Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra
 Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari
 

Panouri radiante infrarosu

- - - - -
  • Please log in to reply
3862 replies to this topic

#1
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Ca tot romanul, caut si io metode de incalzire eficiente. Iar cand ma refer la eficienta nu ma gandesc doar la bani (desi au un loc important).

Astfel, dupa ce am vazut un reportaj pe un post tv, am inceput sa caut pe "Google, probleme,ma?..." despre panouri radiante cu infrarosu.
Am cautat inclusiv pe forum, insa nik relevant (sper ca am cautat destul de bine - imi cer scuze dk mai este deschis vreun topic identic).

Am vorbit deja la niste firme ce comercializeaza astfel de produse. Totusi, va rog, ma intereseaza parerea celor care au de ceva timp asa ceva, nu numai a celor care sunt interesati sa faca profit de pe urma lor. N-am nik cu profitul lor, insa nu vreau sa ma ard la buzunar de vreo patrujdebulioane sau sa ma mai aleg cu nu stiu ce dandana. Sa nu uitam, ca, pana la urma, sanatatea costa cel mai mult, dar nu se poate cumpara cu bani.

Va rog sa specificati urmatoarele:

1. zona in care locuiti (puteti, daca vreti, sa specificati localitatea)
2. temperaturi medii iarna (insa si extremele minime si cam cat tdureaza aceste extreme)
3. felul locuintei (bloc/casa, nr camere, tipul de izolare, etc)
4. ce instalatie cu panouri radiante aveti (cate panouri, ce puteri)
5. consumul mediu/luna (iarna)
6. orice alte precizari, impresii, sfaturi

Accept orice sfat, orice indrumare sau avertismente (dk e cazul), chiar si pe pm.

Va multumesc pt timpul acordat!

#2
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Din ce am aflat de la firmele pe care le-am sunat, mai multi si-au pus, cica, astfel de panouri, iar in Ungaria, Austria, Spania si alte tari foarte multi ar avea. Insa ma interesa parerea celor care au deja. Poate ca cei ce si-au pus ori n-au net, ori n-au cont pe forum, ori pur si simplu n-au chef sa dea detalii.

Poate, pana la urma, tot se va gasi cineva care sa vina cu amanunte.

Oricum, ma gandesc f serios la o astfel de achizitie. M-am saturat sa ma fure la cantitatea de lemne sau sa telefonez peste tot sa gasesc un prt mai bun, sa curat hornul, sa ma bat cu primaria sa ma lase sa tin lemnele la propriul meu perete, etc.

Dk cei care vand sunt sinceri, atunci asta e cea mai buna solutie.

#3
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Preturile variaza intre 3500-4000 lei pt un ap cu 2 camere. Cam 1.5 kw per total.

Edited by cv4ro, 05 May 2008 - 19:24.


#4
rdragomir

rdragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 03.06.2007

View Postcv4ro, on May 5 2008, 19:24, said:

Preturile variaza intre 3500-4000 lei pt un ap cu 2 camere. Cam 1.5 kw per total.
Poate 1.5kW per camera, daca nu cumva e 'apartament pasiv'  :D
Eu am dat pe doua panouri de 0.75 (deci 1.5kW) 10 bulioane. deci la 40 ar fi 4x10 -> 4x1.5 = 6kW. Mai vii de acasa.
;)

#5
Kerp

Kerp

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 27.09.2006

View Postrdragomir, on May 7 2008, 11:43, said:

Poate 1.5kW per camera, daca nu cumva e 'apartament pasiv'  :D
Eu am dat pe doua panouri de 0.75 (deci 1.5kW) 10 bulioane. deci la 40 ar fi 4x10 -> 4x1.5 = 6kW. Mai vii de acasa.
;)

Si de unde ai luat tu doua panouri de 750 watti cu 10 milione pt ca aici in Iasi este o firma care are panouri in infrarosu iar pretul pt unul de 650 de watti e in jur la 14 milioane.

#6
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Eu am vb cu tipi de la mai multe firme. Una dintre ele mi-a trimis si un formular de calculare a necesarului de energie consumata. Toate bateau in acelasi loc: cca 1.5 KW.

Ap meu are 2 camere, 2 holuri, baie si bucatarie. Total 40mp. 40mp*2.3m(h)=92mc. La volumul asta toti mi-au recomandat urmatoarele:
pt hol1+buc - 300w
pt hol2+baie - 300w
dormitor - 300w
camera de zi - 600w
total - 1500w

Diferentele erau doar la modul in care erau vandute panourile. O firma vindea panouri de 300, 600 si 900w, iar altele vindeau 350, 650, 1000 si 2000w (cel din urma pt hale mai inalte de 3 m).

