Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
basarabean la liceu

"La Tiganci"

Monitor laptop crapat.

Poți intra la 2 facultati? C...
 Recomandare vanzare mobila!

problema conectare wirless

Viteza medie a internetului abona...

R.C.S. a cumparat firma Vesatel (...
 LG C299 4Sim

LG g2 mini sau Moto G ?

Insanity Fitness Shaun T

Telecomanda TV Samsung LED 22D5000
 C.N.A. a aprobat amanarea lansari...

Bac chimie

Pagini de internet ce se incarca ...

Problema Camera foto Samsung Es17
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

probleme radio Gloria

  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
augustin87r

augustin87r

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,013
  • Înscris: 11.09.2005
  • ID membru: 46,696
  • Locație: Bucuresti

View Postcarageae, on Jun 19 2008, 00:30, said:

Eu as merge pe ideea unei slabe izolatii la traf intre primar si secundar. Verifica daca se aprinde suspect de tare (ca un pic se aprinde la oricare) creionul de tensiune pus pe masa aparatului in ambele pozitii ale stecherului.
Daca da, concluziile le tragi singur.
Daca nu...poate e preul...


Am sa verific cu creionul de tensiune cand ma duc acolo... Totusi, nu vreau sa aflu ca traful e problema. Din cate am vazut Tehnoton faceau trafuri foarte bune.....

Totusi, nu poate fi si din cauza retelei de energie? E vorba de un sat uitat de lume care apare doar pe harta militara....

#38
iulian72

iulian72

    Junior

  • Grup: Banned
  • Posts: 88
  • Înscris: 03.01.2009
  • ID membru: 403,286
  • Locație: Bucuresti
Sa inteleg ca nu ai rezolvat nici acum problema!!!?
Prin anii '90 la Iasi reparam pe banda radio Gloria de la Tehnoton. Mai ales cel cu AAF tranzistoare GE.
Oricum, blocul de UUS (OIRT) 65,5-72Mhz este putin mai pretentios.
Daca vrei si alte detalii................da-mi un re-play.
Ciao!



View Postaugustin87r, on Jun 19 2008, 00:06, said:

Am sa verific cu creionul de tensiune cand ma duc acolo... Totusi, nu vreau sa aflu ca traful e problema. Din cate am vazut Tehnoton faceau trafuri foarte bune.....

Totusi, nu poate fi si din cauza retelei de energie? E vorba de un sat uitat de lume care apare doar pe harta militara....


#39
Golem

Golem

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 740
  • Înscris: 17.01.2004
  • ID membru: 10,363
Absolut toti condensatorii electrolitici si majoritatea celor ceramici(placheta, de spui d-ta ca au "ceara") sunt DEFECTI in acel aparat.Am restaurat zeci de Glorii, Albatros, la fel la cele rusesti(Quartz-402, Sokol, etc) au condensatorii placheta-de culoare rosie, patratzi-dushi.In principiu, nu e vorba de capacitatea lor, aceea poate fi inca buna, dar cei placheta ceramici, au pierderi uriase, "tangenta delta a luat-o razna", cand despre electrolitici...dezastru.Deci nu va luati numai dupa capacimetru, ar fi util si unj ESR-metru la restaurari.

#40
Cristiano90

Cristiano90

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 15.10.2008
  • ID membru: 379,651
  • Locație: Romania
Are cineva schema de la GLORIA S? Daca da, va rog sa o scanati si pt mine, multumesc.

#41
kamikz

kamikz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 04.08.2006
  • ID membru: 89,705
  • Locație: timisoara
salutare tuturor.

Sunt afon la maxim in electronica. Si totusi, as dori sa repar (?!) un Gloria 4, cules la modul propriu de pe marginea soselei.

Aparatul functioneaza in mod aleator. Cand merge, e ok, la receptie si calitate.
Problema apare la anumite porniri. Atunci se aude un pacanit dupa care liniste.

Am refacut toate lipiturile de pe placi, insa nu au dat nici un rezultat.

Are cineva idei ce sa-i mai fac? Am un multimetru daca ajuta si pistol de lipit.

Nu ma intrebati de ce vreau sa-l fac.

Multumesc anticipat.



#42
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
  • ID membru: 2,234
  • Locație: Bucuresti
La un radio trebuie  separat/cautat defectul in cele doua blocuri mari:
tunerul sau amplificatorul audio.
Pentru amplificator, treaba se poate verifica si cu degetul :D  
Se da volumul la maxim si se atinge cursorul potentiometrului de volum (borna de mijloc de la potentiometru).
Pentru un amplificator bun vom obtine brumul caracteristic in difuzor.

La tuner verifica daca butoanele de selectie de la comutatorul de gama nu fac contact (se apasa usor si se incearca miscarea tijei de  fata de pozitia centrala)   sau nu este unul ridicat o idee mai mult fata de celelalte butoane.

#43
Leusteanovici

Leusteanovici

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2012
  • ID membru: 755,829
Am luat sieu schema Radio Gloria :peacefingers:


View PostLeusteanovici, on 13th April 2012, 18:11, said:

Am luat sieu schema Radio Gloria :peacefingers:
Multumesc

#44
Taraxacus

Taraxacus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 31.12.2008
  • ID membru: 402,496

View Postkamikz, on 13th November 2009, 01:07, said:

salutare tuturor.

Sunt afon la maxim in electronica. Si totusi, as dori sa repar (?!) un Gloria 4, cules la modul propriu de pe marginea soselei.

