafic...pentru aceasta(daca sa zicem are 1 mega poza)?

-Practic daca pagina principala a site-ului meu are marimea de 1 mega cu tot cu cod poze etc....si intr-o zi sa zicem intra 1000 de vizitatori pe site,nemaintrand in alta parte a site-ului in afara de pagina principala(home) cat trafic se consuma?

-Care este treaba cu CPU....sau procesorul cred unde este hostat site-ul....in functie de ce se utilizeaza mai mult sau mai putin relationat de nr. de vizitatori de pe un site?

-Este 10 Giga/trafic pe luna suficient pentru un site ce are sa zicem in medie  200 de vizitatori pe zi???

#2
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,596
  • Înscris: 24.03.2006
  • ID membru: 70,998
  • Locație: pe Goagăl .. Nume: Ionut ........... Pasiune: OPEL & Audi .. Chip tuning fanatic

View PostRAY', on Jul 2 2008, 21:20, said:

Ce nu stiu si v-as fi recunoscator sa-mi raspundeti:
-Ce inseamna mai exact acest trafic/utilizator?

-Daca de exemplu pe site-ul meu am o galerie de poze,dar pozele nu sunt incarcate pe site-ul meu ci intr-un site specializat...pe site doar formatand-ule cu width,height,border etc....si punand tag-ul <a href="poza de pe site-ul de stocat poze">poza aparand datorita acestui cod  la mine in site........se mai consuma trafic...pentru aceasta(daca sa zicem are 1 mega poza)?

-Practic daca pagina principala a site-ului meu are marimea de 1 mega cu tot cu cod poze etc....si intr-o zi sa zicem intra 1000 de vizitatori pe site,nemaintrand in alta parte a site-ului in afara de pagina principala(home) cat trafic se consuma?

-Care este treaba cu CPU....sau procesorul cred unde este hostat site-ul....in functie de ce se utilizeaza mai mult sau mai putin relationat de nr. de vizitatori de pe un site?

-Este 10 Giga/trafic pe luna suficient pentru un site ce are sa zicem in medie  200 de vizitatori pe zi???
1. Traficul (cantitatea de date) care pot fi transferate de pe situl tau catre utilizatori intr-o luna.
2. Din moment ce poza nu se afla fizic la tine pe server  nu consumi din traficul tau decat pentru afisarea design-ului sitului (Dar si aici treaba e relativa, pentru ca orice browser are si sistem de cache-ing).
3. Dupa cum spuneam la pct. 2, traficul consumat e relativ, in cel mai rau caz va fi 1 GB (1000 x 1MB)
4. In functie de ce operatii se fac in spatele sitului (operatii in PHP, ASP, MySQL, PERL, etc) incarcarea unei pagini poate consuma o cantitate mai mare sau mai mica de resurse. Pentru un site pur HTML, cantitatea de resurse consumata este infima (aceasta limitandu-se doar la serverul web).
5. Raspunsul asta ti-l poti da singur.
10 GB(GigaBytes) pe luna la 200 vizitatori pe zi:
10.000/200*30= 1.66 MB pe vizitator. Luand in considerare si faptul ca majoritatea browserelor au sistem de cache-ing, putem admite ca avem 2 MB disponibili pentru fiecare vizitator. Este cam la limita, dar ajunge.

#3
RAY'

RAY'

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 13.04.2007
  • ID membru: 166,873
  • Locație: Romania
Mersi de raspunsuri m-am elucidat un pic...dar voiam sa te intreb ce este acest cache-ing??????Browser-ul opera are asa ceva,dar internet explorer?

#4
gupi

gupi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 15.04.2005
  • ID membru: 34,739
Are si Internet Explorer
Tools > Internet Options > (sectiunea de Browsing History) > butonul Settings

IN noua fereastra poti seta cat si unde sa stocheze

#5
RAY'

RAY'

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 13.04.2007
  • ID membru: 166,873
  • Locație: Romania
ok am inteles cat de cat....ms gupi....si inca o intrebare sper ca nu v-am sacait prea mult........daca persoana x si-a cumparat un domeniu.......iar persoana y si-a cumparat hosting pe 3 luni de zile de exemplu la acelasi site de unde x a cumparat domeniul,poate x sa isi gazduiasca site-ul pe hostingul cumparat de y???


Asa si inca ceva sa zicem ca ai acelasi nume de domeniu pe .com si pe .ro       nume.com   nume.ro     si ai achizitionat doua pachete de hosting unu pt name.com care include 30 de giga de trafic/luna si unu pt.  name.ro care include 20 de giga de trafic pe luna......

In conditile in care  domeniu tau de baza este name.ro iar pe name.com faci redirectionare catre  name.ro ....atunci se utilizeaza 20 de giga de trafic asociati planului de hosting cumparat pt. name.ro....dar daca la un moment dat cei 20 de giga de trafic se termina......ai putea folosi urmatoarea solutie:sa redirectionezi name.ro catre name.com care are si el un plan de hosting de 30 de giga pe luna,deci in total tu sa ai undeva la  50 de giga trafic pe luna?????

Daca este posibila aceasta solutie cu redirectionarea ar exista dezavantaje?

Edited by RAY', 03 July 2008 - 10:06.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users