Exista firme care pot face panouri de pus in baie, iar altele nu pot face asa ceva. Unele pot face panouri care pot fi puse pe peretele cu fereastra, altele nu fac astfel de panouri. Garantia oferita era de la 5 ani in sus.

Unele ofereau si "discount", insa, avand in vedere ca nu cunosc pretul real, nici materialele din care ar trebui facute (vb aia, romanul se pricepe la improvizatii) nu pot decat sa ma "multumesc" ca mi s-a facut acel "discount".

La partea cu discountul, e ca si cum ti-as vinde un paralelipishtok si-ti spun ca iti fac un discount de 60%. Ti-l vand cu numai 8.000 RON. Da' tu stii ce e ala, cu ce se mananca si cat "coasta" in realitate?

Alte chestii pe care mi le-au spus "dilarii" este ca, in conditii "extreme" -10 - -20 grade C, chestiile ar functiona cam 10 ore pe zi. 10h*1.5KW=15KW/zi. 15KW*30zile=450Kw. 450Kw*.0.45RON=202.5RON/luna.

Mi-ar conveni si 250RON. Dar nu mai fac focul zilnic, nu ma trezesc la temperaturi de 16-18 grade in casa, nu mai lupt sa caut cel mai ieftin mc de lemn, nu imi mai fac nervi ca ma fura la masurarea lemnului, nu tre sa-mi fac griji ca vin noaptea "baietii harnici" si ma ajuta sa consum mai repede lemnele, etc.

Partea proasta este ca tot ce stiu eu despre panouri este de la "dilari", "care este foarte incantati si care vrea" sa le cumpar eu panourile. De aia ma interesa sa aflu parerea cuiva care deja are asa ceva.

Aaa, am uitat. Cel mai mic pret era 3700RON la 1500w. (Dk ma straduiam mai mult - adik dk le luam pe loc - , obtineam chiar 3500).

Edited by cv4ro, 08 May 2008 - 00:18.


#7
rdragomir

rdragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 03.06.2007
650W 14mil?
1.5kW 35mil?
Sump, domne' scump!
Eu zic sa va treziti la realitate. Cu 1.5kW nu poti sa incalzesti un apartament, chiar fie el si de numai 40mp. Plus chestia cu 10 ore (din 24!) in conditii de -20 grade afara!? Va mai zic odata: doar daca nu cumva aveti "casa pasiva". O sa dardaiti langa panouletzele alea de 300-600W.
Inca ceva: oricat ar fi ele de radiante, 1kW electric se transforma in caldura cu un randament care nu depaseste 99.99%. Ca doar nu-i pompa de caldura.

Eu am luat panourile alea de la o firma din Mangalia, dar chiar nu-i mai stiu numele. Am doua de 0.75kW puse in paralel pe acelasi termostat, intr-o camera de cca 20mp (3m inaltime: la panourile astea, care sunt cu adevarat radiante, inaltimea conteaza mai putin, pentru ca elementul acela de convectie, nu prea exista: caldura nu urca la tavan deoarece aerul nu se incalzeste prea repede). Iarna platesc cam cu 1 milion in plus la factura electrica, in conditiile in care am si soba in aceea camera, panourile le-am pus doar sa-mi asigur confortul termic noaptea spre dimineata (ca sa nu scada temperatura prea mult) si deasemenea in conditii lejere gen primavara-toamna, sa nu mai focaresc. Cam cum e vremea acum de exemplu.
Si le am cam de 3 ani.

Concluzia mea: Sunt bune, dar nu asteptati minuni de la ele.
B)

#8
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Hm!
Rdragomir, nu te contrazic. Totusi, n-ar putea fi vorba de o alta tehnologie? Poate alte materiale.

Un tip de la o firma mi-a zis ca si-a pus si el la o cabana si ii functioneaza excelent.

Ceea ce am vazut in reportajul ala era similar cu ceea ce mi-au zis "dilarii". De aceea, tind sa cred ca e vb de o tehnologie sau materiale diferite, mai eficiente.

#9
rdragomir

rdragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 03.06.2007
Nu zic ca nu ar fi o alta tehnologie, e posibil (ceva materiale semiconductoare?). Dar nu prea ai unde sa "intorci caruta". Energia electrica to cu randament aproape de 1 se transforma in caldura, nu mai mult. Faptul ca sunt mult mai "radiante" decat un calorifer obisnuit ajuta sa nu "pierzi" caldura "in tavan", deoarece aerul se incalzeste cel mai greu in cazul asta. Dar cam atat. Si bineinteles, confortul termic, care nu e de neglijat.