Aparatul functioneaza in mod aleator. Cand merge, e ok, la receptie si calitate.
Problema apare la anumite porniri. Atunci se aude un pacanit dupa care liniste.

Am refacut toate lipiturile de pe placi, insa nu au dat nici un rezultat.

Are cineva idei ce sa-i mai fac? Am un multimetru daca ajuta si pistol de lipit.

Nu ma intrebati de ce vreau sa-l fac.

Multumesc anticipat.
Schimba-i potentiometrul cu intrerupator, ala de la volum.

#45
poligraf

poligraf

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.04.2012
  • ID membru: 757,981
  • Locație: Bucuresti
Buna ziua

Am primit o gloria 1, destul de uzata, dar functioneaza biniisor.
Se aude un fasait pe fundal, nu tot timpul la acelasi nivel, cel mai enervant este atunci cand dau radioul foarte incet.

Din ce am vazut a fost umblat in el, si facute cate modificari, schimbati niste tranzistori cu BC-uri sau facuti din 3 BC-uri un singur tranzistor, el funtioneaza pe toate lungimile.
Acum as vrea sa stiu de unde ar putea fi problema, cu fasaitul, de la amplificare (dar volumul merge) sau preamplificare pt ca am senzatia ca potentiometrele ar face ceva zgomot

Daca ma poate ajuta cineva
Multumesc anticipat

#46
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postpoligraf, on 25th April 2012, 16:50, said:

Acum as vrea sa stiu de unde ar putea fi problema, cu fasaitul...
Șuntează la masă intrarea Aaf la masă. Dacă fâsâitul nu dispare caută defectul după potențiometrul de volum spre difuzor.

Quote

...sau facuti din 3 BC-uri un singur tranzistor...
Cele 3 BC-uri (legate în serie) încearcă să imite D3 tip BZ102 (dacă nu a fost din fabrică subtituită cu 3 diode DC2).

Ca discuția să aibă un punct comun de orientare atașez o schemă cu tranzistoare cu siliciu.

Attached Files



#47
poligraf

poligraf

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.04.2012
  • ID membru: 757,981
  • Locație: Bucuresti
multumesc frumos pentru sfaturi si pentru schema
maine ma voi ocupa, sper sa reusesc

#48
gigiones

gigiones

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 13.03.2006
  • ID membru: 69,512
  • Locație: Bucuresti
vin si eu cu o intrebare...Lipsa oricarui zgomot a aparatului, cand este alimentat ...de unde poate provenii!!!??

#49
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postgigiones, on 5th May 2012, 17:56, said:

Lipsa oricarui zgomot a aparatului, cand este alimentat ...
-întrerupt traseu tensiune alimentare: cablu rețea, transformator, întrerupător, redresor, stabilizator, iar întrerupător;
-întrerupt treseu difuzor (vezi contactul de la mufa ptr. difuzor exterior);
-defect AAF;
-etc.

Edited by Mircel, 05 May 2012 - 17:04.


#50
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 25.11.2004
  • ID membru: 26,274
  • Locație: bucuresti
De la multe :
lipsa alimentare ( cablu , trafo , bloc alimentare)
difuzor ars
mufa difuzor extern defecta ( senmnalul catre difuzor trece prin ea)...
becul de scala se aprinde?
nice cred ca tastam in paralel..

Edited by istratei, 05 May 2012 - 17:11.


#51
gigiones

gigiones

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 13.03.2006
  • ID membru: 69,512
  • Locație: Bucuresti
multumesc tutoror celor care mi-au raspuns...O sa incep cu ceva verificari   Este un Gloria S, si nu da nici un semn de viata, nici pe 220 nici pe baterii ! Pe mine ma ducea gandul catre integrat....dar o sa revin dupa cateva masuratori !

#52
gigiones

gigiones

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 13.03.2006
  • ID membru: 69,512
  • Locație: Bucuresti
informatii noi:
-nu are lampa scala si mufa dif extern;
-este varianta 10, a modelului AF + Alimentator  cu Ci TCA150T
- difuzorul este functional, testat cu baterie 1,5v, asa montat pe firele din placa;
-scos si masurat T401 Bc337 este ok si diodele de pe langa el
-intrerupatorul on/of este ok;
-
Si cu toate astea nu scoate nici macar un carait
am gasit o schema pe net insa cam neclara;
alte idei ?!

#53
Mircel

Mircel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,719
  • Înscris: 01.10.2005
  • ID membru: 48,746
  • Locație: Brasov

View Postgigiones, on 6th May 2012, 19:12, said:

-nu are...mufa dif extern;
Din construcție?
Dacă a fost demontată de altcineva, sigur nu a refăcut corect conexiunile. Acolo, în mufa respectivă era un contact care decuplează difuzorul intern la introducerea mufei ptr. cel extern.

#54
gigiones

gigiones

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 13.03.2006
  • ID membru: 69,512
  • Locație: Bucuresti

View PostMircel, on 6th May 2012, 18:33, said:

Din construcție?
Dacă a fost demontată de altcineva, sigur nu a refăcut corect conexiunile. Acolo, în mufa respectivă era un contact care decuplează difuzorul intern la introducerea mufei ptr. cel extern.
da Mircel -din constructie- este fara dif extern, lipseste mufa cat si gaura din carcasa, ....deci este exclus ca altcineva sa-l fi demontat daca era prevazut...pe partea unde stim noi k la Glorii erau 3 mufe asta are doar 1 (cea pt cablu alimentare).

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users