Raman la ideea ca trebuie sa ai casa FOARTE bine izolata ca sa simti si eficienta economica a unei astfel de solutii. O cabana din barne de lemn poate fi o astfel de "casa pasiva" sau cat de cat pe acolo.

Eu am studiat destul de mult metodele de incalzire, pentru o casa pe care mi-am cumparat-o acum un an, si nu avea decat niste sobe vechi si ciobite. Initial am zis sa trec complet pe electric. Panouri sau cabluri prin pardoseala/pereti. Nu am rabdare sa scriu aici toate avantajele si dezavantajele unei solutii de asta electrica, dar elementele principale care m-au facut sa renunt pana la urma au fost:

1. Bransamentul "indoielnic" pe care ti-l pot furniza cei de la electrica (in ceea ce priveste puterea furnizata). M-am gandit la o solutie "inteligenta" in care cu o automatizare smechera sa pornesc panourile/cablurile intr-un mod in care sa elimin posibilitatea sa fie toate odata pornite si sa "pice" siguranta. Complicat.

2. Dpdv economic, trebuia sa investesc foarte mult in izolarea casei ca sa nu consum prea mult curent. Plus problemele de "sanatate" ce implica o astfel de izolare - vezi aerisiri mecanice, cu recuperare de caldura etc. Am considerat ca e mai bine si mai simplu cu o casa mai sanatoasa - in mod natural -, chiar daca nu e chiar asa de bine izolata, iar banii care o sa-i dau in plus la incalzire sa fie ca o "rata" pe care sa o platesc in contul unei investitii initiale in izolare, pe care nu am mai facut-o.



Inca ceva: Exista si problema incalzirii "initiale". Sa presupunem ca s-a intamplat ceva si ai 3-4 grade in casa, iarna la -20 grade. (S-a luat curentul doua zile, ai fost plecat in italia si ai venit acasa, etc.). Dai drumu' la incalzire. Cu cativa kW s-ar putea sa nu mai vezi luminita de la capatul tunelului...
Multi au solutii "simple" pt varianta asta: pui si o "mica" centrala pe lemne, just in case...


Panourile astea raman o solutie complementara de confort. Dau un exemplu: Am o camera mai lunga. In capatul cu usa e o soba. In capatul opus, cu geam, e un birou. Sub birou pui un panou din asta, sa-ti radieze la picioare. Confortul e maxim cand stai la birou. B)

Edited by rdragomir, 09 May 2008 - 07:32.


#10
cv4ro

cv4ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 22.01.2005
Inteleg ce zici. Initial, asa ma gandisem si eu: sa fac din panouri o sursa complementara. Sa merg cu centrala pe brichete si, complementar, cu panourile. Amandoua au nevoie de curent electric. Dar eu am impins problema mai departe si am decis ca vreau sa renunt complet la facut focul, oricat de usor "ar parea" munca.

Ai dreptate in ce priveste caldura initiala. Tipul care mi-a spus ca are la cabana panouri mi-a zis ca pt temperaturi f mici de pornire ai nevoie de consum mai mare, ca sa poata face fata la incalzire.

Apartamentul meu e destul de bine izolat pe exterior. Tocmai de aceea sper sa faca fata 1,5 kw. Oricum, ma mai gandesc.

#11
tradero

tradero

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.06.2007
Cel mai bun sistem de incalzire existent in natura, Soarele, are un echivalent excelent pentru interior - incalzirea cu raze infrarosii.Cea mai cunoscuta sursa de caldura cu raze infrarosii este Soarele.

AVANTAJELE PANOURILOR RADIANTE ÎN INFRAROSU
Instalare rapida si necostisitoare, nu necesita aprobari
Nu au pierderi de caldura prin conducte sau cosuri de fum
Încalzire rapida, fara consum de oxigen
Nu genereaza umiditatea aerului din spatiul încalzit
Sînt igienice, nu "ridica" praful în încaperi
Peretii se mentin uscati, nu apare igrasie sau mucegai
Ocupa mai putin spatiu decît alte sisteme de încalzire . Este estetic.
Se eliminati etapa de intocmire a proiectului de racordare la reteaua de gaze sistemul este aplicabil in orice zona unde exista curent electric
Montare simpla (se fixeaza pe tavan sau pe unul pereti )
Nu necesita intretinere (sistemul fiind fara piese in miscare, "uitati" de existenta lui)
Nu mai aveti nevoie de o incapere special destinata pentru centrala termica, depozite si recipiente de combustibil Randament crescut comparativ cu alte sisteme de incalzire.

Sanatate prin lumina infrarosie
Terapia cu infrarosii s-a dovedit eficace pentru combaterea racelilor, pentru slabire, stimularea activitatii gastrice, tratarea celulitei.
Efecte pozitive constatate:
- Creste oxigenarea singelui si a pieli.
- Durerile musculare de efort se reduc pentru ca acidul lactic se descompune mai repede.
- Se accelereaza regenerarea celulelor.
- Se frineaza dezvoltarea bacterilor.
- Scade nivelul colesterolului.
- Toxinele se elimena mai usor.

Attached Files



#12
amonra_71

amonra_71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,792
  • Înscris: 31.03.2008

View Posttradero, on Aug 18 2008, 11:34, said:

Cel mai bun sistem de incalzire existent in natura, Soarele, are un echivalent excelent pentru interior - incalzirea cu raze infrarosii.Cea mai cunoscuta sursa de caldura cu raze infrarosii este Soarele.

Chiar studiam problema aceasta. Sunt obligată să găsesc o alternativă de încălzire (nu pot instala centrală termică).
Întrebare:
- tu folosești acest sistem de încălzire?

Hai cu ceva detalii legate de prețuri, consum, garanție.

#13
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005

View Posttradero, on Aug 18 2008, 14:34, said:

Efecte pozitive constatate:
- Scade nivelul colesterolului.

deci cei cu colesterol scazut nu isi pot instala, ca scade sub limita admisa?
hai, mai :roflmaofast: seamana a amway!

#14
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
partea cu slabirea si tratarea celulitei imi place cel mai tare. Cum trebuie sa procedam - instalam instalatia intr-o camera si apoi ademenim nevasta (ciocolata? parfumuri?)  inauntru?
Infrarosiile trec prin haine sau trebuie dezbracata inainte de utilizare?

Edited by blimpyway, 29 August 2008 - 00:16.


#15
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,908
  • Înscris: 03.12.2005
Cata vrajeala, aruncata aici la mare nesimtire. E doar energie calorica, nu e Graalul, calmeaza-te, prietene reclamagiu. Sau arunca si un site ca sa iei un ban cadou.

#16
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
a fost parca si site, ca pusesem si eu o nota unde ziceam ca daca e un aparat cu efecte terapeutice ar trebui avizat de ministerul sanatatii. da poate era alt post.

#17
teo_columb

teo_columb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.04.2007
fratilor chiar nimeni nu poate da date concrete despre aceste, foarte laudate panouri radiante in infrarosu????????? Peste tot pe unde intri pe net dai doar de date generale, reclame, ceva preturi si cam atat. Nu exista nimeni in tara asta care are montate acasa astfel de panouri???? sa ne spuna si noua cat consuma si cate a montat in fiecare camera???

#18
searchforbetter

searchforbetter

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.09.2008
Panourile radiante sunt fabricate din diferite materiale, de aici vine si diferenta de pret. Nu intotdeauna panoul cel mai scump este cel mai bun. Este numai o chestiune de marketing.

Problema in Romania este ca firmele nu calculeaza corect Wattajul potrivit pt incalzirea unei incaperi. Motivatia lor este sa vanda panoul.

Corelatia putere-volum este un lucru foarte importanta, deoarece energia introdusa in incapere trebuie sa fie macar egala cu pierderile acelei incaperi.

Nu putem ocoli legea termodinamicii. Sau introduci puterea adecvata sau nu. Daca pui un panou mic pt un spatiu supradimensionat, panoul va functiona foarte mult, si nu vei economisi energie. Totul trebuie dimensionat corect.

Firmele din Romania au in compozitia panourilor fibra de carbon, un fel de folie radianta. Fibra de carbon poata sa produca cam 40% radiatia infrarosie, restul tot e infrarosu, numai ca in lungimea de unda  acela pe care o numim convectie.

Propaganda este urmatoarea: se spune ca panourile au 97-99% eficienta. Da, asa este. Asta inseamna ca energia electrica este convertita in caldura in aceste procente. Problema apare atunci, cand intrebi: bine, bine....dar din acest procentaj de eficienta/caldura..cat este radiatia infra propriu zisa? Si aici va vor spune tot felul de minunatii.

Eu va pot spune, ca cele mai bune panouri infra pot produce 70-75% radiatie infra, iar restul e convectie. Cunoscandu-ti eficienta propriilor panouri, poti calcula corect wattajul necesar pentru parametrii unei incaperi.

Este simplu. Da, panourile radiante sunt cea mai eficienta modalitate de incalzire.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate